Şimdi Ara

## 3 Çekirdekli Phenom 8600 Ortaya Çıktı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## 3 Çekirdekli Phenom 8600 Ortaya Çıktı ##


    AMD'nin en önemli dayanaklarından biri haline gelen ve hem firmanın hemde endüstrinin x86 tabanlı ilk 3 çekirdekli işlemci ailesi olacak Phenom 8000 serisi için yeni ve daha somut bilgiler gelmeye başladı. AMD'nin 3 çekirdekli Phenom 8600 modeline ait CPU-Z görüntüsü yayınlandı. Soket AM2+ formunda hazırlanan işlemci 2.3GHz'de çalışıyor ve işlemci üzerinde 1.5MB L2 ile 2MB paylaşımlı L3 bellek yer alıyor. 65nm üretim teknolojisi işe üretilen ve B2 çekirdek revizyonuna sahip olan işlemci standart olarak 1.2v geriliminde çalışıyor. Yılın ilk çeyreği içerisinde kullanıma sunulacak olan B2 revizyon Phenom 8000 serisi işlemciler sahip olacakları fiyat seviyesine göre AMD'nin yeniden potaya girip girmeyeceğinin önemli göstergelerinden biri olacak. Bu arada CPU-Z görüntüsü yayınlanan sistemde kullanılan anakart üzerinde nForce 570 SLI yonga seti kullanıldığını da ifade edelim.

     ## 3 Çekirdekli Phenom 8600 Ortaya Çıktı ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 21 Ocak 2008; 14:22:31 >







  • peki bunlarda da L3 te hata var mı?
  • İşte beni ilgilendiren işlemciler. B3 revizyon olanları fazla geciktirmezlerse iyi olacak.
    quote:

    Orjinalden alıntı: OErdem

    peki bunlarda da L3 te hata var mı?
    B2 revizyon olduğuna göre var, B3 revizyonu beklemek gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 21 Ocak 2008; 14:23:21 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OErdem

    peki bunlarda da L3 te hata var mı?


    Evet B2 revizyon işlemcilerin hepsinde bahsettiğin sorun mevcut. AMD'nin yine bahsi geçen sorundan arındırdığı yeni B3 revizyon işlemcilerde Bmodel isimlendirmesinin sonunda "50" uzantısı yer alacak. Örneğin 8650, 9550 vs. gibi. Tabi bu isimlendirme değişikliği B2 revizyona sahip olan ve daha önce piyasaya çıkan modeller içing geçerli olacak B3 revizyon ile ilk defa piyasaya çıkacak olan modeller de ise isim değişikliği olmayacak örneğin Phenom 8700, 9700, 9900 gibi.

     ## 3 Çekirdekli Phenom 8600 Ortaya Çıktı ##


     ## 3 Çekirdekli Phenom 8600 Ortaya Çıktı ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 21 Ocak 2008; 14:27:31 >




  • teşekkür ederim fx57, nForcer
    ben acaba amd bir akıllıca hamle yapıp bunları b2 yi de revize edipte mi yollar demiştim
  • amd bu işlemçilerde başarılı olur inşallah!!!! ama bir de bu sorunlu işlemçileri hala niye cıkarıyor analmıyorum kendisi kaybeder.
  • Sizce türkiyede bu tür donanım formlarını takip etmeyen kaç kişi var? Yada cevabı basitleştirelim. Bu tür formları takip eden kaç kişi var? Bu sadece türkiye için geçerli.. Diğer ülkelerde de bu tür insanların olduklarını varsayarsak....Bence kimse işlemciyi alırken bu b2 mi b3 mü revizyonlu diye sormayacaktır. Adı Amd phenom yeni işlemcimi yeni işte o zaman alacak çok olacaktır. :)
  • Bu arada amd sanki pazarı biliyor gibime geliyor. Önce phenomonel in kısaltılmasından isim koydu doğmamış çocuğuna, sonra erkek olacak bu die bas bas bağırdı sağda solda...İşte yok intele şukadar fark atacak yok bu kadar fark atacak, hatta ve hatta diğer sitelerin teknoloji haberlerinde bile çıktı... Millet usuldan usula phenomu beklemeye başladı. Piyasaya sessizce sızdı ve intelden fark yediğini belli etmemeye çalıştı. Şimdi ise milletin hala amd nin aylar önceki bağırtılarının çınlamasıyla işlemci alıyorlar. Halbuki neyin ne olduğu araştırılmıyor. Eeee Amd önce bağırdı bağırdı.. şimdide satıyor adam.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OErdem

    teşekkür ederim fx57, nForcer
    ben acaba amd bir akıllıca hamle yapıp bunları b2 yi de revize edipte mi yollar demiştim

  • Phenom 8400 ün fiyatı önemli, Mart ayında Phenom 8400 de saçma sapan fahiş bir fiyat çıkarsa ben AMD de yokum açıkça.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1963bursa -- 21 Ocak 2008; 15:07:03 >
  • hadı be AMD bastır be AMD bızı bıraktın ıntelın ellerıne maymun olduk. sesnınle baslıyan teknojılerı ozledık
  • peki 3d mark puanı nasıl hatalı olan işlemciye nazaran?
  • amd 3 çekirdekli işlemcileri intelin yüksek performanslı iki çekirdekli işlemcilerinin karşısına iyi bir fiyatla koyarsa insanlar iki yerine üç çekirdek kullanmak için amd yi tercih edebilirler.
  • Ben de öyle umuyorum inşallah AMD bu sefer doğru hamleler yapar
  • Intelin Quad serisinde indirme gideceğini acıkladıktan sonra fiyatının ve performansının tatmin edici olması gerekir diye süşünüyorum yoksa sakata gelcekler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennzi -- 21 Ocak 2008; 15:55:42 >
  • 2 buçuk ay kalmış, şu andaki fiyatlara baktığımızda AMD,Phenom 8000 serisini piyasanın beklentisini karşılayabilecek fiyatlara halen hazırlayamamış, doğru orantıda fiyat indirimleri için X2 6400 black edition ın fiyatı şimdiden 170 $ lara çekilmiş, Marta kadarda kademeli olarak 125 $ a inmesi gerekirdi.
  • hadi hayırlısı inşallah amd bu sefer dogru politikayla core2 duoyu tahtından eder
  • çoğu kimse için aynı fiyata çift çekirdek yerine üç çekirdek daha cazip gelebilir.. AMD bu şekilde iyi satış yapabilir..
  • haber için tesekurler
  • evet önce b3 ü sonra 3. çekirdegini çikarirsa süper olur kimse 3 çekirdein ne oldugunu bilmedigiiçin aaa kimse yok ilk bendae olsun gelen misafirlere hava atayim diye can atacaklar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.