Benim sizler gibi profesyönel anlamda bilgisayar kulllandığımı düşünüyorum webmasterlik felan fıstık.. 15.4" asus a3e kullanıyorum 1-2 yıldır.
taşımalık küçük bi notebooka ihtiyacım var.. evliyim ve masa üstü bilgisayarın zülum olacağını düşünüyorum..
yardımcı olursanız sevinirim hepsibur ... dan aldığım ve iptal ettirdiğim (iptal nedenim ürünün 5 gündür kargoya teslim edilememis) ürünü tekrar almak istemem ve kararsız kalmam..
FUJITSU SIEMENS AMILO Pi 2636 CORE 2 DUO T7250 2Ghz 13.3" 2048MB 250GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR
Ürün bu.. bikaç sayfa gezdim en son fujitsu ile ilgili yazı ağustoslarda yazılmış birisi fs nin hiçbir modeli alınmaz demiş birisi kasası iyi değil içi sağlam demiş çinde üretiliyo demiş ...
İşlemci Tipi Intel Core 2 Duo Chip Seti Intel 965GM Chipset İşlemci / Hızı Core 2 Duo T7250 2 Ghz 2MB 800MHz Ekran Özelliği 13.3" / 1280x800 / WXGA Ekran Kartı Paylaşımlı 224MB Sistem Belleği 2048MB Bellek Yuvası 2 Sabit Disk Kapasitesi 250GB 5400RPM 8MB Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı Klavye TR/Q Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g Bluetooth Özelliği Var Pcmcia Var USB (Adet) ? 3 FireWire Var Seri Port Yok S-Video (TV-Out) Yok Fax Modem Var 10/100 Ethernet Var Pil Ömrü (Saat) 3 Paket İçeriği Notebook+Çanta
2.3 kg olduğu bazı sitelerde yazıyo bazı sitelerde de bataryasının 5 saate kadar çıktığı yazdı..
tam olarak emin değilim elbette.. ürünün resimleride iyi hatta youtubedeki videosu da harika hergün izlemekten bi hal oldum :) http://www.youtube.com/watch?v=__OJKKtV8cM
Bir H.B klasiğidir zaten siparişin zamanında gönderilmeyişi.ayrıca ürün ismi de PI değil zaten SI Tavsiye ederim özellikleri güzel bir notebook.aşağıdaki linki tavsiye ederim HB den 100$ kadar daha ucuz
Notebooku hepsi.. den aldım. tuş takımı biraz kötü biraz sesli, ve basit.. ama çantası harika. bitane büyük çanta.. bide küçük taşımalık çata yapmışlar çok karizma içi kırmızı dışı siyahımsı.. kalite..
notebook harika şuanlık donma monma heç bişi yok. çok da hızlı. herkese tavsiye ederim. fujit den korkmayın.. şans işi bu şans..
Mobilite konusuna takmış biri olarak, sattığım 15.4" lik Acer'ımın yerine 12.1" ila 13.3" arası ekran boyutlarına sahip bir notebook almak niyetindeyim. Bu aralar FS'nin bu modelini inceliyorum. Genel olarak FS'den haz etmesemde tasarım olarak farklılığı beni biraz cezbediyor. Bu arada HB'de 1399$+kdv fiyat ve 150 ytl swatch hediye çeki ile satılıyor. Düşünüyorum kara kara.
ZeKeR; izlenimlerini biraz daha paylaşır mısın?
genel olarak izlenimlerim,
süper ötesi sessiz, fanını hissetmek imkansız, cd rom unun gömme olması çok iyi yani çekmece derdi yok, cd yi itele ve bırak, cd çalışırken biraz sesli ve titriyor klavye yeri,
en büyük eksisi klavye takımı biraz ses çıkartıyor ve tuşlara basınca sanki yer yerinden oynuyo gibi sallanıyor klavye bölümünün tamamı biraz dandiriklik var.
ben ikinci notebook olarak aldım asus 15.4 ümde var bu notebooka ölüm gelmiyo çok hızlı, donduğunu pek nadir gördüm.. 3-4 gündür açık kalıyo işlerimden dolayı..
ikinci bi eksisi touchpadi küçük :) touchpad kullanacaksan bazen alanın yetmediğini hissediyorsun.
kasası çok parlak çok göz alıcı, ekranı desen öyle çok iyi..
üst kapağın yapılışı biraz ilginç olmuş ekran tam açılmıyor asus notb.larda ekran dümdüz açılabiliyodu yani kuş bakışı ekrana bakabiliyodun.. bu ekranı tam açamıyosun.. kelepçeleri kırılabilir.
valla asus alan arkadaşlarım var.. asus almanı tavsiye ederim.. ben zaten başta yine asus alacaktım vazcaydım bunu aldım.. pişmanda değilim ama 13.3 lerin nekadar da hafif olsa insanlara yetmediğini farkettim..
iphone al daha iyi :)
Şirket herkese Fujitsu Siemens veriyor bizde notebook olarak. (Siemens olunca ) Neyse, genel olarak şunu söyleyebilirim. Isınma olayı hiç yok. Özellikle batarya ömrü çok iyi gerçekten..1 saat gibi sürede şarj olup, rahat 3-3.5 saat gidiyor , WiFi açıkken Kısacası kullanım olarak çok iyi notebooklar. Bendeki eski bir model, klavyesi yumuşak, oyle diger notebooklara göre sesli gelmedi. Onca zamandırda kullanılıyor. Touchpad iyi, rahatsız değil yani. Kasada saglam galiba. Çünkü bendeki 2-3 senedir kullanılan cihaz ve kasada bir sorun görmedim.
aynı üründen bahsettiğimizi düşünmüyorum.. bu ürün kasım ayında üretime başladı.
