Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
MOTOROLA__Moto__RIZR__Z8__iNCELEMESi__[ iLK iZLENiMLER ]

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Motorola >> MOTOROLA__Moto__RIZR__Z8__iNCELEMESi__[ iLK iZLENiMLER ] Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
MaSSive

17 Ocak 2008, 8:36:25  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Motorolanin RIZR serisinin,sondan bir onceki modeli olan Z8 ,ilk bakista sahip oldugu sira disi slider tasarimi ile dikkat cekiyor.Symbian isletim sisteminin,dokunmatik ekran arayuzu olmayan, OS v9.2, UIQ 3.1 versiyonunu kullanan, smartphone segmentinde olan bir model Z8.Teknik ozelliklerde diger emsallerine nazaran,sundugu pek bir yenilik oldugu soylenemez.Hatta bir cogu icin eksikleri olan ,var olan ozelliklerde,yetersiz sayilabilecek bir model.Fakat bu yetersizlikler ve eksiklikler ,kisiden kisiye, beklentilerle orantili olarak degisen bir durum diye dusunuyorum.Kendimden ornek vermek gerekirse,bu telefonu almamdaki hemen hemen tek neden,ilk bastada yazdigim gibi sahip oldugu sira disi tasarimi.Yani bu modelde,wifi nin olup olmamasi,kamerasinin(ortalamanin ustundeki modellere gore) 2megapiksellik vasat bir mercege sahip olup olmamasi,beni pek enterese etmiyor.

Her nekadar Z8 in foto ve video olarak kamera ozelligi acisindan upgrade edilmis hali olan, bir sure bekleyip almayi dusundugum Z10 modeli yolda olsada,Z10 na nazaran,cogunlugun aksine Z8 in kasasinin sahip oldugu,begendigim renk kombinasyonuda bu tercihimde etken olan bir baska neden.

Z8 modelini genel olarak ozetlemek gerekirse stil bir telefon.Stil oldugu kadar,kabul edilebilir ozellikleri olan,kullanisli bir model oldugunu soyleyebilirim.

TEKNiK öZELLiKLER/center]

KUTU iCERiGi

-1 adet pil
-Mini usp uclu sarj cihazi
-Bir ucu mini Usp girisli data kablosu
-Mini usp uclu standart kulaklik
-512MB miniSD hafiza karti [Bourne Identity filmi yuklu]
-Motorola Pc Sync CD si
-Kullanim klavuzu
-Motorola S9 Bluetooth Stereo kulaklik [ Piyasadaki fiyati 80 € ]
-S9 Bluetooth kulakliginin Kullanim klavuzu ve Cd si

iLK iZLENiMLER

Telefonun internetteki fotograflarindan gordugum kadari ile, sahip oldugu dikkat cekici tasarimi[Kayar kapagi acinca kirilan kisim] ilk bakista,ileriye donuk kullanimda sorun yasatirmi diye epey suphelerim olmustu.Fakat telefonu almadan once ve aldiktan sonra edindigim izlenimlerim,bu yonde bir sorun yasatmayacagi yonunde.
Telefon genel anlamda tasarim ve buna bagli malzeme kalitesi,iscilik olarak bekledigimdende iyi.Slider mekanizmasi oldukca saglam,acikken ve ozellikle kapali haldeyken en ufak bir oynama yok.
Slider yayli bir mekanizmaya sahip degil.Buna ragmen acmak icin hafifce yukari itmek yeterli.

Numerik ve navigasyon yon tuslari,oldukca kullanisli,telefonun kasasinin hatlarinda kullanilan,sari renkteki tus takimi isiklandirmasi,bana gore cihaza ayri bir hava katmis.

Fakat telefonun arka tarafinda pil ve sim karti muhafaza eden,ayni zamanda ayna vazifesini goren,parlak metal yuzeyler uzun sureli kullanimda,cizilmeye cok musait.Her nekadar motorola, cizilmeyi onlemek icin arka tarafa iki adet tirnak dusunmus olsada,cizilmeyi engelleyecegini sanmiyorum.

Telefonun ozellikle navigasyon yon tuslariyla butunlesik olan ekrani ve arkadaki parlak kisimlari,parmak izi lekesini cok cabuk kapiyor.Her defasinda bu lekeleri temizlerken,dikkatli bakmayinca ekranda gozle gorulmeyecek ciziklerin olmasi garanti.

DONANIMSAL TEKNiK öZELLiKLER

Z8 smartphone segmentindeki bir cok telefona gore hizli sayilabilecek,TI 2420 multimedia processor, 300 Mhz lik iyi bir islemciye sahip.
80mb dahili hafizasinin yaninda, microSD olarak 4gb a kadar hafiza artirma kapasitesine sahip.

