Şimdi Ara

=== XBOX360 SOĞUTMAM ===

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bundan yaklasık 1 ay once XBOX360 aldım ve 3 kırmızı ısıga karsı bu sekılde bı sogutma aklıma geldı. bılmıyorum 3k ya karsı bı faydası varmıdır ama bayabi sogutma saglıyor. orneğin 3 saat durmadan fıght nıght3 oynadım konsolun cpu ve gpu nun oldugu kısım ates gıbı olmsutu daha sonra aklıma gelen bu sogutmayı kulandım ( bılenler vardır laptop sogutucudur resımdekı ) ve yıne 3 saat aralıksız fıght nıght3 oynadım ve konsolun ısısı soguğa yakın ılık oldu bayabi faydasını gordum ama ıste 3k acısından bı fayda saglarmı bılmıyorum. 3k acısından ınsanın ı ıcını rahatlttıgı kesın. laptop spgutucunun fıyatı 40 ytl dir herhangi pc dukannından temın edebılırsınız sızlerle paylasmak ıstedım buyurun arkadaslar

herkeze iyi aksamlar...

=== XBOX360 SOĞUTMAM ===

=== XBOX360 SOĞUTMAM ===

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamcast -- 18 Ocak 2008; 17:24:10 >

• hiç farketmiyo sadece "self-satisfaction" :)
  • Eyer illaki soğutma takviyesi yapılacaksa bu şekil bir takviye en güzeli diye düşünüyorum.
  • usb'den aldığın elektrikle sadece makineye ekstra bi yük bindirmekten başka hiçbi işie yaramaz dostum
  • kardeş gerek yok cihaz çalıştıgı sürece ısıyı dışarı atmaya çalışır zaten belli bir tehlike sıcaklıgına çıkmaz standart olarak bir sorun varki oda şu sen cihazı ani bir şekilde kaptırsan fanlarda durur sogutma yapmaz mantıklı olarak eee içeride kalan sıcaklık 60 drerece 'ye yakın belkide geçer oynadıgın oyuna göre işte tehlike cihaz kapalıyken başlıyor gpu zarar görüyor bilemedin 8 ay sonra cihaz çöp oluyor genelde
    bence al birtane büyük boyutlardaki cpu fanlarından birtane 12w adaptöre tak ve cihazın egzoz çıkışına slikon ile sabitle cihazı kapat ve çalıştır fanları 3k şahit olmazsın

cihaz çalışırken o extra fanların bir etkisi fazla olmuyor 3 bilemedin 5 derece ısı düşüşü olur senin ihtiyacın olan şey cihazı kapatıktan sonra en az 30 dereceye indirmek

arabayı düşün kilometrelerce yol alır o anda radyötör sogutma görevini yapar motorun kontak anahtarını kapatınca bu sefer radyatör fanı otamatige geçer neden kalan sıcaklıgı düşürmek için yoksa motor ne olur

banlanma konusunda yeni bir tez daha ortaya koyuyorum konsolumda ince derin araştırmalarım sonucunda birşey buldum geçen cihazım gears of war cod4 ve forza2 yi görmüyorduki dvdlerimde tek çizik yoktur
    çünkü malım çok degerlidir benim dvdnin içini açtım dvd kızagının mekanizmaya temas eden bir yerini elimle bastırıp dvdyi okuttum çalışmadı sonra eczaneden alkol aldım saf alkol
    lensi çıkarıp alkol e biraz batırıp 1dk kadar beklettim 5-10 kadar bekldikten sonra baktım çalışıyor tabi dvd açık vaziyette toplamadım hiçbirşeyi
    o anda live baglandım ve ne gördüm biz o anda baglanırken test connection'dan dvd faliyete geçiyor baya bir okuma yapıyor allla alla dedim neden böyle bişey yapsınki neyse ethernet kablosunu aniden çekince durdu
    hayır oyunada girmiyor boş boş dönüyor oyunu çıkarttım tekrar baglanmaya çalıştım live'a tık yok anladıgım kadarıyla tahminim biz live'a baglanırken bile bu adamlar oyunları check yapabiliyorlar kopya kullandıgımızı
    bu şekildede saptayabilirler YANLIŞ ANLAŞILMASIN EMİN DEGİLİM BÖYLE OLUYOR BANLANIRSINIZ DEMİYORUM SONRA MUALEFET OLMASIN OLABİLİR DİYORUM SONUÇTA TEZ DEGİLMİ CANIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-17 -- 18 Ocak 2008; 18:11:53 >

• vala arkadasım benımde ole aklıma geldıde konsolu aldım bayabi stres yaptım ısı yuzunden ıcımı rahatlattı bu sekılde artık faydası yada zararı varmıdır bılmıyorum. ama sogutuyor
    quote:

Orjinalden alıntı: weysex

usb'den aldığın elektrikle sadece makineye ekstra bi yük bindirmekten başka hiçbi işie yaramaz dostum
  • konsolu kapatsanda bu sogutucu calısıyor. dedıgın olaydan doalyıda ben bi sure daha calısır sekılde bırakıyorum sora adaptoru kapatıyorum ole fan duruyor. yoksa konsolu kapatsanda fan calısır durumda kalıyor verdıgın ornektekı gıbı
    quote:

