Şimdi Ara

eaz-fix sistem yedekleme programı(Müthiş bir şey)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

programı bu siteden indiriyoruz.tabi cumartesi saat 10:00 a kadar.programı kuruyoruz ve acronis,norton ghost ve sitem geri yükleme gibi programlarla uğraşmıyoruz.

Format atmayı falan öğrenmenize gerek kalmadı.
    Hiçbir şeye izin vermeyen deepfreze ile de kıyaslamayın bu programı.Deepfrezin ağabeyi olur bu program.
    60.000 tane geri dönüşüm noktası oluşturarak sisteminizi % 100 geriye döndürebilirsiniz.

ÖZELLİKLER
    1. Açılışta çalışır.Windows çöktü ,açılmıyor diye korkmayın.
    2. Sistemi İstediğiniz zamana geri donurebilirsiniz
    3. Windowsun Sistem geri yükleme programı harddiskte %5-15 yer kaplarken
    Rollback sadece % 0,07 yer kaplar.
    4. Virus ve kullanici hatalarini engeller acilista bunlari otomatik duzeltir
    5. Her boyuttaki HDD ile calisir
    6. Windowsun Sistem geri yükleme programı bozulduğu zaman geri yükleme yapmazken
    Rollback te sisteminizi tamamen geri yükler.
    7. 60.000 snapshot alabilirsiniz,snapshotların istediğiniz zamanda alınmasını sağlayabilrsiniz.
    Pc nizin en duzgun calistigi bütün programlarinizin en iyi seviyede oldugu zaman
    SNAPSHOT alin o ani saklayip dondurun
    8. Snapshotlari 3 saniyede tamamlar
    9. Sistem geri yüklemesi 2 dakikanızı alır.
    10. En onemli ozelligi Multi-boot sistemleri destekliyor
    11. Ramden yemez,sistemi yavaşlatmaz.
    12 Daha bir sürü özellik...

kullanımı basit.

• paylaşım için teşekkür ederim. sistem geri yükleme noktaları windows ta olduğu gibi ufak tefek şeylerde zarar görmüyorsa bu program gercekten işe yarar. ama backup işini acronis bundan katkat iyi yapıyor ona dikkatinizi çekerim. c sürücüsünün backup ını alayım dedim , yarım saati geçti daha %72 de acronis 50 kere bitiridi şimdiye kadar. bunu sistem geri yükleme için kullanacağım. bakalım windowsunkiler geri yüklemediği zaman bu başarabilecekmi. işte faydası o zaman ortaya çıkacak.
  • Bir yanlışınız var herhalde.Yedekleme ve yedeği alma 1 dakika bile almıyor,yedeğini aldığımız halde yer kaplamıyor,ve yüzlerce hatta binlerce yedek alıyor,daha ne olsun.Aşağıdaki linkte nasıl kullanılacağı anlatılmıştır.incelemenizi tavsiye ederim.

http://img87.imageshack.us/my.php?image=roolbackrxci3.swf&width=800
  • size şimdi başka pc den sesleniyorum.sayenizde benim pc çöktü. olay aynen şöyle oldu.bu programı kurduktan sonra d sürücüsüne backup alacaktım denemek için. %72 ye geldiğinde süre uzadığı için beğenmedim ve iptal ettim. normalde d sürücüsünde 10 gb yer vardı. 2gb görünmeye başladı. içindeki klasörün boyutuna bakınca böyle olmaması gerekiyordu. sistem geri yüklemeleri sildim disk temizleme yaptım düzelmedi. bende programı tamamen kaldırmaya karar verdim. normal bir şekilde uninstall olmadığı için güvenli kipte unistall yaptım ama pc çöktü hiç açılmaz oldu. bende acronisle daha önce oluşturduğum bootable cd ile pc yi tekrar başlattım. ancak c bölümü artık c olmaktan çıkmış ve bölünmemiş alan gibi görünmekteydi ve işlem başarısız oldu.bende xp cd si ile tekrar bölüm oluşturdum ve xp yi kurmaya çalıştım. ancak her defasında çözemedim tabi. tam sırada kurulum için 39 dk kaldı yerine geçecekken en başa dönüyor raid kurma için f6 ya basın v.s..... ordan devam ediyor. şimdi xp yi tekrar kuramıyorum bile. bi yardım eli uzansa iyi olacak. çaresizim