4gb a kadar olan microSD hafiza karti desteklemesinin yaninda,SDHC kartlari destekledigi ve 32gb kadar olan microSDHC kartlari destekleyebilecegide arti bir ozellik olarak yabanci incelemelerde yer verilmis .Ancak Z8 in destekleyecegi 32gb lik boyle bir kart uretilse dahi 2009 dan once marketlerdeki yerini alamayacagindanda dip not olarak bahsedilmis.

Fakat bildigim kadari ile piyasada 8gb lik micro SDHC kartlar bulunmakta ve Z8 in 8gb lik karti desteklemesi bile suan icin arti bir ozellik.

16 milyon renk ekran icin yazilacak pek bir sey yok.Kaliteli keskin bir goruntuye sahip.Fakat smartphone segmentinde olan bir telefon icin,2.2 inclik ekran bana gore yetersiz kalmis.En azindan 2.4inclik bir ekran olsa daha iyi olurdu diye dusunuyorum.

Z8 in kamerasi 2 megapiksellik ve vasatin ne altinda nede ustunde olan bir performans sunuyor.AutoFocus ve Macro mode ozelliklerine sahip degil.Uygun ortam ve isikta ani yakalamak adina is gorur.Tabiki bu benim dusuncem.Kamerasinin yaninda kucuk bir flash da mevcut ancak etkili oldugu soylenemez.

On taraftaki UMTS kamerasida yeterli kalitede bir performans sunuyor.Slider kapali pozisyonda iken, arkadaki kamera kullanimi sirasinda,kapak acildigi an on taraftaki kamera otomatik olarak devreye giriyor.Ondeki kamerasi ile ayni zamanda fotografta cekmek mumkun.

Z8 in en begendigim bir diger ozelligi ise,speaker indan ve kulakliktan verdigi ses kalitesi oldu.Speaker on yuzeyde,navigasyon tuslarinin oldugu bolumde ve oldukca buyuk bir speaker a sahip.Nokia 6233 kadar olmasada,ses kalitesi ve yukseklik olarak dis seste ilk uce girer.Tek speaker a sahip olmasina ragmen bekledigimdende iyi ve kaliteli ses cikisina sahip gercektende.

Orjinal kulakliklariyla dinledigim neysede,S9 Bluetooth kulaklik ile dinledigim kadari ile kulakliktan verdigi ses kalitesi cok ama cok iyi.A2DP farkini yasamalisiniz.Gerekli 3.5mm lik jack donusturucuyu temin ettikten sonra CX300 model kulakliklar ile denedikten sonra gercek performansi hakkinda yorumda bulunabilirim diye dusunuyorum.

1050 mAh lik Bataryasi 5 saat konusma 380 saat bekleme suresine sahip.Bu sureler bulunan ulkeye veya sehirdeki operator networkune ve kullanima gore degisebilmektedir.

Bataryasinin performansi hakkindada suan net birsey soyleyemeyecegim,3-4 sarj desarjdan sonra bir fikir edinebilirim.
Ancak yine yabanci kaynakli incelemelerde,
Z8 ile yapilan bir teste gore bataryasinin, 1 saat gorusme ,6 saat muzik dinleme,Bluetooth vb uygulamalarin dahil oldugu islemler ve browserindan wep te 20 dakikalik mail alis verisi sonunda ,2 gun dayandigi test edilmis.Bir diger teste gore bluetooth kulaklikla senkronize halinde kesintisiz 2 saat video oynatabilmis.

Buraya kadar elimden geldigince yazdiklarimdanda anliyacaginiz gibi,Z8 modelini genel anlamda basarili buldugumu soyliyebilirim.Bana gore piyasadaki mevcut modeller icinde,tasarimiyla on plana cikan,stil tarzi icin bile kullanmaya deger, ender telefon modellerinden bir tanesi Z8.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 17 Ocak 2008; 8:38:30 >

mcebi001

Sisteme Gözat

17 Ocak 2008, 19:13:15  

massive telefonun hayırlı olsun,güle güle kullan ,,,
cihaz video telefonu olarak tanıtılıyor 30 fps lik bir video yükleyip izlenimlerini paylaşırsan seviniriz(içindeki film de olur karelenme varmı)
bide cihaz qvga 15 fps mi kayıt ediyor,yoksa 30 fps mi (motorola türkiye yanlışmı yazmış)

MOTO VE66
MaSSive

17 Ocak 2008, 19:51:39  

Tskler.

