Şimdi Ara

OPEL ZAFİRACILAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
777
Cevap
15
Favori
138.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam
    aramıza hoş geldin augustt arkadaşım
    sana aynen katılıyorum bunca zaman boşuboşuna sedan/hb sıkışıp durmuşuz.bagaja bi bavul atınca dolan araçlara onca paralar verdik. ben bazen arabadan yükleri indirdiğimde salon ağzına kadar doluyo inanamıyorum.

    arkadaşlar araçlarımızın resimlerinide koyalım isterseniz.
  • Bugüne kadar şahsıma ait 8-10 tane falan aracım oldu.Reno dan tut Skoda ve Dacia falan.Opel in Astra sı Vectra sı derken en son Zafira aldım.Şimdiye kadar bu kaar rahat konforlu fonksiyonel zevk aldığım bir arabam olmamıştı ...
  • Arkadaşlar benimde arabanın torpidosunun sol tarafı kökten kırıldı onun tamir etme ya da yapıştırma gibi bişeyleri olur mu lütfen bi yardım edin fikir verin bana yaa
    bu arada Opel zafiranın ilk kasası 2001
  • mühendis. kullanıcısına yanıt
    Soylediginizi tam olarak hayal edemiyorum, sanirim menteseden kirildigini soyluyorsunuz. Dogrusu bu durumda cok fazla secenek yok, bence cikmacilara bakabilirsiniz sansiniza bir parca olabilir. Yada yukarida bahsettigim siteden parcanizin teknik resmini bulabilir buna gore bir parca koymayi denryebilirsiniz, ancak yapistirma versiyonun pek ise yarayacagini dusunmuyorum belki telli gecme denenebilir, belirli bir oranda fonksiyon kaybi olabilir. Elbette farazi olarak onerilerde bulunuyorum, belki fotografli olarak olarak sorarsaniz baska arkadaslarda fikirlerini paylasir.
    Gecmis olsun sorunu cozdugunuzde burada paylasirsaniz, seviniriz.
  • eyüp1907 E kullanıcısına yanıt
    Ben yaklaşık bir yıldır ZT kullanıyorum. Ailenizi oluşturan 6 yetişkinin boyutlarını bilmiyorum ancak 2. sıra koltuklar hareketli öne arkaya yapılacak bir ayarla 3. sıraya bir yetişkin oturabilir. Araç yumuşak-orta sertlikte amortisörleri ile oldukça konforlu, yeni dizel motoru sayesinde sınıfındaki diğer araçlarla daha rahat hitap ediyor. Ben doğrusu aracımdan mutluyum ama ekmek ve köfte teorimini de unutmamak gerek sonuç itibarı ile verilen para için sunulan özellikler tatmin edici. Ben bu aracı almadan arada kaldığım tek C4 picasso idi aralarında dağlar kadar fark yok sonuçta bir tercih meselesi. Benim görüşüm Opel'in yol tutuşu ve malzeme kalitesi birazcık daha iyi. C4PII ise çok teknolojik güzellikler sunmuş bunların bazıları ciddi alışkanlık gerektiyor, tabii otomatik vitesli oluşu onu öne geçiren en önemli özellik diye düşünüyorum.
    Bu sınıftaki tüm arabaların 2. elleri yavaş satılır. Özel bir kullanıcı kitlesi vardır, zaten benim gözlemime göre bu kitle çok sıkta araba değiştirmiyor. Son olarak eğer 2. el temiz bir araç bulursanız tavsiye ederim. Detay sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.




  • eyüp1907 E kullanıcısına yanıt
    Süspansiyon sistemi orta'dan biraz daha yumuşak bu sayede gerçekten araç konforlu, arkada kullanılan watts bağlantı sistemininde faydası var gibi duruyor. ilk kalkışda ki hantallığı dışında sizinle gaz pedalı arasında tepkileri oldukça iyi, ama unutmayın bir spor araç kadar değil. yol bilgisayarında 2 hafıza var birini aldığımdan beri hiç sıfırlamadım orada yazan ortalama 4,9lt/100km. Şehirler arası yolda çok sıkarsam 4,1 lt/100km ortalamaya düşürdüğüm oluyor ama doğrusu sürüş keyfiniz ödün vermeniz gerekiyor. Bursa-Ankara arasında 105 ortalama ile 4,3~4,4lt/100km gördüm, bana göre bu optimum tüketim bu.
    Saklama gözleri çok yeterli öyle ki bende halen bazıları boş duruyor : ) Şimdiye kadar bir kez 6 kişi kullandık, zorlama bir araç değil kimse şikayetçi değildi.



