Şimdi Ara

yeni kangoo (118. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.732
Cevap
3
Favori
368.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tamamdır bizim diğeride 2 yıl oldu MAŞALLAH hiç problem yok orijinal muz tipleri çok güzel hem ses yok hem hiç iz bırakmıyor.Ama yeninin üzerindeki Voleo marka güzel değil üstelik kısa takmışlar.

    Dün müşteri hizmetleriyle görüştüm sürücü tarafı dikiz aynası çift açılı yazmasına rağmen araçlarda yok dedim katologlarda tüm versiyonlarda standart görünüyor.Düzeltme yapılmış yanlışlıkla yazılmış ama düzeltmeden önce alanlara bir iyilik yapıyolar galiba.

    Bu arada tiz hoparlörleri de söyledim çok şikayet geldiğini servise gittiğimde yardımcı olacaklarını söyledi bakalım görücez.

    Ama ilk defa mais-izmir müşteri hizmetleri olsun mais-merkez müşteri hizmetleri olsun gayet yapıcı ve olumlu konuştuklarını gördüm Müşteri haklıdır prensibini uygulamalarını beğendim sanırım doğru yolu bulmuşlar

    Bundan sonraki versiyonlarda tiz hoparlörler gelir gibi..

    Hatta avrupada da marttan itibaren satılacak (bizdeki chromeline tamponlu-bu tampon avrupada da privilege lerde standart vardı yeni versiyonlarında expressionlardan itibaren standart-Authentic versiyonuda gövde rengi tampon aynalarla satılacak onlarda siyah tamponluydu) sonra bizede gelecek olanlarda hız sabitleyici de gelebilir..




  • Umarım gelir,bizimkilerde 4 havayastığı var,yeni gelenlerin en dolusunda 2 adet var,basit gibi gelebilir ancak 2 havayastığı 3000 lira ediyor ve yandan çarpmalarda yolcu güvenliği sağlıyor...
  • şu silecekler servislerde varmı,halihazırda...
    100 lira çok paraymış,varsa değiştirerek çıkartmayı deneyim ben arabayı...
    tizler içinde nasıl takıldığına dair resimli bi çalışma hiç fena olmazdı hani... yada detaylı anlatım....
  • Arkadaslar yakıt bitimine yakın bilgisayar kalan 114 km dedi..akabinde yakıt ışıgı yandı sesli uyarı ile beraber.kitapçıgında ışık yandıktan sonra 50 km civarında gidebilirsiniz diyor..şimdi hangisine inanalım.yol bilgisayarına mı kitapçığın dediğine mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rozgen

    Arkadaslar yakıt bitimine yakın bilgisayar kalan 114 km dedi..akabinde yakıt ışıgı yandı sesli uyarı ile beraber.kitapçıgında ışık yandıktan sonra 50 km civarında gidebilirsiniz diyor..şimdi hangisine inanalım.yol bilgisayarına mı kitapçığın dediğine mi?

    Ben olsam kullanma kılavuzuna inanırdım
  • Ön tamponun her iki alt-köşe kenarlarında 20cm x 5cm ölçülerinde paçalığa benzer plastik parçaların ne işe yaradığını bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rozgen

    Arkadaslar yakıt bitimine yakın bilgisayar kalan 114 km dedi..akabinde yakıt ışıgı yandı sesli uyarı ile beraber.kitapçıgında ışık yandıktan sonra 50 km civarında gidebilirsiniz diyor..şimdi hangisine inanalım.yol bilgisayarına mı kitapçığın dediğine mi?

    Yazdığı kadar gidiyor merak etme,ışık yandıktan sonra 60 lt denilen depo tam 60 litre yakıt alıyor,işin ilginci içerde en az 7 litre yakıt varken alıyor bunu,bu konuda gerek Türkiye gerekse Fransa Renault'a kadar mail gönderdim,depo kapasitesi yakıt yolları,mazot pompası,hortum ve depoya kadar olan boru dahil 67 lt mazot alabiliyormuş...

    @ridvan144:O parçalar aerodinamik iyileştirme adına oraya konuyor birde tampondan gelen yağmur suları direk olarak lastiklere çarpmıyor,arka tarafta da var o çıkıntılardan...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ridvan144

    Ön tamponun her iki alt-köşe kenarlarında 20cm x 5cm ölçülerinde paçalığa benzer plastik parçaların ne işe yaradığını bilen var mı?




