4300MHz E8400, 3600MHz Q6600'den su ana kadar test ettigim butun oyunlarda daha hizli.
3dmark06 ile sistem kuracak arkadaslar fena halde aglarlar onu belirteyim.
we_dream: Anand'in testinde AA kapali. Ayrica Q6600 + 8800GTX ile eski skorum 1280x1024 4xAA, GPU Timedemo'da 35 civari FPS'ydi yanlis hatirlamiyorsam, oradan karsilastirabilirsin.
3dmark06 ile sistem kuracak arkadaslar fena halde aglarlar onu belirteyim.
we_dream: Anand'in testinde AA kapali. Ayrica Q6600 + 8800GTX ile eski skorum 1280x1024 4xAA, GPU Timedemo'da 35 civari FPS'ydi yanlis hatirlamiyorsam, oradan karsilastirabilirsin.
amaç bi miktar işlemciyi ölcebilmek olduğu için cpu timedemo'da yaptım testi. Anand'daki ve sizin testlere benzemesi açısından 4x AA'da da yapabilirim testi. bir de test ettiğiniz oyunlarda FRAPS kullanarak mı karşılaştırma yaptınız acaba? bu konuda teknik yetersizliğim olması nedeniyle soruyorum...
annihilator, 4300Mhz için işlemci ve NB'ye ne kadar voltaj verdin? Kullandığın soğutma nedir? Ben de P35-DS3R (rev 2.1) ile denemeler yapacağım bugün.
- Islemci 1.392v (ama 1.360'ta da rahat calisacagindan %100 eminim)
- FSB voltage'i BIOS'tan bakmam lazim, ne kadar verdigimi hatirlamiyorum.
- Kullandigim sogutma Zalman 9700NT, load'da 70c'ye cikiyor. Voltaji biraz daha dusurucem vakit buldugumda, 65derecede filan calisacaktir. Bir arkadasim Q6600'un sicakligini Everest ile yanlis olcerek 65 sanmis fakat TJunction hatasindan dolayi islemcinin sicakligi aslinda 85 civariymis (bunun sebebi de sogutucuyu iyi oturtamamasi) adam bu sekilde 3 ay kullandi islemciyi ve oyun da degil, projesi icin surekli acayip acayip hesaplamalar yapti; islemciye hicbir sey olmadi. Acikcasi 65-70c'nin islemci omrune cok buyuk bir etkisi olacagini zannetmiyorum.
@we_dream: Biz testlerimizi genel olarak karsilastirma acisindan GPU timedemo 1280, 4xAA High'de yapiyorduk. Oyunlardaki karsilastirmalarimi da FRAPS'la yaptim. Karsilastirdigim oyunlar: PES 2008, Crysis, Quake 4, FEAR, Oblivion ve Neverwinter Nights 2. En az fark Crysis'te oldu.
bu arada forum yöneticileri sağolsun 2 sayfayı tek sayfa yapmış, bi de inceleme ilet diye bi link çıktı (daha önce de vardı da ben mi görmedim acaba ) ben de tıkladım bakalım... elimden geldiğince bu testler güncellenmeye devam edecektir. @annhilator hocam forumda baya aradım ama bahsettiğiniz testler ya paylaşılmadı ya da ben göremedim. varsa bi link rica edebilirmiyim acaba? o oyunların E8400 testlerini yapıcam sırayla bakalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi we_dream -- 27 Ocak 2008; 5:59:31 >
bişi daha, dün 16xQ AA ile yaptığım Crysis v1.1 cpu time demo testinden sonra bugün de 4x AA ile aynı testleri yaptım ancak en ufak bi fark yok. demo oyun ayarlarından tamemn bagımsız calısıyor
Emeğin için teşekkürler e8400 güzel bir işlemci iyide oc oluyor ama upgrade için alınacaksa 4 çekirdekli almak lazım bu konumdada q9450 yi tek geçerim yanlız biraz ucuzlamasını beklemek lazım yanlız çarpanı keşke 8 yerine 9 olsaydı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strikeforce -- 30 Ocak 2008; 11:29:37 >
4 çekirdege tüm oyunlardan destek gelmesi sonucu 2 çekirdeklilerle arasındaki fark epey acılacaktır bugun 4 çekirdeklilere destek olmadıgı için bir çok oyunda aradaki fark çok az hatta yok denicek kadar azdır.Aşağıya koydugum resim Lost Planet:Extreme Condition 4 çekirdegi kullanan bir oyun 4 ile 2 çekirdek arasındaki farkı anlamada arkadaşlara yardımcı olur diye düşündüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 27 Ocak 2008; 18:42:21 >
4 çekirdege tüm oyunlardan destek gelmesi sonucu 2 çekirdeklilerle arasındaki fark epey acılacaktır bugun 4 çekirdeklilere destek olmadıgı için bir çok oyunda aradaki fark çok az hatta yok denicek kadar azdır.Aşağıya koydugum resim Lost Planet:Extreme Condition 4 çekirdegi kullanan bir oyun 4 ile 2 çekirdek arasındaki farkı anlamada arkadaşlara yardımcı olur diye düşündüm.
Hocam resim aciz kalıyor yardımcı olmuyor, eğer bu test düşük çözünürlükte yapıldı ise kıymeti yok, ama 1280*1024 ve üzerinde ise o zaman ciddi fark var demektir.
Birde cpu testlerini genelde düşük çöz. lükte yapıyorlar, bu hiçte gerçek değerleri yansıtmıyor.
ek: Çözünürlükler 1024*768 de yapılmış.
Default q6600 ile e6850 arasındaki fark 20 fps. Hemde 1024*768 de iken.1280*1024 1440*900 1680*1050 1920*1080 tamam uçtuk biraz:) bu çözünürlüklerdede default ayarlarda 20 fps fark oluyor mu,olmuyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 27 Ocak 2008; 22:10:16 >