    Not: Beni etkileyen faktörlerden bir tanesi kapı sesi olmuştu, akranlarına göre tok bir kapanma sesi var ve bu insana güven veriyordu.




  • eyüp1907 E kullanıcısına yanıt
    sağlamlık hissi derken? yol tutuşunumu kasdediyorsunuz o zaman problem yok bizzat kendim 98 model astra g kullanmış biri olarak bizim şuanki mercedes w211 konforunu aratmamaktadır 200 kmye çıksanız dahi düz yolda rüzgardan savrulmaz renault hakkında düşünülen teneke araç symbol-kango-megane-clio gibi araçlar için geçerlidir defalarca kez almanyaya gitmiş biri olaraktan zafiradan çok scenic görmüş olduğumu söyleyebilirim size 140-150 ile olan kazalarda ancak mercedes s serisi-bmw 7 serisi gibi araçlardan canlı çıkabilirsiniz bunu sadece aydınlatmak için söylemiş bulunmaktayım iyi geceler
  • eyüp1907 E kullanıcısına yanıt
    Bu konuda benim cevabım biraz subjektif olacak. Güvenlik hissi bir algı doğal olarak matematiksel olarak ispatlayamayabilir ve/veya yanılabilirim : ) Evet bana güvenlik hissi veriyor.
    Bu son zamanlarda çıkan araçlarda NCAP testlerinden 5 yıldız alarak çıkıyorlar, ancak bunun yorumunda ki en önemli faktör, bu testler 56km/saat hızında yapılıyor. Yanlış bilmiyor isem 5 yıldız, sürücü için bu kazada 12-16% aralığında bir hasar alarak kurtulmasıdır, neyse bu konuda kendi başına tartışılacak apayrı bir konudur.
    Bana ZT'de güvenlik hissi veren, bir kaç şey şunlar: kapının tok sesi, araç kasasının ağırlığı (sanırım sınıfında en ağır araç, elbette yakıt açısından bir avantaj değil!), aracın oturma düzenin yüksek konumlandırılmış olması, vs. Bir de bunların yanında benim hoşuma giden bir başka özelliği ise yaya güvenliği için motor kaputunun Alüminyumdan yapılmış olması.

    Bu arada ZT için ncap sonuçları aşağıdaki gibidir.
    http://tr.euroncap.com/tr/results/opel_vauxhall/zafira_tourer/2011/457.aspx

    belki yardımı olur diye WV T5 için'de ncap sonuçları :http://tr.euroncap.com/tr/results/vw/t5/541.aspx

    Vites geçişlerine gelince, benim için en büyük sıkıntı 2. vites geçişi zor oluyor (aldığım günden beri) onun dışında vites geçişleri yumuşak ve neredeyse sessiz :)
    Bu arada ben aracı teslim alırken altına çamurlukların içine ince bir izolasyon malzeme attırmıştım ondan dolayı mıdır bilmem ama araca binen bir kaç kişi benzinli mi diyede sordu, motor gürültüsüde son derece makul seviyelerde.

    Zaten Renault SW ile hiç mukayese etmeyin! tamamen ayrı sınıftalar : )

    Not: sıkıntı yok dilediğiniz gibi aklınıza takılanı sorabilirsiniz, sizi iyi anladığımı sanıyorum. Bursa'da oturuyorsanız benim aracımı da inceleyebilirsiniz : )




  • Zafira o kadar az sıkıntılı ki bizler buraya yazacak birşeyler bulamıyoruz. 😀



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meb76 -- 8 Ekim 2014; 20:19:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmalif

    Merhaba arkadaşlar ben de bugün zafira sahibi oldum karar aşamasında buradaki bilgiler aydınlatıcı oldu artık bende forumunuzun sıkı bir takipçisiyim Aracım 2005 edition modeli


    esmalif, aracın hayırlı olsun...
    Güzel günlerde kullanman temennisiyle...

    Satıl aldığın araç ile ilgili bilgi verebilir misin?

