LG 82 EKRAN PLASMA TV İLK RESİMLERİ (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon

0sedan -> LG 82 EKRAN PLASMA TV İLK RESİMLERİ (11 Ocak 2008; 12:36:13)

LG firması tarafından piyasaya sunulan şu an türkiyede benzer boyutta muadili bulunmayan bir ürün olan LG 32 PC 51 82 cm plasma tv türkiyede şatışa sunuldu linkte ürünün canlı performansı ile ilgili fotoları ve teknik özellikleri ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. http://www.teknoyenilik.com/
Darısı diğer markaların başına saygılar....
[image]local://upfiles/496148/B0E2C90D4E574479AE50F8E19F56644B.jpg[/image]

PhantomX -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 12:52:49)

Dandik bir ürün, çözünürlüğe bak allah aşkına bu devirde: 852 X 480

HD bile değil [:-]

Kontrast da 1800:1, neresi plazma bunun [sm=s17.gif]

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:05:56)

arkadaşım tepkin çok enteresan cihazı izlemeden böyle bir tepki yanlış bence neticede bu 82 ekran bir tv bilgisayar monitörü değil en azından ekranı plastik değil ve teknolojik bir ürün. bence ürünün canlı performansını inceledikten sonra bu tip yorumlar yapalım. üründe 2 adet HDMI bağlantısı mevcut neticede bütün sinyalleri girip izlemen mümkün ... saygılar

TurkTime -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:13:53)

quote:

Orjinalden alıntı: PhantomX

Bu büyüklükteki bir plazma ekranda daha yüksek çözünürlük şu an çok mümkün değil

bence gayette yeterli şu an için

plcmn -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:24:40)

Kesinlikle yetersiz kontrast ve çözünürlük.
Plazmanın LCD karşısındaki en temel üstünlüğü olan kontrastı yani yüksek siyah seviyelerini baştan kaybetmiş. Bunu neden alayım diye soran birine nediyeceksin ki?
Berbat bir TV ve tutması imkansız.
Bu arada "acayip uygun fiyat" nedir?

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:26:28)

istanbul digicom merkezden aldığım bilgiye göre ürünün görüntü kalitesi çok başarılıymış özellikle doğal renk konusu lcd deki pastel renklerin yerini doğal renkler almış.Tabi en iyisi canlı performansını izlemek olacak ... [:'(]

beren -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:29:02)

quote:

Sorun plazmanın iyi olması yada kötü olması değil, sorun senin davranışın. Adam emek vermiş, bir bilgiyi paylaşmış, sen saygısızlık yapıyorsun. Ban ne, muhaha ne, ayı mı oynuyor, ciddi ol biraz. Eleştiri yapacaksan da, doğru düzgün fikrini söyle 'bu devirde 852X480 çözünürlüklü tv yapılırmı' de. Eleştir, dalga geçme.

TurkTime -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:34:29)

quote:

Orjinalden alıntı: beren

quote:

Sorun plazmanın iyi olması yada kötü olması değil, sorun senin davranışın. Adam emek vermiş, bir bilgiyi paylaşmış, sen saygısızlık yapıyorsun. Ban ne, muhaha ne, ayı mı oynuyor, ciddi ol biraz. Eleştiri yapacaksan da, doğru düzgün fikrini söyle 'bu devirde 852X480 çözünürlüklü tv yapılırmı' de. Eleştir, dalga geçme.

[:'(][:'(]

PhantomX -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:42:36)

Doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş. Reklam kokan hareketler yapmayın, vestel/arçelik/beko bile bu plazmadan iyi 32" LCD üretiyor, bu ne biçim çözünürlük/kontrast anlamadım gitti [sm=s15.gif] Bir de müjde diyorsunuz sanki teknolojide yenilik. [sm=s17.gif]

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:46:42)

kontrast oranı dinamik kontrast değil gerçek kontrast ... birde şöyle düşünün geçen sene 7.seri pioneerlarda kontrast oranı 3.000 -4.000 lerde idi ama 15.000 lik bütün markalrdan daha iyi siyahlara sahipti bunu nasıl açıklarsınız.?.. kontrast oranını tescilli kontrol edilecek bir ölçüsü olmadığından eline kalemi alan 10000 20000 kntrast değerleri yazıyor bu ne kardeşim yok böyle herkes 2008 yılında yaşıyor benim bildiğim tekbir şey vardır yeni ürünler herzaman daha ileri görüntü kalitesine sahiptir... saygılarımla