Telefon 3gp,3g2, MPEG4 formatlarini detekliyor ve MPEG4 formatindaki videolari 30 fps hizinda oynatiyor, videolari 3gp formatinda,SQCIF,QCIF ve maksimum QVGA cozunurlugunde 15fps cekiyor.

hafiza kartinda yuklu gelen filmde en ufak bir karelenme donma soz konusu degil.Cam gibi dvd kalitesinde akici bir video oynatma performansina sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 17 Ocak 2008; 18:53:08 >

mcebi001

Sisteme Gözat

17 Ocak 2008, 20:10:00  

teşekkürler.........kesinlikle başarılı bir cihaz.... peki g600 e göre kulaklık sesi nasıl sanırım sen onuda kullanıyorsun ,birde ekran olarak hangisi daha iyi(gerçi ikiside qvga 16m..)yinede fark varmı

MOTO VE66
suat6161

17 Ocak 2008, 20:22:24  

motorola z8 farklı bir tasarıma sahip 30 flps video çekmesi mpeg4 formatınıoynatması güzel ama 2 mp kameralar artık kalkıyor ama yinede fotoğraf kalitesi güzel zaten z8 i everestte kullanmışlar sağlam bir telefon yani

123456
TuRaN.z

17 Ocak 2008, 23:42:58  

hayırlı olsun, güzel ve faydalı bir inceleme... tel farklı ve özellik anlamında bence güzel...

thompson

18 Ocak 2008, 9:58:59  

inceleme bomba gıbı olmus eline saglık

The club of Walkman phones
W910i
Metallica
Nothing Else Matters
quicksand

18 Ocak 2008, 18:00:06  

telefon cok sekil ybancı sitelerde bakıyordum baya oldu çıkalı anca geldi ülkemize:( valla motorola hayranları için pek özellik farketmiyor şekil alet yapıyorlar birde sağolsun arkadaslar yardımıyla flash attn mı çok güzel oluyor

Gayipten Gelen Ses
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

19 Ocak 2008, 23:50:02  

iyide fiyatı ne bu aletin?
MaSSive

21 Ocak 2008, 15:15:57  

Tskler. TuRaN.z

Fiyat konusunu
Knight a sormak lazim Turkiye deki guncel fiyat listelerini o takip ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 23 Ocak 2008; 15:06:56 >

MaSSive

21 Ocak 2008, 15:25:55  

quote:

Orjinalden alıntı: mcebi001

teşekkürler.........kesinlikle başarılı bir cihaz.... peki g600 e göre kulaklık sesi nasıl sanırım sen onuda kullanıyorsun ,birde ekran olarak hangisi daha iyi(gerçi ikiside qvga 16m..)yinede fark varmı

Dedigin gibi,iki cihazda elimin altinda ikisinide kullaniyorum.Kulaklik performansinda ses yuksekligi acisindan heer iki cihazda ayni bana gore.Fakat Z8 in hem kulakliktan hemde speaker indan verdigi performans,muzik kalitesi acisindan,yani bas tiz dengesi vs konularda bir parca daha kaliteli buldugumu soyliyebilirim.Speaker performansinda ses yuksekligi acisindan Z8 cok daha basarili.

Ekran kaliteleri ise bir birinin ayni hic bir kalite farki goremiyorum ben.

Something

21 Ocak 2008, 17:01:44  

Sanırım daha TR ye gelmedi.Hiçbir yerde bulamıyorum..

IMZANIZ KURAL DIŞI DEĞİLDİR,ANCAK KURAL İÇİ DE DEĞİLDİR,ÇİZGİDE KALMIŞTIR. | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklamayınız.
..Knight..

Sisteme Gözat

21 Ocak 2008, 18:19:14  

quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive

Knight a sormak lazim Turkiye deki guncel fiyat listelerini o takip ediyor.

Telefonun hayırlı olsun. Motorola Z8'i oldukça şık buluyorum.

quote:

iyide fiyatı ne bu aletin?

Motorola Z8, ülkemizde resmi olarak satışa sunulmadı.

iPhone 3GS 16 GB
MaSSive

21 Ocak 2008, 18:47:33  

Tsk.ler Knight

iyide nasil olur ?Motorola Rizr Z8 Turkiyede diye bir topic hatirliyorum ben.Ben geldi diye biliyorum.Bence cok yavas davraniyor Motorola.Yada Nokia gibi bir modeli sindirmeden baska bir modelini Turkiye piyasasina sokmak istemiyor.

..Knight..

Sisteme Gözat

21 Ocak 2008, 20:21:59  

quote:

Tsk.ler Knight

iyide nasil olur ?Motorola Rizr Z8 Turkiyede diye bir topic hatirliyorum ben.Ben geldi diye biliyorum.Bence cok yavas davraniyor Motorola.Yada Nokia gibi bir modeli sindirmeden baska bir modelini Turkiye piyasasina sokmak istemiyor.

