Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: 8800 GTS G80 320 MB - 8800 GTS G92 512 MB Karşılaştırması

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Cevap: 8800 GTS G80 320 MB - 8800 GTS G92 512 MB Karşılaştırması Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
tazmanyak_61

29 Mart 2008; 1:45:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

AMMADA UZUN HABERMİŞ.ACABA BU HABERİN TAMAMINI OKUYAN VARMIDIR

Tuğer

29 Mart 2008; 13:55:19 

Evet, uzun, kullanışsız bir konu, sadeleştirmeye çalışmış olsam da.

Fakat, içinde gereksiz yazı yok. Hepsini okumanız gerekiyor.

Okunmazsa, önceki sayfadaki gibi saçma sapan şeyler meydana gelebilir.
Gündoğdu

Sisteme Gözat

29 Mart 2008; 14:13:02 

Ben en azından 9600 GT nin 320 MB 8800GTS ye karşı bire fark atmasını beklerdim, Ama nerdeyse uygulamalarda denk sonuçlar almışlar..
Teşekkürler Tuğer....
Oldukça detaylı ve okunası bir yazı olmuş, sana birde 3870 lazım...

X1950XT İNCELEME

Tuğer

29 Mart 2008; 14:23:09 

@Gündoğdu, size ve düşüncelerini dile getiren herkese teşekkürler.

320 MB 8800 GTS'nin belleğini doldurtmadım. Sadece, Crysis'in Benchmark'ında (sahneler değil. Sahnelerin hepsinde 320 MB altında) çok az doldu (onda da en fazla 335 MB kullanım. Büyük çoğunluğunda 320 MB altında), o nedenle bir onda 8800 GTS G80 320 MB azıcık geri kaldı.

Bir de FEAR'ın testinde 640 MB GTS'nin %2 - %3 gibi daha iyi alması olası, 320 MB belleğin dolmamasına rağmen. bu da kesin değil. Hiç fark da olmayabilir.

Onun haricinde, 320 MB ile ilgili bir şey yok. O sonuçlar GTS 640 MB, başka deyişle belleği dolmamış G80 GTS sonucu oluyor (sabit sahnede, bellek dolmamışken 320 MB GTS'nin kayıp yaşaması beklenemez. Hatta bellek gecikmeleri daha düşük olabileceğinden, GTS 640'tan daha iyi sonuç bile alabilir).

Konuda ve başlıkta belirttiğim gibi, amacım kartların kendisini, bellek etkisinden bağımsız olarak görmek - göstermek. Grafik belleği etkisinin dahil olduğu normâl "kullanılabilirlik"i göstermek değil. Bunu istesem de yapamam çünkü. Konuda bundan bahsettim.

Gerçekte, 9600 GT 512 MB, 8800 GTS 320 MB'den çok daha iyi bir kart. Ben bunu testle gösteremezdim, kullanan anlayabilir.

Ama önüme 8800 GTS 640 MB ve 9600 GT 512 MB'yi koysalar, muhtemelen 8800 GTS 640 MB'yi seçerim (grafik belleği etkisinden bağımsız söylüyorum). 8800 GTS G80'in daha iyi hız aşırtılabilmesi yüksek olasılık dahilinde, zira.

EK: 320 MB GTS diyerek, bellek etkisinden bahsettiğinizi düşündüm. G80'i kastettiyseniz, cevabımın gereksizliği için özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 29 Mart 2008; 14:41:24 >
Tuz ruhu
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

29 Mart 2008; 15:30:20 

Dünyanın en iyi kullanıcı testi. İlk gördüğümde baştan sona okumuştum ama yorum yapmamıştım. Kesinlikle b irinci elden kaynak. Dah iyisi olamazdı
antiyoba

29 Mart 2008; 15:37:13 

Arada saçmalayanlar olmuş. Keşke tek ss le kendisini test yaptı zannedip yayınlayanlarla bunlara paye verenler de bu testleri ve harcanan emeği görse de ders alsalar.

Bu arada Tuğer kardeş bellek yönetimine ne kadar takıldıysan ben de oyunlarda tırtık görmeye dayanamıyorum. Kartların AA AF başarımlarını da test etsen çok güzel olacak.
Tuğer

29 Mart 2008; 17:34:48 

Teşekkürler

AA - AF başarımı, derken bunu ne kadar kaliteli yaptıklarını mı, yoksa ne kadar hızlı yaptıklarını mı kastettiniz?

Kalite diyorsanız, açıkçası kartlar arasında bir fark olduğunu sanmıyorum (benim gözüme zaten çarpmadı; özel incelemeyle de bir şey değişeceğini sanmıyorum). Kaldı ki, AA'nın durumu en iyi hareketli görüntülerde anlaşılır.

Hız diyorsanız, bazı oyun testlerinde AA açık - AA kapalı gibi ayrımlara gittim. STALKER haricinde, AA'nın açık olmadığı hiçbir test de yok.

AF'yi ise artık standart olarak görüyorum. O nedenle 16x'te hep açık.

AA kapalı testleri her durumda yapamadım, çünkü merkezî işlemci sınırı sorun olabiliyor.

Yine de, BioShock, CoD 4'ün son iki demo'su (ilkinde, hız aşırtılmış G92 GTS'nin ortalamasına hafif bir merkezî işlemci etkisi oluyor, 0x AA'da. Belki sesi kapayarak bu etkiyi yok edebilirim), belki TR - Legend ve F.E.A.R.'da AA kapalı sonuçları yayımlayabilirim. F.E.A.R.'da SoftShadows'u da kapamayı düşünebilirim. Site testleriyle karşılaştırma olur.

