Şimdi Ara

Apple'dan MacBook Air; Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
12.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her ne kadar iMac ile ilgi çekmeyi başarmış olsa bile 2000'li yılların başına kadar ismi pek gündemde olmayan Apple, 21.yy'a iPod hamlesi ile "merhaba" diyerek ibreyi kendi lehine çevirmeyi başarmıştı. Başta taşınabilir medya oynatıcıları olmak üzere hazırladığı donanımlar ile "trend" merkezi haline gelen ve her yaptığı iş, attığı adım sansasyon yaratan Apple, Steve Jobs kaptanlığında yoluna hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan bay Jobs'un emekli olmasından sonra firmayı kimin devam ettireceği tartışıladursun Apple gerçekleştirdiği yeni bir MacWorld etkinliği ile yine gündeme bomba gibi düşmeyi başardı. Teknoloji dünyasında marka odaklı gerçekleştirilen etkinliklerin en renkli ve ses getirenlerden biri olan MacWorld'e bu sene MacBook Air damga vurdu diyebiliriz. Apple'ın "dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı" olarak lanse ettiği MacBook Air, tasarımıyla da farklılık yaratmayı başarıyor.

    Dizüstü bilgisayarların geleceği malum. Satışları sürekli artan, satış-artış oranları açısından masaüstü bilgisayarları bile geride bırakan dizüstü bilgisayarlar 2012 yılından itibaren pek çok masaüstü bilgisayar kullanıcısının da çalışma masasını işgal etmiş olacak ki çeşitli sektörel araştırma ajansları da bunu doğruluyor. Tabi pazarın sürekli büyüdüğü bir ortamda rekabetin boyut değiştirmesi ve sektöre yeni oyuncuların girmesi de kaçınılmaz. Pastadan daha büyük pay kapmak isteyen pek çok üretici daha güçlü donanımlar ile konfigüre ettiği dizüstü bilgisayarları kullanıma sunarken dikkat ettiğiniz üzere piyasada satılmakta olan pek çok dizüstü bilgisayarın birbirine benzediğini fark etmişsinizdir. Tasarımı ile farklılaşan modellerin başarıyı yakalayacağı uzmanlar tarafından ifade edilen dizüstü bilgisayar dünyasında dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak anons ettiği MacBook Air ile Apple son derece iddialı.

    Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak lanse edilen Apple'ın MacBook Air modeli gerçekten de incelik konusunda rakipsiz mi derseniz 0.16" (0.41cm) kalınlığı ile MacBook Air'in gerçekten de en azından şu an için pek rakip tanıyacak gibi gözükmediğini söyleyebilmek mümkün. Ürünün kompak boyutlarını elde edebilmek adına Apple elinden geleni yapmışa benziyor. 13.3" LED-Backlit teknolojisini esas alan düşük güç tüketimine ve gelenesek ekranlara göre nispeten daha hafif yapıda olan geniş format ekran (1280x800) kullanan MacBook Air, tahmin edebileceğiniz üzere herhangi bir optik sürücüyü üzerinde barındırmıyor ama tabi kullanıcıların harici sürücüler ile bu ihtiyaçlarını giderebilecekleri Apple tarafından ifade ediliyor. Intel'in güncel mobil teknolojisini kullanan MacBook Air'in merkezinde 4MB L2 bellekli ve 1.6GHz saat hızında çalışan ve 800MHz FSB'li Core 2 Duo işlemcisi yer alıyor.

    İnceliği sizi yanıltmasın konfigürasyon olarak ta pek yabana atılır türden olmayan Apple MacBoook Air üzerinde 2GB sistem belleği ve Sudden Motion adı verilen özel bir hareket sensörüne sahip 80GB'lık hard disk kullanılıyor. Geleneksel depolama çözümü yanında kullanıcılar MacBook Air ile flash bellek teknolojisini esas alan SSD yani katı halli disk opsiyonunu da tercih edebiliyorlar. Alternatif donanım listesinde 64GB SSD'de yer alan MacBook Air ekstra opsiyonların maliyeti önemli ölçüde yükselttiğinin de altını çizelim. Ürünün grafik yükünü Intel'in dahili grafik işlemcisi olan GMA X3100 karşılarken bu grafik çözümü yeni nesil güncel oyunlar haricinde kullanıcılar günlük pek çok ihtiyacını karşılayabilecek yeterli performansı da sunabiliyor. Bağlantı özelliklerine baktığımızda ise AirPort Extreme ile 802.11n wireless ve Bluetooth 2.1+EDR gibi kablosuz ağ teknolojilerine destek veren ürün üzerinde malesef ethernet desteği ise yer almıyor.