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:53:46)

arkadaşım sanki evinizde 82 plasmanız varmış gibi yazmışsınız daha önce hayatınızda görmediğin bir cihazın evet reklamnı yapıyorum (yenilikçilik reklam yapmaksa kabul) niye bukadar kızdın anlamıyorum lcd tv satıcısı falanmısınız....yanlış bir şey yazdıysam özür dilerim....
quote:

Doğru söyleyen dokuz köyden kovulurmuş. Reklam kokan hareketler yapmayın, vestel/arçelik/beko bile bu plazmadan iyi 32" LCD üretiyor, bu ne biçim çözünürlük/kontrast anlamadım gitti [sm=s15.gif] Bir de müjde diyorsunuz sanki teknolojide yenilik. [sm=s17.gif]

kırık_dingil -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:53:54)

İlkel bir ürün. Kimse para verip almaz.

magicool -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:57:18)

e bu ozelliklerde lcd den ne farkı kaldı ,suanki lcd gayet iyi eskisi gibi plazmalardan aşırı bir farkları kalmadı bence, ayrıca yuksek contrast yok ayrıca hd olmaması gercekten kotu tabi sadece tv kullanacaklar için onemli degil ama...

can2000 -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 13:58:01)

quote:

Orjinalden alıntı: kırık_dingil

Bence "ilkel" olsa da evdeki CRT lerini değiştirmek için ideal bir tv olabilir. çözünürlüğü çok yüksek olmadığı için mevcut yayınlarda performansı crt yi aratmayacağı gibi estetik olarak onların çok önünde olacaktır. Kaldı ki ürünü cazip hale getirecek olan şey bence fiyatı olacaktır. Yüksek teknolojiye sahip ürünler ve fiyatlarını zaten biliyoruz ve bunları aldığımızda ülkemiz şartlarında hakkını vererek kullanabildiğimiz de pek söylenemez...

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 14:00:27)

arkadaşım seg,arçelik,vestel,vievsonic,gurindik bu ürünler 1.500 ytl civarına satılabiliyorsa lg hayli hayli satılır.
quote:

Orjinalden alıntı: kırık_dingil

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 14:03:43)

öncelikle şu an iyi bir lcd 2.000 ytl civarında satılmakta bu cihaz pazartesi 1.299 ytl ye hemde 12 taksitle satılacak 2 hdmı girişi var ve hd sinyalleri desteklemekte şimdi farkı anlamışsınızdır sevgiler...
quote:

Orjinalden alıntı: magicool

e bu ozelliklerde lcd den ne farkı kaldı ,suanki lcd gayet iyi eskisi gibi plazmalardan aşırı bir farkları kalmadı bence, ayrıca yuksek contrast yok ayrıca hd olmaması gercekten kotu tabi sadece tv kullanacaklar için onemli degil ama...

TeknoKardeslik -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 14:16:43)

arkadaşlar,

0sedan arkadaşımızın bu haberiyle ilgili benim de ekleyeceğim birşey var ; geçtiğimiz günlerde yeni alacağım 42 inch LCD / Plazma ( hala karar verebilmiş değilim bu arada ) ile ilgili araştırma yaparken Kanyon Akusta'da şöyle bir bilgiye ulaştım ; Şubat ayında Panasonic 37inch Full HD plazma modeli çıkıyor ; fiyat da 2.700 YTL civarında. Kabul etmek lazım ki belirtilen fiyat ( eğer doğruysa ) cidden iddialı , ama bu bilginin doğruluğunu başka kaynaklardan kontrol etme şansım olmadığını da eklemeliyim. burada önemli nokta plasma üreticilerinin artık daha küçük panelleri de rekabetçi fiyatlarla piyasaya sürmeye başlıyor olmaları. sonuç olarak 42 inch altı panellerin de farklı kullanım amaçları , yerleri ve talebi de var ; bu boyutlardaki plasmaların da satışa çıkması küçük ebatlarda da LCD TV lerin karşısına bir alternatif olarak plasmanın bilinen bütün avantajları ( bunu dezavantajlarını da tamamen göz ardı etmemek koşuluyla söylüyorum ) ile yer almasını sağlayacak. arkadaşımızın 82 ekran LG ile ilgili bilgilendirmesini de bu kapsamda değerlendirmek lazım bence.

selamlar...

