İPhone o fiyata gelmez. Mümkün değil. Varsa 5-6 tane alayım. Diğerlerini eşe dosta hediye edeyim. Şimdi üçü arasında seçeneğim tabiki hiçbiri. Bence g800ün burada yeri yok. Zira sıradan düz bir telefon. Birtek kamera var diye o kadar para bayılmam. Öbürlerindede var kamera. N95 GPS ve wifi'de N82 kadar stabil değilmiş. Zaten kızaklı telefon sevmem ve tuğla gibi kaba. Ben N82 diyorum. G800'üde listeden çıkarın diyorum. İlle samsung koyacaksanız oraya i550 koyun ama onunda şansı yok. Wifi, GPS, otofokuslu kamera, işletim sistemi, radyo, ... vs. bunlar olmayan bir telefona sırf şekil diye o kadar para bayılmak bana göre çok saçma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 15 Haziran 2008; 19:17:47 >
iphone ve dier telefonlar arasındaki farkları daha iyi görebilmek için şu videoyu izleyin bence. Telefonun bütün özelliklerini ayrıntılı bir biçimde anlatmışlar. Burdan izlediğim kadarıyla diğer telefonlar yanına bile yaklaşamaz bence. Hatta videonun bi bölümünde n95 le biraz dalga bile geçilmiş alay konusu olmuş
199 dolar değil yaw. Hala kendinizi kandırmaya çalışmayın. O sadece peşinat gibi bişey. Teli alabilmek için anlaşmalı operatörle sözleşme yapıyorsunuz ve bu yurtdışında bile aylık 70lirada aşağı değil. Bunu 2 yıla vurun ve fiyatın 2000 lirayı bulduğunu görün. Ha eskisi gibi sözleşmesiz satılmayacak bu sefer. Sözleşme yapmayana cihaz satmak yok artık.
ya arkadaslar cogu kisi n95 diyorda bazısı tipi bazısıda birkac ozellik bakımından n95diyor yahu apple3g 8gb 200dolar. vergisiyle beraber amerikadan 250ytl ye getiriliyor.ve evde 10dakikada kildi kırılıp kullanılıyor. 250ytl ye nokianın igrenc telefonlarından biri ancak alınabilir. biraz fiyat performansa gore karsılastırın bence. evet bencede n95 in ozellikleri iphone dan ustun ama biri 1300ytl (ki yurtdısından bile getirtseniz en iyi 1000ytlye getirtilir) digeri 250ytl. 16gb versiyonu 330ytl. simdi para sorunum yok 3-4katını oder daha iyisini alırım diyenler olabilir ama bu fiyata iphone bence mukemmel ve baska hicbir telefon dusunulemez.
toplumumuzun büyük bir sorunu bu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak :) sen ne sanıyorsun ki anlamadım iphone apple'ın bir kandırmacası bunu ucuza mı satıcak birde ? 200 dolarmış sen sadece kendini kandırırsın 200 dolarlık fiyatın hayal olduğunu heryer doğruladı ama takip etmemişsin..
Ayrıntılı bilgi almak istersen buraya tıklayabilirsin yani sanmaki o 200 dolar olucak ;)
Bu arada asıl konuya dönersek n95 8 gb fonksiyonellik bakımından daha iyi bence ;)
sen applenin o aleti 199 dolara vereceğinimi zannediyosun şimdi o aleti alırken vodafoneden kesin kontrat yapmanız gerekli en düşük kontrat bedelininde 75 ytl olucağı söyleniyo
bugün 199 dolar 246 YTL oluyo ee 1 yıllık kontrat beldeli ödüyceğimizi düşünürsek 12X75:900+246 eklersek 1.146 oluyo bu ödeyeceğiniz en düşük bedel o yüzden 2.nesili unutun
karşılaştırmaya gelirsek g800 bu aletlerle yarışamaz onu at
foksiyonellik olarak N95 tabiki ama iphonedeki web tarıyıcısı ve işlevsellik hiçbir nokiada yok multitouch da aynı şekilde ve karizma
eğer kameraya önem veriyosanız tabiki tercihiniz N95 olmalı ama dersenizki Müzik Web Karizma vs etkiliyse iphone
nokianın multimedya devi N95 şu an iphonedeki web müzik ekran kalitesine ulaşamadı
yeni modeli ile acik ara iphone.nokia n95te tabiki guzel ama butun hatalari duzeltildi iphone'un ayrica olmayan cogu ozelligi de 3.parti yazilimlarla kullanilabiliyor.(ornek video kayit ozelligi).iphone icerisindeki gps'te assisted-gps.n95teki gps'e gore cok daha hizli.yeni bir teknoloji arkadaslar.hatta bildigim kadariyla ilk defa mobil bi cihazda kullaniliyor...