    Kulaklık ve USB 2.0 portlarına da sahip olan MacBook Air üzerinde Apple'in Trackpad olarak adlandırdığı çok dokunuşlu gelişmiş bir touchpad yer alıyor. Ayrıca aydınlatmalı tuş takımı da Apple'ın yeni dizüstü bilgisayarının önemli özellikleri arasında yer alıyor. 45 Watt MagSafe Power Adaptörü ile gelen MacBook Air'in pil süresinin ise 5 saat civarında olduğu Apple'ın resmi sunumunda altı çizilen bir diğer önemli nokta. Apple'ın dünyanın en incesi olarak duyurduğu MacBook için ayrıca 99$'a USB 2.0 arayüzünü kullanan MacBook Air Superdrive isimli sürücü de hazırlanmış durumda. Bazı uzmanlar tarafından yavaş işlemci, 4200rpm düşük kapasiteli hard disk, ethernet portu olmaması ve tek bir USB 2.0 konnektörüne sahip olması gibi açılardan eleştirilen MacBook Air'e yönelik diğer bir kesim ise "gülü seven dikenine katlanır" misali ince, hafif ve taşınabilirlik anlamında iddialı olabilmek için donanım tarafında zaten hareket alanının son derece sınırlı olduğunu ifade ediyor.

    Apple yine yapacağını yaptı ve tasarımı ile ses getiren, inceliği ise firmaya göre rakip tanımayan MacBook Air ile firma muhtemelen tüm tartışmaların arasında yine satış rekorları kırmaya başaracak gibi gözüküyor. Zaten firmayı yakından takip edenler aynı filmi - son olarak iPhone ile - daha önce gördüklerini de anımsayacaklardır. Bu arada Appe MacBook Air'in MacOS X Leopard işletim sistemi ile birlikte yurt dışında 1.799$'dan başlayan fiyatlar ile 2 hafta içerisinde kullanıcılarla buluşacağını da belirtelim.


    Sayfanın Linki : http://www.apple.com/de/macbookair/








  • dedikleri gibi gülü seven dikenine katlanır ancak performans sevenler buna kıl olur gibiii.. tasarım olarak mükemmel...pil performansı da iii. türkiye pazarındaki fiyatını çok merak ediyorum..
  • İkinci bilgisayar olarak mı üretilmiş..!!

    Forumun alayı ogrenci alan cıkar inşallah

    Yaza dogru 2.el bolumunde 1 adet ayırın bana da (;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 16 Ocak 2008; 12:44:27 >
  • yana win xp yi çakarsan bayağı güzel olur.2 gb ram de varmış.
  • Macworld 2008 hayal kırıklığı yarattı!.. Şekil olarak tam karizma, tasarımı harika ama bence o kadar. Vitrin güzeli bu modelin hedef kitlesi forumlara takılmaz, öyle herkesle muhatap olmaz, para hesabı yapmaz, hava atmayı sevenler.. Sadece internete girip yazı yazacaklar için ideal , Macbook'un özelliklerinin kırpılmış hali.

    Macbook Air böyle bırakılmaz, mutlaka güncellenmiş yeni versiyonları çıkacaktır. Bence bunu tercih etmeyip ileride çıkacak 2.versiyonunu beklemekte büyük fayda var..


