Şimdi Ara

## J&W'den 770 ve 780G Yonga Setli Yeni AMD Anakartlar ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz yaz aylarında verdiğimiz bir haberimizde Çin kökenli J&W Elektronik isimli donanım firmasının Avrupa'da Nvidia tabanlı ekran kartları satabilmek için gerekli olan lisansı Nvidia'dan aldığı haberini sizler ile paylaşmıştık. O günden bu yana gündememize pek gelmeyen firma bugün iki yeni ve önemli anakartı ile tekrar karşımızda. Firmanın hazırladığı yeni anakartlardan biri entegre grafik işlemcisi bulunmayan 7 serisi yonga seti ailesinin giriş modeli olan 770 çipsetini kullanırken diğer ve bizce daha önemli model ise AMD-ATi'nin 23 Ocak'ta anons etmeyi planladığı dahili DirectX 10 destekli IGP'si yani entegre grafik işlemcisi olan 780G (RS780) yonga setini kullanıyor. Modelleri yakından tanımaya başlayalım.

     ## J&W'den 770 ve 780G Yonga Setli Yeni AMD Anakartlar ##


    JW-RX780X-AM2+

    Firmanın 770 yonga setini kullanan modeli RX780X-AM2+ genel görünümü itibariyle bizlere Abit'in aynı segmentte yer alan güncel anakartlarını hatırlamadı da değil. Anakart üzerinde AMD'nin 770+SB600 yonga seti paketi yer alıyor. Soket AM2 ve Soket AM2+ formundaki yeni nesil Phenom işlemciler de dahil olmak üzere firmaın güncel tüm işlemcilerine ve HT 3.0 teknolojisine destek veren anakartın ilginç noktalarında bir diğeri ise üzerinde çift PCIe X16 slotu yer alması. Zira bilindiği gibi AMD-ATi'nin 770 yonga setinde resmi olarak Crossfire desteği bulunmuyor ama son olarak J&W firması da dahil olmak üzere Abit gibi belli başlı bazı anakart üreticileri 770 yonga setini kullanan ve CF desteği sunan anakartlarını duyuruyorlar. Bu arada CF desteğinin 16X+4X formunda olduğunu da belirtelim.

    Anakart pasif soğutma ile geliyor. Katı kapasitör kullanımı ile artı puan kazanan anakart üzerinde PCIe X16 slotlarına ek olarak 2 adet PCIe X1 ve 2 adet te PCI slotu yer alıyor. 4 adet DIMM slotuna sahip olan J&W'nin yeni modeli RX780X-AM2+ Phenom işlemciler ile 1066MHz, Athlon64 işlemciler ile 800MHz'e kadar 8GB DDR2 bellek desteği sunabilmekte. 4 adet SATA-II konnektörüne sahip olan anakart üzerinde çok sayıda USB 2.0 konnektörüne ek olarak PATA desteği de bulunuyor. Farklı RAID konfigürasyonlarına da sahip olan anakartın bir diğer önemli özelliği ise çift BIOS'a sahip olması gösterilebilir. Açıkçası J&W firmasına yabancıyız ama firmanın hazırladığı anakartları sahip oldukları özellikler ile yabana atılır cinsten olmadıklarını işaret ediyor. Ürünün fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

     ## J&W'den 770 ve 780G Yonga Setli Yeni AMD Anakartlar ##


    JW-RS780G-UVD+

    Firmanın hazırladığı iki yeni anakarttan asıl ilgi çeken model JW-RS780G-UVD+ oluyor zira ürün üzerinde AMD-ATi'nin henüz anons etmediği fakat 23 Ocak'ta duyurulması beklenilen 780G yonga seti yer alıyor. Peki yonga setini ve dolayısı ile anakartı özel kılan nedir, şimdi isterseniz bu detaylara birlikte bakalım.

    AMD-ATi'nin RS780/780G yonga setinin kuşkusuz en önemli esprisi sahip olduğu dahili grafik işlemcisi olsa gerek. Firmanın yeni nesil Phenom işlemcilerine gerçek anlamda tam destek veren IGP'li ilk yonga seti olan 780G üzerinde DirectX 10 destekli olan ve Radeon HD 2400 serisi ekran kartlarına güç veren RV610'dan türetilmiş özel bir IGP yani dahili grafik işlemci yer alıyor.

    780G yonga seti üzerinde yer alan grafik işlemci rakip Nvidia'nın yeni MCP78 serisinde yer alan yada benzer çözüme göre 3D performansı açısından çok daha iyi performansa sahip olacağı ifade ediliyor. 3D performansının yanı sıra grafik işlemci UVD teknolojisini de destekleyecek, bilmeyenler için UVD'nin ne olduğunu da açmakta fayda var.