Telefonu hiçbir sitede göremedim. (Hepsiburada, Genpatech, Ereyon vb)

Z10 modelinin dahi duyurulduğunu düşünürsek geç kalındığı doğrudur.

iPhone 3GS 16 GB
Gayipten Gelen Ses
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

22 Ocak 2008, 20:00:23  

quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

quote:

Tsk.ler Knight

Motorolanın resmi sitesinde görünce bi garip oldum ama baya aradım hiç bi sitede yok..
mcebi001

Sisteme Gözat

22 Ocak 2008, 20:19:21  

http://europe.motorola.com/uk/motoz8/..............şimdilik reklam filmleri ile idare edin arkadaşlar .....play _watch advertısıng(youtube dan daha net)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 22 Ocak 2008; 20:22:55 >

MOTO VE66
MaSSive

23 Ocak 2008, 16:13:58  

quote:

Orjinalden alıntı: Worldplayer

quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

quote:

Tsk.ler Knight

Motorolanın resmi sitesinde görünce bi garip oldum ama baya aradım hiç bi sitede yok..

Bilemiyorum,forumdan anladigim kadari ile bu modeli oyle pekte fazla bekleyen yok.Fakat yurt disinda yok satiyor gibi birsey bu model.Yurt disinda magazalarda tek tuk var yada hic yok.

Yada yaniliyorda olabilirim,motorola beklenen ilgiyi bulamadigi icin bu modeli piyasaya fazla surmuyorda olabilir.

MaSSive

27 Ocak 2008, 21:11:52  

Z8 ile cekilmis fotograflar

Something

27 Ocak 2008, 21:21:11  

Detayları çok kaçırıyor gibime geldi..Ama fena değil 2mp için..

IMZANIZ KURAL DIŞI DEĞİLDİR,ANCAK KURAL İÇİ DE DEĞİLDİR,ÇİZGİDE KALMIŞTIR. | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklamayınız.
heartless

27 Ocak 2008, 21:30:50  

Massive telefon'nun hayırlı olsun. İnceleme güzel olmuş. Rica etsek 2 mp boyutunda fotolar ekleyebilirmisin ?

E770V, V3X,V6Maxx,Razr2 V8,W180,K1,E398,L6,L9,MPX200,E6
MaSSive

27 Ocak 2008, 21:40:45  

Ilk mesajda belirttigim gibi,ben bu telefonu kamerasi icin almadim zaten.Tasarimi ve motorola S9 bluetooth kulakligi icin aldim.Bu cihazlardaki kamera olayina acikcasi pek onem verdigim soylenemez.Kamera performansi benim icin on planda olsaydi ,suan Htc S730 ve Z8 in yerine N82 Lg Viewty almis kullaniyor olurdum.

Fotograflari ,kameraya onem verenler icin ,fikir vermesi acisindan ekledim.Pratikte kamera performansi AF ve Makro mode olmamasina ragmen oldukca yeterli cok bile.

Ki Megapiksel aldatmasın Sizi

Hatırlarsanız bundan 7-8 yıl evvel toplama bilgisayar alma dönemi altın yıllarını yaşarken, bilinçsiz tüketiciye en rahat bilgisayar satma taktiği, CPU hızını söylemekti. Şimdi de, bir zamanlar bilgisayar CPU�larındaki bu pazarlama taktikleri, dijital fotoğraf makineleri ve cep telefonu modellerine uyarlanmış durumda. Sanki daha çok piksel, daha kaliteli fotoğraf demekmiş gibi herkes �megapiksel� değerlerini öne çıkarıyor. Gerçekte durum böyle değil. Nasıl bilgisayarın hızını CPU�nun yanı sıra sabit disk, RAM, anakart, BUS hızı gibi faktörler belirliyorsa, bir kameranın kalitesini de objektif, algılayıcı tipi ve analog-dijital dönüştürücüleri belirler. Fotoğraf, bir bütünün sonucudur. Bu yüzden telefon alırken �megapiksel� aldatmacalarına pek kulak asmayın. Beğendiğiniz telefonu alın, kamerasını da olabilecek en iyi şekilde kullanın. Telefon seçerken, birincil görevlerini (iletişim, kullanım rahatlığı, erişilebilirlik fonksiyonlarını) göz önünde bulundurun.

heartless

27 Ocak 2008, 22:25:28  

Tamam da z8'in, 1600*1200 boyutta çektiği resimleri merak ediyorum.

MaSSive

27 Ocak 2008, 23:27:48  

Tskler heartless

Son mesaji sana yazmadim,istedigin 2 mp fotograflar asagida.