    EKSİLER

    - CD-DVD sürücüsü yok - TAŞINABİLİR YAZICI ALINABİLİR :P
    - Firewire kapisi yok
    - Ethernet girisi yok - USB ETHERNET KARTI ALINABİLİR
    - Kart okuyucu yok
    - Hard disk kapasitesi yetersiz - TAŞINABİLİR DISK ALINABILIR
    - Ekran kartı vasat (Özellikle oyun severler için)
    - USB 2.0 portu çok yetersiz! sadece 1 tane. USB HUB ALMAK ŞART

    ARTILAR:

    - Tasarımı, inceliği
    - 5 saatlik batarya ömrü
    - Multitouch (çoklu dokunmalı) trackpad
    - LED ekran
    - 802.11n + Bluetooth 2.1/EDR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 16 Ocak 2008; 14:52:56 >




  • Haber için teşekkürler fx57. Tasarım olarak Apple yine iyi iş çıkarmış. Özellikleri hiç de yabana atılır gibi değil ama slot bir dvd-rw çok iyi olurdu.
  • bu şnceliğe slot mlot da olmaz onu geçelim.
    ama sadece 1 tane usb olması şaka gibi bişey. 2-3 olması lazımdı en az bunun incelikle alaksı yok 1 arkadaya 2 yana usb koyulabilirdi. üst üste değil yanyana duracak sonuçta. 1 usb yav düşüncesi bile komik apple hayata geçirmiş bu çağda, helal olsun!! ethernet yok o da komedi. 1 mm daha kalın olsun ethernet olsun be kardeşim!!! performans olarak fena değil çift çekirdek c2d 1,6 ghz işlemci ve 2 gb ram windows ve leopard için gayet yeterli. grafik çözümü x3100 onboard çok da küçümsemeyin ben gma 950 ile vista arayüzünü bile akıcı çalıştırıyorum!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 16 Ocak 2008; 13:41:45 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TrDr_22

    İkinci bilgisayar olarak mı üretilmiş..!!

    Forumun alayı ogrenci alan cıkar inşallah

    Yaza dogru 2.el bolumunde 1 adet ayırın bana da (;



    ABD de bir öğrenci alabilir harçlığıyla belki ama burada hangi öğrenci o kadar para verecek..
  • Bence tamda bizim icin TURKİYE icin uretilmiş bir urun hepimizin yaptıgı MSN-İNTERNET nukleer reaktor projesi yapanları ayrı tutuyorum tabii ki(;
    Bunu alırsın 3 sene boyunca daha estetik bir notebook cıkmayacagından emin sekilde kullanırsın sonra da OLED ekrana gecersin oldu bitti..

    3KG luk aletleri notebook diye kullanan arkadaşlar notebook boyle bişeydir işte gorun , Arka cebinize atar yanınızda goturur-getirirsiniz icabında(;

    Performans isteyem BİGTOWER kasasını alır icine de ne buluyorsa doldurur sonra MSN'e devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 16 Ocak 2008; 13:58:31 >
  • Arkadaşlar 2.5kg luk kaba saba bir aletten değil neredeyse dizüstülerin ipod nano'su olarak tarif edilebilecek bir cihazdan söz ediyoruz. Bu incelikteki dizüstülerin hiç birinde optik sürücü olmaz zaten. Ek olarak Bluetooth desteği var alırsınız bluetooth destekli 1 tane fare usb 2.0 portu için de usb hub alırsınız, 802.11n bana yetmez illa kablo ile bağlanacağım ağa derseniz USB ethernet kartları da mevcut. Bu gün PCMCIA yuvasından takılan ses kartı, tv kartı, ethernet kartı, kablosuz ağ kartı, kart okucuyu gibi ürünlerin hepsinin USB versiyonları mevcut.

    Dizüstü sahibiyseniz bilirsiniz bu alette optik sürücü en az kullanılan donanımlar arasında yer alırlar. Ayrıca dizüstü oyundan ziyade iş ve çoklu ortam görevlerini yürütme amacıyla kullanılan bir alettir bu yüzden donanımsal özellikleri fazlasıyla yeterli...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TrDr_22

    Performans isteyen BİGTOWER kasasını alır icine de ne buluyorsa doldurur sonra MSN'e devam



    Güzel alet b.k atcak bi taraf bulamadım...
  • Açıkçası ben bunu beklemiyordum.

    Bu alet bence cok satmaz, Çünkü genelde herkes öncelikle laptop perfomansı ve fiyat bakıyor.
    Bu durumda SSD dışında çok fazla artısı yok bence.

