Şimdi Ara

1 Terabyte (1000 GB) kapasiteli ağ diski ; Tera Station

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüz ofisleri teknolojinin getirdiği nimetlerden sonuna kadar faydalanıyorlar. Şirketler bütün bilgilerini artık dijital ortamda tutmaktalar. Bu işi hızlandırma açısından oldukça etkili zira birbirine bağlı bilgisayarlar sayesinde bilgi hızlıca dağıtılabiliyor.

    Bilginin dijital ortamda tutulması ulaşılabilirliği ve hızı arttırıyor fakat şirket büyüdükçe saklanacak ve yedeklenecek veri miktarıda orantılı olarak artmakta. Bir çok önemli bilgi ve plan dijital ortamda her an bozulabilecek disklerde tutulmaktalar. Düzenli olarak kayıt cihazları ile yedek almak bir çözüm fakat bu çok büyük boyutlardaki veriler söz konusu olduğunda yavaş ve maliyeti yüsek bir uygulama. Bu tür durumlarda yedekleme işini en hızlı ve maliyeti düşük bir şekilde halletmek için ağ diskleri kullanmak en iyi çözüm.

    Tera Station, sunduğu 1 TB (1000 GB) depolama alanı ve Dört (4) farklı çalışma modu sayesinde yüksek kapasite ve güvenliği bir arada bulunduran bir ağ diski. Raid desteği kullanılmayıp standart olarak çalıştırıldığında 250 GB lık dört(4) adet Ultra ATA133 diski kullanıcılara paylaştırıyor. Raid 0 modunda iken bütün sabit diskleri tek bir sabit diskmiş gibi kullanan ve performansını katlayan ürün böylece 1 TB (1000 GB) kapasiteye ulaşıyor. Raid 1 aynalama modundada kapasitesi 500 GB a düşmekte ve üzerine veri yazılan iki (2) diskin bir diğer yedeği diğer iki (2) diskte saklanmakta. Böylece disklerden biri bozulsa dahi çalışmaya devam edilebiliyor.

    Raid 5 moduda destekleyen ürün bu sayede hem en üst performansı hemde güvenliği bir arada sunuyor. Raid 5 modunda bir disk, diğer disklere yazılan bilginin adres bilgilerinin saklanması için kullanılıyor. Bu uygulama ile kapasite 750GB a düşüyor fakat Raid 1 modundan farklı olarak burada üç (3) disk çalıştığından performans fazla oluyor ve kapasite artıyor ayrıca disklerden biri bozulduğundada yine çalışmaya devam edilebiliyor. Bozulan disk geri konduğunda performans tekrar eski seviyesine dönüyor.

    10 / 100 / 1000 Mbps hızlarında ağ bağlantısı kurabilen Tera Station ayrıca üzerinde USB 2.0 uyumlu dört (4) adet USB bağlantısı ile geliyor. Bu USB bağlantıları kullanılarak istenirse diğer harici disklerde USB portundan bağlanarak kapasite arttırılabiliyor. Yada üründe bulunan print server desteği sayesinde USB destekli yazıcılar kolaylıkla ağ kullanıcılarına paylaştırılabiliyorlar.

    HTML tabanlı ara yüzü sayesinde Windows, Apple yada Linux yüklü sistemlere oldukça kolay bir şekilde kurulabiliyor. 16,7 x 22 x 24 cm ebatlarında olan ürünün ağırlığı 7 kilo. Yaptığı iş düşünüldüğünde küçük bir ürün fakat biraz ağır. Üründe bulunan UPS desteği sayesinde elektrikler kesildiğinde ürün kendini güvenli bir şekilde kapatabiliyor. Aslında Tera Station için sadece iş ortamlarını düşünmemek gerek çünkü ürüne bağlanabilecek iki (2) adet USB TV alıcısı ile aynı anda farklı kanalları kaydetmek mümkün veya uyumlu bir medya oynatıcı sayesinde içerisindeki medya dosyalarını televizyonda izleyebilirsiniz. Geleceğin dijital evlerinde bu tip bir ürün için yer olacaktır.

    999$ yurt dışı fiyatı ile önümüzdeki aydan itibaren mağazalarda yerini alacak olan ürün yüksek fiyatı ile her ne kadar sadece iş yerleri içinmiş gibi gözüksede HDTV nin hayatımıza girmesi ile ileriki zamanlarda evlerde multimedya kayıt ve depolama alanı olarakta kullanılabilir.


    Sayfanın Linki : http://www.buffalotech.com/products/product-detail.php?productid=97&categoryid=19








  • Fiyatı 960 dolar ile 1050 dolar arası aslında hiçde fena değil canavar gibi walla....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wanker -- 20 Şubat 2005, 23:24:37 >
  • maaşallah maaşallah! bizim okula da alsalarda uğraştırmaslar bizi tek tek
  • Büyük ve orta ölçekli işletmelerin File server ve backup ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacağını sanıyorum..iyi bir tercih olabilir..
  • 1000 GB vay anasını beeee
  • benim bundan sonraki pc planım dahilindeki disk sitemini yapmışlar artık bende raid 5 destekli bir board arayişlarına başlayayım bari haber için sağolun iyi geceler kolay gelsin
  • 1000gb film arşivlemek için gayet güzel
    boyutları küçük olsaydıtv yayınını 2000 saat kaydedebilirdik
  • niye hep bu lanet olası firmalar, 2 li sisteme göre değilde kıçlarıan göre hesaplarlar. onu makine 999,7 gb olarak gösteriri. yane 1 tb hdd niz olmaz!
  • Hem Ucuz Hem Faydalı... Küçük İşletmeler İçin İyi Olacak..
  • quote:

    niye hep bu lanet olası firmalar, 2 li sisteme göre değilde kıçlarıan göre hesaplarlar. onu makine 999,7 gb olarak gösteriri. yane 1 tb hdd niz olmaz!


    Yaw ne muhalefet adamsın.!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c_dikmen -- 21 Şubat 2005, 10:54:01 >
  • Orta ve Büyük Ölçekli İşletmeler için oldukça iyi bir ürün.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: samray

    Orta ve Büyük Ölçekli İşletmeler için oldukça iyi bir ürün.


    güzel, good
  • 1000 GB höööössstttt!!!!
  • iyide bu ürünün Türkiye'ye geleceği belli mi? ithalatçısı kim?
  • Buffalo çok iyi bir marka ve güzel ürünlere sahip olmasına rağmen ağ ile alakalı herşeyde olduğu gibi bunun ithalatını kimse düşünmüyor. Zira Türkiye'de ağ ile alakalı bir çok şeye önem verilmiyor. Niye derseniz evlerinde çok azında ağ yer almakta.

    Şirketler ise böyle şeyleri hep lüks olarak görüyorlar nedense.
  • Gelecekte bir gün , GeLeceK.
  • bizde olmadıktan sonra ne anlamı var
  • vay be ulen işşe bak daha bir kaç sene önce neler vardı 1,5 gb lık diski dolduramadığımı biliyorum be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.