Şimdi Ara

Dell 2408WFP 's-ıps + displayport+hdmi+ 748 $'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Dell 2408WFP 's-ıps + displayport+hdmi+ 748 $'

Dell firmasının 24" lik yeni monitörü çıkmış. 6ms Tepki süresi, 1300:1 kontrast oranı , S-IPS panel, Displayport dahil bir sürü giriş arabirimi. Umarız Türkiye'ye getirirler.

1 AC power cord connector
    2 DC power connector for Dell™ Soundbar
    3 DisplayPort connector
    4 HDMI connector
    5 DVI connector-1
    6 DVI connector-2
    7 VGA connector
    8 Composite video connector
    9 S-Video connector
    10 Component video connectors
    11 Audio out
    12 USB upstream port
    13 USB downstream ports

• Güzel Alet Hoşuma Gitti Ama Fiyat Hiçmi Hiç Hoşuma Gitmedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilek

Güzel Alet Hoşuma Gitti Ama Fiyat Hiçmi Hiç Hoşuma Gitmedi

24" ve s-ips panel olarak daha uygun monitör var mı ?
  • bu fiyata burada 20" apple bile alamıyorsun sanırım.
  • Şu aşamada h-ips li Nec ,Apple ve Planar dışında her türlü giriş/çıkış özelliği ve diğer özelliklerde üst seviye monitörlerden biri. Fiyatı da oldukça uygun ve Türkiyede 1 önceki modeli satılıyor. Bu da yakında gelir.
  • S-IPS kullanan elizo, lacie gibi modeller yurtdışında 1500 dolar civarında satılıyor.
    üstelik Dell'in bu modeli Displayport gibi yenilikleride içeriyor.
    gerçek fiyatı 699 dolar + 5 yıllık garanti için 48 dolar ücreti var. biraz daha ucuzlayabilir.
    24 inç almak isteyenlerin düşünmesi gereken bi model.
  • türkiye'de satan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: yang wenli

türkiye'de satan var mı?

1 alt modeli "http://www.erenbilgiislem.com/index.php?menu=100&kategori=81" da satılıyor. Yani bu da gelir
  • quote:

türkiye'de satan var mı?

750 dolara S-IPS panel 24 inç monitörün pahalı bulunduğu yere satıcılar risk alıpta getirmez.
    ucuz T/N modelleri daha yüksek karlarla kakalamak varken ne diye getirsinki.
    Ebay'dan sipariş edebilirsin. vergisi ve kargo ücretini ödedikten sonra bile burdaki distribütör fiyatından ucuza gelir.
  • Abe more binde bir tane almak istiym.
  • Gerçektende mükemmel ama fiyatı cok cep yaıkıcı cinsten olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Gerçektende mükemmel ama fiyatı cok cep yaıkıcı cinsten olur

imzandaki monitörden 300 dolar daha pahalı (standart garantiyle 699 dolara satılıyor).
    bu monitör 300 dolarla cebi yananlara hitap etmiyor zaten.
    canı yananlar için ayran niyetine bolca T/N panel var. istemediğin kadar çeşitde var.
    S-IPS diyor. anlamını biliyormusun bilmiyorum, eğer biliyorsan böyle saçma bi yorum yapmaman gerekirdi.
    Cep yakmayan S-IPS varsa söylede bizde bakalım.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snd -- 21 Ocak 2008; 20:15:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Snd

quote:

Gerçektende mükemmel ama fiyatı cok cep yaıkıcı cinsten olur

imzandaki monitörden 300 dolar daha pahalı (standart garantiyle 699 dolara satılıyor).
    bu monitör 300 dolarla cebi yananlara hitap etmiyor zaten.
    canı yananlar için ayran niyetine bolca T/N panel var. istemediğin kadar çeşitde var.
    S-IPS diyor. anlamını biliyormusun bilmiyorum, eğer biliyorsan böyle saçma bi yorum yapmaman gerekirdi.
    Cep yakmayan S-IPS varsa söylede bizde bakalım.