    Ben daha çok iPhonu'un büyüğü bir TabletPC ya da Dual Touch Screen laptop falan hayal etmiştim.
    Olmadı !
  • ürünün fiyat tarafı çok iddialı. birebir karşılaştrma yapamayız ama bununla yarışabilecek tek seri SONY VAIO SZ ve hem fiyat hemde taşınabilirlik konusunda geride kalıyor... tabi optik okuyucunun olmayışı bu aletteki en büyük eksi bence, sonuçta birçok yazılımı cd-dvd ile kuruyoruz ve makineyi olduğu haliyle kullanmayacak olanların sayısı bence epey var. software üreticilerini ürünlerini optik medya yerine usb ile vermeye ikna edebilirlerse gayet iyi satış rakamlarına ulaşırlar
  • O saydıklarını eksiklik olarak goren arkadaşlar dediklerinizin hepsi SONY SZ serisinde mevcut hemde cok daha performanslı ve sadece 0.3kg daha agır isteyen onu alır ..

    Ama estetik baska birsey bu sadece tiyklik ile alakalı degil
  • Hadi USB port sorununu hallettik ama tek tek alıncada astarı yüzünden pahalıya çıkıyor o zaman..


    Dr.Bott T3 Hub 2.0

    Apple'dan MacBook Air; Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı
    Apple'dan MacBook Air; Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı



    Dr.Bott T3 Hub 2.0 (Üçlü USB Çoklayıcı) Gümüş
    Bizde: 43,57 YTL
    21,47 EUR + KDV Weblebi.com

    Bilgisayarınızdaki tek bir USB kapısını 3 çıkışa kadar çoğaltan T3 Hub 2.0, harici güç kaynağı gerektirmeksizin USB floppy sürücü ve USB Flash Bellek gibi güç isteyen cihazları çalıştırabilmektedir.

    Bilgisayarınızın USB kapı sayısı günümüzde gittikçe çoğalan USB çevre birimlerine yetersiz kalıyorsa, USB 2.0 hızıyla T3 Hub tam aradığınız ürün.

    - Beyaz rengi ile MacBook gibi beyaz renkli bilgisayarlara ideal uyum
    - Direkt USB kapısına takılabileceği gibi, bilgisayarın dahili çıkış kapıları etrafında karışıklığı giderebilmek için uzatma kablosu ile de takılabilir (ürüne dahildir)
    - Tüm taşınabilir hub'larda olduğu gibi, güç kaynağı olmayan başka bir kapıya (örneğin klavyelerde bulunan USB kapıları) takılamaz. Yani mutlaka bilgisayar üzerindeki dahili kapılara takılması gerekmektedir.
    - USB 2.0 ve USB 1.1 uyumludur.
    - Tak çalıştır uyumludur.
    - Bus hatası tanımlama ve düzeltme özelliği
    - 3 bağlantının tümünde de 480, 12 ve 1,5 Mbps aktarım hızları
    - Aktif cihazları LED ile gösterme
    - T3Hub 2.0, bilgisayarınızı kapatmayı gerektirmeden takılabilir.
    - T3Hub 2.0 tüm USB cihazlar ile uyumludur.
    - T3Hub 2.0, platform bağımsız çalışır (Mac OS (9 ve X), Win98/ME, Win2k/XP ve Linux desteklenmektedir)
    - USB uzatma kablosu ürüne dahildir.

    Apple'dan MacBook Air; Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı


    USRobotics USR815421 125Mbps KABLOSUZ USB ETHERNET KART

    Bizde 40,00 USD + KDV Hepsiburada.com
    KDV Dahil 55,51 YTL

    U.S.Robotics Wireless MAXg USB Adapter, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için yüksek performanslı ve güvenilir bir ağ bağlantı olanağısağlar. Benzersiz MAXg™ Teknolojisine sahip olan USB adaptör, standart 802.11g’ye göre %50 daha fazla kapsama alanı sağlar - 125 Mbp MAXimum performans sağlarken ev ya da küçük işyeri ağınız için güvenilir bağlantı sağlar.
    MAXimum Kapsama - Standart 802.11g’ye göre %50 daha fazla
    MAXimum Hız - 125 Mbps performansı
    MAXimum Güvenlik - Sektörün en yüksek güvenliği, ağınızı bilgisayar korsanlarına ve Internet üzerinden gelen yetkisiz erişimlere ve kablosuz ağ karışmalarına karşı korur
    MAXimum basitlik - SureStart kurulum sihirbazı, tek bir işlemle USB Adaptörün ve eğer varsa U.S. Robotics MAXg Router’ın kurulumu yapmanıza yardımcı olur, kablosuz bağlantınızı test edip onaylar ve güvenlik ayarlarınızı çok kolay bir biçimde yapar