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 14:20:02)

[:'(]
quote:

Orjinalden alıntı: TeknoKardeslik

arkadaşlar,

0sedan arkadaşımızın bu haberiyle ilgili benim de ekleyeceğim birşey var ; geçtiğimiz günlerde yeni alacağım 42 inch LCD / Plazma ( hala karar verebilmiş değilim bu arada ) ile ilgili araştırma yaparken Kanyon Akusta'da şöyle bir bilgiye ulaştım ; Şubat ayında Panasonic 37inch Full HD plazma modeli çıkıyor ; fiyat da 2.700 YTL civarında. Kabul etmek lazım ki belirtilen fiyat ( eğer doğruysa ) cidden iddialı , ama bu bilginin doğruluğunu başka kaynaklardan kontrol etme şansım olmadığını da eklemeliyim. burada önemli nokta plasma üreticilerinin artık daha küçük panelleri de rekabetçi fiyatlarla piyasaya sürmeye başlıyor olmaları. sonuç olarak 42 inch altı panellerin de farklı kullanım amaçları , yerleri ve talebi de var ; bu boyutlardaki plasmaların da satışa çıkması küçük ebatlarda da LCD TV lerin karşısına bir alternatif olarak plasmanın bilinen bütün avantajları ( bunu dezavantajlarını da tamamen göz ardı etmemek koşuluyla söylüyorum ) ile yer almasını sağlayacak. arkadaşımızın 82 ekran LG ile ilgili bilgilendirmesini de bu kapsamda değerlendirmek lazım bence.

selamlar...

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 14:38:11)

ürünün resmi...

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/496148/1ED9293949AF415B80141C6F7210FCCD.jpg[/image]

görece -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 15:13:26)

tv'nin görüntüsü oldukça şık.32'' bir plazma için özellikleride bence hiç kötü değil.
82 ekran tüplü tv yerine tercih edilebilir,bir çok kişi için.

plcmn -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 15:20:15)

Piyasadan bir kaç alternatif sunabilirim. Mesela en yakın 1450 ye demirhome da satılan Panasonic 37pv7f hem 37 inch hem hd ready hemde 8000:1 kontrastlı hemde panasonic..
1390 a satılan SEG 42 inch ise ayrı bir alternatif, özelliklerini yazsam LG çok ezik kalacak..
Bunu bilen tüketici almaz, bilmeyenlere ise fiyatı avantajlı gösterip çakarlar.

@0sedan siz bir tane alıp sonuçları buradan açıklarsanız seviniriz

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 15:53:40)

sevgili kardeşim o seg marka tv yi sanırım 3m migrostan falan aldın sen.Gıda malzemeleri satan bir yerde de ancak böyle bir marka olur zaten lütfen LG o cihazla kıyasa girmeyecek bir ürün . panasonic için iyi fiyat almışsın 37 plasmasının su an toptan fiyatı 2.154 ytl dir. sanırım o söylediğin firma ya 2.el satıyor sana yada sen fiyatı yanlış anlamışsın saygılar[:'(]...

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 15:58:43)

birde bişey merak ettim sen neden pana 37 plasma almadın 1.450 ytl ye vallaha çok uygunmuş gidip alınırmı seg falan [:'(]
quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

Piyasadan bir kaç alternatif sunabilirim. Mesela en yakın 1450 ye demirhome da satılan Panasonic 37pv7f hem 37 inch hem hd ready hemde 8000:1 kontrastlı hemde panasonic..
1390 a satılan SEG 42 inch ise ayrı bir alternatif, özelliklerini yazsam LG çok ezik kalacak..

MALİ MÜŞAVİR -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 16:24:55)

quote:

Orjinalden alıntı: 0sedan

sevgili kardeşim o seg marka tv yi sanırım 3m migrostan falan aldın sen.Gıda malzemeleri satan bir yerde de ancak böyle bir marka olur zaten lütfen LG o cihazla kıyasa girmeyecek bir ürün . panasonic için iyi fiyat almışsın 37 plasmasının su an toptan fiyatı 2.154 ytl dir. sanırım o söylediğin firma ya 2.el satıyor sana yada sen fiyatı yanlış anlamışsın saygılar[:'(]...

3m değil ben konyadan aldım 1390 ytl ye seg 106 yı 2m di mağaza 2. elde değil sıfır kutusunda kutusunu ben açtım. 37 plasmanın toptan fiyatı 2,154 ytl ise seg de vestel üretimi olduğuna göre demek vestel kaçak ürün getirtip bu fiyayatamı satıyor işte buna gülünür[sm=s17.gif][sm=s17.gif]

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 16:27:24)

seg fiyatı içi değildi arkadaşım fiyat 37 panasonic fiyatıdır. yanlış anlamışsın .....
quote:

Orjinalden alıntı: rotasmmm

quote:

3m değil ben konyadan aldım seg 106 yı 2m di mağaza 2. elde değil sıfır kutusunda kutusunu ben açtım. 37 plasmanın toptan fiyatı 2,154 ytl ise seg de vestel üretimi olduğuna göre demek vestel kaçak ürün getirtip bu fiyayatamı satıyor işte buna gülünür[sm=s17.gif][sm=s17.gif]