Orjinalden alıntı: MirrorMask

kardeş gerek yok cihaz çalıştıgı sürece ısıyı dışarı atmaya çalışır zaten belli bir tehlike sıcaklıgına çıkmaz standart olarak bir sorun varki oda şu sen cihazı ani bir şekilde kaptırsan fanlarda durur sogutma yapmaz mantıklı olarak eee içeride kalan sıcaklık 60 drerece 'ye yakın belkide geçer oynadıgın oyuna göre işte tehlike cihaz kapalıyken başlıyor gpu zarar görüyor bilemedin 8 ay sonra cihaz çöp oluyor genelde
    bence al birtane büyük boyutlardaki cpu fanlarından birtane 12w adaptöre tak ve cihazın egzoz çıkışına slikon ile sabitle cihazı kapat ve çalıştır fanları 3k şahit olmazsın

cihaz çalışırken o extra fanların bir etkisi fazla olmuyor 3 bilemedin 5 derece ısı düşüşü olur senin ihtiyacın olan şey cihazı kapatıktan sonra en az 30 dereceye indirmek

arabayı düşün kilometrelerce yol alır o anda radyötör sogutma görevini yapar motorun kontak anahtarını kapatınca bu sefer radyatör fanı otamatige geçer neden kalan sıcaklıgı düşürmek için yoksa motor ne olur çatlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    XBOX360 Jasper Board 120gb + 4 kol
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tabi canım oda olur ama egzozdan sogutması daha iyi olur sıcaklık ordan tahliye oluyor çünkü
  • Zamanında ben de denemiştim ama maalesef bir işe yaramıyor bu tür soğutmalar da.
  • xbox360 sayfalarını gezerken rasladım sizlerle paylasmak istedim adamlar asıyo ısı problemini

=== XBOX360 SOĞUTMAM ===

=== XBOX360 SOĞUTMAM ===

=== XBOX360 SOĞUTMAM ===

• Bu alet zaten yeni nesil anakartlı olanlardan. Bu kadar tantanaya pek gerek yokmuş
  • buda 3k gorurse yuh artık
  • Biz ne soğutma sistemleri, ne fanların çektiği gücü mamper cinsinden ölçüp ona göre güç verdirip çalıştıranları, ne modifiye yapanları gördük, ondan sonrada 3 tane ışık gördük.

Böyle şeyler çok farketmiyor, 3 kırmızı çıkacağı varsa çıkıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Biz ne soğutma sistemleri, ne fanların çektiği gücü mamper cinsinden ölçüp ona göre güç verdirip çalıştıranları, ne modifiye yapanları gördük, ondan sonrada 3 tane ışık gördük.

Böyle şeyler çok farketmiyor, 3 kırmızı çıkacağı varsa çıkıyor.

Arkadaşa tamamen katılıyorum. Bende fan taktım zamanında, ama konsol şu anda Atik elektronik te :D Tamir sonrası biraz test için çalıştırılacak. Ayrıca ekstra fanı sökecekler, çünkü sadece ve sadece ses yapıyormuş
  • almisken bari aleti dik konuma getirip tam fanlarin uzerine koysaydin fanlarin yukari dogru aletin icine dogutmasini saglasaydin
    bole pek etki olucagini sanmiyorum sadece disini sogutuyor gibi:)
  • forumun bi köşesinde aylar önce bi başlık vardı, arkadaşın teki dvd-rom u dışarı çıkarmış fln içine öyle güçlü fan yerleştirmiş buzdolabı sogutucusu modunda bişiler vardı herif o halde 3 kırmızı gördüyse bu sogutma onun yanında çerez gibi bişi :) eger makine 3 k görmese bilki bu sistemlerin geliştirilmiş anakart'ın iyileştirilmiş olmasından dolayıdır sogutmadan dolayı olacagını sanmıyorum, en azından bu şekilde olmaz çünkü sadece kasayı sogutuyo eger kasa içinde hava sülkilasyonunu sağlayan bi sistem geliştirmiş olsaydın 1 dereceydi ama genede makineni bişekilde gönül rahatlığıyla kulanıyor olabilmen güzel

bu arada uzun bir aradan sonra tekrar selamün aleyküm forum

• tedbiri bizden taktiri allahtan
  • cihaz çalışırken hiçbir esprisi yok dünyanın fanınıda koydular yetmediler cihazı oyup heat sinklerin üstüne koydular (endem elek. yöntemi) nafile gene 3k refaransı verdi

cihaz kapalıyken etkili olur emin olun altan üsten yandan dagil arkadan anladınızmı egzoz çıkışına geniş büyük 12w bagladıgınız harici adaptörle yapın usb den aldıgı güç ile cihazı yorarsınız

çok vatandaş denedi resmini koydu laptop sogutmasını sonra 3k vaziyette hepsini toptan sattı ikinci el bölümünden eskiler bilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-17 -- 20 Ocak 2008; 13:59:11 >
  • arkadaşlar sistem kapatıldıktan sonra işlemci sıcaklığının artabilmesi için ya sisteme enerji girişi olması gerekir ya da gpunun xbox kapalıyken yüklenmesi gerekir bildiğim kadarıyla ikiside imkansız. 110 derece ile çalışan işlemci siz xboxu kapattıktan sonra daha fazla ısınmaz yavaş yavaş ısısı düşer. bu durumda xbox'ı kapattıktan sonra soğutmanın mantığını anlamadım. işlemcinin xbox kapatıldıktan sonra ısınabilmesi için termodinamik kanunlarını yıkması gerekir. bu da pek mümkün değil. xboxdan anlamam ama matematik fizik termodinamik biraz anlarım. 3k nın ise neden olduğu konusunda bir fikrim yok ama üretim kalitesi ile alakalı olduğu kuvvetle muhtemel. Fakat kapandıktan sonra bu cihaz dışarı ısıyı atamıyor ısıl yorulma oluyor derseniz ölçümlere bakıp buna karar vermek gerekir. Fakat ben bu ihtimali de pek muhtemel bulmuyorum. Hızlı bir şekilde zorlayarak soğutmak tam tersine zarar dahi verebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.