Edit: imla

Merak etme senden daha iyi bilirim panel tiplerini s-ips panellerin en iyi panel olduklarınıda ben TR'deki fiyatlarından bahsediyorum yurt dışında daha uygun alınabilen apple yada dell monitörler Tr'de cok daha pahalıya satılıyor , sen bu monitörü Tr'de kaça satılacağını sanıyorsun ? son olarak imzamdaki monitörün paneli s-ips lerden sonra gelen en iyi paneldir;

http://lcdresource.com/tools/matrix-of-all-matrices.htm

Edit : bu arada ;

quote:

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

türkiye'de satan var mı?

1 alt modeli "http://www.erenbilgiislem.com/index.php?menu=100&kategori=81" da satılıyor. Yani bu da gelir

Arkadaşın verdiği linkte bir alt modelinin fiyatı 1095 + kdv 'dir bu paraya bu tip bir monitör almam ben 32" lcd tv alırım lcd tv lerin %90 'ıda zaten s-ips panel ve türevleridir hem daha büyük bir panel almış olurum hemde filmlerde cok daha büyük bir başarım elde ederim görüntü kalitesi olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 21 Ocak 2008; 20:53:34 >

• Yurtdşı

quote:

Merak etme senden daha iyi bilirim panel tiplerini s-ips panellerin en iyi panel olduklarınıda ben TR'deki fiyatlarından bahsediyorum yurt dışında daha uygun alınabilen apple yada dell monitörler Tr'de cok daha pahalıya satılıyor , sen bu monitörü Tr'de kaça satılacağını sanıyorsun ? son olarak imzamdaki monitörün paneli s-ips lerden sonra gelen en iyi paneldir;
    Arkadaşın verdiği linkte bir alt modelinin fiyatı 1095 + kdv 'dir bu paraya bu tip bir monitör almam ben 32" lcd tv alırım lcd tv lerin %90 'ıda zaten s-ips panel ve türevleridir hem daha büyük bir panel almış olurum hemde filmlerde cok daha büyük bir başarım elde ederim görüntü kalitesi olarak

Burdaki fiyatların cep yaktığını bilmeyen varmı.
    KDV'si + gümrük vergisi + distribütör kazığı zaten yurtdışı fiyatının iki katına mal oluyor.

Tr'de olmayan ürünleri direk yurtdışından getirebilirsin.
    vergi + kargo ücretini ödedikten sonra bile linkteki monitorden daha ucuza gelir.

32 LCD TV'ler 720P çözünürlüğe sahip. üstelik dotch pitch değerleri o kadar yüksekki yakından bakınca resim yada yazılar yerine pixel'leri izlersin.
    1920 * 1200 çözünürlükteki 24 - 27 inch monitörler kadar net görünte vermezler.

• quote:

Yurtdşı

quote:

Burdaki fiyatların cep yaktığını bilmeyen varmı.
    KDV'si + gümrük vergisi + distribütör kazığı zaten yurtdışı fiyatının iki katına mal oluyor.

Tr'de olmayan ürünleri direk yurtdışından getirebilirsin.
    vergi + kargo ücretini ödedikten sonra bile linkteki monitorden daha ucuza gelir.

32 LCD TV'ler 720P çözünürlüğe sahip. üstelik dotch pitch değerleri o kadar yüksekki yakından bakınca resim yada yazılar yerine pixel'leri izlersin.
    1920 * 1200 çözünürlükteki 24 - 27 inch monitörler kadar net görünte vermezler.

Çok iyimsersin istersen bir dene bakalım yurt dışından getirtmeyi kaldıki garantisiz almış oluyorsun yurtdışı olunca

32" lcd tv ' yi tercih ederim dibine kadar sokulmayacaksın zaten sokulamazsın belli bir mesafeden izleyeceksin.. Lcd Tv ler filmlerde monitörlerden daha başarılıdır görüntü kalitesi olarak daha iyidirler , kullanılan paneller aynı olsa dahi kullanılan bir takım parçalar ikisini ayrı kefeye koyar lcd Tv 'de film izlenir , oyun oynanır ( keyfi anlatılmaz ayrıca ) monitörler ise daha cok daha teknik işlerde başarılıdır , photoshop ,video editinig, 3d uygulamaları vs ... ki günümüz lcd tv lerini artık pc kullanıcıları direk pc 'sine bağlayıp kullanıyor , yakın cevremde kullanan arkadaşlarım var ve windows masaüstünde de pixel mapping destekli lcd tv ler monitörlerden farksız

