Şimdi Ara

Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
12.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu cx300 ler kirlendikten sonra bazı alkol ile temizlenme hamleleri yapılmasına rağmen tam olarak temizlenemiyor ve bazılarımız çöpe atacak hale geliyor sırf bu yüzden. Bende kulaklığa bakıp saçma bir teori gerçekleştirdim, böylece kirlenseler bile çok kolay temizlenebilecekler gibi duruyor(yine türk zekası iş başında). Bunu böyle anlatamayacağım önce resimleri koyayım:
     Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!)


     Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!)


    Bu bildiğiniz kulaklık padlerinin üstünden diğer kulak içi plastiklerini takıyorum. Böylece normalde kirlenecek olan metal ızgara bir şekilde filtrelenmiş oluyor. Dışarısının komik gözüktüğünü biliyorum, orayı dikkatlice maket bıçağıyla kesmek görüntü sorununuda giderecektir diye düşünüyorum. Şu şekilde:

     Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!)


    Tabi bunlar bir teori, ben kendim şu saatte resimlerini çekip buraya koydum. Ses kalitesi değişiyormu peki derseniz kesinlikle değişme veya azalma tipi bir efekt olmuyor. Bildiğiniz kulaklık padleri bunlar zaten, ses geçirme amaçlılar. Kirlendikleri zaman kolayca temizlenebilir veya hemen yenisi çok ucuza alınabilir. Bana bu şekilde çokta güzel kullanılabilirmiş gibi duruyor, sizce nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertmr -- 21 Ocak 2008; 22:21:45 >







  • tek kelimeyle muhteşem( gerçekten!!!!)
  • Hocam gülme ya gerçekten ciddi görüşün nedir, olamaz mı yani, ben denedim çok süper oldu
  • pratik zekamız öne cıktı yine :)
    saka bir yana olabilir aslında neden olmasın.
  • Yahu şaka amaçlı koymadım bunu ben hakikaten ciddi bir amaçla koydum. Olamaz diyecek arkadaş varsa nedeniyle beraber söylesin, yoksa ben böyle kullanacağım artık cx300 ümü. 4 ayda kirletip garantiye gönderemediğim için çıldırmaktansa böyle yaparım daha iyi.
  • peki kulakta duruşu nasıl?


    eğer işe yarıyorsa yapabilirim
  • Yazıda dediğim gibi eğer işaretlediğim kısım kesilirse zaten görünüş konusunda bir değişiklik olmayacak. Sadece filtre görevi görecek şekilde plastiğin içinde kalacak. Hem aynı görünüş hemde filtreli cx300. Yarın sabaha keseceğim zaten, şimdi biraz üşendiğimden, birazda milletin görüşünü duymak istediğimden kesmedim daha.
  • Bu fikir güzel gibi de.. Daha pratiği şöyle olabilir >> eski naylon kadın çorabından küçük yuvarlak bir parça kesip(5 kuruş kadar)metal süzgeçin önüne konarak.. koruyucunun tıkanması da önlenebilir.. Deneye deneye bir formül bulacağız bakalım...
  • sese bir etkisi yoksa gayet güzel bir çözüm
  • Kadın çorabıda fena fikir değil. Ama ne bileyim sonuçta bu benim taktığım, kulaklıklar için kullanılan pad, yani sesi kesinlikle geçiriyor bunu biliyoruz. Bilemediğim tek konu bu padlerin ayrı ayrı satılıp satılmadığı, illa bunun için dandik bir kulaklık alıp onun içinden çıkan padlerimi kullanmak gerekecek acaba? Aslında bunun temizlenmesi gayet kolay, yenisini almak baya bir zaman gerekmeyecek ama meraktan işte yinede sorayım dedim.
  • ayrı bulunabiliyor tabii. Ama benim için çok geç. Çoktan bozuldu bile... Ama o süngeri geçirince padler yerine oturuyor mu esksi gibi? onu oraya sabitleek çok zor çıkacaktır süngerler yerinden bişeyle tutturmadıkça. padlar ile kulaklık arasına giriyor sunuçta oturmasını engellemez mi? aslında benim öncelikle öğrenmem gereken kulaklığın içini nasıl açacağım. birileri bıçakla kırmış resmen japon mapon diyolar:) başka biri de sadece ızgarayı çıkarmış. resimli anlatacak olan var mı? ızgarayı çıkarınca içini verimli bi şekilde temizleyebilir miyim? bide hangi sıvı kullanılmalı?
  • Padleri oturtmak eskisine göre tabiki biraz daha zor, ama fazla değil. Sonucuna hakikaten değeceğini düşünüyorum. Oturmasınıda engellemiyor bizzat denedim resimlerden görebileceğiniz gibi. Ayrıca resimde anlattığım gibi kestikten sonra padi plastikle kulaklığın arasına sıkıştırmak çok daha kolay. Biraz uğraş gerektiriyor tabiki, olmuyor bu çok zormuş diye gelmeyin bu arada metal ızgaranın tutturulduğu yerden kırılmadan çıkarılmasının mümkün olmadığını duydum(daha doğrusu orayı zarar vermeden birbirinden ayırsanız bile aslında o yinede kırılmış manasına geliyor). Ayırdıktan sonra alkolle temizlenmesi gerekiyormuş, tam bilemem ama kolonyoda 80 derece alkollü sonuçta, bu iş için kolonya kullanılabilir sanırım. Sonra iğne gibi ince bir aletle birleşme yerlerine japonu sürdükten sonra tekrar ayrı parçaları yapıştırmak birbirlerine yapıştırmakla olay bitiyor. Bunlar etraftan duyma bilgilerim, eğer garantiye yollayamıyorsan zaten denememek için bir sebebin yok. Bu arada resimli veya videolu anlatım bende çok aradım ama bulamadım. O yüzden ordan burdan biraz daha bilgi toplayıp kendin harekete geçebilirsin. Bu arada padlerle ilgili cevabın için teşekkürler. Bunları nerden temin edebileceğimizide söylersen çok sevinirim, sırf kulaklık satan mekanlardamı oluyor acaba?




