Yakında iyi bir soğutma bloğu yapıcam kendime tasarıya başladım özel bakır sipariş verdim cnc tezgahında işliycem LN2 miz olmasada kuru buzumuz çokk herkeze saygılar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-TİMİ -- 5 Mayıs 2008; 21:01:53 >
Arkadaşlar bazı sitelerde görmüştüm ama gerekmez diye keydetmemiştim. Orthos u açınca 2 çekirdek %100 kullanılıyor.. Bazı siteler core 0-1-2-3 için ayrı ayrı orthos açıldığını gördüm. Hang, versiyon yada hangi program o?? Bu da benim q6600
Vid:1.2625
Voltajsız >>>
Bad sector tamir yazılımı ve hdd fabrika ayarlarına döndürmek için bana ulaşabilirsiniz... Acer 6930G XP(Intel) sürücülerini bulamadıysanız yine bana ulaşabilirsiniz... Gece gece aklıma bu kadarı geldi. Hatırladıkça yazarım :D
ABi ben E8200 ile 12sn alıyorum :) 3800 küsürde stok fan ile... kastırın bakayım :D
Şaka şaka bende biliyorum 4 çekirdeğin super pi ile alakasız olduğunu. ama garip E8200 ile 3800 küsür yaptım yani 3850 falandır en fazla hatırlamıyorum ve super pi de seni geçmişim. Standart 2.66 benimkisi bu q6600 leri bilmiyorum üşendiğimden bakmıyorum ama eğer seninkisininde fabrika çıkışı 2.6 civarıysa o zaman q6600 lerin (tek işlemlerde) performansı daha düşük super pi de :S
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 23 Haziran 2008; 2:59:03 >
Öyle 2.4x4 olmuyo malesef Şu an kullandığımız programların çoğu maksimum 2 çekirdeğe yüklebiliyor. Onlarda genelde oyunlar ve grafikerlerin render işlemleri filan. Yani standart kullanıcı şu an q6600 ile tam performans alamaz. Bu yüzden 2.4Ghzlik işlemciyi 3.2 - 3.6Ghz gibi değerlere çıkarıp parayla alınamayacak bir işlemci haline getiriyoruz 4 çekirdekli 3.6Ghz default işlemci yok piyasada.
@Storm Bringer
Sıcaklıklar stabiliteyi bozmayacak kadar düşük. işlemcinin takozluğundan veya Ramlerin sınırını geçtiğinden olmuyor olabilir. Kuzey köprüsüne de voltaj vermeyi dene. USB zımbırtılarını BIOStan kapat. OCI Express frekansını 100'e sabitle. Ramlerin ne bilmiyorum ama 900Mhzde stabil çalışıp çalışmayacağından emin ol. Çünkü FSB 447Mhz e gelmiş. Deniceksin kardeş ben de düne kadar 3.87Ghzde bench alamıyodum ama uğraşınca oluyo işte
Anakartta ne vdroop problemi var, ne fsb yetersizliği. Ramler 4-4-4-12 olarak 900mhz'e, 5-5-5-18 olarak 1000mhz'e gidiyor. Tek ama tek sorun işlemcinin voltaja olan açlığı. Bu da sadece tek bir çekirdek yüzünden. Sadece tek bir çekirdek istediğinden biraz az voltaj verince hata yapıyor.
Bu işlemciyi 415x8 olarak 1,475V ile kullanmayı düşünüyorum. Sizce çok mu kötü? Aslında elimde 3,6 yapan bir işlemci olsaydı, uzun süre idare eder diye düşünüyordum. 2 çekirdek destekli oyunlarda ekran kartına dar boğaz yapar mı bu haliyle? (8800gt kullanmaktayım şu an, ilerisi için de önemli) Siz olsanız ne yapardınız? işlemci daha 1 haftalık bile değil. Hemen satarsam, mümkün olan en az zarar ile satmış olurum. Bir daha da Q6xxx almam sanırım. Ya E8xxx 'e yönelirim ya da Q9xxx ucuzlasın diye beklerim.
