Şimdi Ara

Sabit disk suyla soğutulur mu ? Soğutulur ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendini su soğutma işine adayan Koolance firması bu konuda ne kadar profesyonelleştiğini kanıtlıyor. Pek önemsenmese de ufak ve sıkışık kasalarda sabit diskiniz size büyük problemler yaşatabilir. Eğer birden çok disk kullanıyorsanız disklerinizi muhakkak soğutmalısınız yoksa hiç beklemediğiniz bir anda diskinizin bir daha kullanılamaz hale gelmesi içten bile değil.

    İşte bu soruna çözüm Koolance'dan geliyor. Çok zekice düşünülmüş, bir o kadar da pratik olan bu yöntemle birden çok diskin ateşini kolaylıkla düşürebilirsiniz. Herkesin aklına şu soru gelecektir elbet; "Sabit disk de suyla soğutulurmu?" Aslında ilk başta mantıksız gibi gözükse de, ürünü inceledikçe insanın aklına yatıyor. Sistemin kalbi olan Hydra-Pak teknolojisi, aslında bir su yastığı. Ürünün yüzeyleri ısıyı komponentler arasında kısa devre yapmadan alabilecek özel bir madde ile kaplı. soğutucu kesim yastık gibi olduğundan diskin altındaki bütün elemanlara temas ediyor. Daha önceki çalışmalarda disk kartlarındaki komponentlerin belli bir düzeni olmaması sebebiyle araya birçok ek parça koyularak ısı transferi sağlanmaya çalışıyordu. Bu üründe ise böyle birşey söz konusu bile değil. Zaten ilgi çekici yönü de bu.

    Eğer birden çok diskiniz varsa birden fazla soğutucuyu seri bağlayıp yukarıdaki gibi bir sistem oluşturabilirsiniz. Diskleri böyle çevirdiğiniz için disklerin ses ve titreşim düzeyinde de hisedilir bir düşüş olacaktır. Eğer diskleriniz ile ilgili sıcaklık probemleriniz varsa düşünmeniz gereken bir ürün. 55$lık fiyatı biraz daha uygun olabilirdi dedirtse de, başardıklarını gördükçe yüzünüz gülecektir.


    Sayfanın Linki : http://www.koolance.com/shop/product_info.php?products_id=177








  • Aslında ısınan tüm donanımları böyle soğutmak gerekir. Sistemler keşke bu şekilde soğutulabilinseler. Şu anda piyasada birçok soğutma sistemi var ancak nedense gerekli önem verilmiyor. Fiyatlar biraz pahalı ama stabil bir sistem için çok önemli...

    (no smoke)
  • Basarılı bır urune benzıo daha once 5.25lıklere yandan takılan urunlerını gormustuk ama bu daha profosyenel ve evde yapılması daha guc bı sıstem olmus ama bence yastıkla hdd arasındakı ısı alısverısı dar bogaz yaratıcagı kanısındayım.
  • çok zekice düşünülmüş bir soğutma sistemi , fiyat herzamanki gibi yine pahalı yaw , bi ucuz yapsalar böle şeyleri şaşarım zaten
  • sabit diski suyla soğutsan ne olur havayla soğutsan ne olur. Gereksiz bence. Hastalıklı insanlara itelemek için yapılmış bir ürün olduğunu düşünüyorum.
  • üst üste birkaç tane sabit disk kullanıyosan baya gerekli oluyo.asıl problem bu fiyatın hakkını verebilecek mi??
  • Sabit disklerin önüne 12 cm lik kasa fanı tak bişicikler olmaz.
  • Ben en çok alttan vidalanabilmesini sevdim. Çok pro gözüküyor. SCSI diski olanlar ve hali hazırda su soğutma kullananlar bence düşünmeli. Bunun gibi ekler ile kasadaki fanları tamamen egale edebilirler.

    Birde üstüne Silverstone'un fansız güç kaynağı tam sessizlik ve yüksek oc daha ne ?

