Evde 1 MB sınırsız internet , dosya indirmek içinse Gigaget ve getright kullanıyorum, Rapid den yeni premium üyelik aldım hemen bi hevesle başladım sömürmeye Fakat hiç bir zaman 140/KBS yi geçemedim bu dediğimde maksimum sınırgenelde 65 ila 110 arasında geziyor bende EDK ve Torrentten sonra iyi hızlandım diye seviniyordum,taki burada arkadaşların benimel aynı bağlantı hızında olmalarına rağmen yer yer 1 MB hızlarına ulaşmalarını görünceye kadar, bendemi bir problem var yoksa kullandığım programlardamı ? Sorum şu ki nasıl daha hızlı download yapabilirim? Siz ne hangi programı ve nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz ?
1024 sınırsız var bendede ama hiçbi zaman rapidden 120 üstünde download yapamadım sen 140 olmasınımı bekliyorsun? 100 ile 109 arasında gider gelir en iyi ve yoğun olmayan zamanında bile.yoğunluk artınca bu düşüyor tabiki yeri gelir 85 olur yeri gelir 50 olur hatta 30 larla bile indirirsin.
1024 sınırsız var bendede ama hiçbi zaman rapidden 120 üstünde download yapamadım sen 140 olmasınımı bekliyorsun? 100 ile 109 arasında gider gelir en iyi ve yoğun olmayan zamanında bile.yoğunluk artınca bu düşüyor tabiki yeri gelir 85 olur yeri gelir 50 olur hatta 30 larla bile indirirsin.
Hayır zaman zaman 140 ı geçiyor, ama bu forumda gördüm 512 ve üstü ile dosya indirdiğini iddia edenler var. Bende ondan acaba bende bir sorunmu var diye düşünmeye başladım.
Yaklaşık 5 gündür aralıksız dosya çekiyorum rapidden. Geceleri flashget 1mbit ile gündüzleri ise diğer kullanıcının işleri aksamasın diye 512kb ile indiriyorum dosyaları.
Burayı okuyunca, birde Bizim İnternet kafe işleten arkadaş gigaget ile 400 kBS yi gördüm deyince, bende niye bende olmuyor diye hayıflanmıştım.
Getright ile 110, u hiç geçemedim, ama gigaget ile 140 bazen aşıyor. Ayrıca bir olay daha var;
Evde Masa üstümde var Laptop umda mesela torrentde dosya indirirken Masaüstünde hiçbir zaman 50 kbs yi geçemedim, ama aynı modemden beslenen Laptop umla 100 geçtiğim oluyor bazen.
yok türkiyede zor o iş 4mb üstü bi paket olması lazımki o şekilde 1 mb ile indirsin oda olsa rapidden gelen dosya o hızla nasıl çekilir oda tartışılır pek sanmıyorum olur belki flashget arada bi tavan yapmışgibi yapıp yine normal hıza dönüyor. 1024 ile 120 yi geçemezsin rapidde.
yok türkiyede zor o iş 4mb üstü bi paket olması lazımki o şekilde 1 mb ile indirsin oda olsa rapidden gelen dosya o hızla nasıl çekilir oda tartışılır pek sanmıyorum olur belki flashget arada bi tavan yapmışgibi yapıp yine normal hıza dönüyor. 1024 ile 120 yi geçemezsin rapidde.
Öle ise yine en iyisi Gigaget oluyor anladığım kadari ile .. Teşekkürler arkadaşlar.
bir ekleme yapayım rapid. .share da görebileceğiniz en fazla hız 500kb/sn dir bir dosya için ama bağlantı hızınız elveriyorsa örnek olarak 100mbit se birçok dosyayı stabil olarak 500kb/sn ile indirebiliyorsunuz örnek: 10 part her biri 500kb*10=5000kb/sn hız oluyor ama tek dosyada bu hıza ulaşamıyorsunuz ilginç bir sınırlama var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djinn_inc -- 13 Ocak 2008; 0:58:25 >