Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: **K 790 K 810 MENÜ PATCH CAM DRİVER AKUSTİK UYGULAMA HERŞEY**

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: melantis, foramencanalis
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Sony Ericsson >> Cevap: **K 790 K 810 MENÜ PATCH CAM DRİVER AKUSTİK UYGULAMA HERŞEY** Sayfa: <<   < önceki  67 68 [69] 70 71 72 73 74 75 76   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hardcrss

6 Temmuz 2008; 22:36:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: farukkk

hardcrss

paylaşımların çok güzel

teşekkür ederim

matrix22

6 Temmuz 2008; 22:51:41 

hardcrss

paylaşımın çok güzel devamını bekleriz bu arada +18 olayı süper oldu ve iphone teması da çok yakışıklı

Beni Bir Ben Bilirim Bir de Yaradan Bana Bir Ben Lazım Bir de Beni Anlayan
hardcrss

6 Temmuz 2008; 23:12:14 

FARUKK 3.1 camdriverda mesela dıs mekanda yetersız ısıkta nasıl cekecek. mesela hava bulutlu gunes yok. hangı modda cekmemız lazım. bıde mesela ben aksam evde floresan lamba altında alacakaranlık mod+flash off da cektıgımde fotolar hep noıselı cıkıyor. otomatık mod+flash kapalıya alıyorum yıne aynı. bendemı bı sorun varkı yaa ?

farukkk

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Temmuz 2008; 23:19:28 

quote:

Orjinalden alıntı: hardcrss

FARUKK 3.1 camdriverda mesela dıs mekanda yetersız ısıkta nasıl cekecek. mesela hava bulutlu gunes yok. hangı modda cekmemız lazım. bıde mesela ben aksam evde floresan lamba altında alacakaranlık mod+flash off da cektıgımde fotolar hep noıselı cıkıyor. otomatık mod+flash kapalıya alıyorum yıne aynı. bendemı bı sorun varkı yaa ?

dış mekan çekimlerinde otomatik mod manzara kullanabilirsin flaşh kırmızı gözde olacak

iç mekan çekimlerinin ayarları doğru ışık çok yetersizse uzak mesafede biraz noıse olabilir

1 haftalığına yokum arkadaşlar tatile çıkıyorum müsait olursam sorularınızı cevaplamaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukkk -- 7 Temmuz 2008; 9:37:14 >

''SAMSUNGLAR IÇIN MSN MESENGER MIG33''.
TIKLA

**D500/D900/E250 BÜTÜN SAMSUNGLARIN KULAKLIK VE MP3 SESININ ÇOGALTILMASI **.TIKLA
**INTERNETE GIRME OPERA MINI PROGRAMI**.TIKLA**SAMSUNGLARDA UÇAK MODU VE ÖNEMLI KODLAR**.TIKLA
''K790/K800/K810 MENU/PATCH/AKUSTIK/CAM DRIVER/UYGULAMA HERSEY''.
TIKLA

''SETOLDEN DOSYA YÜKLEMEK NASIL OLUR RESIMLI ANLATIM''
TIKLA
**Yazilim Deposuhttp://byfarukkk.4shared.com/** TIKLA
**Bütün Sony Ericssonların Yazılım Main FS Dosyaları ** TIKLA
''SE BÜTÜN MODELLERİN YAZILIM SORUNLARI VE YÜKLEMELERİ RESİMLİ ANLATIMI ''.
TIKLA

7 Temmuz 2008; 12:11:14 

burdaki akustiği k810i de çalıştırır değilmi bi sorun olmaz?

Sony Ericsson Cyber-shot® Topluluğu

Nintendo DS Lite Beyaz
tolyo

7 Temmuz 2008; 18:42:45 

deneyelim bakalım inşallah iyi olmuştur 2smoke sağolasın.

saçlarım kadar başım olsa hak yoluna olsun feda...

hardcrss

7 Temmuz 2008; 19:11:29 

quote:

Orjinalden alıntı: 2smoke

Supercam 3.0 update

Çalışmalara tam hız devam arkadaşlar :), Bu gece sahnelerine taktım kafayı, süpermod ve raider i inceledikten sonra sanrım olayı bu sefer çözdüm. Bildiğiniz gibi supermod ve raider manuel ayarlı driverlar. Ama bi şekilde bizim gece çekimlerimizi aydınlatmayı başarıyolar :) Manuel olmayan otomatik driver da neden olmasın dan yola çıkarak modladığım driverın yeni sürümünü beğeninize sunuyorum..Buyrun.

http://www.4shared.com/file/54213033/3d6c8d2e/supercam30.html

Setool dan misc files dan direk atılacak.

Örnek Resimler
-------------------

Baz olması ve ışık miktarını algılamanız açısından bu otomatik mod normal çekim.

