Dun aldim arkadaslar. 1540 ytl / 9 teknosadan, kullananlar vardir mutlaka. Bir de sorum olacak, tv ye goruntuyu nasil aktarabilirim. hdmi cikisi var cihazin, tv me hdmi ile görüntü aktarmak istiyorum. kabloyu nereden bulabilirim tesekkurler.
kablo olayına bende takıldım bulamadım. ama standart bi kablo girişine benziyo yakında yaygınlaşacaktır diye tahmin ediyorum. Öneri soran arkadaşıma gelince kesinlikle rami 2gb yapacaksan mükemmel ramlarde para diil bu aralar. ben 2gb yaptım bide l2 cache regirstyden düzeltince uçuyo makine resmen. tavsiye ederim.
kablo olayına bende takıldım bulamadım. ama standart bi kablo girişine benziyo yakında yaygınlaşacaktır diye tahmin ediyorum. Öneri soran arkadaşıma gelince kesinlikle rami 2gb yapacaksan mükemmel ramlarde para diil bu aralar. ben 2gb yaptım bide l2 cache regirstyden düzeltince uçuyo makine resmen. tavsiye ederim.
l2 cache regirstyden düzeltince uçuyo
Bu olayı nasıl yaptıgını anlatabilirmisin.
Bende 2 gb ram arttırdım ve vista tweak leri uyguladım. Ayrıca sanal bellegi total ram x 1.5 degerinde sabitledim. Buda oldukca faydalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 22 Ocak 2008; 12:27:10 >
SPEAKER BOSE 701***AMFI PİONEER A-757***PIKAP DUAL1215***EQUALIZER PIONEER GR-777***TAPE DECK TEAC V-5010***CD SONY CDP-991***TUNER SONY ST-SE 300***TV SONY FX-66E***DVD PHILIPS 630 DIVX***DIJITAL PHOTO PENTAX K10D***HP PAVILION DV6640ET
Windows standart olarak işlemcinizin L2 Data Cache’ini 256KB kabul eder. Performans artısı icin
Başlat > Çalıştır > Regedit Aşağıdaki anahtarı buluyoruz. HKEY_LOCAL_MACHINE System CurrentControlSet Control Session ManagerMemory Management ve aşağıdaki örnekte olduğu gibi işlemci cachemizi '' secondleveldatacache '' isimli anahtarı çift tıklatıp, açarak 256K için = 100 512K için = 200 1024K için = 400 2048K için = 800 olacak şekilde ayarlayıp tamam deyip, regediti de kapatıyoruz.
SPEAKER BOSE 701***AMFI PİONEER A-757***PIKAP DUAL1215***EQUALIZER PIONEER GR-777***TAPE DECK TEAC V-5010***CD SONY CDP-991***TUNER SONY ST-SE 300***TV SONY FX-66E***DVD PHILIPS 630 DIVX***DIJITAL PHOTO PENTAX K10D***HP PAVILION DV6640ET
dv6640et max 2 gb ram destegi veriyor. O yuzden 2 adet 1 gb 667 mhz pc5300 model almanız gerekiyor. Fiyatlarıda tek ram icin ortalama 25-30 usd civarında. Asagıda nasıl takıldıgı konusunda resimli anlatım bulunmakta. Hp Sitesinden Bellek Modülleri pdf dosyasında detayları bulabilirsiniz.
ikrahal kardeş verdiğin bilgin için çook teşekkür ederim,sana bir soru daha sorsam acaba bu alette parmak izi okuma nasıl oluyor?..
Bende kurmadım ama vista lı fabrika kurulumu varsa parmak izi aygıtına parmagını dokundurarak kendine dogru hafifce cek. Parmagını algılayıp gerekli sihirbaz calısacak ve seni yonlendirecek zaten. Tum pdf dosyalarını indir bence.
ben 7 aydır kullanıyorum ve aldığıma aslında pişman oldum. performans düşük. olur ya oyun oynamak isteyenler laptopta oyun oynanmaz tezine kafa tutmak isteyenler.. grafikleri kaldırmıyor.ayrıca içinde vista kurulu geliyor.vista cd si de verilmediğinden kendiniz geri yükleme cd si oluşturuyorsunuz. ayrıca vistayla kullanmak isteyen varsa baştan söyleyeyim 10 dk sürer açılışı. hele kapanış..kanser eder adamı. ben 2 gün vista kullandım. sonra xp yükledim.kesinlikle xp öneririm. parmak izi kullanmak isteyen varsa xp de parmak izi çalışmıyor. ayrıca fan hiç susmaz mı kardeşim. sürekli fan çalışıyor. soğumuyorda.adamakıllı program bile çalıştırmıyorum ama fan susmuyor. ram aldım içinde 1 gb vardı. bakmadan aldık ayrı ayrı 512 varmış iki tane. bende aıcldım ayrı ayrı 512 iki tane etti 2 gb. ama 4 tane ram koyacak yer yok haberiniz olsn. benim bir ram boşta kaldı. alırsanız eğer içindeki ramlerde kurtulun 2 tane 1gb alın. yoksa benim gibi 1 5 gb ram olarak kullanırsınız. olduki xp kurdunuz o şekilde kullandınız. şeytan dürtüyor bir kaç ay sonra. vista kurayım nede olsa ram de aldım. geri yükleme cd sinden yüklerseniz. içindeki bütün dosyalarınızı dvd lere yedeklemeyi unutmayın. hepsi gidecek çünkü. aldığınız öküz arabası haline geri dönecek çünkü. benden bu kadar. xp yüklerseniz driverları indirebileceğiniz bir iki site var.
son sözüm laptop alacaksanız. hp almayın. iş için kullanacaksanız wide screen de almayın. evde kullanacaksanız laptop hiç almayın.1500 ytl ye en kral masaüstünü alırsınız.