Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
x1600 pro için fan tavsiyesi??

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> x1600 pro için fan tavsiyesi?? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
RealGangsta

Sisteme Gözat

14 Ocak 2008; 0:12:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar asus x1600 pro'm var ve buzdolabı motoru gibi ses çıkarıyor. geceleri download veya oyun için açık bırakıyorum ve uyutmuyor. müzik açıyorum gürültüyü bastırmıyor. fanı değiştirmek istiyorum ortalama 60 milyonluk fan önerebilirmisiniz? (sessizlik çok önemli overclock yapmayıda düşünüyorum)

ben aşağıdaki fanları buldum;

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RS044

Revoltec VGA Cooler Graphic Freezer Pro

Ağırlık: 300 g
Boyut: 162 x 112 x 44mm
Heatpipe(ısı boruları): 0,6 MM kalınlığında 2 adet ısı borusu
Soğutucu tamamında kullanılan materyaller: Alüminyum ve Bakır
Kullanılan Fan Boyutu: 80 x 80 x 10mm
Bilye Tipi: inanılmaz Sessizlik İçin Sıvı Yağ İçinde Motor
Tölerans: 2000 +/- 10%
Maksimum Gürültü: 22.0 dB(A)
Hava Akımı: 40,04 m³/h
Fan Ömrü: 40.000 saat
Bağlantı birimi: 12 Volt DC
Güç Tüketimi: 1,68 W
Amper Birimi: 0.14 A
Bağlantı tipi: 3-Pin Molex ve çevirici

Kutu İçeriği:
Revoltec Graphic Freezer Pro
3- 4-Pin Adaptör çevirici (4pin molex bağlantı imkânı için)
4 Alüminyum Özel Çipset Soğutucu(kendinden yapışkanlı)
Termal Pasta/Macun
Montaj için gerekli vidalar

Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2

Arctic Cooling, ekran kartları için hazırladığı ve başarı kazandığı pasif soğutması Accelero S1'i güncelledi. Rev.2 olarak anons edilen yeni soğutucunun en önemli özelliği hem ATi'nin hemde Nvidia'nın en yeni grafik işlemcileriyle uyumlu hale getirilmesi gösterilebilir. Zira Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2 esnek montaj kiti sayesinde artık ATi cephesinde Radeon HD 3850 ve 3870, Nvidia'nın ise G92 tabanlı GeForce 8800GT ve 8800GTS 512 modelleri ile kullanılabiliyor. Bakır tabanlı ısı aktarım borularına sahip olan yaprak tasarımlı soğutucu ayrıca ekstra olarak sunulan Turbo modülü dahilinde gelen fanlar ile desteklenebiliyor.

Soğutucunun genel özellikleri;

* 0dbA, gürültüsüz tasarım
* 4 adet bakır tabanlı ısı aktarım borusu
* Voltaj regülatörü için özel ııs dağıtıcı
* Video bellekleri de kapsayan tasarım
* Yüksek güvenilirlik
* Düşük Ağırlık
* 6 yıllık garanti

Arctic Cooling Accelero S1'in performansı;

Pasif soğutma ile sessizlik sağlayan soğutucu, ek olarak sunulan Turbo modülü sayesinde overclock'a da olanak tanıyabilmekte. Yapılan güncellemeyle AMD-ATi'nin HD 3800 ve Nvidia'nın 8800GT/8800GT modellerini de destekler hale gelen AC'nin iddialı pasif soğutucusu Accelero S1 Rev. 2 son kullanıcıların yanı sıra pasif soğutmalı ekran kartı hazırlamak isteyen üreticiler tarafından da ilgi görecek gibi görünüyor.

Ayrıca S2'side var bu linkte http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=125

not: kartımı değiştirdiğimdede kullanabileceğim bir soğutucu olması iyi olur. revoltec yeni kartlara uymuyor ama acclero 8800e bile uyuyor. Accelero pasif bir soğutucu ama 10$a fan eklenebiliyor.

