Şimdi Ara

setkom batmış(motorola modem sahiplerinin dikkatine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • motorola kablo modemleri türkiyeye getirip satan ve servis himzeti veren setkom isimli firma artık hiçbir şekilde modemlerin satış ve desteğini üstlenmediklerini söyledi.benim modemim bu sabah arıza yaptı ve 1.5 sene daha garantisi var nereye göndermem gerektiğini bile söyleyemiyorlar.bu konuda bilgisi olan varmı? modem hepsiburada.com üzerinden alındı ancak ordada zaten bir süredir stok dışı görünüyor setkom modem gönderemediği için.destek veremeyeceklerini düşündüğüm için hiç danışma gereğide duymadım.şimdi bu noktada ne yapmak gerekiyor acaba



  • Türksata bi danış istersen belki alternatif bir servis biliyorlardır onlar..
  • Kötü bir durum olmuş.Modemler elimizde kaldı desenize.
    Ben bu adamları anlamakta güçlük çekiyorum.Şu an garantisi sürüyor ama bir arıza yapsa gönderecek yer yok.Nasıl iştir anlamış değilim.Çocuk oyuncağına çevirdiler.Madem altından kalkamayacaksın girme bu işe.Bizim günahımız nedir.
  • malesef durumun türksat ile alakası yok onlar kendileri naptıklarındanda haberleri yok zaten..

    nerden geldiyse bu saçma sapan arıza başıma.
  • Modem arızalanınca değiştirmekten başka çare kalmayacak sanırım.Nasıl yapacağız acaba.Umarım tamiri ile ilgilenen bir yer vardır.parası ne ise verecez yeterki tamir eden yer çıksın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BrooklynZU

    Modem arızalanınca değiştirmekten başka çare kalmayacak sanırım.Nasıl yapacağız acaba.Umarım tamiri ile ilgilenen bir yer vardır.parası ne ise verecez yeterki tamir eden yer çıksın


    zor o işler firmware arızaları kolay gibide parça değişimi falan çok çok zor
  • Evet malesef öyle görünüyor.Ya netmaster alacaz arıza çıkınca ya da ADSL e geçecez
  • muhattabın hepsiburada.com dur. gönder gerisini onlar düşünsün.
  • hepsiburada.com'a gönder modemini, göndermeden önce ara, kabul etmek ve modemini yaptırmak zorundalar, çünkü Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmek 13/I. maddeye göre:

    "Ücretsiz Tamir Yükümlülüğü

    Madde 13 - Satıcı, malın; garanti süresi içinde, gerek malzeme ve işçilik gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamirini yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür."

    not: hepsiburada.com satıcı konumundadır, satıcı 4/j. maddeye göre:

    "j) Satıcı: Kamu tüzel kişileri de dahil olmak üzere ticari veya mesleki faaliyetleri kapsamında tüketiciye mal sunan gerçek veya tüzel kişileri,"

    Ayrıca setkomun ifadesi de yanlış, çünkü ithalatçı konumunda olan setkomun 15. maddeye göre yükümlülüğü var, bu yükümlülük:

    "Hizmet Yükümlülüğü

    Madde 15 - İmalatçı-üretici veya ithalatçılar, garanti belgesi ile sattıkları malların bakım onarım ve kullanımına ilişkin satış sonrası servis hizmetlerini yeterli olarak vermek ve bunun için gerekli tedbirleri almak zorundadır."

    Setkomla uğraşmadan doğrudan ürünü hepsiburadaya gönder, onlar satıcı sıfatıyla arızayı gidermekle yükümlü..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mutimuti

    muhattabın hepsiburada.com dur. gönder gerisini onlar düşünsün.


    haha yok öle bşi ;)
  • @biber2006

    bu özel bir durum hepsiburada böyle şeylerin karşısında apışıyor kalıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaedHrOS

    @biber2006

    bu özel bir durum hepsiburada böyle şeylerin karşısında apışıyor kalıyor.


    Hepsiburada.com bu talebi reddemez, 14/sonda:

    "Satıcı, tüketicinin bu Yönetmeliğin 13 ve 14 üncü maddelerinde belirtilen taleplerini reddedemez. Tüketicinin bu taleplerine karşı satıcı, bayii, acente, imalatçı- üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludurlar."

    Eğer gereğini yerine getirmiyorlarsa Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na şikayet edeceğini söyle, bu yönetmeliğe göre yetkili ve idari cezayı kesecek makam onlar,

    hepsiburada.com'un apışıp kalması yıldırma taktiği, sen vazgeçip kaderine razı olasın diye, yazdıklarımı aynen söyle de korksunlar, işini halletsinler..
  • unutmadan müşteri hizmeti yetkilileri ile konuşup çeneni boşuna yorma, onlara laf anlatamazsın, daha üst düzey yetkiliyle konuşmak istediğini söyle..kanunda, yönetmelikte ne yazıyor bilmiyorlar, bu konuda kısa dönem eğitim alıp orada oturan kimseler çünkü..
  • hepsiburada.com ile telefonla görüşülebiliyormu bilmiyorum.sadece mail oalrak biliyorum.
  • Haklısın tel no.larını göremedim ben de, mail yoluyla iletişim kuruluyor heralde..neyse sen istanbuldaysan aşağıdaki linkleri bir incele, sonuçtan haberdar et bizi:

    http://www.hepsi burada.com/musteri.aspx?id=24&type=0

    http://www.heps iburada.com/servismerkezleri.aspx

    http://www.hepsi burada.com/musteri.aspx?id=35&type=1

    not: hepsi-burada boşluğunu kaldır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biber2006 -- 15 Ocak 2008; 17:56:50 >




  • Bence Hepsiburada'ya güvenip, yollarım gerisini onlar düşünsün dersen daha büyük hata etmiş olursun. Böyle durumlarda 'ellerinden geldiği kadarıyla' hiçbişey yapmıyorlar... Setkom ile iletişime geçip sorunu çözmeye çalışman daha mantıklı olur bana göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi underblood -- 15 Ocak 2008; 18:31:19 >
  • @biber2006

    Hocam süper bilgi veriyorsun. Güzel de ülkemizde yürütme yok denecek kadar az...
  • zaten türksat zor abone buluyor bir bu eksikti
  • hepsiburadya yollayacaksın. 30 gün içinde tamir edip yollamaları gerekir. yollayamazlarsa para iadesi alacaksın. bu senin hakkın.senin direk ithalatçıyı araman yanlış. satıcıya verirsin o tamir eder. eğer garantiye yolladıktan 30 gün sonra para iadesi veya tamir edilmiş/değiştirilmiş ürün gelmezse tüketici heyetine gideceksin. işte yasal süreç
  • motorola gibi kaliteli 7/24 sorunsuzca online olabilecek bir modeme arıza yakışmadı. Birde üstüne setkomun batması kötü olmuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.