Şimdi Ara

Vista için ghost imajı yapmayı bilen varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
6.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • norton ghost 12 sürümü güzele benziyor ama windows vistada nasıl yedek alıcaz bulamadım.ama ben bootable dvd yapmak istiyorum.bilen var mı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damonbounce -- 20 Ocak 2008; 3:34:42 >

• Vista'da Ghost olmuyor diye biliyorum.
  • Karaoğlan:
    çok yanlış biliyorsun, ghost7 bile vista nin yedegini aliyor.

ghost un şanını bozan 2 ghost sürümüne bulaşmayin, ghost2003 ve ghost12.

damonbounce:
    assagidaki linkten ghost u indir, tepe tepe kullan.

Ghost8 Cd si s421 , Tiklayin indirin 4mb (icinde anlatim mevcut) Linkteki (repid) kısmındaki (e) yi (a) yapin.

boyut aldatmasin, acronis sorunlari cok fazla, ghostun sorunu hic yok. zaten ufacik programla yapilacak isi niye sorunlar cikaran kocaman acronis ile yaparlar henuz anlamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 6 Şubat 2008; 11:02:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

Karaoğlan:
    çok yanlış biliyorsun, ghost7 bile vista nin yedegini aliyor.

ghost un şanını bozan 2 ghost sürümüne bulaşmayin, ghost2003 ve ghost12.

damonbounce:
    assagidaki linkten ghost u indir, tepe tepe kullan.

Ghost8 Cd si v3 , Tiklayin indirin 4mb (icinde anlatim mevcut) Linkteki (repid) kısmındaki (e) yi (a) yapin.

boyut aldatmasin, acronis sorunlari cok fazla, ghostun sorunu hic yok. zaten ufacik programla yapilacak isi niye sorunlar cikaran kocaman acronis ile yaparlar henuz anlamadim.

Eyvallah hocam ben geri kalmışım yahu
    Ghost2003 kullanıyordum.

• Karaoğlan

sorma, ghost2003 ve ghost12 rezil etti bizi.

ama ghost7 bile acronis te cekilen acilari cektirmiyor cok sukur.
    tabi ghost8 öneririm, linki de verdim zaten.

ghosttan şaşma, acronise bulaşma
  • Ghost'da güzel ancak ben Acronis'den memnunum.
  • can-selcik, 3310 :
    donanim sorunu çıkana kadar acronis kullanmanizda bir sorun yok.
    (forumda acronisin bagzi chipsetlerde sorun oldugunu, ayrica ahci ile dertli oldugunu okudum)
    eger acronisin calismadigi bir arkadasiniz olursa ghostun kesinlikle calisacagina emin olabilirsiniz.

ayrica ghostu, cd/dvd den, 2. bir partitiondan, 2. bir diskten, usbflash diskten, disketten calistirabilirsiniz. Yedegi bootable cd/dvd yaratip icine koyabilir, acarkende tek cd/dvd kullanabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3310:
    acronis donanim sorunlari icin acronis forumuna bakarsiniz.
    Ayrica cok bilindigi icin degil, halen cok duzgun calistigi icin ghost kullanlar ghost kullanmaya devam ediyor. Bilgisayar dünyasinda popularite gelip gecicidir. 2mb lik programin yaptigi isi daha janjanli olan acronis 64mb ta her sistemde yapamayinca geriye birtek yorum kaliyor.

Acronis ile sorun yaşamayanlar kullanmaya devam etsin, sorun yaşayanlar ya ghost a geri dönsün yada acronis in yeni sürümlerini takip etsin (çok yeni bir donanim aldi ise yeni acronis'in çıkmasini beklesin).

• Bir tane Hirens Boot Cd bul...

Onunla bilgisayarı cd'den açarak Vista partitionunun imajını al...

