Gribim geçtikten sonra inşallah camı açıp daha iyi skorlar elde ederim; Voltu çok vermedim zaten verirsem daha yüksek değerlere çıkabilirim diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thief. -- 20 Ocak 2008; 22:55:03 >
Gribim geçtikten sonra inşallah camı açıp daha iyi skorlar elde ederim; Voltu çok vermedim zaten verirsem daha yüksek değerlere çıkabilirim diye düşünüyorum.
thief yanlış sürümü ile kontrol etmişsin sıcaklıkları 0.96 sürümünü indir o 46 lar en 60 olacak
thief yanlış sürümü ile kontrol etmişsin sıcaklıkları 0.96 sürümünü indir o 46 lar en 60 olacak
:] o olayı hala çözemedin sanırım
dikkat edersen onda da max. sıcaklık değeri aynı oranda artıyor sıcaklıkta bir sorun yok biostanda baktım.
Test esnasında saatimi değiştirdin birde q6600 için prime 95 için 4 thread açıp öyle dene , quadlar için prime in 4 thread açabilen sürümü daha sağlıklı sonuç verir , vede son olarak tüm testlerde işlemciyi en cok zorlayan test small fft 'dir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 21 Ocak 2008; 0:12:47 >
yok saati değiştirmedim 12 de falan başlattım sabaha kadar sürdü test tamam prime95 de de test yapıcam 4 thread le bu ss teki testlerde %50 load da yapılmıştır ama everestin kararlılık testinde de sorun vermedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -erna- -- 21 Ocak 2008; 0:19:21 >
verdiğin ss'de date and timechange during test yazıyorda onun için sordum , değişmediği sürece yazmaz çünki , birde evereste filan güvenme q6600 lar için dediğim gibi prime 4 thread testinden small fft'de söyle bir 3 saat filan stabil kalırsa sistemi o ayarlarda günlük kullanabilirsin prime ve orthostan sağlıklı bir biçimde cıkan her işlemci kesinlikle en ufak hata vermez
doğrudur everest kararlılık testlerinde sorunlu olabilir ama cpu sıcaklığında bir numaradır allah allah anladım o işi ama saatlerde sorun yok değişiklik yapmadım
doğrudur everest kararlılık testlerinde sorunlu olabilir ama cpu sıcaklığında bir numaradır allah allah anladım o işi ama saatlerde sorun yok değişiklik yapmadım
cpu sıcaklıklarında da coretemp en doğru sonuçları verir aşağıdaki linkten coretemp'i inidirp öyle kontrol et
testleri geçsin ama söle birde dene 15gblık bir dosyayı winrar la 700mb lık diskler seklinde rar lasın sistem o arada da oyun oyun ac birde download tam hız devam etsin oyunuda oyanarsan zaten bunu rarlaması 4-5 saat sürüyor sistem cokmeden bu işlemleri yaparsa tamam bence stabildir o sistem istediğin gibi kullan..
ilk başta max falan gösteriyodu bende silmiştim bu değerler yanlış die şimdi o şeçeneği kaldırdım oldu everest ile açtım baktım ikisinin de değerleri tıpa tıp aynı boşta
standart fanla orthosla yük altında 3.29 ghz, sıcaklık da 61 derece 25 dk.dır çalışıyor orthos. normalmi değerler? Yük altında değilken makina 37 derecede açılıyor. Bu arada coretemp 10 derece yüksek gösteriyor!!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mez -- 21 Ocak 2008; 1:16:18 >
dediklerini uyguladım prime95 in 25.5v kullandım small ftt de test yaptım ama 1.425 de hemen bir 1 thread (2 sn sora) hata verdi bende v ile oynadım ve 1.4375 de denedim fena gitmiyodu bıraktım yattım fan 2500rpm de çalıştı bizimkiler uykularını alamamışlar
böle bir sonuç çıktı ama sabah kalktığımda bilgi açıktı ve devam ediyodu ama iptal etmiş bazı threadleri testlerde kesin bir thread gidiyor hatta 2 sn sora falan kesin gibi ama bunda ilk error 11 dk sora verdi ss deki gibi dieride yaklaşık 3 sa sora öbür 2 side bıraksam daha devam etcek yani orthos doğru test yapıyomuş %50 orthos=2 thread olduğundan ama hangi threadde hata olcağı belli olmuyor 1 bazen 2 ,4,3 hepsi olabiliyor ilk errorda
cekirdeklerin hepsi stabil değil demek işte bu daha fazla voltaj vermeyi dene , bu durumda stabil değil işlemcin
v vererek deniyorum ama 69-60-60-68 gibi değerlere geliyorum 1.443 e getirip denedim bu seferde 30 dk sora reset attı reset atması çok ısındığı için mi? neden reset attırıyor?
cekirdeklerin hepsi stabil değil demek işte bu daha fazla voltaj vermeyi dene , bu durumda stabil değil işlemcin
v vererek deniyorum ama 69-60-60-68 gibi değerlere geliyorum 1.443 e getirip denedim bu seferde 30 dk sora reset attı reset atması çok ısındığı için mi? neden reset attırıyor?
