Şimdi Ara

## GIGABYTE'ın RS780 Yonga Setli Yeni Anakartı Ortaya Çıktı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## GIGABYTE'ın RS780 Yonga Setli Yeni Anakartı Ortaya Çıktı ##


    AMD-ATi'nin sürücü sorunları nedeni ile lansmanı Mart ayına ötelenen yeni yonga seti RS70 için donanım tarafındaki hazırlıklar ise neredeyse tamamlanmış durumda. Zira pek çok anakart üreticisinin RD780 çipsetini kullanan yeni anakartları yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor. GIGABYTE'ın hazırladığı RS780 temelli yeni anakartı MA78GM-S2H'nin hem görseli hemde temel özellikleri ortaya çıktı.

    RS780 (780G) + SB700 yonga seti paketinden oluşan anakart AMD'nin soket AM2+ formundaki yeni nesil Phenom işlemcilerine destek vermenin yanı sıra soket AM2 formundaki tek ve çift çekirdekli mevcut Athlon64 modelleri de destekleniyor. 4 adet DDR2 DIMM slotu bulunan ve 1066MHz'e kadar 8GB bellek desteği sunan GIGABYTE'ın yeni anakartı pasif soğutma ile geliyor.

    Ultra Durable II serisi dahilinde olmayan ve bunu kullandığı standart kapasitörler ile ortaya koyan anakartın muhtemelen katı kapasitörlü daha gelişmiş bir versiyonu da hazırlanabilir. Anakartın kuşkusuz en önemli özelliği olarak sahip olduğu yonga seti gereği beraberinde gelen DirectX 10 destekli entegre grafik işlemcisi gösterilebilir.

    GIGABYTE'ın yeni anakartı üzerinde RS780 yonga setini kullanan diğer anakartlar da olduğu gibi AMD-ATi'nin DirectX 10 destekli ve RV610'dan türetilen Radeon HD 3200 ikod adlı bir grafik işlemcisi yer alıyor. Tabi harici ekran kartları ile yerine göre daha fazla performans yerine göreyse düşük güç tüketimi sağlayan Hybrid Crossfire teknolojisinin desteklendiğini ifade edelim.

    Hem HD 3200 IGP'sinin gücünü yeterli bulmayacaklar hemde Hybrid Crossfire teknolojisini kullanmak isteyenler için bir adet PCIe X16 slotuna sahip olan anakart üzerinde ayrıca iki adet te PCI ve 1 de PCIe X1 slotu yer alıyor. Anakartın bağlantı alternatifler ise son derece zengin. Ürün üzerinde hem Analog ve DVI hemde HDMI arabirimi desteği yer alıyor.

    AMD'nin RS780 ile kullanımına başlanacak olan yeni güney köprüsü SB700'ü kullanan anakart çok sayıda USB 2.0 ve SATA-II konnekötrüne de sahip. Bunlar ile birlikte anakart üzerinde bir adet PATA desteği de yer almakta. Mini ATX formda hazırlanan anakart özellikle HTPC'ler başta olmak üzere giriş seviyesinde yer alan sistemler ve ofis/iş kullanımını hedefliyor. Ürünün çıkış tarihi ve fiyatı ise netlik kazanmış değil.



  • sonunda RS780LER gün yüzüne çıkıyo fiyatlarıda iyi bi seviyede olursa çok iyi olur
    zira bu yonga seti çok iyi özelliklere sahip
  • haber için tesekurler
  • çok basit görünümü var.