Toshiba Satalite A300

Nokia 5320

losthell

Sisteme Gözat

14 Ocak 2008; 21:57:48 

x1600pro için fan alımaz hocam. Asusun fan hızı ayalanmıyormu?. Bende Sapphire var her sıcaklığa göre fan hızı ayarı yaptım boştayken hep 70 derece benim kart ve nerdeyse en düşük rpmde dönüyor ve çıt yok. Eğer fan ayarı yapılmıyosa atitooldan ve soğutucuda alacaksan bari yeni çıkan kartlarla uyumlu olsun gerçi pbc boyutları farklı fakat yinede son kartlara uygun apaaratı olan soğutucular varsa onları tercih et.

RealGangsta

Sisteme Gözat

14 Ocak 2008; 22:04:52 

asuslar ne sıcaklık gösteriyor nede fan hızı ayarlıyor.

Toshiba Satalite A300

Nokia 5320

soldier_x

7 Nisan 2008; 16:55:12 

aynı dertten bende müzdaribim okadar ses çıkarıyo çıkardığı sese göre bide performans verse gam yemicem düşük viteste yüksek devirde araba kullanmak gibi bişi

KaraDavut1989

Sisteme Gözat

7 Nisan 2008; 19:19:02 

Ekran kartları zaten kasa içerisinde en çok ses çıkartan parçalardan biridir.Bu nedenide küçük yüksek rpm'li fanlardır.Aşırı gürültü yaparlar.Sessizliğe önem veren biriyseniz ya pasif soğutmalı ekran kartlarına bakacaksınız yada 50-100 YTL gibi bir bütçe ayırıp ekran kartı soğutucusu alacaksınız.Revoltec'in o modeli gayet güzel bence fiyat/performans olarak iyi.Yanlız piyasada bulurmusunuz bilmiyorum.Arctic Cooling yada Zerothermler bakmanızı öneririm.Thermalrightta olur ama baya pahalı

Türk ve Osmanlı Tarihi Kulübü
fatihmese

3 Haziran 2008; 22:45:51 

Neden büyük fanlar takılamıyor?Hem sessizlik elde ederiz hemde daha yksek o/c potansiyeli olur.Sorun diğer pcı slotlarını kullanılmayacak duruma getirmek ise ben ona da razıyım.Zaten pcı kartım yok. .Belki başka bir nedeni vardır ama ne?Bu arada asusun fan ayarlarının oynanamaması ve sıcaklığını göstermemesi çok kötü.Şuanda gpu 614 bellekler ise 472 de çalştırıyor.Sıcaklıklar tam anlaşılmıyor.Ekran kartı gümlemez inşallah .Ama hatırı sayılır derecede fps artışı var.Eğer bu gümlerse 8800gt yada 3870 ddr4 düşünüyorum.Ama öncesinde güzel bir psu şart.

İntel Core 2 duo E6300 1.86 Ghz(2.66 günlük),Asus P5B Motherboard,Kingston 1 Gb DDR2 Ram,Asus-Ati EAX1600 Pro 512Mb (gpu:500@614,Ram=400=472),Western Dijital 250Gb 7200rpm,Asus 16x DVD Writer,Asus TA series 350W,Philips 17" LCD,All in one card Reader,Bluedisc 40Gb 5400rpm External HDD,Airties RT-211,Piranha 3.2Mp,Creative T6100 5.1
alperakdemir

4 Haziran 2008; 0:15:01 

forumları takip edersen zerotherm in gx815 var 65 ytl fln bi çok testte çok ii, bende kullanıyom(8600 gt)eskiden sesten çok şikayetçidim şimdi ses inanılmaz azaıldı ayrıca mavi ledleride çok hoş görnütü veriyoo

romantizma26

4 Haziran 2008; 1:32:24 

yazılanlanların aksine ben birbucuk yıldır kullanıyorum aynı revoltec sogutucuyu x1600 pro superimde su ana kadar gayet memnunum ama sen bilirsin ayrdimim olsun istedimne ses var dı nede sıcaklık problemi

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> x1600 pro için fan tavsiyesi?? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cell Shock DDR2 1000