• kisop:
    biostan ahci yi iptal edip yeniden xp ni kur, (ahci iptali sata disk problemi basligi ile bircok yerlerde var)
    sonra xp cdsi ile C: yi formatlayip yeniden xp kur,
    sonra acronis cd si ile eski xp ni yenisinin uzerine kur.

o_avs'in programini incelemedim, bisi diyemiyecegim, inceledikten sonra yorum yaparim.
  • daha önce xp yi kurabilmek için dediğinizi yapmıştım. o süreci biliyorum yani. ama sata disable olmasına rağmen olmuyor. biosu f9 la resetledim sonra tekrar sata yı disable yapıp boot order 1. cd yaptım. ama cd den ön yükleme diye bölüm cıkmıyor. direk kur yapılandırma inceliyor yazıyor... ve bu şekilde devam ediyorum. tam sıra kalan süre 39 dk yazan yere geliyor )yani 15 sn içinde pc başlatılack) tekrar başlayınca yine aynı şey. galiba olmayacak. bana şimdi şu bilgi lazım. hp 5280 laptop markası. hdd yi sökebilirmiyim yada sökersem çözüm nasıl üretirim
  • kisop
    soyle bir cozum ureteyim sana,
    bu programi kullanmadim ama benzer bir program kullanmistim,
    ordaki tecrubelerimle yardimci olmaya calisayim.

1) cd den calisan partition magic 8.05 kullandin mi?
    elinde hirens's boot cd (90mb) varsa icinden cikiyor
    eger hiren yoksa daha az yer kaplayan kendi cd mi (55mb) oneririm
    http://forum.donanimhaber.com/m_20554680/tm.htm
    buradan edinebilirsin.

pqmagic ile C: yi silip bir daha yaratinca sorunlarin cozulurse cok kolay bir cozum olacak.

2) eger cozulmez ise elinde vista kurulum dvd si var mi???
    3) laptoptaki hdd nin tamamini yedekleyebiliyor musun?

sorunun cevabi: laptop taki hdd yi sokebilirsin, ama laptoptaki hdd ufak hdd, hdd dekilerin hepsini baska bilgisayara yedekliyebiliyorsan yedek alma isleminden sonra pqmagic de mbr yi sifirlama gibi bir secenek olacak, onu secip partitionlari yeniden olusturursun, tabi once 1) numarada soyledigim cozumu dene.

hdd yi soktugunde normal bilgisayara (usb den yada icerden) takmak icin elinde kablo olmasi gerekir (yeni sata laptop hd lerinin yuvalarina bakmaya sansim olmadi. belki ayni olmustur ben gormeyeli.). Eger kendi bilgisayarina takabilirsen kendi bilgisayarinla cd den calisan pqmagic ile yapacagin ayni islemleri yapacagindan sokmek anlamsiz, ancak birkac yontem deneyip olmadiginda son care olarak dusunursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biraz daha acık yazayım ; xp cd sini taktığımda şunları denedim. d ye dokunmadan c yi komple sildim ve tekrar bölüm olarak oluşturdum olmadı, bende c nin değerini düşürdüm ( değişsin belki işe yarar diye düşündüm ) birde e sürücüsü oluşturdum sonra yine c ye kuruluma çalıştım, biçimlendirmeyi de başardım c yi yine olmadı.olay şu ; başlangıçta cd den ön yükleme için bir tuşa basın yazısı çıkması lazım. (bu pc ye önceki kurulumlarımda olmuştu şimdi olmuyor ) bende cıkmıyor. direk kur bilgisayarınız için gerekli yapılandırmaları ..... herneyse o çıkıyor işte. ilerleyen zamanda ise bu noktadan tekrar başlıyor. elimde visata dvd si var şimdi birde onla denerim. pc bir şekilde acılsın d deki bilgileri alayım sonra komple f disk yaparım. ama bu da olmazsa diyorum. farzedelimki hdd yi söktüm ne yapmmam lazım bunu en kolay yoldan öğrenmeliyim. mesela kutuda harici hdd si olan birinin kutusuna takabilirmiyim.