    GENEL
    MAXg teknolojisi 125 Mbps hıza kadar performans
    SureStart kurulum sihirbazı
    Döner/yönlendirmeli anten (Döner/Yönlü anten ile daha iyi kapsama alanı)
    USB 2.0 konnektör
    ETSI için 13 kanal
    Dizüstü ve masaüstü bilgisayarları ile birlikte kullanılır ve bir USB 2.0 arayüzü ile yüksek performans sağlar.
    Mükemmel Uyumluluk Standart 802.11b, 802.11g ve hızlandırılmış kablosuz teknolojileri ile tam uyumluluk

    GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ
    802.11i (WPA2)
    Wi-Fi Korumalı Erişim (Wi-Fi Protected Access-WPA), TKIP
    AES Şifreleme
    64/128-bit Kablolu Eşdeğeri Gizlilik (Wired Equivalent Privacy-WEP) şifreleme
    802.1x kimlik denetimi

    DİL DESTEĞİ
    Kutu: İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Felemenkçe
    Kurulum kılavuzu: İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Felemenkçe
    CD-ROM Kullanım kılavuzu: İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Felemenkçe, Portekizce, Çekçe, Lehçe, Rusça, Macarca, Türkçe

    MİNİMUM SİSTEM GEREKSİNİMLERİ
    Pentium veya dengi işlemcili PC, 100 MHz veya üzeri
    USB 2.0 veya USB 1.1 Portu
    Windows 2000/XP

    AMBALAJ İÇERİĞİ
    U.S. Robotics Wireless MAXg USB Adapter
    Hızlı Kurulum Kılavuzu
    Kurulum CD-ROM’u/Kullanım Kılavuz
    GARANTİ: Satın alma tarihinden itibaren 2 yıllık sınırlı üretici garantisi

    ------------------------------------------------------------------------------

    Apple'dan MacBook Air; Dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı


    PHILIPS SPD4001CC TAŞINABİLİR DVD±RW DL YAZICI

    Bizde 149,00 YTL + KDV
    KDV Dahil 175,82 YTL Hepsiburada

    Taşınabilir slim DVDRW (+/-)
    DL 8.5GB, 8x DVD+R / 8x DVD-R / 4x DL / 8x DVD+RW / 6x DVD-RW yazma hızı
    8x DVD okuma, 24x24x24x CDRW
    8.5 GB çift katman kapasitesi
    USB 2.0 bağlantı
    Nero6 CD/DVD kayıt yazılımı
    Dinamik kalibrasyon/seamless link ile hatasız kaliteli kayıt.


    HEPSİ TOPLAM: 274 YTL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 16 Ocak 2008; 15:00:16 >




  • Arkadaşlar forumda buna para verecek arkadaş yok gibi (tabi parasızlıktan)ama baya şık bir alete benziyor.Ekran dokunmatik olsaydı harbiden çok iyi olurdu yani teknoloji ile tamamen bütünleşmiş olurdu.
  • arkadaşlar öncelikle bu alet daha çok iş için tasarlanmış birde trent olayı var ama ayrı benim patronum aldığından beri lap topunu 1 kere dvd yazdırmadı ben şahidim zaten bütün datalar artık usb yle geliyor mouse olayınıda bluetoothla çözdükmü olay bitmiştir önemli olan hafif ve taşınabilir olması bir kere 4 saat boyunca kendi laptopumu bir fuarda taşımak zorunda kaldım resmen akşam kolum uyuştu ya
    elmacılar işi biliyor adamlar tasarım adamı bak çıksın buda çılgın bir trend olucak şekli şemalı çok iyi bir alet benden tam puan aldı
  • cihazın ağırlığı ile ilgili bilgi var mı? ben mi göremedim yoksa?
  • bunun hafif olduğunu nerden bilioruz ki? resmi bi açıklama var mı?
  • Donanım habere takılmak için iyiiiii!!!
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.