Şimdi Ara

Fujifilm in SLR Like da bayrak gemisi : S100FS (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
17.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar makinayı netfotoğrafta test ediyorum.
    Makina öncekilere göre oldukça gelişmiş. hele objektifi gerçekten olağanüstü bir performans sunuyor.
    Is canon s2 nin ıs ından bile iyi desem yalan olmaz. Titreşimi gerçekten çok iyi gideriyor.
    Kalem pilden vazgeçkmişler lityum koymuşlar.Bu bence eksi bir özellik. Kalem pil bana göre daha avantajlı.
    Ayrıca 2 kart slotunu tek kart slotuna düşürmüşler. Buda bir eksi.
    Ayrıca makniya alacaklar muhakkak xd kartın yüksek hızlısını alsın. Yada ekstrem 3 sd alsınlar.
    Makinanın gnel görünümü tam bir dslr. İnsan utanmadan taşıyabilecek. Mükemmel görünüyor. Fotoğraf kalitesi üst düzeyde. Son derce keskin fotoları var. Pil ömrü iyi.
    Lcd si harika olmuş. BEnim zamzon gx10 unkinden geri kalmıyor.Vizör ise eskisi gibi.
    ıso fotolarını zamzon gx10 la karşılaştırmalı olarak ekliyorum.

• cihazın bir performansını görsek
    Pil konusuna bende katılıyorum. Ancak bu konuda haklılar. Makine boş ağırlık olarak 918 gr. Bir AA pil bir adedi kapasitesine bağlı olarak 27-32 gram arası. 4 pil kullanılsa ortalama ağırlık 120 gr pil yükü gelecek.
    Makinede kullanılan Paket Bataryanın ağırlığı ise ~45 gr.(NP-140 Li-Ion) Fark yaklaşık 80 gr. Tahminimce toplam ağırlığı 1000 gramın altında tutma çabası olarak değerlendiriyorum. Makine pilsiz haliyle bile ağırlık açısından çoğu dSLR' yi sollamış durumda....
    Netfotografta aradım İncelemenizi bulamadım. Link verirmisiniz.....
    quote:

Orjinalden alıntı: pazarbey

arkadaşlar makinayı netfotoğrafta test ediyorum.
    Makina öncekilere göre oldukça gelişmiş. hele objektifi gerçekten olağanüstü bir performans sunuyor.
    Is canon s2 nin ıs ından bile iyi desem yalan olmaz. Titreşimi gerçekten çok iyi gideriyor.
    Kalem pilden vazgeçkmişler lityum koymuşlar.Bu bence eksi bir özellik. Kalem pil bana göre daha avantajlı.
    Ayrıca makniya alacaklar muhakkak xd kartın yüksek hızlısını alsın. Yada ekstrem 3 sd alsınlar.
    Makinanın gnel görünümü tam bir dslr. İnsan utanmadan taşıyabilecek. Mükemmel görünüyor. Fotoğraf kalitesi üst düzeyde. Son derce keskin fotoları var. Pil ömrü iyi.
    Lcd si harika olmuş. BEnim zamzon gx10 unkinden geri kalmıyor.Vizör ise eskisi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 17 Nisan 2008; 12:21:25 >

• @bipekkan

http://www.dosya.cc/100fs_so.rar.html ( [Aşağıda verilen dosyalarda bu linkte mevcut] Iso performansı tüm aralıklarda) akşam üzeri
    Ama bence gece ve akşam yapsaydı bu ISO deneyini ,daha iyi olurdu.

ISO200
     Fujifilm in SLR Like da bayrak gemisi : S100FS

ISO1600 : (yukarıdaki resmin ISO1600 ü) :http://netload.in/datei97758add156294872e880d9c24da6155.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 18 Nisan 2008; 4:43:26 >

• @Hirotaro,
    İlk linkten indirmeye çalışıyorum Lanet olsun şu kablo-Net' e 2 gündür ızdırap çektiriyorlar.
    200 ISO' luk bu fotografta ilk dikkatimi çeken renklerin soluk olması ve fotograf net değil sanki bir pusluluk hakim. Bilmem yanılıyormuyum?
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

@bipekkan

http://www.dosya.cc/100fs_so.rar.html ( [Aşağıda verilen dosyalarda bu linkte mevcut] Iso performansı tüm aralıklarda) akşam üzeri
    Ama bence gece ve akşam yapsaydı bu ISO deneyini ,daha iyi olurdu.

• Arkadaşlar,
    @Pazarbeyin yüklediği test fotograflarını inceledim ve ağırlıklı olarak ilk önce 100 ISO ve yüklediğim 3 fotografta %100 croplanmıştır.

Kiremitlerin üstündeki işaretlediğim alanlarda (aslında tümünde var) dağılmalara dikkat edin. Bu durum aslında saman yığınında ve fotografın genelinde mevcut ve fotografın bu nedenle oldukça yumuşak gözükmesine neden oluyor. Bu detay kayıpları sensör kaynaklımı, çoksa işlemci ile ilgili bir problem mi bilemiyorum. Bendeki S6000FD ve FZ50 de böyle bir durumla hiç karşılaşmadım ve üstelik daha bu 100 ISO ?