    Bu parçalar aerodynamic yani rüzgar direnci için lastiğin rüzgar direncini azaltmak için 0.2lt civarı tasarruf sağladığını okumuştum ayrıca ön fren diskleri hava kanallı onlara soğutma sağlayan yönlendirmede var aynı parça arka tekerlek önlerinde de var.

    Ayrıca bu araç yere daha yakın olsa daha da az yakardı 2cm yeterli olurdu ama amaç ticaret ve hertürlü yol koşulu o yüzden yerden yüksek buda tüketimi birmiktar artırıyor.
    Bakın sandero 70hp dci ile sandero stepway 70hp dci yakıt tüketimleri farklı ikiside aynı motor aynı kasa ama stepway yerden yüksek ve geniş taban lastik kullanıyor tüketimleri fabrika verisidirwww.daci.ro dan kontrol edeblirsiniz ş.içi 5.0-5.9 şehir dışı 4.1-5.0 yani stepway bu yüksekliğin bedelini 0,9lt ile ödüyor..

    Silecek için hepsi burada silbak kangoo-2 takımı 35tl ve silbak kalite ayrıca voleolarda bizde üretiliyo Eurocell markasıyla..




  • Cevap için her ikinize de teşekkür ederim. Arkadakini zaten hiç fark etmemişim:)

    Öndekiler çok kıytırık duruyor, birer uçları üflesen kırılacak şekilde tutturulmuş ve ilk kaldırım temasında bu uçlar kırılacak gibi duruyor. O sebeple kırk yıl düşünsem bunların bir işe yarayacağı aklıma gelmezdi.



    New kango, İlk gün rastgele benzinciden 50TL'lik mazot almıştım. Sonra merak ettiğimden ışık yanıncaya kadar kullandım ve 59 litre mazot aldım, İşin ilginç yanı ışık yanınca yol bilgisayarı depoda kalan yakıtı ve gideceği yol miktarını göstermiyor bu yüzden bayağı panik yapmış, iyi ki hemen mazot almışım demiştim.

    Tabii ki bir daha ışığın yanmasını beklemeyeceğim :) Ancak, depoda daha 7-8 litre mazotumuz olduğunu öğrenmem de iyi oldu...


    Tekrar teşekkürler.
  • Arkadaşlar Turbodizel araçların bakım ve kullanımı ile ilgili bir link buldum ilginizi çekeceğini umuyorum.


    http://forum.donanimhaber.com/m_22026445/mpage_1/f_/key_//tm.htm#22026445
  • Kalan km yazısı belli bir süre sonra kaybolur,aracı her çalıştırdığında bir süre ekranda kalan km kalır ve yine kaybolur,yakıt tam bitene kadar bu şekilde yaparak kalan kilometreyi görebilirsin...
  • Bende sürekli ortalama yakıt açık olduğundan dikkatimi çekmemiş,

    O kadar pek önemli olmasa da;

    --- 30km. sürate kadar anlık yakıtı göstermemesi.

    --- Kalan yakıtla ne kadar yol gidebileceğini devamlı göstermemesi ilginç!!!!!....

    Alfa-x
    "Bu arada tiz hoparlörleri de söyledim çok şikayet geldiğini servise gittiğimde yardımcı olacaklarını söyledi bakalım görücez." demişsiniz;

    Tiz hoparlörleri servislerin ücretsiz takacağını mı kasteddiler yani? Ben 1 hafta sonra İzmir-mais'e gideceğim. O zamana kadar bu konuda bir gelişme olur da haber verirseniz memnun oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan144 -- 21 Ocak 2011; 19:49:16 >
  • Bugun birşey dikkatimi çekti..
    Silecek suyu haznesine cam sil koydum..
    seyir esnasında suyu on cama sıktıgımızda cam silin kokusu arabanın içine giriyor.buyuk ihtimalle peteklerden.
    normalmidir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rozgen

    Bugun birşey dikkatimi çekti..
    Silecek suyu haznesine cam sil koydum..
    seyir esnasında suyu on cama sıktıgımızda cam silin kokusu arabanın içine giriyor.buyuk ihtimalle peteklerden.
    normalmidir?