Orjinal boyut icin>>>Tikla<<<

>>>Orjinal boyut<<<

>>>Orjinal boyut<<<

>>>Orjinal boyut<<<

evolande

27 Ocak 2008, 23:57:52  

Hayırlı olsun. fotoğraflarında renkler çok doğal görünüyo nokia gibi kırmızı tonları abartmamış yanlız yüksek ışık altında parlama biraz fazla kaçmış eğer ışık değerini düşürerek bu parlamanın önüne geçemiyosanız kameranın önüne geçirgenliği yüksek bi film koyupta çekmenizi tavsiye ederim

ve evet dediğin gibi her telefon alan motorola kulaklık için yırtınırken sana nerdeyse bütün kulaklık modellerinden vereceklermiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolande -- 28 Ocak 2008; 0:00:28 >

Teknosa mağdurumusun...
heartless

28 Ocak 2008, 12:13:54  

Teşekkürler. Resimler standart 2mp. Güzel anlar çekilebilir. V8'e göre kamerası çok daha iyi. V8'de kamera nedense felaket.

..Knight..

Sisteme Gözat

28 Ocak 2008, 1:19:24  

Fotoğraf çekimine önem verenler Z8'nin devamı niteliğindeki Z10 modelini bekleyebilir. Telefonda 3.2 MP çözünürlüğünde, otomatik odaklama desteğine sahip kamera bulunuyor. Ancak Z8'in dahi ülkemizde bulunmadığını düşünürsek Z10'un piyasaya sürülmesi zaman alacaktır.

iPhone 3GS 16 GB
face1tr

Sisteme Gözat

28 Ocak 2008, 8:35:08  

böyle bi inceleme görmek güzel.., ah bide motorola türkiye işini layıkıyla yapsa da biz türkiyede yaşayanlarda bu ve benzer moto marka telefonlardan nasiplenebilsek.. açıkcası yurtdığında çıktıkdan 5 - 6 ay sonra ülkemizde henüz piyasa giriyor olması.., işin tüm büyüsünü alıp götürüyor, bi noktadan sonra merakla bekleyen, çıktığı gibi alacak olanında hevesi kaçıyor, almıyor.., kaldı ki diğerleri...

telefon elde gerçekten farklı, ve dikkat çekici duruyor,bu tartışılmaz bi gerçek, içindeki symbian sistemi düşününce insan her şekilde hak veriyor ama genede biraz büyükçe bi model, tamam kabul ediyorum, et kalınlığı konusunda ince, ama geneli itibariyle elin içinde kaybolan telefonlardan değil.. kuşkusuz bunda telefonun köşeli tasarımı, telefonun büyük sayabileceğimiz ekranı, ve ilginç slider mekanizmasının.., ve tabi içindeki işletim sisteminin getirdiği performans gerekliliğine paralel kullanılan donanımın etkisi büyüktür.
.. belkide tüm bu saydığımız nedenlerden ötürü elde tutarken dikkat çeken, başkaları tarafından fark edilenbi telefon kimliğine bürünmeyi başarıyordur ki.., buda telefonu tasarlayan ekibin başarısı olsa gerek .. :P

kısa süreli kullanımımda beni hayal kırıklığına uğratan.., motorola s9 kulaklığın pek öyle yüksek ses çıkış gücüne sahip olmamasıydı. yani bi w810 .. yada o tarz bi müzik telefonunun performansından bariz daha yetersiz bi ses çıkışı sunuyordu ki.., sesi kablo derdi olmadan kulağa taşımasını göz önünde bulundurarak bu noksanını bi yere kadar görmemezlikten gelebiliriz sanırım.., en azından müzik ile pek öyle haşır neşir olmayanları rahatsız edecek kadar bariz bi ses problemi yok ...
mcebi001

Sisteme Gözat

28 Ocak 2008, 14:12:27  

massive resimler bence yeterli netlikte üstün bir performans bencede beklenmemeli....z8 de otofocus yok ama sabit netleme var zoomlu çekimlerde cihaz kendinden netliyor bu bile yeterli ,,,

MOTO VE66
MaSSive

28 Ocak 2008, 15:48:28  

quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

böyle bi inceleme görmek güzel.., ah bide motorola türkiye işini layıkıyla yapsa da biz türkiyede yaşayanlarda bu ve benzer moto marka telefonlardan nasiplenebilsek.. açıkcası yurtdığında çıktıkdan 5 - 6 ay sonra ülkemizde henüz piyasa giriyor olması.., işin tüm büyüsünü alıp götürüyor, bi noktadan sonra merakla bekleyen, çıktığı gibi alacak olanında hevesi kaçıyor, almıyor.., kaldı ki diğerleri...