Bu konuda yorum yaparak, fikir verebilirseniz çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Bringer -- 23 Eylül 2008; 0:20:22 >
Hiç voltajı kısarak overclock yaptınız mı? Ben yaptım, 1.18V ile q6600'ü 3.2Ghz'de çalıştırabildim. Anakartım xfx 650i ultra. İşlemcinin vid'si 1.262. Yorumlarınızı bekliyorum.. SS ekleyemiyorum şu an, daha sonra eklerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hadusum -- 26 Eylül 2008; 21:16:55 >
Benide OC hastası yaptınız OC ile aram çok iyi olmasada bir kaç arkadaşa bir kaç soru ile halledebildim tabi çok eksiğim var. Ama işlemcimi 3.6 yaptım 1.48V ile sıcaklıklar gayet iyi boşta 3x yükte 7x derece. Bi ara kaç volt evrdim hatırlamıyorum ama orthosda 3 saniyede 90 derece oldu işlemci Şimdi merak ettiğim bir şey var. Benim ram OCZ 2x2 1000 MHz Reaper Kit 5-5-5-18 zamanlama bana bi arkadaş 5-5-5-15 e çek dedi bende çektim.Zamanlama düşükse daha iyi performans anlamınamı geliyor? Yani atıyorum 4-4-4-10 osla dahamı iyi?
Anakartta ne vdroop problemi var, ne fsb yetersizliği. Ramler 4-4-4-12 olarak 900mhz'e, 5-5-5-18 olarak 1000mhz'e gidiyor. Tek ama tek sorun işlemcinin voltaja olan açlığı. Bu da sadece tek bir çekirdek yüzünden. Sadece tek bir çekirdek istediğinden biraz az voltaj verince hata yapıyor.
Bu işlemciyi 415x8 olarak 1,475V ile kullanmayı düşünüyorum. Sizce çok mu kötü? Aslında elimde 3,6 yapan bir işlemci olsaydı, uzun süre idare eder diye düşünüyordum. 2 çekirdek destekli oyunlarda ekran kartına dar boğaz yapar mı bu haliyle? (8800gt kullanmaktayım şu an, ilerisi için de önemli) Siz olsanız ne yapardınız? işlemci daha 1 haftalık bile değil. Hemen satarsam, mümkün olan en az zarar ile satmış olurum. Bir daha da Q6xxx almam sanırım. Ya E8xxx 'e yönelirim ya da Q9xxx ucuzlasın diye beklerim.
Bu konuda yorum yaparak, fikir verebilirseniz çok sevinirim.
1.4875 V ile 9x380'de kullanıyorum, 3420 MHz oluyor, RAM'lerimi de 4-4-3-4'te kullanıyorum böylelikle . Çarpan düşürmeniz quadlarda FSB arttırımını kısıtlıyor malesef. Ayrıca FSB strap özelliğinden ötürü default çarpanda kullanmanızı öneririm. Bakınız http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=114998 BIOS'tan verdiğim voltaj 1.4875, Idle'da 1.44, Load'da 1.40 ile çalışıyor, gayet makul ve güvenli. Siz de 9x380 ile deneyin, hem RAMlerinizi de düşük zamanlama ile kullanabilirsiniz, anakartı da yormamış olursunuz. Emin olun 8x425 - 9x380'den iyi değil (FSB strap olayı yüzünden), verdiğim linkte inceleme yapmışlar.
Benide OC hastası yaptınız OC ile aram çok iyi olmasada bir kaç arkadaşa bir kaç soru ile halledebildim tabi çok eksiğim var. Ama işlemcimi 3.6 yaptım 1.48V ile sıcaklıklar gayet iyi boşta 3x yükte 7x derece. Bi ara kaç volt evrdim hatırlamıyorum ama orthosda 3 saniyede 90 derece oldu işlemci Şimdi merak ettiğim bir şey var. Benim ram OCZ 2x2 1000 MHz Reaper Kit 5-5-5-18 zamanlama bana bi arkadaş 5-5-5-15 e çek dedi bende çektim.Zamanlama düşükse daha iyi performans anlamınamı geliyor? Yani atıyorum 4-4-4-10 osla dahamı iyi?
Bu sefer yar etmem sorularımı Her başlıkta kaynadı gitti.
Şu Ram zamanlamaları özellikle düşük rakammı iyi! Yüksek rakammı?
ısı değerleri sizce nasıl arkadaşlar-asıl anlamadığım, everestle,diğer, core temp ve real tempdeki ısıların birbiriyle hiç ilgisi yok,hangisi doğru,hangisine güvenecez anlamadım bu arada prime 95 torture smallda 36 dk yapıldı sadece,değerlendirmelerinizi rica ediyorum.