Evde 1 MB sınırsız internet , dosya indirmek içinse Gigaget ve getright kullanıyorum, Rapid den yeni premium üyelik aldım hemen bi hevesle başladım sömürmeye Fakat hiç bir zaman 140/KBS yi geçemedim bu dediğimde maksimum sınırgenelde 65 ila 110 arasında geziyor bende EDK ve Torrentten sonra iyi hızlandım diye seviniyordum,taki burada arkadaşların benimel aynı bağlantı hızında olmalarına rağmen yer yer 1 MB hızlarına ulaşmalarını görünceye kadar, bendemi bir problem var yoksa kullandığım programlardamı ? Sorum şu ki nasıl daha hızlı download yapabilirim? Siz ne hangi programı ve nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz ?
1024 sınırsız var bendede ama hiçbi zaman rapidden 120 üstünde download yapamadım sen 140 olmasınımı bekliyorsun? 100 ile 109 arasında gider gelir en iyi ve yoğun olmayan zamanında bile.yoğunluk artınca bu düşüyor tabiki yeri gelir 85 olur yeri gelir 50 olur hatta 30 larla bile indirirsin.
1024 sınırsız var bendede ama hiçbi zaman rapidden 120 üstünde download yapamadım sen 140 olmasınımı bekliyorsun? 100 ile 109 arasında gider gelir en iyi ve yoğun olmayan zamanında bile.yoğunluk artınca bu düşüyor tabiki yeri gelir 85 olur yeri gelir 50 olur hatta 30 larla bile indirirsin.
Hayır zaman zaman 140 ı geçiyor, ama bu forumda gördüm 512 ve üstü ile dosya indirdiğini iddia edenler var. Bende ondan acaba bende bir sorunmu var diye düşünmeye başladım.
Yaklaşık 5 gündür aralıksız dosya çekiyorum rapidden. Geceleri flashget 1mbit ile gündüzleri ise diğer kullanıcının işleri aksamasın diye 512kb ile indiriyorum dosyaları.
Burayı okuyunca, birde Bizim İnternet kafe işleten arkadaş gigaget ile 400 kBS yi gördüm deyince, bende niye bende olmuyor diye hayıflanmıştım.
Getright ile 110, u hiç geçemedim, ama gigaget ile 140 bazen aşıyor. Ayrıca bir olay daha var;
Evde Masa üstümde var Laptop umda mesela torrentde dosya indirirken Masaüstünde hiçbir zaman 50 kbs yi geçemedim, ama aynı modemden beslenen Laptop umla 100 geçtiğim oluyor bazen.
yok türkiyede zor o iş 4mb üstü bi paket olması lazımki o şekilde 1 mb ile indirsin oda olsa rapidden gelen dosya o hızla nasıl çekilir oda tartışılır pek sanmıyorum olur belki flashget arada bi tavan yapmışgibi yapıp yine normal hıza dönüyor. 1024 ile 120 yi geçemezsin rapidde.
yok türkiyede zor o iş 4mb üstü bi paket olması lazımki o şekilde 1 mb ile indirsin oda olsa rapidden gelen dosya o hızla nasıl çekilir oda tartışılır pek sanmıyorum olur belki flashget arada bi tavan yapmışgibi yapıp yine normal hıza dönüyor. 1024 ile 120 yi geçemezsin rapidde.
Öle ise yine en iyisi Gigaget oluyor anladığım kadari ile .. Teşekkürler arkadaşlar.
bir ekleme yapayım rapid. .share da görebileceğiniz en fazla hız 500kb/sn dir bir dosya için ama bağlantı hızınız elveriyorsa örnek olarak 100mbit se birçok dosyayı stabil olarak 500kb/sn ile indirebiliyorsunuz örnek: 10 part her biri 500kb*10=5000kb/sn hız oluyor ama tek dosyada bu hıza ulaşamıyorsunuz ilginç bir sınırlama var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djinn_inc -- 13 Ocak 2008; 0:58:25 >
Burda birşey ekleyeyim geçen sene normal windowsun downloadu ile 2-3 mb/s yi gördüğümü hatırlıyorum 100 mbit ile ama bu sene böyle birşey varsa bilemeyeceğim....
