Şimdi Ara

DLP Teknolojisi HDTV 1080p destekli oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen sene ABD'de pazar payını %8'den %16'ya yani ikiye katlayıp Plazma televizyonlardan fazla satan DLP TV'ler projeksiyon piyasasınında %40'ını ele geçirmiş durumdalar. Şimdi ise TV dünyasının en üst çözünürlüğü olan ve progressive taramalı 1920x1080 piksellik 1080p'ye geçiş tamamlanmak üzere. Zira CES 2005 fuarında Samsung, Sharp, LG Elektronik, Panasonic, JVC gibi büyük firmalar bu tür televizyonlarını tanıttı.

    Nisan ayında piyasasında olması beklenen ürünlerin altında ise yeni DLP aynası xHD3. Ayrıca bu yeni çip ve çözünürlükle beraber Samsun 67" lik yani 170 ekran TV'yi de çıkarmayı planlıyor. Uzun süredir teknolojinin sahibi ve tek geliştiricisi olan Texas Instruments bu konuda yeni çipler çıkartıyor geçen sene 720p destekli HD2 modeli ile sükseye ulaşan firmanın işte size çiplerinin mini tarihçesi ve özellikleri ;

    HD2 - 0,8" inch boyutunda ilk 720p desteği sağlayan TI'un devrim yaratan modeli. HD2+ - Daha yüksek oranda karşıtlık (siyah beyaz renkler arası fark- kontrast) sağlayan gelişkin bir model. HD3 - 0,55" inch boyutunda HD2/HD2+'ın yarısı kadar ayna kullanan ama bir aynayı çok hızlı hareket ettirdiğinden tek ayna ile iki pikseli kontrol eden teknolojisi . xHD3 - 0,85" çekirdek boyutu ile HD3'deki özelliklerin hepsine sahip fakat fazladan alan 1080p çözünürlüğünün üretilmesinde kullanılıyor.

    Ülkemizde ve dünyada çok ciddi miktarda HDTV yayını olmasa bile bu televizyonlar hem plasmalardan büyük, hem daha ucuz hem de daha uzun ömürlü olabiliyorlar. Lambalarının ömürleri bittiğinde değiştirilebiliyor, renk tekerlekleri bozulduğunda yine değiştirilebiliyor. Minik aynalar ise zaten çok kaliteli üretildiğinden bir problem çıkarmıyorlar.

    Bunun dışında görüntüyü tamamen veri olarak alıp veri olarak işleyebildiğinden DVI girişleri sayesinde bilgisayarınızdan oyun oynayabiliyorsunuz. Bunun gibi bir monitörde kanapenizden kablosuz Game-Pad'ler ile ya da klavye, fare ikilisi ile eğlenceli dakikalar geçirmemek elde değil. Nihayetinde 1920x1080 piksellik 67" lik bir monitörede sahip olmuş oluyorsunuz. Yurt dışı satış fiyatının 6000$ civarında olması planlanıyor.

    Yukarda sırasıyla Samsung HLR6768W (67"-170 ekran) ve LG DU-62SY20D (62"- 158 ekran) tv'leri görebilirsiniz.

    Ülkemizde nihayet HD2+ çekirdekli Samsung DLP TV'ler SP50L3, SP56L7 modelleri olmak üzere satışa çıktılar. Boyutları 50" inch ve 56" olan ürünlerin fiyatlarıda 7000 YTL civarında. Bunun dışında DLP projektörlerde 1400x1050 piksel çözünürlüğe veya 5500:1 kontrast (renk karşıtlığına) şimdiden ulaşmış durumdalar.








  • TV almaya karar vermiştim ama 1-2 sene daha dayanmak lazım. Sanırım plazmalar hızla düşecek, tüplüler piyasadan silinecek.
  • HD sistemine ilk önce TV kanalları geçmesi lazımki sana gelen görüntüde HD olsun.. + Hd sitemler çok pahalı bunun kamerası montaj seti VTR ler falan hepsi HD olacak ve yayın çıkış sistemini de HD yapacak (buda tabiki yüklü miktarda bi yatırım demek ve Her kanalın yapabileceği bişii deil bu) sana gelen görüntü HD olsun anca o şekilde işe yarar... Normalde bütün yayınlar 720x576 kalitesinde gelir bu Tv o kaliteti 1920x1080 yapmaz zaten yaparsa görüntü kalitesi bozulur oda işe yaramaz....

    Belki Ulusal bir kaç tv yayınını Hd yapabilir yada yapması için bayaaaa bi zaman beklememiz lazım...