• vista dvd si de olmadı siyah ekranda gecersiz bölüm tablosu yazıyor. cd den ön yükleme yapmıyor pc. tek çözüm hdd yi sökmek galiba ama sökünce napcaz onu bilemiyorum.
  • harici hdd olan kutu mini laptop diskler icinse olur.
    dedigim gibi yeni sata mini laptop disklerinin bagli oldugu kablolari gormedim henuz.
    belki kutu bile gerekmeden direk bilgisayarina takabilirsin, ama altini cizeyim bilmiyorum. (eski ide leri biliyorum bir tek)

baska durumlar daha var aklimda, ama yeni bir bilgi olmadigi icin bisi diyemiyecegim, pqmagic in menulerinden xp kurulum cd sinin format yapma islemi menusune gore daha ilginc seyler bulabilirdin ve yazabilirdin, neyse, onu gectik artik.

baska kisa bir yol onereyim, Live CD
    laptopun ile kisisel bilgisayarini ayni ag uzerinden kullaniyorsan (kastettigim normal kablolu ag) hp ye linux live cd takinca buyuk ihtimal o live cd ethernet kartini tanir ve ag icinde calisir.
    http://merlin.fit.vutbr.cz/mirrors/slax/SLAX-6.x/rc7/slax-6-128kb.iso
    yalniz slax live cd 6 daha rc asamasinda ve bir arkadasimin dedigine gore tr karekterli dosyalari yamru yumru okuyor.
    Elinde biryerlerde kalma linux live cd leri dene bakalim, turkce karekterleri duzgun gosteren livecdin varmi, tr karetkter sorunu yoksa bir de ethernetinin taniyor mu :>. (www.google.com a bakip kontrol edebilirsin)
    Eger ethernet ti de taniyorsa kendi bilgisayarina transfer islemini gerceklestirebilirsin.

linuxlar karisik gelirse windows live cd oneririm, nette 3 tip var hazir bulacagin,
    Windows PE
    Bart PE
    Vista PE
    bi yerlerde bu 3 unun de hazir yapilmis oldugu rap linkleri olmasi lazim.

yazilim forumunda Bart PE cdsi yaratma var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_20425057/tm.htm
    burdaki yontemleri takip ederek hp deki ethernet kartinin da %100 calisacagi bir Bart PE live CD elde edebilirsin.

Ben o hd deki partition sorununu, pqmagic ile cozerdim gibime geliyor, ama orda olmadan da bisi denmez, kolay gelsin.

• iyide ben vista dvd si var mi diye sordum, kur demedim ki :>.

vista dvd si ile, vista kurulu bilgisayara sonradan xp kurmak icin vista dvd sinde yapilan mbr islemleri var, sana onlari yap diyecektim. tabi pqmagic ile diskin durumunu gordukten sonra.........
  • öncelikle şunu söyleyim. şu an size yazdığım pc cok eski o yüzden sayfayı okuyup cevap yazmam bile çok uzun sürüyor. ki verdiğiniz linklere bakamıyorum bile. ötesi zaten baksam bile ben anlattığınız kavramlara cooook uzağım.klasik format ve kurulumdan başka pek bilgim yok yani. bu yüzden son anlattıklarınızı bırakın uygulamayı gözümde canlandırmaıyorum bile :) . ayrıca bu saatte bıkmadan usanmadan bu kadar yazdığınız ve uğraştığınız için size çoooook teşekkür ederim.en iyisi ben bi yarını bekleyip pc yi bi bilgisayarcıya götüreyim.aslında bunu yapmak baştan beri aklımda ama o kadar gerldimki ( anlamsız olsada) uyuyamadım.yarına kadar pratik bi çözüm bulunur inşallah. tekrarrr teşekkür ederim iyi geceler.
  • onerilerimi teker teker yapmayi severim,
    ama siz benim dediklerimi degil kendi yolunuzdan gittiginizden (gerginlikten yada panikten), "bari herseyi yazayimda en azindan denerken aklina gelir" diyerek yazdim. :>.

eger kota sorunuz yok ise (55mb)
    http://r pidshare.de/files/38387839/Ghost11_v41.iso.html

bosluga a yazarsaniz.

bunu indirip cd ye yazdiginizda zaten asina oldugunuz format islerini yapan partition magic ile buyuk ihtimal sorunlariniz cozulecek.

iyi bilgisayarciya goturun, iyisi var kotusu var.
    iyi geceler.