Kırmızı halkadaki damda en ufak bir detay yok Adeta Noise reduction ile sıvama bir renk veya suluboya çalışması gibi. En büyük siyah halkadaki alanın ne olduğu hiç belli değil adeta sansürlenmiş gibi Aynı halkadaki bacaya dikkat ve genel olarak kiremitlerdeki yer yer detay kaybına ve Fotografın altındaki kiremitlerde oluşan detay kaybı son derece yüksek.... dikkat ! Solda Direk ve penceredeki aşırı renklenmelere dikkat (Chromatic (Color) Aberration ve Purple Fringing) hepsinden önemlisi Fotograf genelinde Eğdirme (Distortion) solda, SOLA, sağda SAĞA ve KOVA biçiminde eğdirmeler.(Direğe dikkat) Bu kadar gözle görülür eğdirmeler, açıkçası hiç hoş değil.

Fotografın üstündeki kiremitlerdeki detay kayıpları Ve bacada ve kırmızı halkalı penceredeki detay kayıpları ile sola yatışlara dikkat !

Bu 3 fotograftan görebildiğim, çözünürlük açısından bu makinadaki objektifin görüntüdeki detayları gösterebilme gücü veya keskinliğinin yeterli olamadığı gibi bir sonuca ulaştırdı.
    Ayrıca, yer yer adeta pul pul oluşan detay kayıpları eğer bu makina prototip makina değilse açıkçası çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım.
    200-10.000 ISO değerlendirmem le devam edeceğiz.

• @bipekkan detaylandırmalarınız için çok teşekkürler,

ama slr like makina dan crop alıp çalışmak ne kadar uygun ( sensörün ebatı belli ) , örneğin diğer slr like makinalardan bu tarz croplar aldığımızda sonuç farklı mı çıkar sizce, elinizde fotoğraf varsa örneklemeniz mümkün mü?

Netice de bu croplar slr gibi olsa birde viewfinder'ı optik olup biraz da yüksek iso dan kurtarsa giriş seviyesi slr kullanıcılarının çoğu bu cihazlara yönelir
  • @serdem,
    Şu an fotograf yükleyemeceğim. Lanet olası Kb-Net ile başım dertte ve komşumun dial-UP bağlantısından girdim. Elimde S6000FD ve FZ50 var ve 20.000 üzerinde fotograf çektim. İlk fırsatta Bu makinelerden örnekler yükleyeceğim. Geniş açıda böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum. Eşimin A-620 de bile böyle bir durum yok. Buna Fuji' nin S9600 ' ü de dahil edebilirsiniz. 3 ay kadar kullandım.
    quote:

Orjinalden alıntı: serdem

@bipekkan detaylandırmalarınız için çok teşekkürler,

ama slr like makina dan crop alıp çalışmak ne kadar uygun ( sensörün ebatı belli ) , örneğin diğer slr like makinalardan bu tarz croplar aldığımızda sonuç farklı mı çıkar sizce, elinizde fotoğraf varsa örneklemeniz mümkün mü?

Netice de bu croplar slr gibi olsa birde viewfinder'ı optik olup biraz da yüksek iso dan kurtarsa giriş seviyesi slr kullanıcılarının çoğu bu cihazlara yönelir

• Anladım, gerçi siz bire bir ebattan cropluyorsunuz, demekki sensör 11 mp'yi bu kadar kaldırıyor, ama neticede bizim normal baskılarımızda veya ekrandan baktığımızda çok fazla yakınlaştırmadıkca sorun olmayacakdır, ama crop meraklıları için şu aşamada ( en azından yeni bir firmware çıkana kadar) çok cazip gözükmüyor, bakalım pazarbey ve ekremusun yeni çekeceği fotolar da durum nasıl olacak. Ekremus makinayı bugun değişti yeni fotoğraları bu akşamdan itibaren gelmeye başlar

internet bağlantı sorununuda en hayırlı şekilde çözmen dileğiyle

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@serdem,
    Şu an fotograf yükleyemeceğim. Lanet olası Kb-Net ile başım dertte ve komşumun dial-UP bağlantısından girdim. Elimde S6000FD ve FZ50 var ve 20.000 üzerinde fotograf çektim. İlk fırsatta Bu makinelerden örnekler yükleyeceğim. Geniş açıda böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum. Eşimin A-620 de bile böyle bir durum yok. Buna Fuji' nin S9600 ' ü de dahil edebilirsiniz. 3 ay kadar kullandım.
    quote:

Orjinalden alıntı: serdem

@bipekkan detaylandırmalarınız için çok teşekkürler,

• @bipekkan, üstteki fotolar 11 mp den mi %100 crop? Eğer öyleyse hiç işaretlemeye bile gerek yok, bu makinada bir problem var sanki.. Fotolar çok kötü

• 1/200s f/5.6 at 44.6mm iso200

1/160s f/5.6 at 44.6mm iso200

1/180s f/5.3 at 101.5mm iso200

• Bu foto, bütün soru işaretlerini sildi kafamdan..