Bu alacakaranlık flashsız çekim herşey otomatik.

Bu da alacakarlık portre flash açık

Alacakaranlık Portre Flash kapalı(Düşük floresan ışığı)

NOT:Resimler PS de küçültülmüş, kayıt sırasında resim kalitesi 12 den 10 a düşürülmüştür.(Sayfanın hızlı açılması bakımından)

Şimdi neler değişti artıları/eksileri
---------------------------------------

-(Artılar)
----------
-Normal ve manzara modlarının renk, keskinlik, ışık değerleri yeniden düzenlendi.

-Gece Modları yeniden düzenlendi, bu güne kadar bizi yanıltan iso değerlerinin palavra olduğu anlaşıldı, Çünkü iso hızını sabitleyen başka bir parametre keşfedildi :) Bu ne demek, driverımız manuel olmadığı sürece istediğimiz iso ayarını verelim driverın içinden, başka bir parametre bunun nekadarla sınırlı olduğunu zaten belirlemekte), dolayısıyla gece modlarındaki iso değerleri kaldırıldı.

-Gece Modlarında renk 2, parlaklık 1, aydınlık 1 ve keskinlik 2 değerine getirildi.

-Tüm white balance ayarları(gün ışığı, floresan..) kapatıldı, menüden değiştirsenizde bişey farketmez. Ama bunun yerine her sahne için kendi içinde beyaz dengesi tanımlandı.Bunun artısı fotolarda %20 ye varan kalite artışı oldu.(Kamera işlemcimizi resimi işlerken fazla yormamış olduk)
Örnek:Manzara seçildiğinde WB otomatikman gün ışığı oluyor, Kar seçildiğinde tungsten(kelime anlamı, sıcak ışık-ampül gibi düşünebilirsiniz..Kimyada volfram olarak da blininen bir element) oluyor. vs..vs..

-Flash iso ları yeniden düzenlendi. Gece modlarında;
AK-Portre=Normal:iso 160, RER: 400
Portre=Normal:100, RER:250
Gündüz ve makro modlarda =Normal:250, RER:400

-Tabiki video hızı 30 fps, ve BestPic hatası yok :)

-(Eksiler)
-----------
-Aslında pek bir eksisi yok yanlız özellikle otomatik veya başka bir moddan alacakarnlık flassız moda gectiğinizde kamera kapağını bikez kapatıp açın. Eğer zaten bu moddayken kapağı kapattıysanız bişey yapmanıza gerek yok.Şöle örnek vereyim, mesela alacakarlık portresi ve flaslı(veya flassız) bir resim çektiniz, sonra daha karanlık biyerde alacakaranlık flashsız cekim yapacaksınız.Alacakarnlık flassız ı seçin sonra kapağı kapatıp açın.(Bunu diğer driverlarda da denedim bu işlemi yapmazssak renk ve beyaz dengesi 0 lanmıyor, yani bu frimware hatası bizim değil)

-Gereğinden fazla aydınlık iç mekanlarda AK-Flassız modu secmeyin, resim cok parlayacaktır, AK_portre modunu deneyin.
-Gece normal ışıkta(floresan-ampul) AK_portre flaslı modu secmeyin, resim cok parlayacaktır, Normal mod flaslı kullanın.

Deneyin bakalım, yorumları bekliyorum, tabiki herşey ramen zevk sizin. Eleştiri kötü olsada yazınki daha iyisini yapmaya çalışalım.(Kırmadan..)

NOT:Setool kullanmayı bilmeyenler ilk sayfadaki Faruk arkadaşımızın yazdıklarını okusun, Konuya hakim olmayan arkadaşlarım önce ne nasıl oluyor onu öğreniniz, telinizde oluşacak herhangi bir arızdan mesuliyet kabul etmem peşinen söliyim.

bu renklerın sıfırlanmadıgını bende farketmıstım acıp kapatırsak kamerayı renklerde baya deısıklık oluyor.

Yazılımcı Online

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

7 Temmuz 2008; 19:14:10 

selamlar arkadaşlar uzun bi aradan sonra cafeden girip bi mesaj atayım topicimize dedim. 2smoke hocam neler yapmışın ya bravo valla. Usb kablom yanımd aolsaydı atacaktım vallaha hemen telefona ama evde bıraktım şimdi neyse bidahaki sefere artık Peki bişey diyeceğim iso değeri yerine ne kullanılmakta onu anlayamadım, hani iso değeri bi işe yaramıyor demişsin ya. Gece çekimleri nasıl peki, çok karanlık bi yeri çekerken aydınlatabiliyor mu

