Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Tuş kilidi devreye girince sinyal - şebeke sorunu çözümü

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Tuş kilidi devreye girince sinyal - şebeke sorunu çözümü Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
thujonn

20 Ocak 2008; 1:01:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Evet arkadaşlar anladığım kadarıyla tuş kilidini devreye alınca telefon power managemente bir sinyal gonderiyor ve telefonun şebekesini kesiyordu.Bunu onlemenın yolu ve gerekli programlar sunlar

winscpc programı (bilgisayara kurun)

Bsd subsystem ve ssh terminal programlarını (kurun)

1.Bilgisayarınızda winspc programını calıstırın ve wi-fi ile telefonunuza baglanın.
2.winsp programından telefonunuza baglandınız.simdi \System\Library\SystemConfiguration\PowerManagemen t.bundle klasörünün içine girin.

klasörün içinde com.apple.SystemPowerProfileDefaults.plist dosyasının ismini com.apple.SystemPowerProfileDefaults.plist2 olarak değiştirin. Artık programı kapatabilirsiniz.Telefonu yenıden başlatın,sorunun çözülecektir.

Valla ben denedim,test ettim şuan için bi sorun görünmüyor arkadaşlar,umarım hepinize faydası olur :)

xman958

20 Ocak 2008; 2:30:22 

Iyi guzel ama bu islem pilinizi cok cabuk bitirecek, farkindamisiniz.
Bu dosya pek silinmemesi gereken bir dosya. (Her yerde yazan seyler mutlaka dogru olmayabiliryor.)
Dosyanin icerigini bilmeden silmemenizi tavsiye ediyorum.

*** Fixing Unix is easier than living with NT ***
thujonn

20 Ocak 2008; 2:41:19 

dosyayı silmedim sadece adını degiştirdim,bakalım nekadar surcek pilin omru onuda gorcez artık deneyıp.cunku sorun baska turlu cozulemıyor.1 aydır herseyı denedım...

xman958

20 Ocak 2008; 2:43:27 

Adini degistirmekle silmek buradaki pozisyonda ayni seye gelir. Cunku power management sizin adini degistirdiginiz dosyayi ariyor isini yapmak icin. Ama adi degistigi icin bulamaz.

*** Fixing Unix is easier than living with NT ***
thujonn

20 Ocak 2008; 2:43:28 

yada reset atıp usa apple store iade yapmak lazım ozamanda simdi 1.1.3 vercekler:) baska cagre yokki.napiim baska:)

erdincm

20 Ocak 2008; 12:21:26 

thujoon şarj durumun nsıl bir sorun varmı cihazda denimmi?

Iphone 1.1.2
Hayat Bazen Tatlıdır.
sertach_khan

20 Ocak 2008; 12:50:36 

arkdşlar tuş kilidindeyken ben şebeke sıkıntı sorunu yaşamadım bi bende mi yok böle bi sorun ?
tuş kilindeyken gelen aramaları çok rahat cevaplayabiliorm

sertach_khan Acer Aspire 5520G & Apple Iphone kullanıcısı.
| AMD Turion X2 1.9GHz | 2048MB Ram | 160GB Hdd | GeForce 8400M | Vista HP |
| 8Gb | 2.0 Mp | Multi-Touch | Wi-Fi | Edge | BT | 3.5" | OS X |
erdincm

20 Ocak 2008; 12:52:33 

İyi şanslıymıssın 4 cihaz aldık birtanesinde çıktı oran 4 e 1 yani dikkat et :)

Iphone 1.1.2
Hayat Bazen Tatlıdır.
krıtos

20 Ocak 2008; 15:00:15 

quote:

Orjinalden alıntı: thujonn

Evet arkadaşlar anladığım kadarıyla tuş kilidini devreye alınca telefon power managemente bir sinyal gonderiyor ve telefonun şebekesini kesiyordu.Bunu onlemenın yolu ve gerekli programlar sunlar

winscpc programı (bilgisayara kurun)