TurkTime -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 16:28:23)

Ben anlamıyorum

İnsanlar gider tüplü televizyona 1000 ytl para verir
Sen 1300 liraya Plazma TV satarsın (özellikleri kıyaslanmaz bile)
bide senin televizyonunu beğenmezler

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 16:30:16)

quote:

Orjinalden alıntı: TurkTime

Ben anlamıyorum

İnsanlar gider tüplü televizyona 1000 ytl para verir
Sen 1300 liraya Plazma TV satarsın (özellikleri kıyaslanmaz bile)
bide senin televizyonunu beğenmezler

[:'(][:'(][:'(]

HGT -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 16:51:07)

Bildiğim kadarı ile bu Plasma(?) nakit 1.100 YTL ile piyasaya giriyor...

Aslında bende 852x480, 1.800:1 vs görünce şok geçirdim.

Ancak LG'nin sitesinde de henüz bir bilgi yok.

Acaba diyorum; farklı bir panel teknolojisi mi kullanılacak ki 1.500:1 kontrast yeterli olsun ? Yoksa kandil gibi olacak ama sırf piyano siyah kaplaması var şık diye millet evince mi tutacak ?

PC input bulunan ve 2xHDMI bağlantısı olan bir Plasma için 852x480 çözünürlük anormal bişey ! "Çözünmüyor" bile diyebiliriz...

Benzetme yapmak gerekirse 1.3 motorlu bir Mercedes 320 gibi diyebiliriz.
Ne motor kasaya, ne de kasa motora ait ! Melez bişey ancak sonuç Rezil !

Kısaca Rezil Melez diyebiliriz... [sm=s17.gif]

Neyse çok komiklik yaptım ama özellikler oldukça mide bulandırıcı, biraz aceleye gelmiş mi sanki ?

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 17:01:53)

çözünürlük az diyoruz ama Bence alet 42 inç plasmalarla kıyaslandığında çözünürlüğü gayet normal 82 de 852 / 106 da 1024 /127 de 1366 bakın doğru orantılı yükseliyor hem cihaz 852:1.7775(hd satır oranı) = 480 satır bu boyutta bir makine için bence iyi.Şimdi neticede ülkemizdeki yayınlar ve satır sinyalleri dikkate alınınca daha anlaşılır hale gelir. Ha mükemmel olmayabilir ama ev için alınacak 2. tv bu fiyata 82 ekran plasma güzel olmazmı....[:'(]

MegriM -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 17:10:11)

quote:

Anneciğim fiyata bak. Bir üst modeline PV70F'ye 2650 YTL saydık 6 ay önce. Gerçi PV70'in fiyatı çok değişmedi ama PV7 silip süpürmüş, bilseydim LCD yerine bunu aldırırdım kuzenime. Bu Demir Home nerededir? Tekofaks garantili mi bu ürün?

plcmn -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 17:11:14)

Dediğim gibi cihazı bu kadar övdün inceleme yazını bekleriz.

Bende sadece SEG yok. Bak imzama, anladın sen onu..

Mesajda ne yazıyor "pv7f plazma demirhome da". Bir zahmet "yanlış anlamışsın" yada "2.el mal olasın" yazarken harcadığın enerjiyi google.com da "demirhome" u aratırken kulanıp sitesine bak. Tekofaks garantili ve 12 taksitli fiyattır.

Neden mi panasonic almadım? Çünkü marka takıntılı biri değilim. İyi malın üstünde ne yazarsa yazsın alırım. SEG başlığına bir bak orada yeterince yazdık zaten.

42 inch 1024*768 HD ready çift tuner, 10000:1(Samsung 42c91 ile aynı panel), PIP,PAP,PAT, HDMI,VGA,Component vs. girişler ve inanılmaz bir fiyat daha ne olsun.

Bu arada Panasonic 7f serisinde VGA giriş yok ve 37 inch beni kesmez ondan almadım.

Ama LG nin yanında mükemmle bir panel ve fiyat olarak duruyor 7f serisi..

quote:

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 17:24:05)

yav sen hakkaten baya kızmıssın arkadaşım ben insanlara küçük ekranlarda yeni çıkan bir alternatifi sunmaya çalışıyorum... varsa başka bir 32 plasma bildiğin onuda sen yaz beraber bakalım böyle sert yapmayalım lütfen sen destek olacağına köstek oluyorsun... [:'(]ne olmalıydıları tartışalım ...pazartesi kısmetse ftolarınıda koarız hep beraber inceleriz durun hele ne çıkacak kutudan....
quote:

Mesajda ne yazıyor "pv7f plazma demirhome da". Bir zahmet "yanlış anlamışsın" yada "2.el mal olasın" yazarken harcadığın enerjiyi google.com da "demirhome" u aratırken kulanıp sitesine bak. Tekofaks garantili ve 12 taksitli fiyattır.