    Fakat , gigabyte'ın AMD , ATI ile çalışması bana hoş gelmiyor! Gigabyte , Intel ve Geforce , Asus , AMD ve ATI bu üçlüler birbirine yakışıyor ( bana göre fakat eminim bir çok insanda bana katılıyordur )
    ve yine kendi fikrimi söylim , bu üçlüler birbirleri arasında ciddi bir rekabete girerse , hem takım oluşturmuş olurlar hemde fantastik bişi olur

    mesela Gigabye Intel Geforce baş harflerini alırsak GIG team
    Asus AMD ATI AAA team

  • aslında olmıcak şeyler değil ama birazdaha olur şeylerden bahsetsek daha iyi olur
  • tasarimi berbat...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gktgys

    aslında olmıcak şeyler değil ama birazdaha olur şeylerden bahsetsek daha iyi olur

  • Basit bir görüntü sergilesede eminim iyi bir karttır
  • Chipset tamam da işlemciler ne alemde..Phenomlar çıkmadan tarih oldular be..Ne takacaz bu kartlara söler misiniz sempron mu..??
  • Keseye göre kart isteyenlere
  • quote:

    Orjinalden alıntı: siyah845

    haber için tesekurler


    arkadaş yeter yahu post kasacaksan adam gibi bişiler yaz bari şuna bak:
     ## GIGABYTE'ın RS780 Yonga Setli Yeni Anakartı Ortaya Çıktı ##
  • görüntü basit ama fiyatıda normal olacaktır. herkes en üst seviye parçaları alamıyor. mesela bende ikinci bilgisayarım için böle basit görünümlü ve gigabyte kalitesinde olan bir anakartı tercih ederim. haber için teşekkürler fx57
  • Daha önce foxconn haberinin altında bu soruyu sormuştum ama orada anakartın sarı-lacivert olması dolasıyla yapılan yorumlar arasında kayboldu o yüzden tekrar aynı soruyu tekrarlıyorum izninizle


    Acaba hybrid crossfire destekli ekran kartları hangileri olacak? Sadece atinin yeni çıkaracağı 3400 serisiyle mi uyumlu olacak? Diğer kartlarda kullanamayacak mıyız? Peki diyelimki ekran kartım crossfire olayını desteklemiyor daha üst düzey bir kart taktım. Oyun haricinde masaüstü uygulamalarda harici ekran kartım devre dışı kalacak ve güç tasarrufu sağlayacak mıyım? Çok soru sordum galiba yanıtlayan arkadaşa şimdiden teşekkürler.
  • ıyyyyyyyyyyyyyyy sarı kırmızı kesin gigabyte ile foxconn fener 6s karşılaştırıyorlar
  • yahu iyide sb700 güney köprüsündeki saat üreteci hatası ne olacak ??? hangi üretici hatalı olanı aldı hangisindeki hatasız ya off amd off
  • yannız banaı öyle geldi yoksa anakart biraz ufakmı beyler?
  • İşlemci fanı soketini göremedim resimde bir türlü
    Tek kasa fanı mı bağlanıyor acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfarukay -- 21 Ocak 2008; 22:25:23 >
  • Sıradan bir kart olmuş gigabyte hiç yakıştıramadım.hele electrolitic kondansatörler çok kötü duruyor.Ama fiyat performans uygunsa ihtiyacı olanlara hayırlı olsun bir alternatif sonuçta.
  • bıraz celısız ve kucuk gıbı duryor ama yınede gigabyt
  • Micro ATX olduğuna göre fiyatta micro olacaktır 140$ max. Önemli olan chipsetin de yükselmiş olması performansı güzel olacaktır. Aynı zaman da NVIDIA da çok çalışkan bir firma bu kart geldiğinde DX10.lu NForce.lar da hazır olur herhalde. Kartın çıkması uzun sürdü. Amd ati.le birleşti ama biraz yavaşlıklar var HT 3.0i firmayada yüklemeli :) . Olsun AMD end.user.ı düşünen firma ürünler çok.ta pahalı değil AMD.yi seviyorum. Bu arada AMD ile İntel yıllar önce yolları ayırmadan önce anlaşmışlardı babalarıda IBM yönetilen yine biz askerdeki hesap domino taşının son halkası.

    En kısa zaman da görmek dileğiyle RS790
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.