Bsd subsystem ve ssh terminal programlarını (kurun)

1.Bilgisayarınızda winspc programını calıstırın ve wi-fi ile telefonunuza baglanın.
2.winsp programından telefonunuza baglandınız.simdi \System\Library\SystemConfiguration\PowerManagemen t.bundle klasörünün içine girin.

klasörün içinde com.apple.SystemPowerProfileDefaults.plist dosyasının ismini com.apple.SystemPowerProfileDefaults.plist2 olarak değiştirin. Artık programı kapatabilirsiniz.Telefonu yenıden başlatın,sorunun çözülecektir.

Valla ben denedim,test ettim şuan için bi sorun görünmüyor arkadaşlar,umarım hepinize faydası olur :

arkadaşım cok sgol senin dediklerini harfiyen yaptım walla süpersin sorun yok şuan yalnız ben iphone browser la yaptım yinede sonuç olumlu,ben cok büyük 1 sorundan kurtardın fakat aklıma takılan tek 1 şey war oda pilin ne kadar gidecegi.

PSN:Bushıdotr
erdincm

20 Ocak 2008; 16:53:54 

Acaba bu yontemi bahsettiginiz dosyayi saglam iphone daki dosyayla degistirsek ise yararmi.

Iphone 1.1.2
Hayat Bazen Tatlıdır.
thujonn

20 Ocak 2008; 21:00:37 

valla bılmıyorum sorun o sekilde cozulurmu,cozulmezmı ama bugun sabahtan beri test ediyorum oglen 1 de sarzdan cıkardım saat 9 oldu pil durumu hala full de.demekki bu yontem bil harcamasını arttırmıyor.Aksine benim telefonumun pili cok cabuk bitiyordu.bana göre pil suan 2 kat fazla gidiyor.erdimc pm attım.

erdincm

20 Ocak 2008; 21:02:55 

Selam Thojonn sana benim saglam olandan odosyayi gondersem test edebilirmisin

Iphone 1.1.2
Hayat Bazen Tatlıdır.
thujonn

20 Ocak 2008; 21:04:30 

suan test edemem evde diilim ama bi ara denerim

thujonn

20 Ocak 2008; 21:40:54 

quote:

Orjinalden alıntı: krıtos

arkadaşım cok sgol senin dediklerini harfiyen yaptım walla süpersin sorun yok şuan yalnız ben iphone browser la yaptım yinede sonuç olumlu,ben cok büyük 1 sorundan kurtardın fakat aklıma takılan tek 1 şey war oda pilin ne kadar gidecegi.

İşine yaramasına sevindim umarım ilerleyen günlerdde pil sorunu cıkmaz.Ama bence sorun olmıcak cünkü.Power management tuş kilidini devreye sokunca sim kartın elektriğini kesiyormuş.(erdinc söledi).Eger amacı buysa,demek ki tuş kilidini devreye alınca fazla elektirik harcayıp pili fazla tüketmesi gerekiyor.Demekki tus kilidindeyen pilini bitirmiyorsa,sorun yok demektir.Çünkkü zaten tuş kilidi devrede deilken veya konusurken olabilicek maksimum pil harcaması yapıyor zaten.Daha fazla harcayamaz .Bu teoriye dayanarak sölüyorum,eger tuş kilinde pil tasarrufun normalse, kullanımda sorun olacagına inanmıyorum

elninom1

21 Ocak 2008; 14:55:40 

bu durum herkeste oluyor mu?1.1.2 yüklü ve 1-2 saat hiç ellemeyince otomatikmen hattı kapatıyor herkeste olan birşey mi?çözümü dosyayı silmek mi?

erdincm

21 Ocak 2008; 20:26:22 

Bu durum herkeste olmuyor sadece bizim gibi secilmis insan;ara denk geliyor

Iphone 1.1.2
Hayat Bazen Tatlıdır.