Neden mi panasonic almadım? Çünkü marka takıntılı biri değilim. İyi malın üstünde ne yazarsa yazsın alırım. SEG başlığına bir bak orada yeterince yazdık zaten.

42 inch 1024*768 HD ready çift tuner, 10000:1(Samsung 42c91 ile aynı panel), PIP,PAP,PAT, HDMI,VGA,Component vs. girişler ve inanılmaz bir fiyat daha ne olsun.

Bu arada Panasonic 7f serisinde VGA giriş yok ve 37 inch beni kesmez ondan almadım.

quote:

TurkTime -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 17:35:53)

arkadaşlar sanırım osedanın haberini Pioneer veya Panasonic 94 yada 106 ekran plazmasından daha ucuza ve onlardan daha iyi bir plazma çıktı şeklinde algıladılar sanırım.

Bu konu sadece piyasaya yeni çıkan bir ürünün tanıtımıdır.
Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz.
Şu an burda ürün de satılmıyor. Sadece yeni çıkan bir ürünle ilgili haber..

buna bu açıdan bakın

magicool -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 17:46:56)

quote:

Orjinalden alıntı: TurkTime

arkadaşlar sanırım osedanın haberini Pioneer veya Panasonic 94 yada 106 ekran plazmasından daha ucuza ve onlardan daha iyi bir plazma çıktı şeklinde algıladılar sanırım.

Bu konu sadece piyasaya yeni çıkan bir ürünün tanıtımıdır.
Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz.
Şu an burda ürün de satılmıyor. Sadece yeni çıkan bir ürünle ilgili haber..

buna bu açıdan bakın

bizde habere degil urune yorum yapıyoruz farkındaysan

sadece yeni cıkan bir ürünle ilgili bir haberse arkadaşların yaptıgı da cıkmak uzere olan bir utunle ilgi kişisel yorumlar dedigin gibi burada hangi yonlerini beginip begenmedigimizi belirtiyoruz

d69 -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 17:48:21)

Tartışmanın gittiği yön bana çok mantıksız geldi, onun için ben de fikrimi söyleyim dedim.

Ben bu ürünün "piyasada satılan en ucuz panel TV" olsun maksadıyla üretilmediği kanaatindeyim. Bu sebepten dolayı "bundan biraz daha pahalıya 42 ekran X marka var" tarzı yaklaşımlar çok tutarsız.

Bu cihaz bence ufak bir odasına, mutfağına, bürosuna bu boyutta bir panel TV almak isteyen, ancak LCD ekranlardan TV olarak memnun olmayanlar için ideal. Bununla beraber; fiyat avantajı sayesinde bu boyutta bir CRT almayı düşünenler için de iyi bir alternatif.

Bu boyut için 852x480 çözünürlük "TV olarak" çok yeterli, hatta ideal. Şu anda SD yayınların en net seyredilebildiği paneller artık tedavülden kalkmış olan 42 inch 852x480 ler, bu açıdan en kötüsü ise full HD LCD'ler.

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 18:30:16)

sevgili d 69 eline sağlık zaten buradaki amaç elindeki crt tv nin hantallığından kurtulmak isteyen orta halli insanlara böyle bir plazmanın varlığından haberdar etmek ayrıca bu boyutta lcd almak istemeyenlerede yeni bir yön vermektir. Neticede 32 ''(82cm)lik ürünlerden bazıları hala 2.500 hatta 3000 ytl lerde fiyat seçeneği sunuyor bu o marka temsilcilerinin bir fiyat belirlerken 2. kez düşünmelerini sağlayacak bir ürün niteliğindedir.ülkemize ve insanımıza hayırlı olması dileğiyle.....[:'(]
quote:

Orjinalden alıntı: d69

Tartışmanın gittiği yön bana çok mantıksız geldi, onun için ben de fikrimi söyleyim dedim.

Ben bu ürünün "piyasada satılan en ucuz panel TV" olsun maksadıyla üretilmediği kanaatindeyim. Bu sebepten dolayı "bundan biraz daha pahalıya 42 ekran X marka var" tarzı yaklaşımlar çok tutarsız.