• quote:

Çok iyimsersin istersen bir dene bakalım yurt dışından getirtmeyi kaldıki garantisiz almış oluyorsun yurtdışı olunca

32" lcd tv ' yi tercih ederim dibine kadar sokulmayacaksın zaten sokulamazsın belli bir mesafeden izleyeceksin.. Lcd Tv ler filmlerde monitörlerden daha başarılıdır görüntü kalitesi olarak daha iyidirler , kullanılan paneller aynı olsa dahi kullanılan bir takım parçalar ikisini ayrı kefeye koyar lcd Tv 'de film izlenir , oyun oynanır ( keyfi anlatılmaz ayrıca ) monitörler ise daha cok daha teknik işlerde başarılıdır , photoshop ,video editinig, 3d uygulamaları vs ... ki günümüz lcd tv lerini artık pc kullanıcıları direk pc 'sine bağlayıp kullanıyor , yakın cevremde kullanan arkadaşlarım var ve windows masaüstünde de pixel mapping destekli lcd tv ler monitörlerden farksız

bilgisayarımın anakartı hariç diğer parçalarını yurtdışından getittirdim.
    AMD X2 5000+ BE'yi kargo dahil 115 YTL'ye aldımki burda 220 YTL civarı.
    aynı şekilde RAM'ler ve diğer parçalarıda direk yurtdışından aldım.

Türkiyede distribütörü olmayan yada distribütörlerin getirmediği ürünleri vergisini ödeyerek getirebilirsin.
    ürüne ihtiyacın var ve distribütör firma getirmiyor yani mecbur bırakıyor.

gümrükteki bazı memurlar anlamıyor kıllık yapıyor ama olayı güzelce izah edersen gümrükten geçirmemen için bi gerekçe yok.
    sonuçta yurtdışından ürün getirip satan binlerce kişi var. örneğin Gittigidiyor'a gözatarsan bu işi ne kadar çok yapan kişi olduğunu görürsün.

LCD TV'ler film izlemek oyun oynamak için çok ideal olabilir ama ofis uygulamaları ve internet için ideal değildir.
    monitöre elbette yakından bakacaksın. çalışma masasının eni belli boyu belli ne kadar uzağa götürebilirsinki.
    32 inch 1366 X 768 çözünürlüğündeki LCD TV, 24 inç 1920 X 1200 çözünürlükteki monitör kadar net görüntü veremez.
    iyi bir 32 LCD TV'lerin fiyatıda 1600 YTL'den aşağı değil.

• quote:

quote:

bilgisayarımın anakartı hariç diğer parçalarını yurtdışından getittirdim.
    AMD X2 5000+ BE'yi kargo dahil 115 YTL'ye aldımki burda 220 YTL civarı.
    aynı şekilde RAM'ler ve diğer parçalarıda direk yurtdışından aldım.

Türkiyede distribütörü olmayan yada distribütörlerin getirmediği ürünleri vergisini ödeyerek getirebilirsin.
    ürüne ihtiyacın var ve distribütör firma getirmiyor yani mecbur bırakıyor.

gümrükteki bazı memurlar anlamıyor kıllık yapıyor ama olayı güzelce izah edersen gümrükten geçirmemen için bi gerekçe yok.
    sonuçta yurtdışından ürün getirip satan binlerce kişi var. örneğin Gittigidiyor'a gözatarsan bu işi ne kadar çok yapan kişi olduğunu görürsün.