arkadaslar burda yazilanlardan sonra kendimden suphelenmeye basladim...1024 kbps baglantiya sahip arkadaslar teorik olarak 1024/8 = 128 KB/sn hizla veri alisverisi saglar...Ki bu kagit uzerinde bizim telekomun genis bant asimetrik dsl hizmeti miladini doldurmus bakir telefon hatlariyla ancak 870-890 kbps hiz saglanir bu da santrale yakinlik uzaklik , hatlarin temiz ,yeni dosenmis kablolarla 890 kbps hizlarina kadar cikar...tam olarak rekor kac ana santralin acibademde olmasindan oturu rekorlar oralardan gelir :) yani bu hatlarla veri transferi yaparken 1mbit icin konusuyorum 110 kb/sn olursa sinirlarin zorlanmasidir zaten...110x8 = 880 kbps dir.Birakin 140 kb/sn 150 kb/sn gormeyi ki bunlar teorik olarakta imkansizdir...120 110 arasinda bi deger aliyorsaniz sevinin cunku telekomun sagladigi bu imkanla ancak ve ancak bu degerler alinir baska turlu bahsediler degerler hem kagit uzerinde hemde pratikte imkansizdir.bu degerleri anlik olarak gorebilmekten bahsetmiyorum bunlari herkes biliyor ztn aci ini$ ciki$lar...
tekrarliyorum 1 mbit baglantinin dl hizlari Turkiye sartlarinda 110-120KB/sn dır...Daha fazla ile transfer yaptigini soyleyenler sallarlar veya anlik cikis inisleri veyahutta flashget tarzi dl programlarinin gercegi yansitmayan pohpoh degerleridir
"140 150 kb/sn ile dl yapiyorum 1mbit hattimla" diyenleri teshir tahtasi olusturarak bi temiz sopa atmak gerekiyor anlasilan
Burda birşey ekleyeyim geçen sene normal windowsun downloadu ile 2-3 mb/s yi gördüğümü hatırlıyorum 100 mbit ile ama bu sene böyle birşey varsa bilemeyeceğim....
off eklemeseniz olmaz sanki burda konu hakkinda bi bilgi birikimi olmadan, tamamen bilgisizlikten ve kulaktan dolma bilgilerle diger kullanicilarin kafalarini karistirmayi ne cok seviyoruz...Bilmiyosak dinlemeyi ogrenelim biraz...gulsem mi aglasam mi bilemiyorum "100mbit ile" dio "windowsun downloadU" ile dio allam
Not: afedersiniz ust uste iki mesaj attim sinirden kusura bakmazsiniz umarim tutamadim kendimi ne kadar ust uste mesaj atsakta arka fonda kameralara cikmak istiyen Türk genclıgı durdurulamaz ki bosa ugrasıyoruz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Destroy3r -- 13 Ocak 2008; 9:56:24 >
Bende pre. üyeyim flashget ile yaklaşık 1 yıldan fazladır download yapıyorum rapidden bu aralar saniyelikte olsa 160 a kadar cıktığını gördüm ama stabil olarak 100 kb ile indiriyor 1saatte 300 mb eş zamanlı iş sayısını 1 yapıyorum böylece inen dosyanın hasarlı inme riskini azaltıyorum.
http://www.gomplayer.org/ Gom Player en iyi divx oynatıcı ücretsiz reklamsız cracksiz sürekli kendi yenileyen tükçe arayüzü olan en iyi altyazı gösteren klite kodec paketi ile her formatı açan süper bir program gom player ile divx izlemin keyfine varın...
Rapid'im premium degil su an, ama oldugunda da, su anda da Teleglobe'u secip yuksek boyutlu dosyalarda 460 470kb'yi sabit olarak alabiliyorum. Azureus programindaysa yani torrent kullanarak seed'i iyi olan dosyalari (diyelim ki 10 eş) yine 400 410k ile film indirebiliyorum. Cogu kisi kötü diyor ama ben baglantimdan memnunum bence 1mbit'te 110kb gayet iyi bir oran..
1-1 mbtte standart hız 125 kb/sn dir 140 çıkıyorsa iyi demektir.100mb dosya 14dk da standart iner. 2mbitte 7 dkya düşürdüm. 4 mbitte 3-35 dk sürer 2- dosyalarını internet download manager ile çek.internette ilacıyla beraber bulabilirsin IDM diye bahsedilir 3-IDM kullanmaya başlayınca seçenekleden 16 kanalıda aç öyle indir.