voltaj da yetmiyor olabilir en az 1.5 vcore vermen lazım. sogutmana güveniyorsan
voltaj da yetmiyor olabilir en az 1.5 vcore vermen lazım. sogutmana güveniyorsan
1.5 gibi bir değere gerek yok buyrunuz adamlar 1.425 1.40 da yakalayabilmişler http://www.clunk.org.uk/forums/reviews/311-gigabyte-ga-x38-dq6-blog-2.html#post1917 denemelere devam edicem bu sitede ne yzıyosa onları bir altını bir üstünü deneyip yapmaya çalışacağım bi de ordaki değerler çok ii benle 15c fark var bu nasıl oluyor anlamadım? adam maxda 60 diyor bt a daha ne yapmam lazım üstünde fm121 var belki crazy cooldan da olabilir onuda bu hafta parçasını bulup takıcam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -erna- -- 21 Ocak 2008; 15:18:05 >
her işlemci aynı çıkmaz kimi işlemci voltaj ister kimi işlemci voltaj sevmez olay bundan ibaret.
doğru diosun @EXPANDER ben stabil değerleri buldum gibi hiç error vermedi ama sıcaklıklar çok yüksek olduğu için reset atıyor sıcaklıkla ilgisi ne derseniz? 2500rpm de çalışırken 10dk hiç hata vermezken aynı ayarlarda reset atıp fanı min ayarladım bilgi 30sn sora reset attı yani soğutma yeterli deil!!!!! ama crazy cool takıcam sora da bt unun altına bi de sağ tarafına birer 12 lik bağlıycam bakalım nasıl olcek? @EXPANDER bi de senden prime small ftt 4 thread testleri alsak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -erna- -- 21 Ocak 2008; 15:50:37 >
evet arkadaşlar dediğiniz gibi oldu işte bu forumu bu yüzden seviyorum fsb v 0.25 mch v 0.2 1.456 yaptım şuan test oluyor hiçbir sorun yok şuana kadar ve sıcaklık core1-2 için 68-69 core3-4 için 62-63 oluyor ve resetlenmedi sizce bu v yüksek mi? böle anca devam ediyo 4 thread bazı arkadaşlar 1.35 de çalıştırdığını sölüyor o yüzden sordum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -erna- -- 21 Ocak 2008; 17:50:29 >
3.16 GHZ crysis de 1 saatten fazla oyun.v.s. stabil sistem.sıcaklık en fazla 60 dereceyi gösteriyor. tam yüklemede. fena değil bana göre amacım ek bir sğutma v.s yapmadan 3 ghzin üstüne çıkmaktı. yeterlidir.
q6600 nin oyunlarda 8800GT ler için darbogaz olmamasi için min. deger kaç olmalı? q6600 nin stock fan ile stabil kullanilibilecek max. deger nedir ? bilgisi olan var mı..
Yaptığım tespitler sonucu Quad core işlemcilerin düşük işlemci kullanımı gerektiren uygulamalarda yapılan testlerin stabilite ile uyuşmadığını tespit ettim. Mesela spi yaparken 2 çekirdek %40 50 ler civarında kullanılıyo.
Stabilite sözlük anlamı olarak dengeli bizim kullandığımız alanda ise işlemcinin yaptığı bütün işlemleri hatsız şekilde tamamlamasıdır.
Q6600 e örnekler. 1.2 voltta 3.6Ghz de win girip spi 3d mark bitiren.Saatlerce crysis oynatan işlemci prime testinin ilk 5 dakkasında çakılabiliyor. Nedeni ise sanırım apaçık ortada.
Benim stabilite anlayışım ve yaptığım test şöyle. Prime small FFTs açıp üstüne Spi32m çalıştırıp birde Oyuna vs giriyorum.Kendimi tatmin edicek kadar bi süre böyle test etmeye devam ediyorum. Sonra işlemciyi aynı voltaj ve frekans değerlerinde günlerce kullanmaya başlıyorum eğer problem çıkarmaz ise sabil olduğunu düşünüyorum ♦
1.4voltaj ve 3.6ghz den sonra yapılan overclockların hava soğutma ile full stabil olucağını da düşünmüyorum. Ancak işlemci lapping mod ve çok çok kaliteli bi su soğutma ile ve bunun üstündeki değerler için de waterchiller veya gaz soğutma ile günlük kullanım için full stabil olabilir bence veya kutuplarda oturup kasayı dışarı atmak ta olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 12 Mart 2008; 10:09:10 >
Konu altlara inmesin bende yeni aldığım TT BIGTYPON ile aldığım spi sonucu 4.1 ghz deki skordan iyi sebebini bende bilmiyorum :) Sıcaklıklar ise %50 yükte 50-55 ortos da ilk 10 dk da 80 e vurdu bende kıyamadım işlemciye kapadım :) tabi sadece test amaçlı açtığım bir mod tu 3.6 en stabil en düşük sıcaklık değerlerini arıyorum 3.6 gümlük kullanan arkadaşlar değerlerini yazarlarsa faydalı olacaktır.
Benim anlamadığım nokta şu. arthos da 10 dakika kastım diyelim ama dayanamadı resetledi kapan mavi ekran vs..
ama zaten crysis veya bi program arthosun kastığı kadar kasmıyo ki kasamıycağı için stabilite problemide yürütmüycektir.
Ee ozaman neden bu kadar stabilitileye önem veriliyor ki ? arthosda veya benzer bi programda saatlerce kasıldıkdan sonra hiç bi problem yoksa daha mı iyi performans alıyoruz?