Şimdi Ara

## ECS'den 780G+SB700 Yonga Setli Tasarımı ile Çekici Anakart ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## ECS'den 780G+SB700 Yonga Setli Tasarımı ile Çekici Anakart ##


    AMD kısa bir süre içerinde 780G yonga setini kullanıma sunuacak. Şu an için yürürlükte olan takvim 23 Ocak tarihini lansman günü olarak işaret ediyor. AMD'nin ATi'yi aldıktan sonra özellikle entegre grafik işlemcili yonga seti konusuna da ciddi şekilde eğileceğin biliyorduk. Firma bu düşüncenin ilk adımı olarak yaklaşık 1 sene önce geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde RS690 serisi yonga setlerini duyurmuştu. Ciddi başarı kazandığı ve önemli satış rakamlarına ulaştığı RS690 serisi ile AMD, dahili grafik işlemcilerin performansını farklı bir noktaya taşımıştı. RS690 serisinin devamı olarak AMD, yeni nesil işlemcileri için yine dahili grafik işlemciye sahip olan RS780 serisi yeni yonga setlerini hazırlıyor ve ailenin ilk temsilcisi de 780G yonga seti olacak.

     ## ECS'den 780G+SB700 Yonga Setli Tasarımı ile Çekici Anakart ##


    AMD'nin 780G yonga seti kuşkusuz sahip olduğu IGP ile dikkat çekici olacak gibi gözüküyor. RV610 gpu'sundan türetilen ve Radeon HD 2400'e eşdeğer performans sunacağı ifade edilen DirectX 10 destekli IGP'nin yanı sıra yeni yonga seti Nvidia'nın Hybrid SLI teknolojisine karşı Hybrid Crossfire teknolojisini de destekleyecek. Bu teknoloji ile kullanıcılar dahili grafik işlemci ile birlikte harici bir ekran kartını da paralel çalıştırarak yerine göre daha fazla 3D performansı yerine göreyse güç tasarrufu sağlayabilecekler. Tabi 780G yonga setinin özellikleri bunlardan ibaret te değil elbette. Yeni yonga setinin dahili grafik işlemcisi UVD yani Unified Video Decoder özelliğini de sahip olacak ve bu sayede yüksek tanımlı HD videolar IGP'nin donanımsal video özelliği sayesinde işlemciye çok bağımlı kalmadan akıcı bir şekilde oynatılabilecekler. Entegre grafik işlemcisine sahip yonga setlerine sahip anakartların hitap ettiği kesimi göz önüne aldığımızda özelliği UVD çok iş yapacak gibi gözüküyor.

     ## ECS'den 780G+SB700 Yonga Setli Tasarımı ile Çekici Anakart ##


     ## ECS'den 780G+SB700 Yonga Setli Tasarımı ile Çekici Anakart ##


    Üstte RS780 ve altta ise SB700 yongaları


    Önde gelen anakart üreticilerinden ECS'nin 780G yonga setini kullanan yeni anakartı da gün yüzüne çıktı. Firmanın A780GM-A kod adlı yeni anakartı özellikle tasarımı ile öne çıkıyor. Zira artık firmadan alıştığımız üzere Mor yerine Siyah renkli PCB kullanan ECS'nin yeni anakartı ayrıca kullanılan renklerin uyumu ile de dikkat çekiyor. Anakart yonga seti açısından AMD-ATi'nin en güncel çözümünü kullanıyor. Zira 780G yonga setinin yanı sıra anakartın güney köprüsünün sorumluluğunu da AMD'nin yeni köprüsü SB700 üstleniyor. AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcileri ile tam uyumlu anakart ayrıca an itibariyle satılmakta olan soket AM2 formundaki tek ve çift çekirdekli Athlon64 işlemcilerini de desteklemekte. ATX formunda olan anakart üzerinde harici ekran kartı kullanımı ve Hybrid Crossfire teknolojisi için bir adet PCIe X16 slotunun yanı sıra 3 adet PCI ve 2 adet PCIe X1 slotu yer alıyor.

     ## ECS'den 780G+SB700 Yonga Setli Tasarımı ile Çekici Anakart ##


    Pasif soğutma sistemine sahip olan anakart üzerinde 4 adet DIMM slotu yer alıyor ve Phenom işlemcileri ile 1066MHz/8GB'a kadar DDR2 bellek desteği sağlanabiliyor. Anakartın renkli ve hoş tasarımına rağmen olumsuz olarak gözümüze ilk batan nokta katı kapasitör kullanımının anakart üzerinde yaygın olmayışı. Bugün pek çok anakart üreticisinin yavaş yavaş tüm ürün gamını yavaş yavaş katı kapasitörlü yapmaya başladığını düşündüğümüzde ECS'nin de bu noktada hamleler atması gerektiğini düşüyoruz. Anakart üzerinde SB700 köprüsü kullanıldığı için bağlantı alternatiflerindeki artış da dikkatlerden kaçmıyor. Zira anakart üzerinde 6 adet SATA-II ve çok sayıda USB 2.0 konnektörü yer alıyor. Gigabşt ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses özelliği ile donatılan anakart üzerinde görüntü aktarımı için D-SUB, HDMI arabirimleri de desteklenmiş durumda. Bu arada belirtmeden geçmeyelim, AMD cephesinde Hybrid Crossfire teknolojisi için gerekli olan sürücüklerin Mart ayında son kullanıcıların kullanımına yönelik olarak hazır olabileceği de ifade ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 12 Ocak 2008; 10:41:19 >