    UVD yada açılımı ile Unified/Universal Video Decoder özelliği ile IGP yani grafik işlemci HD olarak ifade edilen yüksek tanımlı videolara yönelik donanımsal video hızlandırma sağlıyor. Bu sayede HD video oynatımı sırasında IGP genel işlem yükünü kendi üzerine alarak işlemcinin mümkün olduğu kadar daha az meşgul olmasını sağlıyor. Sektörde var olan genel kanı donanımsal video hızlandırma teknolojisi açısından AMD-ATi'nin UVD özelliği Nvidia'nın PureVideo teknolojisinden çok daha başarılı.

    780G yonga setinin bir diğer özelliği ise sahip olduğu Hybrid yani melez Crossfire tekolojisi. Nvidia'nın Hybrid SLI teknolojisi ile rakip olan bu teknoloji yerine göre daha yüksek 3D performansı yerine göreyse daha düşük güç tüketimini hedef alıyor. Peki bu nasıl oluyor derseni, temelde bir süredir bazı dizüstü bilgisayarlarda kullanılan teknoloji ile aynı prensibe dayanıyor.

    AMD-ATi'nin 780G yonga seti dahilined yer alan grafik işlemci harici olarak takılabilecek ekran kartları ile paralel çalışarak daha yüksek 3D performansı sunmayı hedefliyor. Örneğin 780G yonga setli yeni bir anakart aldınız ve IGP'yi kullanmaya başladınız, bir süre sonra performansı yeterli gelmemeye başlayacak olan dahili grafik işlemcisinin yanına harici bir ekran kartı taktığınızda hem dahili hemde harici grafik işlemci paralel çalışarak daha yüksek 3D performansı elde edilmesini sağlayacak. Tabi 3D performansı gerekmeyen durumlarda harici ekran kartı devre dışı bırakılarak güç tüketiminde tasarruf da sağlanabilecek.

    J&W firmasının 780 G yonga setli yeni anakartı JW-RS780G-UVD+ diğer özelliklerine baktığımızda pasif soğutma ile gelen anakartın bir diğer önemli özellği de güney köprüsü olarak SB700 yongasını kullanıyor olması gösterilebilir. AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcileri dahil olmak üzere güncel işlemcilerine destek veren anakart üzerinde bir adet PCIe X16 iki adet te tipik PCI slotu yer alıyor. 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar 1066/800MHz bellek desteği veren anakart üzerinde HDMI çıkışı da yer alıyor. 6 adet SATA-II ve yeterli miktarda USB 2.0 konnektörünün de yer aldığı anakartın Şubat sonu veya Mart başında satış çıkması beklenirken fiyatı ise henüz belli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 13 Ocak 2008; 21:46:13 >







  • ucuz sistem toplıcaklar için iyi secenek olur herhald ama bize ters.
  • abi senin paran çok galiba bana hayrına amd 4000+ 3850 ddr2 2 gb bi sistem toplar mısın sana ters ama
  • üsttekinde full katı kapasitör kullanmışlar, ilginç
  • Haber için teşekkürler fx57. AMD anakartların yaygınlaştırılması sevindirici.
  • madde in Chin
  • haber için tesekurler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DraGonS

    abi senin paran çok galiba bana hayrına amd 4000+ 3850 ddr2 2 gb bi sistem toplar mısın sana ters ama


    LOL Aynen katılıyorum sana
  • Sade anakartlar sistem toplatıcılarına gün düştü!!!
  • sli veya cf yapinca pci slotu kullanilmaycak bu ne saçmalk tv karti veya creative gbi bomba bi ses kartını nasil takcaz?
  • kart kaliteli ve uygun fiyatlı görünüo ama bunun üzerine takılması atsalanmış işlemciler hem sorunlu hem de pahalı şu an için
    ayrıca oc kapasitesi kıt bi işlemciye kaliteli bi çipset bile fayda etmez

    ama yine de çeşitlilik görmek ve amd tarafında olması güzel...
  • Arkadaşlar bu tutturmuşsunuz OC sanki bilgisayar kullanıcıları OC'den başka bişey düşünmüyor.
    OC oluyormuş olmuyormuş kim takıyor allahınızı severseniz. herkes işinde gücünde eğlencesinde
    OC işiyle uğraşan öyle büyük bi kesim yok.
    Entegre grafik kartı kullanan 100 kişiden ancak 5 kişi OC'nin anlamını bilir belki 2 yada 3 kişide OC yapar.
    Örneğin çevremdeki bilgisayar kullanıcıların hiçbiri OC'nin ne anlama geldiğini bilmiyor.

    Adam süper kart yapmış yanınıda bi X2 yada phenom taktınmı yemede yanında yat.
    Cyrisis oynamak dışında her işini görür.
    bilgisayar demek'te crysis demek değil. bunun interneti var, film izlemesi var, potoğrafı var, MSN'si Facebook var.

    dünyada 1 milyar'ın üzerinde bilgisayar kullanıcısı var. kaç kişide crysis var. toplam 1.5 milyon satacaklarmış.
    %1 bile değil.