    şu anlık pek işe yaramayacak gibi görünüyor
  • Tamam ama bunu TV yayınında görebilmek için baya beklememiz gerekecek gibi geliyor tv kanallarına verdiği külfeti düşününce. Stüdyoda kameradan yayın kalitesine kadar her şey yeniden ayarlanmalı. Ancak unutmamalı ki ülkemizde tv izleme oranları çok yüksek ve aslında dev ekran tv almayacağı halde futbol maçlarını izlemek için televizyonu değiştiren insanlar çok... Onun için beklemeli ve görmeli derim.
  • plazma pahalı ve miyadında bir teknoloji, dlp lerde ise biraz soluk ve renksiz bir görüntü var sanki daha tüplü kalitesine epey uzaklar. ancak dev ekranda rakipsizler. ben oledi beklemenin daha akıllıca olacağı kanaatindeyim. hdtv olayına gelince yayın desteklemese bile (ki bu ülkemizde baya sürecek gibi) tv nin desteklemesi bilgisayarla entegre kullanımda önemli avantajlar sağlayacaktır. en azından yakında çıkacak yeni formatlarla film izlerken kullanılır.
  • plazma pahalı ve miyadında bir teknoloji, dlp lerde ise biraz soluk ve renksiz bir görüntü var sanki daha tüplü kalitesine epey uzaklar. ancak dev ekranda rakipsizler. ben oledi beklemenin daha akıllıca olacağı kanaatindeyim. hdtv olayına gelince yayın desteklemese bile (ki bu ülkemizde baya sürecek gibi) tv nin desteklemesi bilgisayarla entegre kullanımda önemli avantajlar sağlayacaktır. en azından yakında çıkacak yeni formatlarla film izlerken kullanılır.
  • bu dlp teknolojisi bence lcd ve plasma yı silecek
  • HD yayın Şu an abd de çok yaygın 43 kanall HD yayın yapıyormuş.Japonya da ise 17. Avrupa da ise 7 kanal anlıyacağınız daha epey var TR ye uzun bi süre HD yayın gelmez bu yüzden bunu almak gereksiz.Yayın kalitesi ama mükemel tek kelimeyle.Digital yayına daha yeni alıştık zaten
  • ya bu dlp yi arkadaşım ban 1-2 sene önce anlattığında höydede deyip kalmıştım kim düşünmüş helal olsun valla HD yayınları gelmese de HD-DVD yada Blue Ray le HD hayatımıza girecek herhalde(tabi TV de biraz zor görecez bunu ama PC lrimiz sağ olsun)
  • Uyduda HDTV yayınlar varsa sorun yok bence.
  • bu HDTV olayı bence çok iyi çünkü görüntü kalitesi mükemmel sayılır...artık yeni çıkan ekran kartlarının bir çoğuda HDTV desteklemekte....

    HD TV yi izleyebilmek için de tabi TV kanalarının bunu desteklemsi gerekmekte...bir forumda THE O.C. dizisinin bölümlerinden brkaçını indirmiştim indirdiğim bölümler HDTV formatındaydı....ve görüntüler gayet iyiydi....

    bence eğer yeni ekran kartı alıyor iseniz özelliklerinde de HD TV desteklemesine bakın
  • dlp teknolojisi süper dörüntü sağlıyor ancak ampul ömrü ne kadar bilen varmı ?
  • hd-5 tasarimi ile ugrasiyorum. bence bu teknoloji plasma'ya ciddi bir rakip zira plasmalarin guc tuketimi 270-350 watt arasinda iken bunlarda yani ebatlar icin 120-150watt civarinda. ayrica lambalar nispeten daha ucuz.
  • Arkadaşlar merhaba, öncelikle bu forumu bir geyik olarak değil insanların bilgi ve düşüncelerini paylabildikleri uygun bir ortam olarak görüyor ve düzenlemede emek sarfeden ve yorumlarını paylaşarak bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. DLP ile ilgili yazılanların tümünü dikkatlice okudum ve görüşlerimide sizlerle paylaşmak istedim. Bende şu sıralar televizyon almayı düşündüğüm için tüm sistemler ve markalar üzerinde detaylıca araştırdım vardığım sonuç, en avantajlı sistem olarak DLP çıktı. Kısaca sebebleri ise, dlp de plasmaya göre daha büyük ekran boyutunu ve daha yüksek çözünürlük ve görüntü kalitesini plasmaya ve lcd ye göre daha ucuza alınabildiğinden DLP oldu. Marka olarakta tabiki Samsung oldu. Fiyatlarıda burada bazı arkadaşların bahsettikleri kadar çok değil.

    Eğer plazma almayı illada düşünen arkadaşlarmız varsa Samsung 42D5S modelini incelemelerini tavsiye ederim. 4.800 ytl civarında samsung yetkili mağazarında fiyatı var istanbul bilişim merkezinden de 4.200 ytl civarında temin edbilirsiniz. 149 milyar renk, 10.000 / 1 kontrast oranı , 852-480 çözünürlük 1.500 candela/metrekare aydınlık oranı 106 ekran ve dnie işleme sistemi ile fiyat performans oranı oldukça iyi şık bir tasarıma sahip bir ürün. Ancak high defination yayınlarını sanal olarak izliyebilirsiniz çözünürlüğ sebebiyle. Benzer özelliklerde 1024-768 almak isterseniz 1-2 milyar daha vermeniz gerek.

    DLP olarakta fiyatları dizaynına göre değişiyor ekran boyutu ve dizaynına göre 3 ila 7 bin ytl arası fiyatları değişiyor. En optimal olanı kanımca 3.600 ytl lik fiyatı ile SP 50L3HX 127 ekran modeli. HD yi tam destekliyor olması ve gerçekten (yanyana izledim) muadil plazmadan daha iyi görüntü vermesi seçiminizde size yol gösteriyor zaten. Plasma ve lcd ye göre tek zayıf yanı plazmalar yaklaşık 10 cm kalınlıkta iken bu ürünün yaklaşık 36 cm kalınlıkta olması. DLP nin ampül fiyatı ise takriben 200 dolar civarında tabiki modeline göre değişiyor.




  • bir araşırtma yapsak
    high definition tv channels diye
  • pardon ama dlp ne demk,ve açılımı nedir
  • arkdaslar ben ızmırden yenı daha bugun aldık 170 ekran samsung dlp tv hdlı cok guzel bı goruntusu war we cok nazık :)) plazma gıbı goruntu kalıtesıne hasta kaldımmmm bence cok ıyı bır tv yapmıslar bıde ps 3 baglayınca way bee dedırtıı cok da guzel cokta memlunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.