Bu cihaz bence ufak bir odasına, mutfağına, bürosuna bu boyutta bir panel TV almak isteyen, ancak LCD ekranlardan TV olarak memnun olmayanlar için ideal. Bununla beraber; fiyat avantajı sayesinde bu boyutta bir CRT almayı düşünenler için de iyi bir alternatif.

Bu boyut için 852x480 çözünürlük "TV olarak" çok yeterli, hatta ideal. Şu anda SD yayınların en net seyredilebildiği paneller artık tedavülden kalkmış olan 42 inch 852x480 ler, bu açıdan en kötüsü ise full HD LCD'ler.

ganeja -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 19:26:31)

ÜRÜNÜ GÖRMEK EN İYİSİ GALİBA..(b.harf için özür..)

bigmaster077 -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 23:28:05)

selamlar arkadaşlar,

bu bilgiyi müjdelik bir haber olarak göremedim. Ne yazık ki dünyada neler olduğunu, pazarın nereye gittiğini insanlarımıza anlatamıyoruz, hatta bilenlerinde işine gelmiyor belkide anlatmak. Bu konuda insanlarımızı bilgisizliklerinden ve piyasanın uyanıklarından koruyacak yasal önlemleri zamanında almayı toplum ve toplumu idare edenler olarak şimdilik başaramıyoruz. geliri düşük bir toplum olduğumuzdan ister istemez ucuz teknolojinin peşinden koşarken, aslında zaman içinde daha çok para harcıyor ve dünya standartlarının gerisinde kalmaktan , kalite olgusunu topluma aşılayamamaktan kurtulamıyoruz.

Türkiye pazarı gözden düşen teknolojilerin adeta cenneti durumunda.

şöyle bir örnek vereyim. geçtiğimiz 2 sene içinde büyük yenilik diye önce samsung sonra siemens profilo gibi markalar altında 82 ekran kısaltılmış tüplü tv ler azımsanmayacak paralara insanlara satıldı. bu insanların çoğu biraz daha üst verse hd bir tv alabilir, olabilecek dt plus gibi değişiklilkere tv yi değiştirmeden uyum sağlayabilirdi . işin ilginç yanı bu tv lerde sıklıkla geometri sorunu yaşandı ve bazı satıcılar insanlık namına bunları söyleyerek uyarmaya başladı. (alan arkadaşların anlattıklarından biliyorum)

ikinci örnek. Daha birkaç hafta önce hürriyet gazetesinde tüketicinin erkan abisi hd olmayan plazmaları haber yaptıktan sonra birçok gazete de aynı konuyu eleştirdi. binlerce insan hd yayınların başladığı şu günlerde daha 1 yıl önce 3000-4000 ytl ye aldığı ürünlerin hd olmadığını öğrendiğinde şok geçirdi.

şu an hd olmayan 42''plazmalar 2000ytl altına piyasada alıcı bulmakta zorlanırken 82 ekran hd olamayan plazma 1200ytl ye müjde olarak sunuluyor.
1300-1700 ytl arası en iyi markalarda bile 82 ekran hd tv bulmak mümkünken. insanlar sadece ince olduğu ve oratalama 200 ytl ucuz olduğu için neden hd olmayan bir tv alsınlar ki. üstelik de plazma. Ama alacaklar . daha doğrusu müjdeleyerek satacaklar. elbette alternatiflerin olması iyidir, ama bu insanımız için iyi bir alternatif olmaktan uzak.

yazıyı okurken birşey daha dikkatimi çekti. bunu satmaya şimdiden odaklanmış olan arkadaşlar, hdmi girişi sayesinde hd yayınları desteklediğinden bahsediyor. bu , hd çözünürlüğü verdiği anlamına gelmiyor. hdmi girişi olmasına rağmen bu sadece ileriye yönelik bağlantı uyumluluğunu sağlamak için ekleniyor. ama tüketici ürünü alırken hdmi bağlantısını görerek yanıltılıyor, ''destekler'' sözü bile zaten yanıltıcı. hiçbirşey bilmeyen bir insan ne anlar?

bizler, bu tv'de sd standardından daha yüksek çözünürlüklü bir görüntü izlenemeyeceğini biliyoruz. Bu fiyata insanlara bu açıklamaları yaparak satış yapacaklarsa ve insanlar ne aldığını bilerek alacaksa ne ala. o zaman her koyun kendi bacağından misali olur.

geçen sene satılan tv lerle , bu sene satılanlara baktığımızda full hd lerin ciddi şekilde arttığını görüyoruz. bence 2 sene içinde 82 ekranlarda da full hd seçenekler oluşmaya genişlemeye başlayacak. yani herkes gider mersine biz gideriz tersine.
herkesin yolu açık olsun.

bigmaster077 -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (11 Ocak 2008; 23:57:50)

aşağıda bahsettiğim hürriyet gazetesinin haberini ekliyorum.
HD televizyonlarda yüksek çözünürlük şoku yaşanıyor

Erkan ÇELEBİ

HIGH Definition (HD) film, oyun ve yayınların izlenmesini sağlayan cihaz satışlarının yaygınlaşmasıyla birlikte, son 3 yıl içinde Türkiye’de satılan birçok markaya ait HDTV’lerin bu özelliğe sahip olmadığı ortaya çıktı.

