AMD-ATi cephesinde 28 Ocak beklenirken bazı üreticilerin hazırladığı Radeon HD 3870 X2 modelleri yurt dışında market raflarını süslemeye başladı bile. Connect3D'nin hazırlamış olduğu Radeon HD 3870 X2 modeli Japonya pazarında 556$'lık fiyatı ile kullanıma sunulmuş durumda. Referans tasarımı kullanan ve standart saat hızları (825MHz/1800MHz - gpu ve bellek hızları) ile gelen Connect3D Radeon HD 3870 X2 üzerinde 1GB GDDR3 bellek yer alıyor. Açıkçası ilk çıkan Radoen HD 3870 X2 modelleri beklenenin bir miktar üstünde etiket fiyatı ile satış noktalarına düşmeye başladılar ama muhtemelen önümüzdeki hafta üreticilerin hazırladıkları HD 3870 X2 modellerini resmi olarak kullanıma sunmaları ile birlikte fiyatlar HD 3870 X2 için umulan düzeye gelmeye başlayacaktır. Fiyat konusunda en önemli parametre ise Nvidia'nın GeForce 9800GX2 modeli olacak. Zira muhtemelen 9800GX2'nin gelmesi ile birlikte HD 3870 X2'lerin fiyatlarında indirim de gündeme gelebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 25 Ocak 2008; 11:49:23 >
Güneşli bir günü,hoş bir kadını,kibar insanı,büyük arabaları,parayı,elektronik cihazları,gülüşmeyi,gökkuşağını,akıllı adamları.bilgisayarımı,arabamı severim. Üst katımda oturan hayvanları,ortalıkta küfür edenleri,rahatımı bozanları,beni tren sananları,lafımı üstüne alınanları,ukalaları,ezik insanları,mavi ekranı sevmem.
bu kart 9800GX2 çıkana kadar yeterince satar zaten 9800GX2 çıktığındada ati yeni bir modelini duyuracak öyle gibime geliyo
nvidia gerileme içerisinde kalcak bence
Keşke öyle olsa; en azından ati tekrar yükselme dönemine geçerdi ve yine fiyatlar tüketicilere olumlu yansırdı. Ama Nvidia'nın elinde Aslanlar gibi 8800 GPU'su var.(Kod adı aklıma gelmedi.) Şimdi Nvidia 9800 serisinde de kullanılacak GPU'nun üretim aşamasına geçerse Ati yine gerede kalacak (umarım bu sene ATI Nvidia ile başa çıkabilir )
8800ultranın tahtını aldı ya şimdi 3870x2 nvidia ya çok süper bi gönderme yapmışlar her ne kadar nvidiadan şaşmasam da ati nin bu atağını çok beğendim inşallah güzel bir çıkış yakalar da piyasaya denge gelir kartlar ucuzlar
edit: imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpecturA -- 25 Ocak 2008; 13:00:44 >
2 gpuyuda tam verim kullanmayı becerebilirlerse , gercekten beklenenin ötesinde bir performans alcaklardır. Bence ati elini cebine atip nvidia yazılım ekibini kadrosuna katsın Bir sorunları kalcağını sanmıyorum o zaman.
Açıkçası bu kartı geçiş ve prestij kartı olarak görüyorum.Yoksa al 2 tane turbo IceQ yap cf 3dmark manyağı olsun. R770ler gelsin artık yeterince oyalandık bence
atinin tavsiye ettiği fiyat 449 dolardı galiba bu fiyatlar üreticilerin kendi biçtikleri fiyatlar aynı 3870 deki gibi ati 219 demişti adamlar 279a kadar çıktılar burada atinin pek suçu yok
2 gpuyuda tam verim kullanmayı becerebilirlerse , gercekten beklenenin ötesinde bir performans alcaklardır. Bence ati elini cebine atip nvidia yazılım ekibini kadrosuna katsın Bir sorunları kalcağını sanmıyorum o zaman.
sana katılıyorum dostum atinin yazılımında cok büyük sorunlar var örneğin bi tane 2900xt 2 taneden daha iyi çalişiyor yüzde 10 performans düşüyor aynı sorun arkadaşimda olan 2600xt de geçerli verimi arttirmak için crosfire yapiyoruz ama ndnse kart tek başina daha saglam çalişiyor sitede de detayli videolar var video inceleme bölümünden ulaşabilirsiniz.atiiii kendine gel ve nvidadan mühendis kaçır bence