    Normalde dış hava girişi açık olduğundan fan çalışmasa bile araç hareket halindeyken gerek cam silecek suyu kokusu ve gerekse dışarıdaki ortam kokusu araba içerisine giriyor bu normal

    Dışardan kokunun içeri girmemesi için klima iç sirkülasyon pozisyonunda olması gerekiyor.
  • Bir sorum daha var;
    bu araba biraz büyük.çam reçinesinden nasıl koruyacağız?uygun örtü satılıyormu..tamamını kapamasakta en azından ön tarafı ve üstünü korumak için?
  • alfa-x sağolun cevap için...
    silecekleri hepsi buradadadn alır takarım artık....

    birisi çapak ve kaynak izi olduğundan şikayet etmiş yeni aldığı araçta...teslim alırken iyi inceleyin demiş... bide bu çıktı.
    inşallah genel bi problem değildir...
  • Sayın Alfa-x,(kusura bakmayın adınızı bilmediğimden böyle hitap ediyorum)

    Sizin aracınız da inci kahve olduğu için danışmak istedim.

    Motor kaputunu ilk defa bugün açtım, İlk gün heyecandan olsa gerek farketmemişim. Ön kaput motor bölümündeki Podya bağlantılarında kullanılan macunun aracın renginden farklı(daha açık kahve renginde) olduğunu gördüm.

    Bugüne kadar aldığım araçlarda bu macunlar hep araç renginde olurdu, sizin aracınızda durum nasıl?
  • Bizimkilerde o mastikler aracın renginde inci gri,bir arkadaş 2011 model Expression beyaz almıştı,kaputu açtık bütün mastikler kahverengiydi ve çok pis duruyordu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: new-kangoo

    Bizimkilerde o mastikler aracın renginde inci gri,bir arkadaş 2011 model Expression beyaz almıştı,kaputu açtık bütün mastikler kahverengiydi ve çok pis duruyordu...


    Cevap için teşekkür ederim.

    Durum hakikatten çok ilginç, Beyaza kahverengi mastik daha da ilginç. Demek ki bu kullandıkları mastiğin orjinal rengi kahverengi(metalik açık kahve).
    Araca sanki kafadan darbe görmüş de tamirden geçmiş görünümü vermiş. Araçta bir sürü güzel ayrıntıya yer verilmişken bu durum dam üstünde saksağan olmuş.

    İlk gün araç teslim tanıtımında nasıl farkına varmadım kendi kendime de hayret ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan144 -- 24 Ocak 2011; 1:31:22 >
  • 1)Tizlerle ilgili olarak arkadaşlar randevuyu bu haftasonuna erteledim maalesef tesisat çekili değil ve çekmek için konsolda işlem yapmak gerekecek ayrıca 56tl hoparlör fiyatına birde kablo fiyatlarını ekliyecekler randevu bu hafta sonu birde onlar baksınlar bakalım belki bilmediğimiz bir olay vardır ama bayii deki araçlara bakmışlar onlardada görememişler yani tiz hoparlör İZMİR-MAİS için ilk oldu

    Konsolda sökme takma olmasa bu fiyata razıydım ki ilk fiyat olarak 42tl istemişlerdi.Müşteri hizmetlerinin bahsettiği İYİLİK işçilik ücreti alınmamasıymış bende hoparlörleri ücretsiz halledecekler sanmıştım gerçi anladığınız gibi işçilikte eklenmiş.

    2)Silecek olayı sanırım ilk kullanım olduğu için iz bırakmış şimdi tertemiz siliyor bende bu durumu nasıl açıklıcam onu düşünüyorum geçen gün kullandım ne iz ne leke .Silcekler değişmeyebilir ama en kısa zamanda muz tipi olacak onlar sessiz ve daha uzun ömürlü..

    3)Kaput içindeki macunlar 2010 dan itibaren böyle oldu bizim 2009 da gövde rengi bu kadar sırıtmıyor seninde dikkatini çekmiş yenilerde hepsi bu renk.Ben ilk başta daha fazla macunlama yapılmış sanmıştım yenilerde.

    Motor kapağı koysalar çok iyi olurmuş görüntü güzel olurdu gerçi 105 liklerde gerçekten motor sesi yok gibi yeni caddy kadar sessiz hatta bizim 85lik yeni kangoo berlingolardan sesli geliyordu ama 105 lik bunlardan da sessiz.

    Bu cumartesi izmir-maise servisteyim sileceklere gerek kalmadı ama en azından bakım aralığını 20000km ye ayarlıcaklarArada tizleride sorucam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 24 Ocak 2011; 15:34:28 >




  • 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.