Bu televizyonların HD özelliği olmadığı için, bağlansa dahi kullanılamamasına yol açtığı HD DVD, uydu alıcı ya da oyun konsolları için yeniden HD özelliğine sahip televizyon alınmasını gerektiriyor.

BİR çok elektronik cihaz üreticisi, ithalatçı ve satıcısının, son üç yıl içinde tüketicileri ’nasıl göz göre göre yanılttığı’ High Definition (HD) özelliğe sahip oyun konsollarının, uydu alıcı ve DVD’lerin kullanımı yaygınlaşmasıyla birlikte, ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’de daha önce ’HD özellikli’ diye satılan birçok LCD ve plazma televizyonda, bu özellik bulunmadığı gibi bazı televizyonlarda, HD cihazların bağlanmasını sağlayan HDMI (Yüksek Çözünürlükte Multimedya Arayüzü) girişi bile yer almıyor. Bu da, yeni satın alınan HD özellikli oyun konsollarının, uydu alıcı ve DVD oynatıcılarının daha önce ’HD’ diye satın alınan televizyonlara bağlamak istendiğinde ortaya çıkıyor.

YENİ ORTAYA ÇIKIYOR: Bu televizyonların HD özelliğinin olmadığı, ancak 1080 satır çözünürlükte ses ve görüntü aktarma özelliği olan DVD oynatıcılardan film, uydu receverlarından HD televizyon yayınlarını izlemek, Play Station 3, X Box gibi oyun konsollarından da yüksek çözünürlükteki oyunları oynamak için alınan cihazlar, televizyona bağlandığında ortaya çıkıyor. Cihazlar televizyona ya HDMI girişi olmadığı için bağlanamıyor ya da sadece HDMI girişi bulunup, High Definition özelliği olmadığı için bağlansa bile yayının izlenememesine neden oluyor. Tüketicilerin HD DVD, uydu alıcı ya da oyun konsollarını kullanabilmeleri ancak, yeni bir HD özelliğine sahip televizyon aldıkları zaman mümkün olabiliyor.

NE FARKI VAR: HDTV’lerin en önemli özelliğini yüksek görüntü çözünürlüğü oluşturuyor. Türkiye’de de kullanılan PAL sistemlerde görseller, 625 satır ve 720 x 576 taramadan oluşuyor. Bunun sonucunda, standart bir televizyonun görseli, ortalama 210 bin pikselden oluşuyor. HDTV’lerde ise çözünürlük, yayının kalitesine göre, 1920 x 1080 piksele kadar çıkabiliyor. Bir görselin 2 milyon 73 bin 600 pikselden oluştuğu göz önünde bulundurulursa, bu oran standart televizyonlara göre 10 kat daha fazla olabiliyor. HDTV’ler de, ses kalitesi de standart televizyonlara oranla daha fazla oluyor. HDTV’ler 5.1 kanal, CD kalitesinde ses (sol, sağ, sol arka, sağ arka ve düşük frekans efekt bass) ile birlikte olabiliyor. Bu da, kullanıcılara sadece görüntü de değil, gerçek surround ses keyfini yaşamasını da sağlıyor.

YANILTMAK SUÇ: Yürürlükte olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a göre, tüketicinin bilgisizliğinden yararlanarak, yanıltmak suç sayılıyor. Ayrıca, ürünün sahip olmadığı bir özelliği, sahipmiş gibi göstermek de, yasaya göre tüketicilerin hak talep etmesi için yeterli oluyor. HD özelliği bulunmadığı halde, HDTV diye pazarlanan ürünler de yasanın ayıplı mal kapsamına giriyor. Ürünün ayıplı olduğunun, garanti süresinin bitiminden sonra bile anlaşılmış olması, ürünün gizli ayıp kapsamında değerlendirilmesini engelleyemiyor. Garanti süresi dolmuş olsa dahi, tüketicilerin hak talep etmelerini önleyecek herhangi bir engel bulunmuyor. Bu nedenle, son üç yıl içinde HD özellikliği olmadığı halde varmış gibi gösterilip, satılan televizyon ve DVD oynatıcılar için tüketicilerin yasal yollardan haklarını araması gerekiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: bigmaster077