Başarılarının devamını diliyorum hocam daha da ilerletmeni bekliyorum

Aşkım aşkım diye ağlayacaksın
Başını yastıklara boş koyacaksın
Sesini duyan yokki ağlayacaksın
Sen gittin şimdi sıra bende
Ben bittim şimdi sıra sende
2smoke

7 Temmuz 2008; 19:55:48 

şimdi kısaca şöle özetliyim, shutter hızı iso hızı birbiri ile alakalı 2 denge fakat iso hızına sahne ayarlarında sınırayıcı koymuslar, com_event(51,xx) bu xx iso hızını sınırlıyor, örnek vericek olursak;

set_reg(2a, 01) ile en düşük iso yu bile secmiş olsak

bi altta

com_event(51,04) ü gördüğünde iso hızının max 250 ile sınırlanıcağını bildiriyor alet. Yani iso düştü shutter yavasladı, ama asağıda 51,04 ü gördüğü anda ekran aydınlansa bile bu 1 sn sürüyor, şak isoyu 250(4 için) ye düşürüyor veya çıkarıyor istediğin kadar shutter ı yavaşlat. Yani ekran kısa bir parlamadan sonra tekrar kararıyor..Mesela bu driverın normal modunda iso 51,04 olarak yani max 250 olarak ayarlandı, dolaysıyla gün ışığı iç mekan çekimleri noise açısından bayağı bi kendine geldi. Bunun normal ayarı 51, 00 yani auto, ama ozamanda isonun değerini kendi belirliyor alet, ve düşük ısıkta fazla iso verdiği için karanlık kısımlar noise li çıkıyor.

Şimdi bu driver da gece modunda (51, xx) olan satır yok ve iso 100 olarak ayarlandı en az noise için, yani kamerayı açtın gece modunda ne görüyosan parlaklık olarak öle kalıyor.Az noise bol parlama için shutter hızı önemli, yani lense gözünü nekadar açtırırsak okadar aydınlık çekecektir, insan gözünün karanlıkta büyüyüp aydınlıkta küçülmesi gibi düşünün.

Akşama gece fotosu da eklerim.

Edit:fotolar eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 7 Temmuz 2008; 22:44:23 >

Arıyorum bulamıyorum düzgün bir imaza :)
hardcrss

7 Temmuz 2008; 22:32:01 

2smoke@

hangi yerlerde hangi modda fotograf cekecez. FARUKK'un ilk sayfada 3.1 için anlattıgı gibi kısaca ozetleyebilirmisin. bende bi deniyim. nasıl olacak.

EDİT: Telefonla müzik dinlemek için müzik playerı acayım dedım. Şarkıyı dinletmek istediğimde ekran bembeyaz oldu telefon kendını resetledı.

Bır arkadasında devamlı boyle oluyordu. Onun k750i idi. Bendeki k790i. Format attık. Yazılımsaldır dıye dusundum ama format sonrası duzelmedı. Hatta forumda baya bi ugrasmıstım dil dosyasını bulacam diye. Tolyoda bilir bana o buluvermişti. İşte ondaki sorun bendede nüksetti. Tekrar tekrar denemem ragmen bir daha olmadı.. Sizce neden boyle birsey olmustur veya boyle bır sorunla karsılasanlar varmı? Sorun kendini bir daha tekrarlarsa servise verecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 7 Temmuz 2008; 22:39:47 >

2smoke

7 Temmuz 2008; 22:49:28 

quote:

Orjinalden alıntı: hardcrss

2smoke@

hangi yerlerde hangi modda fotograf cekecez. FARUKK'un ilk sayfada 3.1 için anlattıgı gibi kısaca ozetleyebilirmisin. bende bi deniyim. nasıl olacak.

EDİT: Telefonla müzik dinlemek için müzik playerı acayım dedım. Şarkıyı dinletmek istediğimde ekran bembeyaz oldu telefon kendını resetledı.

Bır arkadasında devamlı boyle oluyordu. Onun k750i idi. Bendeki k790i. Format attık. Yazılımsaldır dıye dusundum ama format sonrası duzelmedı. Hatta forumda baya bi ugrasmıstım dil dosyasını bulacam diye. Tolyoda bilir bana o buluvermişti. İşte ondaki sorun bendede nüksetti. Tekrar tekrar denemem ragmen bir daha olmadı.. Sizce neden boyle birsey olmustur veya boyle bır sorunla karsılasanlar varmı? Sorun kendini bir daha tekrarlarsa servise verecem.

Öncelikle durum için üzüldüm, umarım düzelir.

Kullanımı withan gibi değişik modlar içermediğinden, kendi standart ayarları ve sahnelerinde kullanabilirsiniz.

Arıyorum bulamıyorum düzgün bir imaza :)
hardcrss

7 Temmuz 2008; 22:51:18