    Entegre Grafik Kartı diyoruz. Bırakın artık şu OC oluyor olmuyor muhabbetini.




  • hayırlı olsun vatana millete.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Snd

    Arkadaşlar bu tutturmuşsunuz OC sanki bilgisayar kullanıcıları OC'den başka bişey düşünmüyor.
    OC oluyormuş olmuyormuş kim takıyor allahınızı severseniz. herkes işinde gücünde eğlencesinde
    OC işiyle uğraşan öyle büyük bi kesim yok.
    Entegre grafik kartı kullanan 100 kişiden ancak 5 kişi OC'nin anlamını bilir belki 2 yada 3 kişide OC yapar.
    Örneğin çevremdeki bilgisayar kullanıcıların hiçbiri OC'nin ne anlama geldiğini bilmiyor.

    Adam süper kart yapmış yanınıda bi X2 yada phenom taktınmı yemede yanında yat.
    Cyrisis oynamak dışında her işini görür.
    bilgisayar demek'te crysis demek değil. bunun interneti var, film izlemesi var, potoğrafı var, MSN'si Facebook var.

    dünyada 1 milyar'ın üzerinde bilgisayar kullanıcısı var. kaç kişide crysis var. toplam 1.5 milyon satacaklarmış.
    %1 bile değil.

    Entegre Grafik Kartı diyoruz. Bırakın artık şu OC oluyor olmuyor muhabbetini.



    Al benden de o kadar. Çok doğru bir tespit. İnsanlar bu siteye giriyor ve gerçek anlamda araştırma soruşturma için fikir edinmeye çalışıyorlar. Fakat yukarıda da bahsedildiği gibi vatandaş standart işlemler için bir pc alacak hatta belkide ilk defa pc ile tanışacak ama öyle şeler yazılıyor ki pc alacak kişi yanlış yönleniyor. Şunu kimse unutmasın; bir kişi ferrari kullanıyor diye her önüne geleni ferrariyi tavsiye edemezsin. Parası olan var olmayan var, adam office işleri yapacak tutmuş 8800gts, 4 çekirdekli işlemci tavsiye edenler var. Cizim olayına zaten girmiyorum ağzı olan 512mb diyor başka bir şey demiyor. cin ali cizenede 512mb diyorlar Cadcam de binanın çelik konstrüksüyon yapanada aynı şeyi söylüyorlar. İnternet doğru bilgi kaynağı olmalı, yanlış bilgi kaynağı olmamalı...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lunarsoul


    quote:

    Orjinalden alıntı: Snd

    Arkadaşlar bu tutturmuşsunuz OC sanki bilgisayar kullanıcıları OC'den başka bişey düşünmüyor.
    OC oluyormuş olmuyormuş kim takıyor allahınızı severseniz. herkes işinde gücünde eğlencesinde
    OC işiyle uğraşan öyle büyük bi kesim yok.
    Entegre grafik kartı kullanan 100 kişiden ancak 5 kişi OC'nin anlamını bilir belki 2 yada 3 kişide OC yapar.
    Örneğin çevremdeki bilgisayar kullanıcıların hiçbiri OC'nin ne anlama geldiğini bilmiyor.

    Adam süper kart yapmış yanınıda bi X2 yada phenom taktınmı yemede yanında yat.
    Cyrisis oynamak dışında her işini görür.
    bilgisayar demek'te crysis demek değil. bunun interneti var, film izlemesi var, potoğrafı var, MSN'si Facebook var.

    dünyada 1 milyar'ın üzerinde bilgisayar kullanıcısı var. kaç kişide crysis var. toplam 1.5 milyon satacaklarmış.
    %1 bile değil.

    Entegre Grafik Kartı diyoruz. Bırakın artık şu OC oluyor olmuyor muhabbetini.



    Al benden de o kadar. Çok doğru bir tespit. İnsanlar bu siteye giriyor ve gerçek anlamda araştırma soruşturma için fikir edinmeye çalışıyorlar. Fakat yukarıda da bahsedildiği gibi vatandaş standart işlemler için bir pc alacak hatta belkide ilk defa pc ile tanışacak ama öyle şeler yazılıyor ki pc alacak kişi yanlış yönleniyor. Şunu kimse unutmasın; bir kişi ferrari kullanıyor diye her önüne geleni ferrariyi tavsiye edemezsin. Parası olan var olmayan var, adam office işleri yapacak tutmuş 8800gts, 4 çekirdekli işlemci tavsiye edenler var. Cizim olayına zaten girmiyorum ağzı olan 512mb diyor başka bir şey demiyor. cin ali cizenede 512mb diyorlar Cadcam de binanın çelik konstrüksüyon yapanada aynı şeyi söylüyorlar. İnternet doğru bilgi kaynağı olmalı, yanlış bilgi kaynağı olmamalı...


    doğru söze ne denir ki!!!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.