• yok panikten yada size itimatsızlıktan değil. ben onu denemeyi sunun için düşünmedim. anladığım kadarıyla burada amacınız c yi silip tekrar c olarak oluşturabilmekti. doğru mudur ?? bende hemen altında size bu işlemi xp ile yaptığımı yazdım( bunu sizin yazdığınızla denk olacağını düşünerek yazmıştım ) . sizde tekrar acmayınca demekki ikisi aynı işlem diye atladım. dediğiniz doğru güven olmuyor bilgisayarcılara. tanıdık birilerini bulmaya çalışacam ii geceler.
  • kisop
    gordugunuz C: disinda gormediginiz bir partition olusturulmus olabilir. windows un partition managerleri hepsini goremez. pqmagic ile acsa idi iseniz foruma geri dondugunuzde ilginc yeni bisi gorup gormedinizi (yada ne gordu iseniz onu) yazardiniz, bende pqmagic ile yapilacak islemleri tek tek soylerdim.

farazi yaziyorum (varsayalim ismail su olsa idi varsayalim ismail bu olsa idi seklinde), ama dedigim gibi, hem siralamayi bozdunuz hemde neticeye ulasamadik.

en güzeli uykusını almis kafa ile bu isleri yapmak, devam ederseniz bir sure daha buralardayim.
    iyi geceler.
  • YOK HOCAM. dedim ya benim bu bilgisayardan sitelere giremiyorum. dolayısıyla şu ana kadar dediğiniz dosyayı indiremedim. (bi kere actı buldu ondada indirme başlamadı , dosya kaldırılmış ta olabilir)
  • kisop
    dosya indiremiyorsan (nedenini anlamasamda onemli degil) ve elindede hazir bisiler yoksa yapacak bir yardimim da olamaz zaten, uzgunum.
    yakinda bir cd koyacagim yazilim forumuna (kendi ghost11 forumuma), ocak 31 den once bitirecegim calismayi, icinde bir ton turkce aciklama ve araç olacak. En azindan bir daha bilgisayar problemi yasadiginda elinde hazir bir cd bulunur.
  • dostum yedeğini boşver xp cd ile aç bölümleri sil sonra kendine uygun yeni bölümler oluştur temiz xp cd ile kurulumu yap sistemi uygun yükleyince arconis ile yedeğini tekrar al. yapamazsan getir hallederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMINX84 -- 27 Ocak 2008; 13:14:41 >
  • arkadaşlar bu programıwww.giveawayoftheday.com vewww.shiftdelete.net sitelerinden bende indirip kurdum
    benim araştırıp anladığım kadarı ile hem eaz-fix hemde rollback rx programları backup değil sadece deepfreze programının dahada geliştirilmiş hali
    yani bu programlar tam anlamıyla backup değilde sistem geri yükleme yapıyor
    ben win2000 pro ve vista home premiuma yükledim aslında çok iyi bi program ama msn gibi programlarda sorun çıkabiliyor birde sistem güçlü değil ise açılşta falan biraz kastırabiliyor.

birde en önemli nokta bu iki programı sistemden kaldırmak istediğinizde kesinlikle pc açıkken veya güvenli moddan uninstall yapmayın ya yarım kalkar yada pc bende olduğu gibi çökebilir bu programları kaldırmanın tek yolu pc açılırken en başta programın kendi arayüzü görününce home tuşu ile girip ordan uninstall seçeneği ile programı kaldırmak ondan sonra pc açılıyor ve uninstale devam edip tamamen kalkıyor.

• slm arkadaşlar. d sürücüsünde 50 gb özel veri vardı. bu yüzden dediğiniz şekilde yapamadım. evdeki pc cok eski olduğu ve siteler giremediği içinde tavsiye edilen programları yükleyemedim. sonucta bilgisayarcıya bir miktar para bayılınca problem çözüldü. hdd yi söktük başka pc ye taktık verileri alıp biçimlendirdik. şimdi problem yok. ama uninstall yapınca çöküyor haberiniz olsun. bu programı kurmuş olan arkadaşlar uninstall i arkadaşın tarif ettiği biçimde yapın ve verileri yedekleyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.