telefon elde gerçekten farklı, ve dikkat çekici duruyor,bu tartışılmaz bi gerçek, içindeki symbian sistemi düşününce insan her şekilde hak veriyor ama genede biraz büyükçe bi model, tamam kabul ediyorum, et kalınlığı konusunda ince, ama geneli itibariyle elin içinde kaybolan telefonlardan değil.. kuşkusuz bunda telefonun köşeli tasarımı, telefonun büyük sayabileceğimiz ekranı, ve ilginç slider mekanizmasının.., ve tabi içindeki işletim sisteminin getirdiği performans gerekliliğine paralel kullanılan donanımın etkisi büyüktür.
.. belkide tüm bu saydığımız nedenlerden ötürü elde tutarken dikkat çeken, başkaları tarafından fark edilenbi telefon kimliğine bürünmeyi başarıyordur ki.., buda telefonu tasarlayan ekibin başarısı olsa gerek .. :P

kısa süreli kullanımımda beni hayal kırıklığına uğratan.., motorola s9 kulaklığın pek öyle yüksek ses çıkış gücüne sahip olmamasıydı. yani bi w810 .. yada o tarz bi müzik telefonunun performansından bariz daha yetersiz bi ses çıkışı sunuyordu ki.., sesi kablo derdi olmadan kulağa taşımasını göz önünde bulundurarak bu noksanını bi yere kadar görmemezlikten gelebiliriz sanırım.., en azından müzik ile pek öyle haşır neşir olmayanları rahatsız edecek kadar bariz bi ses problemi yok ...

Diger konularda haklisin sana katiliyorum,
Boyut konusundada kendine gore hakli olabilirsin ancak,Dizayni ve elit durusu,insani boyutlari konusunda tereddutde birakmiyor bana gore.

Motorola S9 Bluetooth kulakligin yetersiz ses ckisi konusuna katilmiyorum.

Nedeni S9 un Kulaklik uclarini,bir cx300 gibi kulak icine tam oturtamiyorsun,dogal olarak ses kaybi oluyor.Ki tam anlamiyla kulaklik ici tasarima sahip degil zaten.Fakat iki elinle uc kisimlarini kualginin icine bastirdiginda,ses yuksekligi en az bir cx300 kadar oldugunu soyliyebilirim.

Asil beni sasirtan durum ise,HTC s730 ve Z8 ile denedigim S9,bana gore inanilmaz ses verirken,Bir w810 ve P990i de denedigimde kulaklarima inanamadim.Ses yuksekliginde performans dusuklugu hissedilir derecede fark ediyordu cunku.

[image]http://img261.imageshack.us/my.php?image=ipodletsrock66sm2.jpg[/image]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 9 Eylül 2008; 19:55:05 >

MaSSive

3 Şubat 2008, 21:59:32  

Z8 in program konusunda,yetersiz ve eksikligi olacagi yonunde,endiseleri olanlarin bilgisine.

Motorola Z8,

Symbian uiq3 un dokunmatik kullanici arayuzlu,versiyonunu kullanan,Sonyericsson P990i,P1,M serisi ve W serisi gibi ekran acisindan ve dokunmatik kullanici arayuzune sahip,Z8 e nazaran farkliliklari olan, modeller icin yazilmis,program,theme[tema] vb. 3.parti yazilimlarin bir cogunu, calistiriyor.

1860_h

6 Şubat 2008, 18:22:52  

güzel bi telefon, fotoğraf kalitesi mükemmel .. uiq3 desteklemesi dahada güzel yapıyor
tam sürüm oyunlarını burdan bulabiliyoruz
http://uiq3.blogcu.com/

P990i + 2GB ms + CX400 + Ses Modifiyesi + Walkman Player2

Uiq3 My Blog
2009 öss
MaSSive

6 Şubat 2008, 20:08:26  

Ekran 2.2 inc degilde,en azindan 2.4 olsaydi,cok daha guzel olurdu.

face1tr

Sisteme Gözat

15 Şubat 2008, 6:28:53  

quote:

Asil beni sasirtan durum ise,HTC s730 ve Z8 ile denedigim S9,bana gore inanilmaz ses verirken,Bir w810 ve P990i de denedigimde kulaklarima inanamadim.Ses yuksekliginde performans dusuklugu hissedilir derecede fark ediyordu cunku.

w810 da A2DP yok ama, acep çalışırken A2DP olmadığından sesi klasik bt kulaklık mantığıyla mı iletşyor ve bu yüzden ses az çıkıyor ?!?!

p990 da A2DP var, ancak symbian sistemli telefonların genelinde (n91 yada 5700 gibi istisna modeller hariç) ses çıkışı, kulaklık ne kadar kaliteli olsada bi yere kadar. burdan hareketle benzer bi durumun A2DP kulaklıklar içinde geçerli olabilceği sonucuna varabilirmiyiz. bi dönem cx300 'ü e61 ve w810 ile denemiş ve e61 kullanıcısı olarak yaşadığım hayal kırıklığından bahsetmiştim...
Something

15 Şubat 2008, 17:33:22  

Çıkış tarihi belli mi?

