Şimdi Ara

Sol Tarafına Yatınca Kalbi Ağrıyan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
80.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar bayadır sol tarafa yatınca kalbim ağrıyo hemen diğer tarafa yatıyorum.Bu bir sorunmudur yoksa sola yatınca ağrıması normal midır?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nihonjin

    Bende de oluyo.Sağa dönüyorum ama bu sefer sağım uyuşuyo tekrar sola dönüyorum.Ama nedense sabah kalkınca hep sol tarafa dönük uyanıyorum.

    Alıntıları Göster
    Bir tarafa yatarak uyuma durumunda, yatılan yöne bağlı olarak burun deliklerimizin birisinin tıkanırken, diğerinin açıldığı ve solunumun açık olan burun deliğinden yapıldığı araştırmalarla belirlenmiştir.

    Sağ tarafa yatılması durumunda, sağ burun deliği tıkanmakta, sol burun deliği açılmaktadır. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarımküresinin aktivitesi artar. Sağ beyin yarımküresinin uyarılması, parasempatik sinir sistemimizin faaliyetlerini artırmasına, kalb hızımızın yavaşlamasına, tansiyonumuzun düşmesine ve mide-bağırsak faaliyetlerimizin yavaşlamasına vesile olur. Dolayısıyla kalbimiz daha az yorulur, uykuya dalmamız daha kolaylaşır, bu da istirahatimizin daha iyi olmasına imkân sağlar.

    Sol tarafa yatılırsa , sol burun deliğinin tıkanması ile birlikte sağ burundan nefes alınması, sempatik sinir sisteminin faaliyetlerinde artışa yol açar; bu durumda kişi heyecanlanmış gibi olur ve kalb atışlarındaki hızlanma ile kalb daha da yorulur. Bu yüzden uykuya dalma zorlaşır. Çünkü kalb atım hızının, tansiyonun, heyecan ve dikkatin artması uykuya engel olabilir. Sol tarafımız üzerine uyumada ise vücudumuz daha çok yıpranacaktır.

    Anneannem hep sağıma dönüp yatmamı söylerdi ben küçükken
    bu ayrıca sünnettir
    Umarım cok geç kalmamışımdır çünkü sırf burdaki yazıları gördüğüm için siteye üyelik yaptım size cvp vermek için çünkü çocukluğumdan beri kalp atışlarımı duyuyodum sonrasinda vucudum yavaşlamaya cabuk yorulmaya basladi sigaraya Bagladim göğüs ağrım kırk yılda bi olurdu özellikle yokuslarda nefes nefese kalıyordum yururken sigara içemiyordum sol tarafıma yatamıyordum tesadüfen Kardiyolojiye gittim ve cocuklugumdan beri kalp hastası oldugumu öğrendim sinsi bi şekilde ilerliyor kalp romatizmasí ona bagli kapak daralması hemen bi doktora gözükün
    
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.