Ya bi konuyu belirtmeden geçemiycem çok yazdım ama bilgilenmesi gerekir herkesin..
CD-ROM 'dan şikayetimi geri alıyorum .. cd rom hiç titreme yapmıyor çalıştığını bile anlamak güç. çizik bozuk cd lerde titreme yapması normal..
ayrıca format atmak hiç bukadar kolay değil cd aramak yok cd bulmak yok kaybetmek yok..
bilgisayar açılırken F8 tuşuna basıyosunuz bi menü geliyor bu menüden fujit siemens recovery seçeneği sayesinde bilgisayarınızı tüm driverları kurulu bi şekilde vista home yükleniyor.. harika..
20 dakka sürmüyor bu olay..
FUJİTSU vazgeçilmezim oldu.
Zeker ..güle güle kullan. FS Amilo Pro V 2000 kullanıcısıyım. 3. yılını devirdi..Tık Yok. Herkes FS e olur olmaz şeyler söylüyor ....ama...ben çok memnunum...3 yılı aşkın zaman içinde 1 kere HDD sorunu nedeni ile servise gitti. Başka zerre sorun yaşamadım. Klavye ..Touchpad mouse ...ekran ( maşallah) ilk günkü gibi. Geçri aldığım tarihlerde (2004 sonu) en pahalı dizüstü bilgisyardı.
Senin aldığın modele çok benzer özelliklerde PI 2530 T 7300 var. Ekran kartı ATI HD 2300 ...fena bir kart değil....yalnız satııcının ilanında chipset i göremedim. Fiyatı 1.5000 YTL ...12 taksit. Ben de bu modeli almayı düşünüyorum...
Tekrar güle güle kullan.
Saygılar
Saol selimhun. dediğin gibi bu işler,
sanada alırsan hayırlı olur inşallah.
Arkadaşlar bu ben de bu modeli kullanıyorum. Ama vistadan hiç memnun değilim. Xp yüklemek istiyorum. firmanın web sitesinde sürücüler kısmına girdim. xp için tüm sürücüler mevcut fakat xp işletim sistemi ve bu sürücüleri desteklemediği belirtiliyor. Bu yüzden xp kurulup bu bu sürücüler yüklendiğinde doğacak sorunların garanti kapsamı dışında olacağı belirtiliyor...
Sistemi yedekleyip Xp kurup deneyeyim diyorum. ne dersiniz bir sorun olur mu acaba. bu modele xp yükleyen var mı aranızda?????????
Nasıl desteklemiyormuş?Ben de f-s nin teknik servisini aradım o da bana öyle söyledi.Güya yeni makinaların xp için desteği yokmuş da vista için varmış.Olur mu öyle şey?Neyse daha sonra xp kurduk sadece wireless kurulumu biraz uğraştırdı o kadar.Bence korkmadan yükleyin ama garanti olayına bir şey diyemem tabi...
evet arkadaşlar bu notebooku şu an özel fiyatla satıyoruz vade farksız 6 ay taksitle.. iletişim bilgilerimiz aşağıdadır... www.bilgisayars.com
XP yi destekler korkmayın.
Fujitsu siemens tavsiye etmem, onların yüzde 90 ında ısınma sorunu var ve bu ısınma sorunundan dolayı laptop un ömrü çok kısalıyor ki ısınma sorunu daha çok cpu bölgeisnde yoğun, Notebook un cpu su gitiğinde zaten çöpe atmak daha iyidir tamir etmek, Bence Hp, Toshiba, Dell, Sony gibi markalara yönelin, aralarında da aşırı fiyat farkı yok bildiim kadarıyla.
hocam ısınma sorunu olduğunu nerden çıkarıyorusun izmirde showroomda şu an 3 tane birden çalışıyor gelip kendin kontrol edebilirsin ısınma sorunu kesinlikle yok...
quote:
Orjinalden alıntı: bilgisayars
hocam ısınma sorunu olduğunu nerden çıkarıyorusun izmirde showroomda şu an 3 tane birden çalışıyor gelip kendin kontrol edebilirsin ısınma sorunu kesinlikle yok...
Bu forumun en önemli 2 sorunu,
1- ürün hakkında birebir tecrübesi olmadan genelleme yapılıp yanlış yönlendirilmesi ( örneğin, ısınma konusu, si 2636 yı araştırdığımda kullanıcı yorumunda ısınmadığından bahsediliyordu ( aynı şekilde bilgisayars arkadaşımızda değinmiş), burda cihazı kullanmayan arkadaşlar ısındığından bahsetmiş,
Bir başka örnek siemens çin malı deniyor tam aksine siemens hariç ( bazı modelleri) şuanki diğer nerdeyse tüm firmalar çin üretimi ( görebildiklerim, hp,acer,lg,lenova,msi,asus,dell vs.)
2- forumada danışmak için ürün soran arkadaşların, ürün aldıktan veya vazgeçtikten sonra konudan kaybolmaları
Bu iki konuda kendimizi değiştirmedikten sonra buralardan faydalı bilgi toplamak ancak samanlıkta iğne aramaya benzer
evet hocam aynen katılıyorum bu konuya... ayrıca fujitsu siemens cihazların arkasında made in germany yazıyor. yani alman üretimi.. üstündede alman mühendisliğiyle üretilmiş yazıyor.. bu çok önemli bir artıdır...
Cihazların sağlamlığı konusunda ;
FSC 2 seri ureti. Lifebook : Bulursanız hemen alın Amilo : Diger markalarada göz atın