LCD TV'ler film izlemek oyun oynamak için çok ideal olabilir ama ofis uygulamaları ve internet için ideal değildir.
    monitöre elbette yakından bakacaksın. çalışma masasının eni belli boyu belli ne kadar uzağa götürebilirsinki.
    32 inch 1366 X 768 çözünürlüğündeki LCD TV, 24 inç 1920 X 1200 çözünürlükteki monitör kadar net görüntü veremez.
    iyi bir 32 LCD TV'lerin fiyatıda 1600 YTL'den aşağı değil.

Arkadaşım öyle ufak ürünleri getirtebilirsin ama burada konuştuğumuz şey 24" monitör kusura bakmada ben öyle gümrükten kolay geçeceğine geçsede tr fiyatından daha ucuza geleceğini hiç ama hiç sanmıyorum, o zaman herkes yurt dışından getirtsin bu tür ürünleri ha ne dersin ? öyle kolay değil zira böyle bir girişimde bulunan bir arkadaşımın eizo monitörünü gümrükten cıkartana kadar öldük vermediğimiz rüşvet kalmadı kaldıki tr fiyatından çok daha fazlaya patladı .... ayrıca yurt dışı 748 dolar olan bu monitör için ne kadar vergi ödeyeceğini biliyormusun ? Eizo monitör için arkadaşımın ödediği vergiyi tam olarak hatırlamıyorum ama kafasını taşlara vuracak kadar vergi ödemişti bir daha da bu tür büyük ve gümrükte takılması cok riskli ürünler getirtmemeye and içti , hakikaten söylediğin seyler cok mantıksızca laptoplarda cok ucuz amerikada niye herkes tr'den alıyorda amerikadan getirtmiyor sence ?

ayrıca word'de yada excel 'de veya internette gezmek için 1000 küsur dolar vermek akıl dışıdır , şuanda bir pc kullanıcısı için gelişmiş lcd tv 'ler özellikle pixel mapping destekli lcd tv 'ler monitörlerden cok daha iyi bir seçim , bu arada masa üstüne koymayacaksın koca tv'yi duvara asacaksın ve tüm bileşenlerini tek bir tv 'de buluşturacaksın lcd tv'lerde girişlerde cok olduğu için bir cok ekipmanı tek bir lcd tv 'de toplayabiliyorsun ps3'ünü hdmi 1 girişine pc 'yi dvi girişine dvb-s receiver'ını scart yada component girişlerine takıp tam bir multimedia ortamı oluşturabiliyorsun , Ben şahsen kesinlikle 1000 küsür dolar verip bu ürünü almam

• 1-IPS türü paneller özellikle film v.s için iyi değildir/sıkıntılıdır v.s ama bunların yukrıda sizin dediğiniz Dell modeli gibi değilde en üst
    serilerinde ise OK dir,ama bunlarda acaip pahalıdır,hatta manyak pahalıdır,her IPS yi aynı tutmayın lütfen,ancak yukarıda bahsi geçen model
    fiyat olarak bana göre iyidir,ama Türkiye de tam kaça satılacak bunuda görmek gerekir,elbette TFT gibide aynı fiyattan gitmeyecektir!

2-RT larda sıkıntıları vardır 6ms ne kadar gerçekci!bilemiyorum

3-Benim USA dan gördüğüm ve bildiğim bu tip panellerde en üst seri/modeller başarılı bulunup alınıyor,ama bunuda alanlar bizim gibi
    nette zapping yapan yada oturup klavyede habire yazan ve arada oyun oynayıp film izleyenler değildir!!Grafik/Photo/profesyonel uygulamalar
    için bunları alıyorlar.

