Şimdi Ara

megane dcı mı yoksa toyota corolla d4d mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: acu___men

makyajlı kasa megane-2 dizellerin 10bin bakımlaları 210 ytl civarında, 20 bin bakımı 260 ytl civarında. yetkili servisin verdiği fiyatlardır.

quote:

Orjinalden alıntı: ADAC

öncelikle 19 yıllık sürücü olduğumu ve yılda ort. 120bin km yaptığımı , şirket ve şahsi aracım olarak 2 araca sahip olduğumu diyerek başlamak isterim..........2006 haziranda aldığım makyajlı megane II nin , ilk 10 bin bakımı ekstra masraf çıkarmadan 122 lira tuttu , 20bin ve 30 bin bakımları ekstra çıkarmadan 130 lira tuttu , 37 bin km de aracın direksiyon kutusu ve rot kolları garantiden değişti garantiye girmeseydi fatura 150 lira rot kolları + 350 lira da direksiyon kutusuna ödeyecektim , 40bin bakımda tüm flitreler değişiyor artı bakım 310 lira tuttu , 60bin bakıma daha girmedim ancak triger değişiyor triger 135 lira...... aracın ön kaputu 230 lira , kapı saçları 60 lira tamponlar 110 gibiymiş , yedek parça konusunda sanırım bir fikir verir. istanbulda oturuyorum ancak bu gün ıspartada misafirlikteyim , istanbul göztepeden buraya 3 yolcu birer bavul ve 1 çocuk ile 100km de 4.3 litre yakarak diğer bir deyişle yol bilgisayarına göre 25 litre yakarak geldim , yanı yarım depodan 5 litre eksik yaktım , yani istanbula dönünce 10 litre mazotum kalacak bu 10 litrede bana nereden baksan 200 küsür km yol yaptırır....... kışlıkları çıkarıp düz desen takınca 3.9 - 4 gibi oluyor...... (geçen yaz)

Renault fazla sevmem ancak marka savunmak da amatörlük , bu yazdıklarım arabayı cazip hale getiriyor , direksiyon tepkisini sevmemekle beraber frenleri çok hoşuma gidiyor , bakım masrafları yukarıda , ikinci eli sağlam gibi gözüksede piyasadaki bolluğundan dolayı satarken rakip satıcı çok olup fiyat tuturamıyorsun , vites kolu çok uzun kısaslttırdım , kaçıncı y.y.da yız kaset çalar vardı attım adam gibi bir mp3 player taktım , kapı iç kaplamaları çabuk kir tutuyor temizlerken daha berbat oluyor , ölü nokta yok ancak çamurlukların şişkin olması bazı sakatlıkları kullanıcıdan olmasa bile park halindeyken diğer sürücülerden getirebiliyor , her nekadar yüzü eskidi deselerde bence hala rakiplerinin bir çoğundan gaha çekici , motor 80hp ama 220hp 3.7 benzinliden bu arabaya geçtim ve megane nin motoru bana makul geldi , daha arabada ekstra bir ses tıkırtı yok ki bazen aceleden çukur ayırmam , servisimin ilgisi alakasından son derece memnunum .....

şu marka bu marka diyemeyeceğim objektif olmalı ben alacak olsam bu markayı kullandığım için değişiklik anlamında toyotaya binerdim....

sen gidip corolla sahibi olarak reno yetkili servisinden bakım fiyatı mı aldın

• TO-YO-TA-SA

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acu___men -- 7 Temmuz 2008; 20:23:48 >
  • b m

Yüzü eskimiş kasa eskimiş, sen burda marka fanatikliği yapıyosun, eskidide 5 yıldır şatış şampiyonu. Megane daha iyi diye çekemiyosunuz arkadaşım geçin bunları.

Bence Megane II dCi

megane dcı mı yoksa toyota corolla d4d mi?

• meganın kaportasında çok plastik parça kullanmışlar.kaportacı bir abimizin ifadesi ön tampondan az bir darbe alsa .yandaki plastik sağ ve sol çamurlukları kırıyormuş .tampon çamurluklara bağlıymış ve çok zayıfmış,motor ustalarına sordum meganı hiç tavsiye etmediler.sanayi esnafından megan için hiç güzel bir söz duymadım

Tabiki corolla

Hem sorunsuz hem bariz kalite farkı var arada

Mercedes ile Tofaş ı kıyaslamak gibi olur bu
    Megane ın nasıl tr de sattığınada şaşıyorum

Avrupa ya gelin (Fransa hariç) Amerikaya gidin Megane göremezsiniz yollarda ama heryerde corolla ya raslarsınız
  • arkadaşlar çevrelerine baksın toyota mı fazla renault mu...Türkiye şartlarına en uyumlu araç renaulttur...servisi ağı yedek parçası, fiatı her şeyiyle birlikte..kimse herşeyi istanbul ankara izmir le kıyaslamasın taşrada servis ağı en iyi olan yedek parçası en kolay bulunan ucuz olan renaulttur.1974 den beri Türkiye markasıdır.Toyotanın yedek parçası çok pahalı hemde çabuk bulunmuyor servisi ağı desen çok yetersiz yeni yeni orta büyüklükteki illere servis koyuyorlar renaultta küçük ilçelerde dahi servis vardır.sanayideki her usta renaulttan anlar yolda kalsan rahatlıkla tamir ederlerparça da az çok vardır.toyota araçla yolda kalın taşrada yardım gelinceye kadar çekilecek eziyet işin 2. boyutu...kimse renaulttu yerden yere vurmasın Türkiyeye araç konusunda damgasını vurmuştur ve en çok satılan araçtır toyotadan çok önce renault vardı hep olacak toyotayı bilemem..taşrayı görmek ve bilmek gerekli...

• Öncelikle bu megane'ın makyajlanmadan önceki göstergeleri daha kaliteliydi..örneğin 2007 modelde hangi kapının açıldıgını gösteren kısım 2004 autantique modelinkiyle aynı(lastik basınç opsiyonlu değilse)...makyajlanan bir arabaya böyle saçma bir iş olur mu mantıgı ne anlayamadım...
    Bu bir ince detay olmakla birlikte çogu megane kullanıcısı bilir 150 km/h ı geçtikten sonra direksiyon titreme yapar..Ben olsam bu arabaya guvenip sürat yapamam...Açıkca görünen şu ki; megane da görselliğe önem verilmiş güvenliğe verilmemiş(Frenlerin hakkını yememek lazım)

330Ci Feel the Difference
  • ben de corolla derim. Güven veriyor insana

1 .-Corolla (Servis ,güleryüzlülük,esneklik - Eşim kullanıyor)

2. -Focus ( FORD markası olmasından başka artısı yok -ayrıca kullandığım araç)

3. -Renault (Arka tamponları şişik,plastik ve 80 bg. lik 170 den sonra titreme yapıyor, yeni modellerin işçilik kalitesi eskilerine göre yerlerde sürünüyor -Şirket araçlarımız)
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.