CD içinde 4 tane değişik image alma programı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal -- 18 Ocak 2008; 9:45:07 >
  • bu norton ghost raid 0 yapılmış bir sisteminde yedeğini alabiliyormu deneyen oldumu
  • orhan44:

deneyen oldu
    Asus P5B de, jmicron islemcisinin yonettigi 2 adet raid0 yapilmış diskin ghost yedegini rahatlikla ghost8 ile ahci enabled yapilmis 3. bir diske alabiliyorum. (tabi raid0 icinde bir partitionada alabilirim ama bunu tercih ettim)

ayrica jmicron az kullanilan bir chipsettir, intel chipsetlerle yapilmis raid0 larlada sorunsuz calistigini biliyorum. jmicronu sorunsuz yapiyorsa hepsinin altindan kalkar.

kisaca ghost8 i rahatlikla raid0 diskinde kullanabilirsin.
    yukarda linkini vermistim, bir daha vereyim, güle güle kullan.

Ghost8 Cd si s421 , Tiklayin indirin 4mb (icinde anlatim mevcut) Linkteki (repid) kısmındaki (e) yi (a) yapin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 6 Şubat 2008; 11:02:37 >

• @Lancelot_Real
    ben verdiğin linkteki isoyu yazdım cdye ve cdden boot edince norton ghost çalışıyor
    bu noktadan sonra benim yapmak istediğim hardiski dvdye klonlamak ve bu dvdnin de bootlu olması lazım.yani göçtiği zaman format atıp bu yedek dvddmi takarak sistemi aynen hddye atmak istiyorum.yapabiliyoruz değilmi böyle bişey
  • damonbounce:

evet yapabilirsin,

önce önemli bir bilgi: verdigim .iso ile yarattigin CD ile ghostu calistirdiktan sonra CD yi çıkarabilirsin, ghost hafizada bulundugundan hicbir sorun cikmadan çalışacaktir.

yapacagin işler:

verdigim norton ghost ile vistanin yedegini D: ye alirsin, dosya adi olarak
    vista000.gho verirsen rahat edersin, sebebini kullandiginda anlarsin.

ghost8 yedegi alirken dosyalari parçali olarak saklayacaktir.
    vista000.gho
    vista001.ghs
    vista002.ghs
    gibi. (her bir parça 2gb)

sonra bunlari sira ile DVD ye çekersin.
    burda yol ayrima geliyoruz,
    a)
    eger DVD yi bootable yapmayi biliyorsan bu noktadan sonra yaparsin zaten, verdigim .iso da gerekli dosyalar mevcut.
    b)
    eger DVD yi bootable yapmayi bilmiyorsan dert etme, verdigim cd den ghostu calistirdiktan sonra rahatlikla cd yi cikarip, yedek aldigin DVDmedia lari sira ile DVD ye takmak sureti ile DVDmedialardan vista yedegini yerine koyabilirsin.

not: yedegi baştan D: ye diilde ghost ile DVD ye yazmakta mümkün oldugunu duydum, ama hic denemedim. nero ile verify secenegini secerek (verify=sanirsam kontrol gibi bisi olmali idi) dvd ye yazmak daha güvenli oldugundan denemeye gerek duymadim.

• @Lancelot_Real

Yazı için teşekkürler çok yardımcı oldun.
    Yalnız benim programla ilgili bir sorum olacak şimdi mesela ben bütün disk'i imaj haline getirdiğimde içinde bütün programlar müzikler vsvs. hepsi kurduğumda orada mı olacak yoksa sadece sistem dosyaları mı ?
    Bir de DVD'yi bootable yapmayı detaylı anlatablirmisiniz acaba cd'de gerekli dosyalar hangileridir ?