4-Bu tür panellerin dünyada en fazla satıldığı iki yer vardır Japonya/USA dır,ama buralarda artık yeni trend(ve çok hızla yükselen)
    LCD-TV monitörlerdir(FULLHD olanları!!)
    Sharp GP1 ler de bunun en tipik örneğidir(X20 ler Avrupa için) ama bu marka/modelde 32" den başlayarak bütün seri FULLHD dir,böylece
    en ucuza çıkan bir PC monitörü+TV+FULLHD...daha ne olsun,evet çoğu insan gidip $ 700/800 verip 32" FULLHD Sharp alıyor(zaten Mart ayından beri
    bu seri yok satıyor USA da)!!bu en ucuz FULLHD monitör çözümüdür,parası olan zaten gidip üst seri IPS alıyor veya dahada ileri gidip
    süper LCD PC monitörleri alıyor $ 3000/5000 den başlayan NEC,Mitsubishi gibi,yada dahada uçuklar $ 5000/35000 arasında olan Sharp G65 leri
    alıyor veya daha mütevazi bir şeyler isteyenler Pio nun EliteProFHD1($ 8000)alıyor yani alternatifler sonsuz orada,ama bizde dandik cihazlar
    bile çok pahalı!!yurtdışından getirmekte bir dünya sıkıntı+daha pahalıya mal etmekte var bu arada!

5-IPS lerle takip ettiğim kadarıyla ciddi bir iyileştirme söz konusudur ve bunu değerlendirmek gerekir,RT yi bir şekilde düzeltmişlerse bence ciddi olarak
    tercih edilmelidir(Türkiye için konuşuyorum bunu,yoksa ileri ülkelerde bunların yerine o yukarıda yazdığım paneller devreye giriyor,IPS olayı dediğim gibi
    spesifik çalışmalar içindir,ancak dünya pazarından bir şekilde nemalanmak isteyenler,her türlü alternatifide değerlendiriyor,nasılsa bir şekilde müşteri
    çıkıyor!!

Selamlar

p.s;6ms Grey2Grey dir!!!gerçek Black2Black ise 10/12 ye kadar çıkabilir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 22 Ocak 2008; 3:26:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: albani
    yurtdışından getirmekte bir dünya sıkıntı+daha pahalıya mal etmekte var bu arada!

Sonuçta distribütör firmalarda gümrük vergilerini ödeyerek getiriyor.
    24 inç S-PVA paneli 400 dolara alıp 100 dolarda kargo ücreti ödesen 500 dolar.
    %100 vergi ödesen bile distribütör fiyatından ucuza geliyor.
    tabi herşeyin bi yolu yordamı var. işi bilen birine yaptırırsan işler daha kolay yürüyor.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: albani
    yurtdışından getirmekte bir dünya sıkıntı+daha pahalıya mal etmekte var bu arada!

Sonuçta distribütör firmalarda gümrük vergilerini ödeyerek getiriyor.
    24 inç S-PVA paneli 400 dolara alıp 100 dolarda kargo ücreti ödesen 500 dolar.
    %100 vergi ödesen bile distribütör fiyatından ucuza geliyor.
    tabi herşeyin bi yolu yordamı var. işi bilen birine yaptırırsan işler daha kolay yürüyor.

İthalat-Gümrük-Nakliye(özellikle PostaGümrük!!)işleri benim yaklaşık 30 senelik işlerimdir
    Ancak bu iş Türkiye de,Avrupa ve USA gibi belli bir sistemde değildir(herne kadar öyle görünsede
    aslında durumlar çok farklıdır!anlatırsam sayfalar yetmez bu işleri)
    Yani ilgili kanunlar var ama,aması var işte!!

-Distribütörün mal alış fiyatları ile sizin aldıklarınız çok çok faklıdır
    --onun için bazı durumlarda sizin posta ile aldığınız bir ürün ya başa-baş gelir yada pahalı gelebilir veya
    biraz ucuz olabilir,tam bir kıstası yoktur bu işlerin

-Ama bizdede öyle fiyatlar çekiyorki(PC işlerindeki ürünlerde,satıcılar)insanı isyan ettirecek kadar olabiliyor
    Türkiye de bir kere KAR MARJ ları aşırı yüksektir(tam bir geçirmece tarifesi yani!!)ayrıca en büyük parayıda Distibütör
    kazanıyor,satıcı esnaf o kadar yüksek KAR marjı koyamıyor!
    ------
    Ayrıca pratikte dışardan getirmekte herkesin yapacağı iş değildir özellikle PostaGümrüğü işleri insanı çıldırtır(benim için
    değildi zamanında elbette,ama normal vatandaşa Allah kolaylıklar versin!!)

Selamlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.