Şimdi Ara

TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
45.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BéTo

    Bilgisayarımıza bağlandığımızda sağ köşede bilgi kutucuğu çıkıyor.. bunu kaldıramazmıyız? gizli bağlanmak istiyorumda

    Teamviewer'da gizli bağlanmak gibi bir şans yok.
  • Teamviewer(http://www.teamviewer.com)
    Download(1,04 MB)

    Öncelikle teamviewer programı 3 farklı modda çalışıyor, "remote support" uzaktan destek, "presentation" sunum, "File transfer" dosya transferi.
    Teamviewer programıyla internet veya ağ üzerinden bilgisyar yönetimi diğer programlara göre çok daha basit. Modemde port yönlendirme veya bağlanağınız bilgisyarın ip'sini bilmenize gerek yok çünkü programı kurduğunuzda bilgisayara bir id numarası otomatik veriliyor ve id numarası sabit kalıyor.

    1.04MB'lık kurulum dosyasını indirdikten sonra kuruluma geçiyoruz.

    Kurulum sırasında programı bilgisayara kurmak ister misiniz yoksa kurulum olmadan çalıştıracak mısınız diye soruyor, kurmadan bir bilgisayara bağlanabilirsiniz veya başka biri size bağlanabilir.
     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)


    Kurulum sırasında size programın windows açılışında açılıp açılmayacağı soruluyor eğer bunu işaretlerseniz programa sabit bir şifre gireniz gerekiyor. İşaretlemeyip kurulumu bitirirseniz her program açıldığında kendisi 4 karakterlik bir şifre üretecektir.
     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)



    Program kurulduktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.
    ID: bize atanmış olan numara, dışarıdan bağlanırken bu numaraya bağlantı kurulacak
    Password: her program açıldığında rastgele 4 karakterden oluşan bir şifre alıyoruz. Dışarıdan bağlanırken bu şifre girilecek. Eğer ayarlardan sabit bir şifre atanırsa burada "Predefined" yazıyor.


    -Sağda ID yazan bölüme bağlanmak istediğiniz bilgisayarın ID numarasını yazıyoruz.
    -altında "remote support/uzaktan yönetim", "presentation/sunum", "file transfer/dosya transferi" seçeneklerinden birini seçiyoruz.
    -"Connect to partner" butonuna basıp şifre sormasını bekliyoruz.
    -Bağlandığınız bilgisayarda ayarlardan şifre tanımlandıysa o şifreyi, tanımlanmadıysa karşı tarafın ekranında görünen şifreyi öğrenip o şifreyi giriyoruz.
     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)

     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)



    1."remote support" seçtiyseniz aşağıdaki gibi karşı bilgisayarı göreceksiniz.
    Ekranın üst-orta kısmında görünen butonlardan bağlantıyı kesme,dosya transferi başlatma, görüntüyü tam ekran yapma, yöneten yönetilen yer değiştirme, aktif pencereye odaklanma ve ayarlar penceresini açma gibi işlemler yapabilirsiniz.
     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)



    2."Presentation" seçtiyseniz karşı tarafta sizin ekranınızın göründüğü bir pencere açılır ve yaptığınız herşeyi izleyebilir.

    3."File transfer" seçtiyseniz karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere gelecek."Local machine" sizin bilgisayarınız, "remote machine" karşı bilgisayardır. Partitionlar ve klasörler arasında istediğiniz gibi gezip istediğiniz dosyayı almak için dosyayı seçip "receive" butonuna tıklayın, dosya göndermek için de "send" butonuna tıklayın.
     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)


    Gelelim bir iki ayara(en çok işe yarayan ayarlardan bahsediyorum sadece).

    -Your display name: karşı bilgisayara bağlandığınızda karşı tarafta sizin ID numaranız değil buraya yazdığınız isim çıkar.
    -Start Teamviewer with Windows: windows'un açılmasıyla birlikte teamviewer otomatik açılacaktır. Download için bilgisayarınızı açık bırakıp bir yere gittiğinizde kontrol etmenize hatta restart atabilmenize bayağı faydası var. Bu seçeneği seçebilmeniz için "security" bölümünde sabit bir şifre tanımlamak zorundasınız.
    -Homeserver: bunun ne olduğunu anlamasam da eksikliğini hissetmedim.
     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)


    -Disable teamViewer shutdown: bağlanmak istediğiniz bilgisayarlarda programın kapatılmasını engellersiniz böylece istediğiniz zaman bağlanabilirsiniz.
    -Enable file transfer: dosya transferi yapılacağı zaman size sorup sormamasını ayarlayabiliyorsunuz.
    -Predefined password: sizin bilgisayarınıza bağlanmak için gereken şifrenin her açılışta değişmesini önlemek için sabit bir şifre girebiliyorsunuz.(program, windows başlangıcında çalışacaksa şifre girmek zorundasınız)
     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)




    TeamViewer QuickSupport (customer module)Download(792 KB)
    Yardım edeceğiniz kişinin bilgisayarına hızlıca programı atıp herhangi bir ayar ve kurulumla uğraştırmamak için light versiyon benzeri çeşidi de mevcut. Karşı taraf programı indirip çalıştırıyor, açılan pencerede ID numarası ve şifre görünüyor bunları programınızda girdiğinizde kolayca bağlanabiliyorsunuz.
     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)



    TeamViewer ManagerDownload(3,73 MB)(çalışması için Microsoft.Net 1.1 gerekiyor, yüklü değilse kurulum esnasında otomatik indirip kuruyor)
    Bağlandığınız kişiler çok ise bunların isimlerini,maillerini,telefonlarını... ID ve şifrelerini kaydedebileceğiniz,notlar tutabileceğiniz, kişileri gruplandırıp istediğinizde bağlanabileceğiniz, bağlantı loglarını otomatik alan ve uzaktan yardım için para alıyorsanız bağladığınız süreyi kaydedip karşı taraftan alacağınız ücreti hesaplayan bir modülü de mevcut.
     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)

     TeamViewer Guide(uzaktan yönetim)



    Not:Program çalışması için en az internet explorer v5.5 istiyor. XP, Vista kullananlar için problem yok.
    Not:Hiçbir yerden alıntı değildir, tamamen oturup el emeği göz nuru şeklinde yazılmıştır.
    Resimlerin bazıları kendi ss'lerim değil sahipleri kusura bakmasınlar gecenin bu vaktinde uyanık kimse yok haliyle ss alamadığım şeyler oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graenttre -- 12 Ocak 2008; 4:11:06 >



  • eline saglık bende kullanıyorum süper bir prg
  • pebu programı bende kullanıyorum da aklıma bir şey takıldı. Bu programla laptopla masa ustunu bağladım ardaki bilgi ve dosya aktarmını interneti kullanrak mı sağlıyor yoksa ağ hattından yani internetten harcamadanmı. kısacası 1-2 gb bi dosya transferi sırasında adsl kotasına işlemez değilmi
  • Süper bir program gerçekten bende kullanıyorum uzun zamandır. Hele birine yardım edeceğim zaman çok işime yarıyor. PC yi bilmeyen vatandaşlar mevcut çoğunlukla port mort açtırmadan karşı tarafa cart diye bağlanıyo
  • gecen bizim bilgisayarci uzakta bir yerlerdeydi
    kurduk bu programi, bizim bilgisayarin problemini ta oralardan halletti..
    selamlar
  • Arşivde bulunduruyorum.
    Diğer yöntemler çözüm olmazsa bu programı devreye sokuyorum.
    Pc ler kilitlenmezse iş görüyor....
  • çok sağlam program. önceden ayarladıgınız password'le giriş yapabiliyorsunuz. Programı silmediğiniz sürece ID'niz değişmiyor ve önceden belirlediğin şifreyle her yerden baglanabiliyorsunuz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: firaters

    pebu programı bende kullanıyorum da aklıma bir şey takıldı. Bu programla laptopla masa ustunu bağladım ardaki bilgi ve dosya aktarmını interneti kullanrak mı sağlıyor yoksa ağ hattından yani internetten harcamadanmı. kısacası 1-2 gb bi dosya transferi sırasında adsl kotasına işlemez değilmi


    Bu konuda pek bilgim yok, dosya transferini denediğimde 10MBit/sn'nin üzerine çıkamadı. Server ile veri iletişimi var anladığım kadarıyla, bu yüzden kota kullanıyordur az da olsa.


    quote:

    Orjinalden alıntı: bisquit

    çok sağlam program. önceden ayarladıgınız password'le giriş yapabiliyorsunuz. Programı silmediğiniz sürece ID'niz değişmiyor ve önceden belirlediğin şifreyle her yerden baglanabiliyorsunuz


    Bir ekleme yapayım, programı kaldırıp tekrar kurduğunuzda da ID numaranız sabit kalıyor, TeamViewer QuickSupport'u açtığınızda bile ID aynı.
  • o transferi internetten yaptıgın için kotan gitmesi gerekiyor. zaten fiziksel olarak bilgisayarların birbirini görmüyorsa başka hangi şekilde transfer olacak ki
  • payşaım için teşekkürler arkadaşım bu program ücretli mi acaba free özelliklerinde neleri kullanabilyoruz
  • Program ev kullanımı için ücretsiz. Eğer firmanız bu program ile para kazanıyorsa lisans almanız gerekiyor.
  • alternatif olarak benim yöntemimi sunayım :

    remote admininstrator control server kullanıyorum program olarak..

    ip adresimi isewww.dynu.com üzerinden aldığım bir hesapla istediğim yerden istediğim zamanda öğrenebiliyorum..

    sizin yöntemde yine rakamlar akılda tutmak veya yazmak gerekiyor.. benimkisi biraz daha zahmetsiz.. baya bir üşengecimdir de..
  • neyse vista da dynu stabil çalışmıyor teamviewer a geçiyom :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aldaron

    Program ev kullanımı için ücretsiz. Eğer firmanız bu program ile para kazanıyorsa lisans almanız gerekiyor.

    Ben programı kurdum. Uzaktaki bilgisayara bir kaç dakika bağlandım sonra bana lisans sordu. Ücretsiz olarak nasıl kullanılıyor?
  • program cok guzel özellıkle sorun çözumlerınde cok iyi kötu tarafı sorun cıktıgında getırıyorlardı ucrete tabıydı
    şimdi amme hızmetı verıyoruz program hafıf kastırsada guzel çalışıyor hele heel uzak mesafelerde sorun çözumlerınde mukemmel den öte
    arkadaşım sure sınırı yazmış lisans sız kullanırsan sanırım5 dakıka gibi bır zaman sonra kesıyor
    serıal .... turu konular yasak oldugu için malesef yardımcı olamıyıyorum netde arama yapman lazım...? saygılar
  • çok güzel program bende kullanıyorum.evimde 2 pc var.biri monitörsüz sadece internete bağlanıyor.diğer odadada ethernet kabloyla bağlı pc ile inenleri takip edip kontrol ediyorum ..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DoubleDragon

    quote:

    Orjinalden alıntı: Aldaron

    Program ev kullanımı için ücretsiz. Eğer firmanız bu program ile para kazanıyorsa lisans almanız gerekiyor.

    Ben programı kurdum. Uzaktaki bilgisayara bir kaç dakika bağlandım sonra bana lisans sordu. Ücretsiz olarak nasıl kullanılıyor?

    Kurulum yapmadan kullanınca süre sınırlaması olmadan kullandırdı, serial falan istemedi. Galiba ücretsilz kullanım bu şekilde oluyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: csungu

    çok güzel program bende kullanıyorum.evimde 2 pc var.biri monitörsüz sadece internete bağlanıyor.diğer odadada ethernet kabloyla bağlı pc ile inenleri takip edip kontrol ediyorum ..

    Sen dehşet akıllı adamsın yav, tebrik ediyorum.
  • Inceleme ve program önerisi icin cok tesekkurler, Güzel bir programa benziyor. Ben Logmein web tabanli programi kullaniyordum, ancak tüm özelliklerinden 1 ay yararlanabiliyorsun.Birde bunu deneyelim bakalim.
  • Ben de yeni keşfettim bu programı çok güzel
    Manager programı Almanca gibi görünüyor fakat kurulumdan sonra menuler ing olarak geliyor

    Yalnız bir şey merak ettim

    Bu programı kullanırken
    İnternette kimin kotasından gider?
    Kullananın kotası mı kullanılan PC nin kotası mı?

    Yoksa her ikisinin de kotası gider mi?
    kota çok mu gider yoksa
    Sadece bilgi alışverişi olacağı için az mı gider?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.