Şimdi Ara

Asrock ilkleri yapmaya devam ediyor; nForce 650i SLI ile Yorkfield ve 1600MHz FSB desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anakart dünyasındaki rekabet bu yıl daha da artacak gibi gözüküyor. Zira şimdiye kadar daha çok giriş seviyesinde çözüm hazırlayan bazı üreticiler orta-üst seviye anakart üretimine de başlayacaklar ki bu üreticiler arasında kuşkusuz en popüleri son günlerde duyurduğu anakartları ile gündemden düşmeyen Asrock. Hazırladığı anakartlar ile sektörü ve kullanıcıları şaşırtmayı başaran Asrock, duyurduğu son anakartı ile "yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dercesinde şaşırtıcı olmayı ve sürpriz yapmayı başarıyor. Firmanın en yeni anakartı olan Penryn1600SLI-110dB kullandığı yonga seti ve destek verdiği işlemciler göz önüne alındığında son derece önemli bir model olarak karşımıza çıkıyor.

    Bilindiği gibi Nvidia'nın nForce 6 serisi dahilinde yer alan yonga setlerinin Intel'in 45nm üretim teknolojisine sahip olan Penryn işlemci ailesinden sadece Wolfdale kod adlı çift çekirdekli işlemcilere destek verebildiği, Yorkfield kod adlı dört çekirdekli işlemcilerle ise uyumusuz olduğu iddiaları ortaya atılmış sonrasında Nvidia'nın, Penryn işlemcilerini sorunsuz bir şekilde ve yüksek performansla kullanmak isteyenlere yönelik olarak nForce 780i SLI yonga setinin tavsiye ettiğine tanık olduk. Nvidia'ya yakın kaynaklardan gelen en son bilgiler ise nForce 6 serisi ile Yorkfield işlemcileri arasında yaşanan sorunun yonga setinden değil anakart tasarımından özellikle de referans anakart tasarımından kaynakladığı söylentileri kulaktan kulağa dolaşmıştı.

    Açıkçası Asrock'ın hazırladığı yeni anakartı Penryn1600SLI-110dB, tüm bu söylentilere ve yapılan tartışmalara noktayı koyuyor. Zira Nvidia'nın nForce 650i SLI yonga setini kullanan anakart Intel'in çift ve dört çekirdekli Penryn işlemcileri ile çalışabilmenin de ötesinde 1600MHz FSB desteğine de sahip. Bilindiği gibi şu an için hem Nvidia'nın hemde Intel'in mevcut yonga setleri resmi olarak 1600MHz FSB desteği sunmuyorlar. Bugün iddialı pek çok anakart üreticisinin yüksek fiyat etiketine sahip nForce 650i ve nForce 680i SLI yonga setli anakartları Yorkfield işlemci desteği sağlayamazken Asrock'dan gelen bu hamle gerçekten de ilgiyi hak ediyor. Firmanın yeni anakartı Penryn1600SLI-110dB'nin özellikleri bunlarla sınırlı değil elbette.

    Uygun fiyat seviyesinde zengin ve farklı özellikler ile donatılan anakartlar hazırlayarak popüler olan Asrock'ın 2008 yılında vites yükselteceğini ve kalite çıtası arttırılmış yeni anakartları ile farklı segmentlere de giriş yapacağını daha önce yaptığımız haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık. Firmanın bu haberimize konu olan en yeni anakartı Penryn1600SLI-110dB de Asrock'ın yeni anlayışı doğrultusunda hazırlanan ve segmentinde iddialı olacak özel bir model. 3 adet PCIe X16 slotuna sahip olan anakart SLI teknolojisini de destekliyor. Pasif soğutması ile HTPC'lere de göz kırpan Penryn1600SLI-110dB üzerinde kullanılan ve Asrock'ın kalite çıtasını arttırdığının önemli bir göstergesi sayılabilecek katı kapasitörler de dikkatlerden kaçmıyor. 8GB'a kadar DDR2-800/667/533MHz bellek desteği de sunan anakart ekstra başka özelliklere de sahip.

    1600MHz'e kadar FSB, çift ve dört çekirdekli Penryn ve Intel'in an itibariyle satılmakta olan güncel diğer tüm işlemcileri ile de çalışabilen anakart, 650i SLI C55)+ nForce 430 yonga seti paketini kullanıyor. Gigabit LAN ve 2 x IEEE1394 portuna da sahip olan anakart üzerinde ayrıca 4 x SATAII konnektörü yer alıyor ve farklı RAID (RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, JBOD ve RAID 5) konfigürasyonları ile NCQ desteği de sağlanıyor. Anakartın bir diğer önemli özelliği de sahip olduğu ses yongası. Realtek'in en güncel ses kodeklerinden biri olan ALC890'a sahip olan Asrock Penryn1600SLI-110dB, 8 kanal yüksek tanımlı ses desteği başta olmak üzere içerik koruma teknolojisine ve 110dB dbr'li DAC desteğine de sahip.

    Asrock'ın yeni anakartı Penryn1600SLI-110dB kullandığı yonga seti ve destek verdiği işlemciler açısından gerçekten özel ve dikkat çekici bir model. Asrock'a artı prestij kazandıracak olan yeni model, nForce 6 yonga setli anakartları ile Yorkfleld desteğini henüz sağlayamayan üreticileri ise üzecek gibi görünüyor.


