samsung 206bw mi yoksa philips 200CW8FB mi.. ıkısınınde ozellıklerı aynı sanırım...ama hangısı alayım dıye arada kaldım ya.. yardım edersınız sevınırım...
Üzülerek katılıyorum neden dersen philips gerçekten kaliteli bişi yapmış ama en büyük eksi si görüş açısı çok kötü ve beyaz renklilik zayıf kalmış ben direkten döndüm almadım o yüzden Samsung 206bw çok tutuldu ama ses geliyo diolar bazı kullanıcılar görüntüsüne diyecek bişeyim yok Film için güzel.Alcaksan gene samsung u al derim diğerlerininde -si çok mesela HP pvl20'' kararık bi ekrana sahip LG204wt cat cut sesleri çıkarır köşelerinden gibi
2 haftadır Philips 200CW kullanıyorum. Başta ben de birçok kişi gibi önce Samsung'a baktım ancak monitörden ses gelmesi ve Samsung'un her ülkeye aynı kalitede ürün getirmemesi (Türkiye'ye gelenlerin panelini Samsung değil başka bir şirket yapıyor ki panel tipinde C olarak geçiyor) nedeniyle caydım. Daha sonra LG'ye baktım, onun da çerçevesinin kalitesizliği nedeniyle uzun vadede görüntünün bozulmasına varacak kadar sorunlarının olması nedeniyle Philips'e yöneldim.
Öncelikle belirteyim bu kullandığım ilk LCD ancak 220CW'nin incelemesindeki yorumların büyük oranda 200CW için de geçerli olduğunu söyleyebilirim. Görüş açısı kötü denmiş ama bildiğim kadarıyla bütün TN panellerin sorunu budur zaten.
Tekrar belirteyim Türkiye'deki 206BW'ler (daha doğrusu çoğu belki de bütün Samsung LCD'ler) sitenin incelediği, Fransa'ya giden ürünlerle aynı kalitede değil, farklı panel kullanıyor.
Birçok kişi gibi memnunum, al demiyorum çünkü daha kullanalı 2 hafta oluyor ve bu aralar çok yoğun olduğum için monitörü hâlâ adam gibi kurcalayamadım. Yani bir kere iki monitörden hangisini alayım tarzındaki bir soruya iki monitörü de kullanmadan pat diye kendi kullandığım monitörü önermem. Ancak yukarıda yazdığım gibi bilgim dahilinde artısından eksisinden bahseder, işine yarayacak bağlantıları veririm. Ancak tereddütsüz şunu söyleyebilirim ki tasarım, malzeme kalitesi ve işçilik çok iyi. E ne de olsa Philips :)
Bu arada monitörle ilgili sorun olursa bu ara yanıtlayamayabilirim çünkü iş nedeniyle bir hafta kadar Vista 64-bit kullanacağım ve Vista modemimi tanımıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tirido -- 21 Ocak 2008; 13:01:47 >
Başlık açılalı olmuş fakat biraz da madalyonun diğer yüzünden bahsedelim. Samsumg monitör bende kullandım ama lcd değildi. Crt monitördü. Garanti süresi bittikten bir süre sonra arıza yaptı. Servisi yok, yani ilçenizde samsung monitör tamir eden yetkili servisi bulamazsınız. Bir telefon var oraya telefon ediyorsunuz monitörünüzü kargo ile alıyorlar kargo ile teslim ediyorlar.
Servis konusunda samsung benim nezlimde sınıfta kalmıştır. Sıfırı 170 lira olaran monitör için 50 lira vida açma parası istediler. Hava parası yani. Piyasayı bilmiyorum belki normal bir ücrettir ama buna daha bozulan parçanın eklenmesi ayrıca gidiş geliş kargo paralarınıda eklerseniz monitörü eskiciye verip yeni bir monitör almak daha mantıklı gözüküyor.
Herkes servisinden memnun fakat aşırı pahalı olduğunu düşünüyorum belki de yanılıyorum. Sırf bu yüzden de Philips 'in 200CW modelini aldım. Çok memnunum. İlçemde yetkili bayiside var. Ücretlerininde Samsung'a göre daha makul olduğunu düşünüyorum.
Bu arada unutmadan monitörü 40 ytl ye tamir ettirdim :) parça ve açılma parası dahil ve 2 yıl garantisi var.
Başlık açılalı olmuş fakat biraz da madalyonun diğer yüzünden bahsedelim. Samsumg monitör bende kullandım ama lcd değildi. Crt monitördü. Garanti süresi bittikten bir süre sonra arıza yaptı. Servisi yok, yani ilçenizde samsung monitör tamir eden yetkili servisi bulamazsınız. Bir telefon var oraya telefon ediyorsunuz monitörünüzü kargo ile alıyorlar kargo ile teslim ediyorlar.
Servis konusunda samsung benim nezlimde sınıfta kalmıştır. Sıfırı 170 lira olaran monitör için 50 lira vida açma parası istediler. Hava parası yani. Piyasayı bilmiyorum belki normal bir ücrettir ama buna daha bozulan parçanın eklenmesi ayrıca gidiş geliş kargo paralarınıda eklerseniz monitörü eskiciye verip yeni bir monitör almak daha mantıklı gözüküyor.
Herkes servisinden memnun fakat aşırı pahalı olduğunu düşünüyorum belki de yanılıyorum. Sırf bu yüzden de Philips 'in 200CW modelini aldım. Çok memnunum. İlçemde yetkili bayiside var. Ücretlerininde Samsung'a göre daha makul olduğunu düşünüyorum.
Bu arada unutmadan monitörü 40 ytl ye tamir ettirdim :) parça ve açılma parası dahil ve 2 yıl garantisi var.
Saygılar.
elektronikci olarak soruyorum hocam size siz hic hayrınıza bir yerde birgün calıştınızmı burda monitörün toplam degeri degil ona harcanan emek bilgi para ediyor.
bende 20 gündür araştırıyorum, iki model arasında kalmıştım, samsung 206bw 435 ytl philips 200cw8fb 465 ytl
ben kullanıcı görüşlerine daha çok dikkat ettim. bide fiyatına ve samsung 206bw den yana kullandım tercihimi 2-3 güne elimde olur. bakalım hata mı etti doğrumu yaptım, görünce karar vericez.
1 haftadır araştırıyorum gele gele samsun 206bw ve PHILIPS 200WS8FS arasında kaldım. samsung 410 - phillips 430 ytl biri analog diğeri dvi çıkışlı içinden dvi kablosu çıkmıyor dendi ozaman 35 daha verirsek philips 465 e gelecek
aslında hiç zaman kaybetmeyip 319 a dvi çıkışlı inka alayım diyorum migorsta gördüm güzeldi. görüntüler ayarlanmadığından raftaki tüm lcd ler kötü görüntü veriyordu oynamama izin verince düzeldiler. birara gözüm hp inin parlak ekranlı lcd monitörüne takıldı cam gibi net görüntü vardı ama çok parlak olduğundan vazgeçtim.
hala kararsızım. şunu iyi biliyorum ama kullanıcı yorumları benim için tek gerçek.
50 binden fazla duvarkağıdım var bunların önemli bir kısmı 1600*1200 nasıl olcak bilmiyorum. herkeze saygı ve sevgilerimle bende ne alacağımı merak eder oldum.