MaSSive

26 Şubat 2008, 11:02:57  

Turkiye ye Motorola,Z8 modelini surmeyecek anlasilan.

freddysis

26 Şubat 2008, 22:23:50  

yokmu bu telefon piyasada yada gelecekmi bi bilgisi olan yokmu?? e2 den sona baya bi yararı olacak...

...SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR...
soclose

4 Mart 2008, 1:16:52  

Arkadaşlar bu telefon şu an sadece kont ta var stokta görünüyor son kullanıcı satış fiyatı 500 YTL (350$ + KDV) isteyen olursa yardımcı olabilirim pm atın

Amd Opteron 165 @3000mhz DFI Ultra D 2*512 Geil One 1,5-2-2-5 Saphire X1650XT
MaSSive

4 Mart 2008, 20:01:17  

150 Ytl lik Motorola S9 Bluetooth muzik kulakligida bu fiyata dahilse kacirilmayacak bir firsat bence.

soclose

5 Mart 2008, 1:29:19  

kulaklığım dahil olduğunu sanmıyorum yine sizin için bilgi alacağım yarın

Amd Opteron 165 @3000mhz DFI Ultra D 2*512 Geil One 1,5-2-2-5 Saphire X1650XT
MaSSive

5 Mart 2008, 4:22:16  

Motorola nin S9 Bluetooth kulakligi ,Telefonun kutu iceriginde standart geliyor.Eger yaninda verilmiyorsa bir espirisi kalmiyor bu fiyatin.

mobilist

5 Mart 2008, 5:04:38  

Güzel inceleme, teşekkürler.

A'dan Z'ye Tam 10 Sayfa iPhone 3GS İncelemesi
kartallar_yalnız_uçar
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

8 Mart 2008, 21:13:42  

güzel telefon güzel inceleme
kasanı yan yatır

9 Mart 2008, 8:15:46  

ne zaman satıyorsun ? ve de nereden aldın? bu telefon isterse fizanda olsun yine alacam ve o resmleri türkiyedeyken mi çektin ? operatörde orange yazıyor

==>K A S A N I Y A N Y A T I R<==
N95 8GB - Bir Bilgisayar - Bir Kamera - Bir MP3 - Bir Video Oynatıcı - Bir Yol Gösterici - Bir İnternet Gezgini
N95 8GB - Cebimde birşey var...Ama tek birşey değil...Bilgisayar artık böyle birşey...
===> YENİ NOKIA N95 8GB [ANA BAŞLIK, DESTEK, PAYLAŞIM] <===

NSeries - N95 8GB - Gelecek Bölüm Eğlence
MaSSive

9 Mart 2008, 16:48:56  

Satmakmi?

Satmayi dusunmuyorum.

Hollanda da aldim.

killnOd

Sisteme Gözat

10 Mart 2008, 2:25:38  

quote:

Orjinalden alıntı: soclose

kulaklığım dahil olduğunu sanmıyorum yine sizin için bilgi alacağım yarın

Peki bunun ferrari modeli gelecekmi ,gelecekse ne zaman gelecek ve fiyati gene kdv dahil 500ytl mi olacak?

Michael Jackson
1958 - ‡
MaSSive

26 Mart 2008, 19:59:45  

Motorola nin bu modelinde yazilim guncellemesi icin telefonu servise goturmemiz mi gerek.?

mcebi001

Sisteme Gözat

26 Mart 2008, 20:37:59  

quote:

Motorola nin bu modelinde yazilim guncellemesi icin telefonu servise goturmemiz mi gerek.?

motorola türkiyede ingilizce olsada böyle bir bölüm var bulundugunuz ülkedeki siteye bir bakın.....

http://direct.motorola.com/TRK/SoftwareUpdateSelect.asp?country=TUR&language=TRK&web_page_name=SUPPORT

MOTO VE66
heartless

29 Mart 2008, 12:15:38  

Motorola Software update güvenli bir servis değil. Benim foruma çok geliyorlar, msu ile update ederken telefon göçtü diye. RSD'den şaşmamalı.

@Massive,

Bi arkadaşımın sitesinde Z8 Ferrari edition'ın yazılımı var. Yazılım sendekinden yeni olabilir. Versiyon resimde yazıyor.