  • gizel bi şeye benziyo
  • SİLVERSTONE ÇOK KAZIK..YURT DIŞINDA TAGANDAN ÇOOK UCUZ OLMASINA RAĞMEN NEDEN TÜRKİYEDE DAHA PAHALI DÜŞÜNMEK LAZIM...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: garfield

    SİLVERSTONE ÇOK KAZIK..YURT DIŞINDA TAGANDAN ÇOOK UCUZ OLMASINA RAĞMEN NEDEN TÜRKİYEDE DAHA PAHALI DÜŞÜNMEK LAZIM...


    katılıyor turkıyede bu mallar neden bukadar pahalı yaww iyi bir pc toplamak ıcın kafadan en az 1000 $ cıkarmak gerek




  • su ve elektronik parçalar ???????????????
    bana çok saçma geliyo en ufak bi su sızıntısı olsa düşünemiyom o pc nin halini
    diski kurtaracas derken bütün bilgisayardan olmak
  • Bence de güzel bir ürün, avantajlarından biri kasa içinde de çok yer kaplamaması.
  • Valla ben daha su sogutmanin bir sakatligini gormedim... Ayrica kendi capimda koruma sistemi de yaptim... Tum baglanti noktalarini tuvalet kagidi ile sarip o kagida birbirine cok yakin iki tel degdiriyorum... (evet, her baglanti noktasi!!) kagit islandigi taktirde bu iki tel baglaniyor, boylece devre kapanmis oluyor, ve benim bilgisayarimin elektrik beslemesini oldugu gibi kesiyor. (Powersupply'a elektrik gitmeyecek sekilde...) Bunu da genelde evde olmadigim, ama bilg. acik oldugu icin yapiyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gun

    Ben en çok alttan vidalanabilmesini sevdim. Çok pro gözüküyor. SCSI diski olanlar ve hali hazırda su soğutma kullananlar bence düşünmeli. Bunun gibi ekler ile kasadaki fanları tamamen egale edebilirler.

    Birde üstüne Silverstone'un fansız güç kaynağı tam sessizlik ve yüksek oc daha ne ?



    Diyelim harddiski de suyla soğuttuk, RAM ler noolacak? Kasa içi sıcaklık illa ki biyerlerden gelen ısıyla artacak.

    Bence ne kadar su soğutma yaparsank yapalım, kasaya bi tane intake fan (düşük devirde de dönse) şart. Onu da harddisklerin önüne yerleştirirsek, oldu bitti.

    Zaten artık kaliteli PSU lar nerdeyse hiç ses çıkarmıyo. O/C ye niyetli olan insanlar da bu PSU lardan almak zorunda denilebilir, dolayısıyla fansız PSU ları da pek gerekli görmüyorum. Bence CPU, VGA ve NB'yi su soğutmalı yapmak gayet yeterli bir çözüm.




  • Garanti kapsamında HDD ye gelecek zarar karşılanıyorsa olabilir.
  • en iyisi

    vga northpole 1000


    kolay montajlıü
    cok sessiz sogutma
    ram soğutma yok

  • quote:

    Orjinalden alıntı: parker

    Garanti kapsamında HDD ye gelecek zarar karşılanıyorsa olabilir.

    Daha da önemlisi, içindeki bilgilere gelebilecek zararı karşılaması lazım.

    Bozulmuş bir harddiskteki bilgileri kurtarmanın (diskler hala sağlamsa tabi ki) 10000$ gibi bir para olduğunu duymuştum. Adamlar harddiski havasız ortamda açıp, disklerini söküp başka harddiske takıyor ve bilgileri kurtarıyorlarmış. Zaten disklere dışarıdan bir zarar gelmesi pek mümkün değil, zira harddiskin o bölümüne bırakın suyu, hava bile giremiyo :) Harddiske su soğutma yapan firmalar bu parayı (10000$) ödeme garantisi versin, ürünlerini alalım :D




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

    Valla ben daha su sogutmanin bir sakatligini gormedim... Ayrica kendi capimda koruma sistemi de yaptim... Tum baglanti noktalarini tuvalet kagidi ile sarip o kagida birbirine cok yakin iki tel degdiriyorum... (evet, her baglanti noktasi!!) kagit islandigi taktirde bu iki tel baglaniyor, boylece devre kapanmis oluyor, ve benim bilgisayarimin elektrik beslemesini oldugu gibi kesiyor. (Powersupply'a elektrik gitmeyecek sekilde...) Bunu da genelde evde olmadigim, ama bilg. acik oldugu icin yapiyorum...


    Yeni bir mak gayvır yetişiyor




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ErTech

    Aslında ısınan tüm donanımları böyle soğutmak gerekir. Sistemler keşke bu şekilde soğutulabilinseler. Şu anda piyasada birçok soğutma sistemi var ancak nedense gerekli önem verilmiyor. Fiyatlar biraz pahalı ama stabil bir sistem için çok önemli...

    (no smoke)




    +1
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.