  • ben ciddiyim kardeş çok mantıklı geldi bana. Ama deneyip neticesine bakmak lazım ( cx300 üm yok )
  • Bu arada üşenmeyip padleri kestim ve işte sonuçlar:

    Gördüğünüz gibi hiç bir görüntü bozukluğu yok:

     Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!)


    Orjinalinde metal ızgara açıkta duruyor(savunmasız )

     Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!)


    İşte filtrelenmiş hali

     Cx300 lerin kirlenme sorunu ile ilgili(Bir Nevi Çözüm!)


    Evet herkesin düşüncülerini bekliyorum, nasıl olmuş millet?




  • varya ben hiç kulak içi kulaklık kullanmadım ama,bu filtreleme sistemi tam anlamıyla kirlenme olayına çözüm gibi duruyor.TEBRİK EDERİM...
  • Tebirk için teşekkürler. Ama milletin konuyu pek sallamadığını görüyorum, halbuki insanlar bir süre sonra "gitti bizim kulaklık garantiyede yollayamıyoruz" diye diğer postlarda ağlıyorlar. Ben buraya milletten tebrik almak için koymadım bunu, beraber bu işe çözüm getirelimki kulaklıklarımız heba olmasın ama anlaşılan pek ilgi yok bu konuya. İnsanların aklı bozulduktan sonramı başına geliyor? Neyse sonuçta ben bu yöntemi kendimce kullanacağım, böylece kirlenmenin önüne geçilebileceğini düşünüyorum. Sadece cx300 de değil, diğer kulakiçi kulaklık sahipleride eğer böyle bir şeyden şikayetçiyse bunu yapabilir. Konuya biraz ilgi olsaydı şöyle resimleri iyice sıraya koyup bir rehber hazırlayacaktım(böylede sanki millete küsmüş gibi olmuş ama alakası yok yanlış anlamayın, sonuçta sallama bir konu biraz, millet ilgi göstermedi diye üzülecek değilim )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertmr -- 21 Ocak 2008; 16:51:59 >




  • Kulak içi kulaklıkların süngerleri sesi bozmuyorsa;yani boğukluk vermiyordur sanırım.. Güzel bir çözüm gibi.. Hiç olmazsa kulaklığın ömrü uzun olur...
  • Arkadaşım tebrik ediyorum çok güzel olmuş uygun bir zamanımda hemen uygulayacağım boşa gitmesin kulaklığımız az para değil
  • Uygun zaman derken kendimi pad leri takarken buldumŞimdi taktım seste bir kısılma, değişme yok.Sıra pad in çıkıntılarını kesmeye geldi

    Edit:cx-300 üm bitti fikir için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maxy_ -- 21 Ocak 2008; 21:50:33 >
  • Önemli değil sende sağol
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.