  • özellik ve bazı tasarruflardan tam bir f/p yapmaya çalışmışlar ama
  • Haber için tşk ederiz...Ekran kartları arası geçiş resetlemi yoksa 3d ve 2d olarak direk geçiş yapabilecekmi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Uxexes

    Haber için tşk ederiz...Ekran kartları arası geçiş resetlemi yoksa 3d ve 2d olarak direk geçiş yapabilecekmi?


    Şu an için her iki firmanın da reset ile işi çözdüğü ama bu durumun BIOS ve sürücü güncellemesi ile halledebileceği söyleniyor. Bekleyip göreceğiz.
  • Biz şubat ayında bu tür sistem alsakda marta kadar sürücüleri beklememiz gerecek galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uxexes -- 12 Ocak 2008; 11:07:32 >
  • Az kaldı artık, üreticiler yavaş yavaş yeni yonga takımı anakartları çıkartıyorlar.Şu andaki anakartımı değiştirebileceğim tek seçenek-RS780/SB700 ikilisi! Bakalım diğer büyük firmalar ne sunacak.ECS çözümü çık güzel görünüyor,fakat bir de DVI çıkışı koysalarmış daha iyi olacakmış, nasıl olsa arkada D-DUB çıkışının üstü boş duruyor
    Haber için Teşekkürler fx57
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oyuncular

    Az kaldı artık, üreticiler yavaş yavaş yeni yonga takımı anakartları çıkartıyorlar.Şu andaki anakartımı değiştirebileceğim tek seçenek-RS780/SB700 ikilisi! Bakalım diğer büyük firmalar ne sunacak.ECS çözümü çık güzel görünüyor,fakat bir de DVI çıkışı koysalarmış daha iyi olacakmış, nasıl olsa arkada D-DUB çıkışının üstü boş duruyor
    Haber için Teşekkürler fx57

    Diğer üreticiler mutlaka dvi çıkışını koyacaklardır...




  • haber için tesekurler
  • SB700 ün RAID imkanları/başarımı nasıl olacak acaba?
  • çok sade ve güzel olmuş ama hala ıgp li anakartlarda kk nın aktif soutmalı olması gerektiiini düşünüorum....
  • ben bu anakartı tuttum doğrusu.tasarım harika alışılmışın dışında pcı slotları siyah ben daha ilk defa görüyorum daha önceden varmıydı bilemicem ama yakışmış bence artık firmalarda mod açısından pcı slotları renklendirmeliler.
  • Haber için teşekkürler fx57. Kartın renk tasarımı hoş olmuş. Özellik olarak ta iyi ama ECS nedense (Çok önemli olmamakla birlikte neden yok sorusu gündeme geliyor) kartlarında tamamen katı kapasitörü tercih etmiyor.
  • ah AMD ah....Hani işlemci???? ne takacaz bu anakarta??Nerede o eski amd işlemciler..yonga süper ötesi neredeyse giriş seviyesi için herşey var..işlemci sıntısı dışında..Intelinde işlemcisi var ama böyle platformu yok..
    nVIDIA ya gözümü kulağımı çevirdim bu yüzden intel işşlemciler için IGPli anakart konusunda..

    Bu IGP li çipsetlerle 1024x768 de AAsız güncel oyunları oynamak mümkün olurmu arkadaşlar????
  • şahsen bende sb700 ve sb750lerin gelmesini bekliyordum ama birde B3 revisyonlu phenomlar iyi çıkarsa çok süper olacak
  • sonuncu resmi görmek güzel oldu
  • her zamanki gibi ecs den bombos bir kart ....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Epirus

    Asus 780G tabanlı anakart olarak ilk etapta M3A78-EM HDMI ve M3A78-EMH HDMI modellerini çıkaracak(mış).

    Destek sitesinde M3A78-EMH HDMI modelinin kullanım kılavuzu var:

    http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M3A78-EMH_HDMI/M3A78-EMH-HDMI_manual_E3610.zip

    Ben indirip inceledim, eksiksiz bir anakart. Üzerinde D-Sub, DVI ve HDMI çıkışlarının üçü de var


    çok iyimiş gerçketen herşey dahil




  • bence tamamen katı kapasitör kullanmamalarının tek nedeni fiyatı aşşağıdalarda tutmak nede olsa kart orta seviyeye hitaben hazırlanmış ama yinde işlemci çevresini boş bırakmamışlar
  • merhabalar anakartim RS780/SB700 bilgisayari download ederken ethernet silinmis.yenisini download etmem gerek ancak neyi download edecegimi tam olarak bilemiyorum.yardimci olabilir misiniz lutfen.
  • pardon format atarken diyecektim.ne yapmam gerekiyor internete baglanamiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.