UT3'te AA kapalı olmaz. Tek başına 4x AA, neredeyse yarı yarıya başarım kaybına yol açıyor (G92 GTS'de. Diğerlerine bakmadım. Muhtemelen biraz daha az başarım kaybediyordur onlar, Crysis 2x AA testlerinde açıkladığım sebeple). Yani, AA kapadığımızda ekran kartları çok rahatlayacak ve muhtemelen merkezî işlemcinin etkisi de görülmeye başlanacak.

Titan Quest'te, işlemci sınırına karşı gene AA açmam, hatta üstüne süper örneklemeyi de etkinleştirmem gerekmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 2 Nisan 2008; 20:02:10 >
cluber00

30 Mart 2008; 20:18:05 

elin kolun dert görmesin hocam süper bir inceleme hatta inceledigim en güzel inceleme

Tuğer

30 Mart 2008; 21:31:46 

Size de teşekkürler :)

Anno 1701 sonuçları eklendi. Rainbow Six 6 - Vegas sonuçları ise, elime geçecek oyun dosyalarının bozuk olması gibi bir terslik çıkmazsa, 1 hafta içinde eklenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 30 Mart 2008; 21:33:35 >
tarikkeskin

2 Nisan 2008; 19:33:28 

quote:

Orjinalden alıntı: Dhul-Fakar

Dünyanın en iyi kullanıcı testi. İlk gördüğümde baştan sona okumuştum ama yorum yapmamıştım. Kesinlikle b irinci elden kaynak. Dah iyisi olamazdı

dIsAstEr

Sisteme Gözat

2 Nisan 2008; 19:45:15 

İncelemeler çok güzel ve emek kokusu ta buralardan alınıyor ama asıl beğendiğim nokta ayrıntılı teknik bilgi. O kadar teknik bilgiyi nasıl yazdın hayret ediyorum. Okumayı bitirene kadar Sık Kullanılanlarıma ekliyorum

Osmanlı Tarihi Kulübü
Eşrefoğlu al haberi, bahçe biziz, gül bizdedir
Biz şah-ı merdan kuluyuz, yetmiş iki dil bizdedir
PSN: dIsAstEr-52
Tuğer

2 Nisan 2008; 19:59:40 

Teşekkürler, güzel düşünceleriniz için.

Aslında, teknik özellik tablosu olmalı; fakat ayrıntıları (ayrıntı kavramı, duruma göre değişebilir elbet) yazma hastalığım olduğundan, o kadar şeyi tabloda gösteremem.

Biri RS Vegas'ın kayıt dosyalarını gönderebilir mi? İlk bölüm, merkezî işlemci sınırında geçti(1280x1024 - 4x AA - 16x AF), rezalet 30'lu kareler görüldü vs.

Sanırım, kumarhane türü mekanları ekran kartına bakıyormuş.
NorthShield

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

2 Nisan 2008; 21:35:02 

Tuger hocam gerçekten harika bir inceleme hatta bence bu test tam bir teknik döküman niteliği taşıyor, üst konu yapılmalı bence.

8800 GTS G92 almak üzere olan biri olarak crysis dısında (zaten o oyuna antipatim var) kartın performansı yeterli bence 19" LCD kullanıyorum bu kart beni 1280 x 1024 te hayli doyurur... Kartı almak için doların düşmesini bekliyorum ve fiyat araştırması yapıyorum...

Oyun testlerini incelerken 4 şey çok dikkatimi çeki... 3 ü kafama takıldı soru şeklide dile getirdim cvplanırsa sevinirim...

1. 8800GTS G80 gerçekten harika bir OC potansiyeline oldukça etkiledi beni, kart gerçekten çok güzel OC oluyor...

2. 8800GTS G80 ile 9600GT G94 çoğu testte birbirine oldukça yakın sonuşlar almış. Eğerki GTS G80 320 değilde 512mb olsaydı kartın başarımını nekadar etkilerdi yada STALKER de belleğinin hemen dolmasından dolayı test e girememiş üzerindeki ram 512 mb olsaydı ne gibi bir değişiklik olurdu...?

3. G80 GTS ile G94 GT çok yakın skorlar veriyor üstelik G80 GPU su 320mb bir kart üzerinde iken... Buradan g80 GPU sunun 9600GT nin üzerinde taşıdığı G94 GPU' suna denk bir GPU olduğu anlamını çıkarabilirmiyiz... Yoksa bu düşünce yanlışmı olur...?

4. 320mb bellekli G80 GTS nin 512mb li 9600 GT G94 ten daha iyi OC olabilmesinin sebebi nedir... OC siz geride kaldığı kartı OC ile bi hayli gectiği yerler var G80 in bu OC başarısı neyden kaynaklanıyo olabilir

Emek için tekrar teşekkürler...

Edit: Ek 4. soru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NorthShield -- 2 Nisan 2008; 21:44:58 >

İntel E8400 3.00GHZ - Gigabyte P35C-DS3R - Palit 8800GT 512MB - 2x1GB HP 667 MHZ ECC Ram - OCZ StealthXstream 600W PSU - SUNBEAM Core-Contact Freezer CPU Cooler - Samsung 932B+ 19" LCD - LG DvD - Codegen 4046 (modlu) - Logitech LX700 - A4Tech X7 Mouse
Rusty

Sisteme Gözat

2 Nisan 2008; 22:19:50