Edit: Bir de demin tüm hardiskin imajını almak istedim sanırım imajı alınan harddisk bölümüne yüklenemiyor benim diskde tek bölüm olduğundan kaydetme seçeneklerinde sadece dvdrom vardı. Bu durumda harddisk olarak external taksam bir sorun yaşar mıyım acaba ?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcukran -- 19 Ocak 2008; 2:01:53 >
  • tcukran
    verdigim iso daki aciklama resimlerine bakmadan islem yapmissin, resimlere bakinca hatani goreceksin.

onun disinda, yedeklenen partition C: partitionu, tabi C: yi yedeklerken icinde mp3 gibi dokumanlarin bulunmasi fuzuli olur. Bu sebebte kullanilan sisteme ve amaca göre C: nin boyutu baştan ayarlanir. (kabaca xp icin 8gb yada 20gb, vista icin 30gb tercihen 50gb, tabi rakamlar arttirilabilir) ve ghost yapilmadan once C: nin icinde mp3, avi vsvs bulunmasida anlamsizdir.

Bu islemi C: yi winrarla rarlayip, bilgisayar bozulunca yerine koymaya benzetebilirsin. (tabi winrarla olmaz)

bir onceki mesajimda anlattigim b) adiminda oldugu gibi. bootable konusunda cok canını sıkma. Nette bircok turkce yapim resimli janjanli aciklama bulunabileceginden ve b) de anlattigim gibi bu islerde pek gerekli olmadigindan bu konuda pek bisi yazmiyorum. Kendisi basit anlatmasi cok uzun sürer, biraz kurcalayarak kendinde ogrenebilirsin. Popüler yazilim easyboot tur ve bu konularda bilgin oldugunda verilen .iso da gerekli dosyaninda bulundugunu goreceksin. Ama bir daha yazayim, ghost isleri icin gerekli diil.

iyi ghostlar

• @Lancelot_Real
    verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.bu gün vistayı tekrar kurarak sürücüler ve ufak yazılımları da ekleyerek bootable dvd hazırlamayı deneyeceğim.4,7 dvd yetmediğinden 8,5luk almam lazım birtane.o yüzden yapamadım şimdiye kadar.tekrar teşekkürler.takıldığım konu olursa sorarım..
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcukran -- 19 Ocak 2008; 14:00:21 >
  • tekrar çok teşekkürler dostum yalnız dediğimi tam olarak anlatamadım sanırım...
    Resimleri takip ederek denemiştim ama resimdeki bilgisayarda sanırım harddisk 2 partition halinde ama benim harddisk tek partition bu nedenle imajı kaydedecek partition kalmıyor...
    O bilgisayarda 200_1 isimli partitionın imajı alınıyor ve diğer partition a kaydediliyor ama bende böyle bir seçenek yok harici harddisk ile sorun yaşar mıyım ?
    Son olarak son bir sorum daha olacakta bende vista ayrı kutusunda değil de recovery disk ile yükleniyor toshiba laptopum var. Arkadaşımın dediğine göre formatsız yani dolu bilgisayara direk imaj yüklenimi yapılırsa biraz hantal çalışabilirmiş. Bu durumda benim imaj yükleyeceğim zaman recovery ile format attıktan sonra mı imaj yüklemesi yapmam gerekiyor ?

Saygılar.
  • Lancelot_Real@ Çok Teşekkürler raid 0 sisteminde yedeği oluyormuş

tcukran@ evet benim disk doluydu 3 saat sürdü fast seçeneğiyle 114 gigabyte"lık yer kapladı diğer diskte
  • damonbounce:
    8,5luk DVD almana gerek yok, daha once yazdigim gibi ghost8 zaten parça parça kaydediyor. sira ile 4.5 lik dvd ye koyarsin (ilk 2 parça 1. dvd ye, sonraki 2 parça 2 dvd ye....). bir arkadasim yeni laptop almis birazda kullanmisti, gerekli programlarida kurup 3 yada 4 adet 4.5gb lik dvd ye cektik.

