Şimdi Ara

av/receiverlardaki hdmi çıkış pazarlama hilesi mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda kafalar çok fazla karıştırılıyor. Benim anladığım kadarıyla, evinde hd tv'si olan kişi zaten görüntüyü hd bağlantıyla alabiliyor.
    Bu durumda amfinin hdmi çıkışına sahip olması ne işe yarar? sesi buradan aktarabilirse. Şu anda hdmi çıkışlı amfilerin kaçı sesi aktarıyor?
    Bildiğim kadarıyla Yamahanın rx-v 1800'ü dts hd gibi özelliklere sahip ve muhtemelen hdmi'dan sesi de aktaran bir model, yani fark yaratan bir
    model.Yanlış biliyorsam düzeltin. Bu durumda, evinde herhangi bir hd tv'si olan kişinin bir de alacağı amfide hdmi çıkşı araması ne kadar
    önemlidir? (dvd player'da hdmi çıkış olacağını varsayıyorum)



  • Düşünceniz kısmen doğru ama biraz da yanlış.. İzah edeyim size..

    Evinizde hd dvd player veya bluray player var.. Hd dvd ya da bluray dvd takıp film izleyeceksiniz.. Ama dvd playerdan doğrudan tv.ye bağlarsanız sesler tv.den de gelecek.. Çünkü hdmi bağlantı hem sesi hem görüntüyü aktaracak.. siz ise istediğiniz verimlilikte ses alamayacaksınız..

    Halbuki AVR.ye hdmi ile playerdan bağlantı yapıp AVR.den de tv.ye bağlantı yapsanız ses sadece hoparlörlere giderken tv.ye de görüntü gidecek.. Sadece bir tane özelliği örnek verdim.. Daha bir sürü avantaj var eğer isteyen olursa onlarıda size anlatırlar..
  • selam amfilerde hdmi olmasi çok yakında vazgeçilmez bir standart olacak zaten. Ben su an gidip de bir a/v receiver alacak olsam kesin hdmi çıkış ararım . Ozelliklle elinizde hdmi çıkışlı bir dvd player ya da hdmi çıkışı olan ekran karta sahip pc varsa bu aşamada hdmi sizin çok işinize yarar.
    Tek kablo ile dvd'den hdmi ile a/v receivera girersiniz daha sonra a/v nin hdmi çıkışından da televizyonunuzun hdmi girişine girersiniz. Boylece bir kablo ile aynı anda hem ses hem de görüntü sıfır kayıpsuz en verimli şekilde iletmiş olursunuz. Hele ki elinizdekikaynaktan hd dolby gibises formatlarini alabileceksiniz a/v de hdmi şart.
  • bana söylenen dvd playerdan hdmi ile, amfiden de standart kablo ile bağlantı yaparım; gayet de güzel olur şeklindeydi.
    Biraz eksik söylenmiş sanırım. Oldukça gerekli bir şeymiş amfilerde hdmi bağlantısı anlaşılan. Yorumlar için çok teşekürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.