MaSSive

29 Mart 2008, 1:03:01  

Tskler bilgilendirme icin @heartless

Peki Sonyericsson software uptade servisi ile kiyaslasan negibi risk var.

Sonucta evde sonyericsson uptade servisi ile sayisiz gerceklestirdigim guncellemelerde 0 problem yasadim.Keza Nokia uptade servisi ilede ayni sekilde.

Motorola nin servisi nin guvenli olup olmamasi derken biraz daha acarmisin.

heartless

29 Mart 2008, 1:18:05  

Motorola Software Update programıyla hiç update etmedim. Foruma geliyorlar msu ile update ederken telefon göçtü diyorlar. Nedeni,

Moto'nun çoğu modelinde 2 tür fw oluyor bunların dışında bootloader sürümleri farklılaşıyor 2-3 tür bu değişikliklere bağlı ya amd chipli ya da intel chipli oluyorlar. Göçme nedeni msu bu farkı anlamayı beceremiyor. Eğer kullanıcı telefon firmware ile uyumlu software , doğru bootloader sürümü için doğru flash dosyasını indirdiğinden eminse RSD ile flashlamak sorun çıkarmıyor.

Z8 Symbian olduğu için durum nedir bilmiyorum ama bootloader bilgilerine normalde tel kapalıyken * # ve no tuşuna basılı tutarak erişebilirsin.

SE, update servisiyle kıyaslamam doğru olmaz çünkü se'e işler nasıl yürür bilmiyorum.

MaSSive

29 Mart 2008, 1:26:36  

Anladim,

Aksine bende RSD vb yontemlerle flash yukleyerek guncelleme yapmadim hic.

Neyse bir sekilde deneyip ogrenecegiz,

tekrar Tskler.

metintekin

Sisteme Gözat

29 Mart 2008, 3:39:44  

Ferrari modeli çok güzel bi tel..Tr de satışı varmı?

<<<Dh Ünider***N79-> Wifi+A-Gps+S60 V3 Fp2+5mp Carl Zeiss+AD54 Controller::Aslında Pek Çok Şey::Nokia Nseries::***UA İzmiR>>>
heartless

29 Mart 2008, 4:36:20  

Normali bile yok

Nike

20 Kasım 2008, 17:51:46  

Keşke Türkiyeye zamanında getirseydi motorola bu telefonu çok güzel olmuş tasarımı

1881 - 193∞
gøød chãrlotté

21 Kasım 2008, 3:01:49  

quote:

Orjinalden alıntı: Nike

Keşke Türkiyeye zamanında getirseydi motorola bu telefonu çok güzel olmuş tasarımı

bende tam tersini söliycektim tasarım cok çirkin

bir kadın gitar gibidir,ona dokunmayı bildiğinde inanılmaz melodiler duyarsın...: )
deimos

25 Kasım 2008, 18:33:47  

Telefonu inceledim, bir telefondan çok beklentisi olmayan sadece klasik bir telefon gibi kullanan biriyim, tek istediğim telefonum güzel görünsün ve çok pahalı olmasın. Kullanmaktan zevk aliyim yeter. Bu telefon da değişik ve bence güzel bir tasarıma sahip, fiyatı da iyi. Bulunduğum ülkede bu telefonun kampanyalı satışı var, eğer operatör kilidi olan telefonu alırsam 50 € civarı bir fiyata alabiliyorum, ancak normali 300 € civarında. Sormak istediğim şey şu, eğer bu telefonu alırsam operatör kilidini kırarak Türkiye'de de kullanabilir miyim, ve bu işlem profesyonel bilgi gerektirmeyen kolay bir işlem mi? Her telefonda ve kırma işlemindeki risk dışında ekstra bir riski var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

heartless

25 Kasım 2008, 23:15:32  

Ebay'de 20-30 $ civarı unlock firmalarından kod satın alarak bütün operatörlerde çalışmasını sağlayabilirsin. Türkiye'ye girişte gümrükte imei tutanağı belgesini alıp, pasaport fotokopisiyle Avea-Turkcell-Vodafone abone merkezlerinde kayıt işlemini tamamlayabilirsin.

Fakat şunu da söylemeden edemeyeceğim, Z8 hakkında yabancı forumlarda yapılan yorumlar pek iç açıcı değil. Z10 alabiliyorsan daha iyi olur.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Motorola >> MOTOROLA__Moto__RIZR__Z8__iNCELEMESi__[ iLK iZLENiMLER ] Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Need For Speed: Shift
Sokak yarışlarına ara veren Need For Speed, yeni yüzüyle inceleme köşemizde.
TÜBİTAK UEKAE ile Röportaj
Türk Mühendisler tarafından geliştirilen kriptolu cep telefonları, radarlar ve fazlası hepsi bu röportajda

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız