Giriþ | |
|
|
|
3 Eylül 2008; 19:09:58
|
|
|
quote:
Orjinalden alýntý: Dwayne Carter Benim PS3 ve Xbox 360 baðladýðým Hd tv var herþey çok güzeldi takýr takýr oynuyodum ama Xbox ve ya Tv kafayý yedi PS3 oynarkens sorun yok ama Xbox ýmý taktýðým zaman TV kendini kapatýyor bende Tv yi servise götürmek yerine onun yerine hem pc için monitör almayý düþünüyorum HDIM giriþli Xbox dan en yüksek kaliteyi alabiliceðim bir Hd monitör tavsiyesi istiyorum.Þimdiden saolun. Benq x2200w çok iyi bir monitör kullanýyorum 2 aydýr.Monitör mat.Yani ýþýk geldiðinde parlamýyor.Parlak istersen hp nin w2207h modeli çok iyi.Ama parlak çok göz yoruyor benden söylemesi. Benq nun ses çýkýþý ve kulaklýk çýkýþý da var.Benq nun en önemli artýsý renk gamutu.
|
|
|
3 Eylül 2008; 19:10:08
|
|
|
quote:
Orjinalden alýntý: Dwayne Carter Benim PS3 ve Xbox 360 baðladýðým Hd tv var herþey çok güzeldi takýr takýr oynuyodum ama Xbox ve ya Tv kafayý yedi PS3 oynarkens sorun yok ama Xbox ýmý taktýðým zaman TV kendini kapatýyor bende Tv yi servise götürmek yerine onun yerine hem pc için monitör almayý düþünüyorum HDIM giriþli Xbox dan en yüksek kaliteyi alabiliceðim bir Hd monitör tavsiyesi istiyorum.Þimdiden saolun. Tam olarak anlayamadým ama benzer bir durum olabilir diye paylaþmak istedim. Dün gece konsol da divx izlerken sýk aralýklarla siyah ekran belirmeye baþladý. Ýlk etapta filmde bir sorun var sandým. Daha sonra siyah ekran belirme süresi gitgide arttý ve süresi uzadý. Usb' yi konsoldan çektim, görüntü bozuktu ve gitmek üzereydi. Tam konsolu kapatacakken görüntü tamamen gitti. Konsolu kapayýp görüntü kablosunu kontrol ettim. Ertesi gün akþam konsolun yerini deðiþtirmiþtim. Sanýým bundan dolayý görüntü kablosu baðlantý noktasýndan oynamýþ. Kabloyu tekrardan yerine düzgünce oturttum ve sorun düzeldi.
|
|
|
4 Eylül 2008; 20:30:04
|
|
|
selam millet ebayden bir tane xbox360 buldum 24.12.2007 tarihinde üretilmis. yaninda 2 kol, forza 2 + viva pinata, smack down vs raw 2007 ,nfs prostreet, devil may cry 4 veriyor 160 € teklif ettim almama 1 saat kaldi sizce fiyat uygunmu?? birde bu falcon mudur yoksa zephyr mi 2007 yilinin 12. ayinda üretilmis.. hdmi cikisi mevcut ve garantisi devam etmekte.
|
|
|
4 Eylül 2008; 21:04:51
|
|
|
sa sanmýyorum ama eliteden çýkan Component Kablo ile lcd monitörden görüntü almak mümkünmü? mümkünse vga yla kalite farký varmý? gittigidiyorda vga diye aratýnca bazýlarý vga kablo diyo bazýlarý ise xbox360 vga kablo diyo ne farký vardýr? þu dvi olayýný anlamadým bi yerde 3 kat kalite farký var vga hiçbiþey diyodu öyle birþey varmý? monitorümüz 720p ye ne kadar yakýnsa o kadar iyi görüntü alýyoruz. bu doðrumudur? yani bnm monitörün max. çözünürlüðü 1280x1024 baþka bi monitör aldým onun max 1440x990. eski monitördeki kalite dahamý iyi olacak? hadi 22" aldým onun max. 1650x1050 o dahamý kötü olacak monitör max çözünürlük yükseldikçe görüntü dandikleþecekmi? :S eliteden çýkan XBOXLive Headset ile single playerda ses alabilirmiyiz hoparlör ses sistemini kullanmýyorken? biraz çok oldu ama cevaplarsanýz çok çok sevinirim Teþekkürler...
|
|
4 Eylül 2008; 21:08:34
|
|
|
bide ben bu xbox ý aldýktan sonra para biriktirip 2.1 ses sistemi alacam pc ye 2.1 i takýp xbox da 5.1 ile oynayacam ama ondan önce bazen 5.1 ses sistemi ile bazen de kulaklýkla oynayacam tüm bunlar (kulaklýk, 2.1, 5.1) için vga kablo yeterli olurmu lütfen bana biri bu konuyu açýklasýn kafam çok fena karýþtý. :S:S:S teþekkürler...
|
|
4 Eylül 2008; 21:19:36
|
|
|
quote:
Orjinalden alýntý: nonatri bide ben bu xbox ý aldýktan sonra para biriktirip 2.1 ses sistemi alacam pc ye 2.1 i takýp xbox da 5.1 ile oynayacam ama ondan önce bazen 5.1 ses sistemi ile bazen de kulaklýkla oynayacam tüm bunlar (kulaklýk, 2.1, 5.1) için vga kablo yeterli olurmu lütfen bana biri bu konuyu açýklasýn kafam çok fena karýþtý. :S:S:S teþekkürler... VGA kablosunda optik çýkýþ bulunuyor. En azýndan kaliteli olanlarda ve orjinalinde tabi ki. Alacaðýnýz ses sisteminin de optik giriþinin olmasýna dikkat edin. Yoksa 5.1 özelliðini kullanamazsýnýz.
|
|
|
4 Eylül 2008; 21:21:38
|
|
|
quote:
Orjinalden alýntý: xXxKaNGaLxXx selam millet ebayden bir tane xbox360 buldum 24.12.2007 tarihinde üretilmis. yaninda 2 kol, forza 2 + viva pinata, smack down vs raw 2007 ,nfs prostreet, devil may cry 4 veriyor 160 € teklif ettim almama 1 saat kaldi sizce fiyat uygunmu?? birde bu falcon mudur yoksa zephyr mi 2007 yilinin 12. ayinda üretilmis.. hdmi cikisi mevcut ve garantisi devam etmekte. merak ettim ben pek anlamam fiyattan ama 12.2007 dediðine göre falcon olmasý lazým arcade? elite? hangisi?
|
|
4 Eylül 2008; 21:25:19
|
|
|
quote:
Orjinalden alýntý: nonatri sa sanmýyorum ama eliteden çýkan Component Kablo ile lcd monitörden görüntü almak mümkünmü? mümkünse vga yla kalite farký varmý? gittigidiyorda vga diye aratýnca bazýlarý vga kablo diyo bazýlarý ise xbox360 vga kablo diyo ne farký vardýr? þu dvi olayýný anlamadým bi yerde 3 kat kalite farký var vga hiçbiþey diyodu öyle birþey varmý? monitorümüz 720p ye ne kadar yakýnsa o kadar iyi görüntü alýyoruz. bu doðrumudur? yani bnm monitörün max. çözünürlüðü 1280x1024 baþka bi monitör aldým onun max 1440x990. eski monitördeki kalite dahamý iyi olacak? hadi 22" aldým onun max. 1650x1050 o dahamý kötü olacak monitör max çözünürlük yükseldikçe görüntü dandikleþecekmi? :S eliteden çýkan XBOXLive Headset ile single playerda ses alabilirmiyiz hoparlör ses sistemini kullanmýyorken? biraz çok oldu ama cevaplarsanýz çok çok sevinirim Teþekkürler... Component kablo ile görüntü almak mümkün. VGA kablo da component kablo da analog olduðundan, aralarýnda fark olmayacaktýr. GG'de satýlan VGA kablolarýnýn ilanlarýný kullanýcýlar belirlediklerinden, bazýlarý VGA Kablo demiþ, bazýlarý da Xbox 360 VGA Kablo demiþ. Hepsi Xbox 360 için olan kablolardýr. DVI, dijital olmasýndan dolayý daha net ve pürüzsüz görüntü saðlar. Ayrýca renkler de daha düzgün görünebilir. Ama bu ahým þahým bir fark anlamýna gelmez. 3 kat daha kaliteli olmasý zaten mümkün deðildir. 1440x900 çözünürlüðü olan monitöre konsolu VGA'dan baðlamak en iyi sonucu verecektir. 720p'ye çözünürlük ne kadar yakýnsa o kadar iyi görüntü alma olayý, görüntünün farklý çözünürlüklerle üstten veya yanlardan kesilmesi (crop) veya görüntü boyutlarýnýn deðiþmesi (stretch) sebebiyle, doðal çözünürlüðe en yakýn çözünürlüðü kullanmak gerekliliði olayýdýr. 22" monitör aldýðýnýz zaman da, maksimum çözünürlük yerine 720p çözünürlüðe, yani doðal çözünürlüðe en yakýn çözünürlüðü seçmek, ekrandaki görüntünün en doðal halini görmek demek olacaktýr. Bu yýl sonuna doðru çýkacak olan güncellemede PC monitörlerinin çözünürlüklerine de destek saðlanacak. 1440x900 ve 1650x1050 gibi seçenekleriniz olacak ve bu sayede, yukarýda bahsettiðiniz matematiði yapmanýza gerek olmayacak.
|
|
|
4 Eylül 2008; 21:28:29
|
|
|
bu sonbahar updatesinde oyunlarý hddye atma olayýnda oyunu tam olarak mý atabileceðiz.Yani 6.5 gb lýk oyunu aynen 6.5gb olarak mý hdd ye kaydedeceðiz?
|
|
|
4 Eylül 2008; 21:41:27
|
|
|
quote:
Orjinalden alýntý: nonatri quote:
Orjinalden alýntý: xXxKaNGaLxXx selam millet ebayden bir tane xbox360 buldum 24.12.2007 tarihinde üretilmis. yaninda 2 kol, forza 2 + viva pinata, smack down vs raw 2007 ,nfs prostreet, devil may cry 4 veriyor 160 € teklif ettim almama 1 saat kaldi sizce fiyat uygunmu?? birde bu falcon mudur yoksa zephyr mi 2007 yilinin 12. ayinda üretilmis.. hdmi cikisi mevcut ve garantisi devam etmekte. merak ettim ben pek anlamam fiyattan ama 12.2007 dediðine göre falcon olmasý lazým arcade? elite? hangisi? neyse cok sükür makineyi aldim 220 ye geldi kargo dahil
|
|
|
4 Eylül 2008; 23:30:26
|
|
|
Arkadaþlar internetten HD film indirip, altyazýlý bir þekilde; taþýnabilir HDD ile Xbox360'a baðlayýp film izleyebilir miyim ?
|
|
|
5 Eylül 2008; 6:05:41
|
|
|
quote:
Orjinalden alýntý: rapture bu sonbahar updatesinde oyunlarý hddye atma olayýnda oyunu tam olarak mý atabileceðiz.Yani 6.5 gb lýk oyunu aynen 6.5gb olarak mý hdd ye kaydedeceðiz? Evet oyun komple HDD'ye yüklenecek, ama oyunu oynamak için oyun diskinin sürücünün içerisinde olmasý gerekecek. Xbox'ýn standart olarak 60GB konsollarýn satýþýna baþlamasýnýn sebebi de bu zaten. HDD alaný önemini artýrýyor.
|
|
|
5 Eylül 2008; 6:07:08
|
|
|
quote:
Orjinalden alýntý: Ygal Arkadaþlar internetten HD film indirip, altyazýlý bir þekilde; taþýnabilir HDD ile Xbox360'a baðlayýp film izleyebilir miyim ? Xbox'da altyazý desteði yok maalesef. Altyazýyý filmin içine gömmeniz lazým çeþitli yazýlýmlarla. Forumda gerekli bilgiler var. Yüksek çözünürlüklü dosyalarý USB'den çalýþtýrmak takýlmalara sebep olabilir. En iyisi direk HDD'ye yükleyip, ardýndan izlemek. Tabi bu videolarýn HDWMV olmalarý gerek.
|
|
|
5 Eylül 2008; 6:49:26
|
|
|
quote:
Orjinalden alýntý: .ZeuS. quote:
Orjinalden alýntý: Ygal Arkadaþlar internetten HD film indirip, altyazýlý bir þekilde; taþýnabilir HDD ile Xbox360'a baðlayýp film izleyebilir miyim ? Xbox'da altyazý desteði yok maalesef. Altyazýyý filmin içine gömmeniz lazým çeþitli yazýlýmlarla. Forumda gerekli bilgiler var. Yüksek çözünürlüklü dosyalarý USB'den çalýþtýrmak takýlmalara sebep olabilir. En iyisi direk HDD'ye yükleyip, ardýndan izlemek. Tabi bu videolarýn HDWMV olmalarý gerek. Saðol dostum
|
|
|
5 Eylül 2008; 9:36:27
|
|
|
quote:
Orjinalden alýntý: .ZeuS. quote:
Orjinalden alýntý: rapture bu sonbahar updatesinde oyunlarý hddye atma olayýnda oyunu tam olarak mý atabileceðiz.Yani 6.5 gb lýk oyunu aynen 6.5gb olarak mý hdd ye kaydedeceðiz? Evet oyun komple HDD'ye yüklenecek, ama oyunu oynamak için oyun diskinin sürücünün içerisinde olmasý gerekecek. Xbox'ýn standart olarak 60GB konsollarýn satýþýna baþlamasýnýn sebebi de bu zaten. HDD alaný önemini artýrýyor. Teþekkürler.120 gb 2.el hdd alma arifesindeyim onun için sordum.Peki bütün oyunlarda bu zorunluluk olmayacak deðilmi?Ýsteðe baðlý atýlabilecek?