    Sayfanın Linki : http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?p=425719#post425719








  • Asus ve Asrock'ın kardeş firma oldukları sürekli söylenir. Asrock'ın bu modelinin aksine Asus'un nForce 6 ile Yorkfield desteği verememesi gerçekten ortaya ilginç bir tablo çıkarıyor.

    Asrock ilkleri yapmaya devam ediyor; nForce 650i SLI ile Yorkfield ve 1600MHz FSB desteği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 15 Ocak 2008; 23:33:32 >
  • ASROCK'un mühendisleri, ASUS'dan oraya , "Bunlar deli mi yoksa" diye gönderilenler mi acaba
    Şaka bi yana, adamlar coşuyor, iyi iş çıkarıyor son zamanlarda çok güzel ürünler çıkardılar.
  • İlk yorum benden. demekki mesele destekleme meselesi değil. bence bilerek kullanıcıları yeni anakart almaya yöneltmek için.sözde yeni kartların hepsi kati kapasitor filan uzun ömürlü ama gel görki dünyanın parasını ver ama yeni işlemçileri desteklemesin
  • Asrock bence başka bir planı var!!!! mesala asusu silmek
  • Firmalar yavaş yavaş ellerindeki 680i ve 650i anakartlara 45nm quad ve dualcore işlemci desteği verecekler merak etmeyin, 780i chipsetle ilgili problemlerin ardı arkası kesilmiyor, yeni chipset piyasaya düzgün girene kadar elde sadece bu chipsetler var.. Ama dahada önemli bir şey var oda 6xx serisi chipsetin quadcore işlemciler ile FSB konusunda pekte iyi anlaşamamasıydı, Asrock acaba bios ile ilgili bir modifikasyonla problemimi çözdü yoksa sadece şansınımı deniyor pazar payı için..
  • Yanlız O pcı x16 solotları fazla yakın değilmi tek slotluk bile gözükmüyor bi ilginç?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZomBak -- 16 Ocak 2008; 0:19:01 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZomBak

    Yanlız O pcı x16 solotları fazla yakın değilmi tek slotluk bile gözükmüyor bi ilginç?


    artı o 3 slotu ne yapacağız... fizik kartı olayı fos çıkmamış mıydı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rabitelli


    quote:

    Orjinalden alıntı: ZomBak

    Yanlız O pcı x16 solotları fazla yakın değilmi tek slotluk bile gözükmüyor bi ilginç?


    artı o 3 slotu ne yapacağız... fizik kartı olayı fos çıkmamış mıydı?



    Triple Sli için 3 tane slot
  • Haber için teşekkürler fx57. Asrock 650 çipsette anakartın pcb si ile oynayarak mı yoksa bios ile mi 45nm desteği vereyor, merak ettim doğrusu?
  • ASROCK ucuz ve güzel iş yapiyor , bakalim stoktaki fiyatlari ve yeni ürünleriyle neler göstercek.
  • 1600 MHz'de 650i SLI %100 düzgün mü çalışacak yani? Voltajı yüksek tutulsa bile, etkili bir soğutma gerekir.

    Özel üretim yongalar mı bunlar? :)

    Yoksa, bahsedilen tasarım değişikliğiyle mi düzgün çalışabilirlik sağlanacak? Bu durumda, 650i SLI, o bildiğimiz çok ısınan kuzey köprüsünü aslında yanlış mı biliyoruz? (Elini yakanlar mevcut, bu köprünün pasif soğutucusunu elleyenler arasında).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Ocak 2008; 14:04:22 >
  • Acaba Nforce 6 serisi pciex2.0 destekliyor mu?Bende de xfx 650i ultra var,ondan sordum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arbuzik

    Acaba Nforce 6 serisi pciex2.0 destekliyor mu?Bende de xfx 650i ultra var,ondan sordum.


    Hayır, Nvidia cephesinde PCIe 2.0 desteğil 780i SLI ile ki onda da BR04 adlı özel bir yonga ile sağlandı. Doğal PCIe 2.0 desteği ise 790i SLI ile gelecek.
  • haberin alındığı sitede yazana göre tek kart kullanacaksanız ortadaki beyaz slota kartı takıyorsunuz ve X16 hızında çalışıyor.Eğer SLI yapacaksanız yanlardaki sarı slotlara takacaksınız X8 hızında çalışıyor.Asrock'un anakartları gerçekten sağlam stabil anakartlardır.Tek eksiği overclock eksiğidir.İnşallah bu modelde overclock olayı güzeldir.
  • Kart çılgın özelliklere sahip. Sırf ses kartı yeter 110db ne demek
  • Bence Asus riskli projeleri asrock adı altında pazara sunuyor ,böylece firmanın adıda riske atılmamış oluyor.

    Asrock bi nevi deneme tahtası yani....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 17 Ocak 2008; 13:32:19 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: homebird

    Bence Asus riskli projeleri asrock adı altında pazara sunuyor ,böylece firmanın adıda riske atılmamış oluyor.

    Asrock bi nevi deneme tahtası yani....

    kesinlikle haklısın
  • Adamlar mühendislik yapıyor saygı duyuyorum gerçekten ASROCK
  • kuzey köprüsünün soğutucusu nekadar büykmüş öyle maşallah ufaltsınlar biraz boşa masraf okadar katı kapasitör koymuşunuz soğutucuyuda adam akıllı yapsaydınız ya biraz kardeşim ya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.