    Fiyat: ?
    km: ?
    hasar durumu: ?
  • AdminAS kullanıcısına yanıt
    Elbette başka kaygılarda olsa, temel de ekonomik ömür dediğimiz bu mevzu yüzünden mecburen değiştirmek zorunda kalıyoruz, tamir imkanı o kadar kısıtlandı ki artık yakında sadece parça değiştireceğimiz "tamirciler" açılacak
  • AdminAS kullanıcısına yanıt
    Görünüşünü değiştiriyor arabanın, bir uçak havası vermiş. İlk fırsatta yaptırmalısınız bence de sürüş keyfinizi ve konforunuzu arttıracağı kesin. çok daha küçük kameralar onları tercih ederseniz ön camın ferahlığını da azaltmamış olursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meb76

    ok, bekliyorum fotoğrafları merakla.

    Resimde göründüğünden daha belirgin olduğunu belirteyim. Özellikle kapali havada veya akşamüstü daha düşük ışıkta.
     OPEL ZAFİRACILAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burock3427 -- 11 Temmuz 2015; 13:01:05 >
  • Burock3427 B kullanıcısına yanıt
    Fransız ya ondandır, Almanlarda benzeri şeyleri yapıyorlar : )
    Bu durumda galiba en iyisi ingilizlerin yorumunu dinlemek : )
  • Hayırlı olsun. Aksaraydaki siyah aracı aldınız sanırım. Güzel araçtı ilanda göründüğü kadarıyla. Ben de sizinkinin ikizi var. Siyah+2013 modellerdeki füme jant favorim Zafirada.
  • mexus06 M kullanıcısına yanıt
    Yurtdışında bazı ülkelerde gündüz ve gece farlar açık olarak seyahat etme kuralı var. Bu nedenle far anahtarı hangi pozisyonda olursa olsun farlar kontak açık olduğu müddetçe yanıyor. Örneğin Çek Cumhuriyetinde. Aracınız yurtdışı için üretilmiş olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ss01

    Yakın zamanda zafira c almayı düşünüyorum. Kafama takılan tek konu debriyaj pedal sertliği. Daha önce Astra h ve Insignia kullanma fırsatım oldu. Bu araçların debriyaj pedalları kullandığım diğer araçlara göre bir miktar daha sertti. Şehir içinde haliyle yorucu oluyor. Zafira da durum nasıl acaba. Dizelden vazgeçip benzinli otomatik mi almalı. Yoksa pedal sertliği kullandıkça artan bakım vs ile giderilebilir bir durum mu.
    Ben opelden başka araç kullanmadığım için pek farkedemiyorum. Ancak Astra J ile hemen hemen aynı sertlikte Zafiranın debriyajı. Benzinli otomatikte yakıt nedir bilmiyorum, ancak 1.6 136hp lik motorun tadı çok başka. Hem vergi dilimi, hem bu ağırlıktaki bir otomobille 120km sabitleyip rampları en ufak bir kararsızlık göstermeyip çıkması bambaşka bir zevk. Dizelin gücü benzinliden sonra tartışılamaz. Özellikle bu motor bir hayli güzel.




  • SELAM ARKADAŞLAR

    KLUP ZAFİRA ya Hoş geldiniz.

    Zafira kullanan arkadaşlar kaç kişiyiz bakalım.İsimler geldikçe buraya ekleyeceğim.



    1 Erkan ULAŞIR 2004 Zafira yaş 31 Samsun
    2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entimem -- 7 Ocak 2010; 15:45:46 >



  • MERHABA ,
    HERŞEYDEN ÖNCE HAYIRLI OLSUN GÜLE GÜLE KULLANIN. LPG DERSENİZ BRC Yİ TAVSİYE EDERİM. AMA ZAFİRAYA LPG TAKTIRIRKEN DİKKATLİ OLMALISINIZ. DEPOSU, ŞAMANDIRASI, MUHAFAZA SACI DİĞER ARAÇLARDAN FARKLI VE MALİYELİDİR. BİLGİNİZE

    İYİ GÜNLER
    quote:

    Orjinalden alıntı: entimem

    SELAM ARKADAŞLAR OPEL ZAFİRA ALDIM VE BENDE OPEL DÜNYASINA KATILDIM
    ZAFİRA KULLANAN ARKADAŞLARI BEKLİYORUM
    BU ARADA ARACIMA LPG TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÖNERİSİ OLAN VARSA BEKLERİM.
  • sağolasın arkadaşım
    nasıl fakrlı biraz daha bilgi verebilirmisin.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.