tcukran:
    eksik bilgi olunca yanlis cevap yaziyoruz.
    tek partition un yedegini alirken tabiki harici bir disk kullanabilirsin (usb den de takabilirsin harici diski), hicbir sorun olmaz.
    arkadasin yanlis bir bilgiye sahip, yada anlattigi hantalligin sebebini tam açıklamamış. Onun anlattigi hantallik hicbir program kurulu olmayan bir sisteme format ve windows kurulumu yapilinca sistem haliyle cok hizli calisir, ama zaten driverlari programlari (office, nero, ivir zivir) yukleyince onun soyledigi hantallik durumu olacaktir. Aslinda konu hantallik degil, sistemin yüklu olup olmamasi hadisesi. Windows a program yükledikce windowsun yavasladigi zaten bilinen bisi, tabi bastan formatlayip, driver yükleyip, programlari yükleyerek elde edilecek windows ile bu windowsun ghost ile yedegini alip geri yerine koymak arasinda hicbir fark yok, sadece birisi cok kisa sürer, birisi cok uzun sürer.
    recovery cd yi ghost kullandigina gore bir daha kullanmayacaksin (ama elinin altinda recovery cd muhakkak bulunsun) bundan böyle ghost kullanirsin.
    fakat
    daha oncede yazdigim gibi windows un kurulu oldugu partitionun tüm harddisk olmasi cok cesitli sebeblerden istenmez, sadece hazir gelen bilgisayarlarda olan bir durum (ozellikle laptoplarda).
    2. bir partitionu varolan sistemi bozmadan yaratmak icin paragon partition manager i kullanmanizi oneririm.
    paragon partition manager ile yapilacak islemler sunlar:
    1) harici bir diske mp3, avi, ivir zivir dosyalarini taşıyarak C: de olabildiginde az dosya olmasini saglayin. (oyunlari uninstall edin)
    2) paragon partition menulerinde C: nin boyutunu sag ucundan tutarak sola dogru kucultun
    (belki bir bilen arkadasa da danismakta fayda olabilir, siz programi bulup yedek dosyalarinizi harici diske atin, gerisi bilen icin bir kac dkkalik is)
    kücültme isleminin sonunda C: de muhakkak bol bol boş yer kalmali. tamamiyle kucultmeyin, C: de kalan windows ve programlarin boyutu 30gb ise, C: nin boyutu 50gb olsun.
    3) kücültme islemi bitince kalan yere extended yeni bir partition yaratirsiniz. (bu islem zaten basittir)

bundan sonrada C: partitionunu D: ye yedeklersiniz.
    harici bir disk kullaniyorda olsaniz sistemi C: D: diye ayrimaniz her zaman lehinize olacaktir, cesitli sebeblerde C: de windows bozulabilir ve sistemi ghost ile eski haline getirirken yapacaginiz tek sey C: deki onemli dosyalariniz D: ye taşıyıp ghost ile C: yi eski haline getirmektir.

orhan44:
    114 gb yer kaplamasi epey kötü olmus. bu durum daha oncede yazdigim gibi C: de fazladan mp3, avi,oyun vsvs olmasindan kaynaklaniyor. kendi bilgisayarimdan örnek vereyim:
    C:\ boyutu 20gb, xp64 yüklü, ghostu 6.71GB yer kapliyor (minimum sikistirma ile) (icinde office2003 kurulu, updatelerin tamami yapildi)

vista64unn ghostu sadece driverlar ve tr paketi ile minimum sikistirma kullanilarak 5.78gb yer kapliyor. bi de office2007 kurarsam herhalde ghostu 10gb olur.

bende tüm mp3 ler ivirlar zivirlar D: de ve E: de.

ayrica oyunlar çok yer kapladigindan ghost almadan once oyunlari ya sistemden kaldiralim, yada D: ye kuralim.
    ör: kurulum sirasinda
    C:\Program Files\id Software\Quake 4 Multiplayer Demo
    yazisini
    D:\Program Files\id Software\Quake 4 Multiplayer Demo
    olarak degistirelim.

ve son olarak gözden kaçti ise yazayim, imaj programi kullandiginizda (bizim ornegimizde ghost), imajdan dosyalari geri aldigimizda C: de varolan dosyalar silinir ve imajda olanlar konulur.
    Formatla yeniden kur işleminin neticesini elde etmiş oluruz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.