EDIT: Ay fotosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 18 Nisan 2008; 20:53:49 >

• Pazarbey, daha detaylı fotoğraflarınızı bekliyoruz, 100 fs ile 1000'nin üzerinde fotoğraf çektiniz fakat paylaştığınız fotoğraflar yeterli değil, yurtdışında ki 100 fs sahiplerinin çektiklerine bakınca makinayı alasımız geliyor sizinkilere bakınca kafamız da soru işaretleri beliriyor, detaylı ve teknik incelemenizi merakla bekliyoruz

quote:

Orjinalden alıntı: pazarbey

arkadaşlar makinayı netfotoğrafta test ediyorum.

• @serdem,
    Verdiğiniz tüm fotograflar bende de var ve özellikle mide problemi (!) yaratmasın gerekçesiyle neredeyse kendi sitesinde yayınlananlar hariç hiç birini foruma koymadım. Diğer topiktede belirtmiştim, hiçbiri orjinal boyut değil. @pazarbey'in fotograflarını 800x600 civarına indirince zaten detay bu ölçülerdeki fotografta kayboluyor. Bu tarz fotograflar teknik veriler açısından, makinenin performansını teste bir karine olamaz.
    Benim derinlemesine yaptığımda bu.....
    Çok açık net söyleyeyim, bu durumla karşılaşmasaydım yarın ilk işim siparişimi vermek olacaktı.....
  • @pazarbey
    sizi burada görmek hoş bir sürpriz oldu. Hoşgeldiniz.
    @bipekkan hocam aynı duyguları paylaşıyorum. Makinayı getirtmek için parayı denkleştirdim ama okuduklarımdan sonra beklemeye karar verdim. Umarım hayal kırıklığı geçici olur çünkü bu cihazı bayaa sevdim.

Orjinalden alıntı: shimoda

@pazarbey
    sizi burada görmek hoş bir sürpriz oldu. Hoşgeldiniz.
    @bipekkan hocam aynı duyguları paylaşıyorum. Makinayı getirtmek için parayı denkleştirdim ama okuduklarımdan sonra beklemeye karar verdim. Umarım hayal kırıklığı geçici olur çünkü bu cihazı bayaa sevdim.
  • Arkadaşlar,
    Sabah yemedim İçmedim İlk çatı kiremitleri denemem. Ve enteresan bir sonuçla karşılaştım. FZ 50' nin 1/1.8" sensörü detayları 100 ISO - 10 mpx de, kaydetmede az biraz daha iyi.... Ama ISO' da Fuji açık ara solluyor. Öğleden sonra daha detaylı Kiremit Fotograflarında buluşmak üzere....
    Geniş açı farkı nedeni ile FZ' nin fotografları Fuji' ye göre daha büyük. (Fuji=6.2 mm. FZ50=7.4mm.)
    Ayrıca verdiğim linkte Fuji S6000FD' nin 6mpx de Fine sıkıştırmada, FZ50'nin 10 mpx' de Fine sıkıştırma orjinal boyuttaki fotograflarını bulacaksınız. Ve Bu orjinal fotograflarda ISO açısından ve genel Fuji S6000FDgörünümde ve renklerde Fuji biraz daha iyi bir görünüm verirken fotograf kenarlarına doğru Renk sapmaları ve mor saçaklanmalar açısından FZ50'nin LEICA ASPH ve ED mercek takımlı objektifinin açık ara ezici üstünlüğüne de dikkatizi çekerim. Bu açıdan bakıldığında S100FS, S6000FD den neredeyse 3 misli daha fazla renk sapması mor saçaklanmalar yaratıyor. Elbette bunun sonucunda genel netlik ve keskinlik açısından FZ50 çok net ve keskin sonuçlar veriyor.(Yeterli Işık yoğunluğunda) Üstelik o sinir bozucu NR, az da olsa devrede olmasına rağmen.....

Orjinal Fotografların Download linki:
    http://rapidshare.com/files/108684877/Fuji-Panasonic.rar.html

Gelelim Orjinalden %100 croplanmış Fuji S6000FD ve >Panasonic FZ50 fotograflarına:
    Fuji S6000FD

Panasonic FZ50

Fuji S6000FD

Panasonic FZ50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 19 Nisan 2008; 13:30:17 >

• Konu 2 ayrı başlıkda ilerliyor, model belirtildiği için burdan devam ediyorum,

@bipekkan testlerin için teşekkür mü etsek yoksa ne ettin bi makina alacaktık kursağımızda mı bıraktın desek bilemiyoruz

Aşağıda ki linkde pazarbeyin aynı makina ile tüm isolarda çektiği tam çözünürlük fotoğraflar var..

http://www.dosya.cc/gece_sofs100.rar.html

Ayrıca Gold da kampanya yapmışlar nakit ödemede %25 indirim var, yanlış hatırlamıyorsam 1326 ytl (kdv dahil) gibi bir fiyata denk geliyordu, @bipekkan arkadaşımızın belirttiği sebelerden dolayı ben düşünmüyorum fakat düşünenler olursa kampanya fiyatı eskisine nazaran biraz daha uygun..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.