selamlar arkadaşlar,

bu bilgiyi müjdelik bir haber olarak göremedim. Ne yazık ki dünyada neler olduğunu, pazarın nereye gittiğini insanlarımıza anlatamıyoruz, hatta bilenlerinde işine gelmiyor belkide anlatmak. Bu konuda insanlarımızı bilgisizliklerinden ve piyasanın uyanıklarından koruyacak yasal önlemleri zamanında almayı toplum ve toplumu idare edenler olarak şimdilik başaramıyoruz. geliri düşük bir toplum olduğumuzdan ister istemez ucuz teknolojinin peşinden koşarken, aslında zaman içinde daha çok para harcıyor ve dünya standartlarının gerisinde kalmaktan , kalite olgusunu topluma aşılayamamaktan kurtulamıyoruz.

şöyle bir örnek vereyim. geçtiğimiz 2 sene içinde büyük yenilik diye önce samsung sonra siemens profilo gibi markalar altında 82 ekran kısaltılmış tüplü tv ler azımsanmayacak paralara insanlara satıldı. bu insanların çoğu biraz daha üst verse hd bir tv alabilir, olabilecek dt plus gibi değişiklilkere tv yi değiştirmeden uyum sağlayabilirdi . işin ilginç yanı bu tv lerde sıklıkla geometri sorunu yaşandı ve bazı satıcılar insanlık namına bunları söyleyerek uyarmaya başladı. (alan arkadaşların anlattıklarından biliyorum)

ikinci örnek. Daha birkaç hafta önce hürriyet gazetesinde tüketicinin erkan abisi hd olmayan plazmaları haber yaptıktan sonra birçok gazete de aynı konuyu eleştirdi. binlerce insan hd yayınların başladığı şu günlerde daha 1 yıl önce 3000-4000 ytl ye aldığı ürünlerin hd olmadığını öğrendiğinde şok geçirdi.

şu an hd olmayan 42''plazmalar 2000ytl altına piyasada alıcı bulmakta zorlanırken 82 ekran hd olamayan plazma 1200ytl ye müjde olarak sunuluyor.
1300-1700 ytl arası en iyi markalarda bile 82 ekran hd tv bulmak mümkünken. insanlar sadece ince olduğu ve oratalama 200 ytl ucuz olduğu için neden hd olmayan bir tv alsınlar ki. üstelik de plazma. Ama alacaklar . daha doğrusu müjdeleyerek satacaklar. elbette alternatiflerin olması iyidir, ama bu insanımız için iyi bir alternatif olmaktan uzak.

yazıyı okurken birşey daha dikkatimi çekti. bunu satmaya şimdiden odaklanmış olan arkadaşlar, hdmi girişi sayesinde hd yayınları desteklediğinden bahsediyor. bu , hd çözünürlüğü verdiği anlamına gelmiyor. hdmi girişi olmasına rağmen bu sadece ileriye yönelik bağlantı uyumluluğunu sağlamak için ekleniyor. ama tüketici ürünü alırken hdmi bağlantısını görerek yanıltılıyor, ''destekler'' sözü bile zaten yanıltıcı. hiçbirşey bilmeyen bir insan ne anlar?

bizler, bu tv'de sd standardından daha yüksek çözünürlüklü bir görüntü izlenemeyeceğini biliyoruz. Bu fiyata insanlara bu açıklamaları yaparak satış yapacaklarsa ve insanlar ne aldığını bilerek alacaksa ne ala. o zaman her koyun kendi bacağından misali olur.

geçen sene satılan tv lerle , bu sene satılanlara baktığımızda full hd lerin ciddi şekilde arttığını görüyoruz. bence 2 sene içinde 82 ekranlarda da full hd seçenekler oluşmaya genişlemeye başlayacak. yani herkes gider mersine biz gideriz tersine.

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:09:13)

Yazdıklarınıza katılmamak elde değil.başlıktaki müjdeyi kaldırdım yanlış anlaşılmış sanırım.Keşke hakkında haber yazmakta olduğumuz cihaz full hd plasma tv olsaydı hemde bu fiyata.İşte sorun da burda full hd olsa da olmasada bizim için farketmez teknolojiyi hızlı takip ediyoruz,satın alıyoruz fakat hala evlerimizde kablolu tv ve dt,sd yayın izliyoruz bırakın bunları henüz 16/9 yayına bile geçmiş değiliz ve en önemlisi hd yayınlar ne zaman tam anlamıyla ülkemizde oturacak bu yayın platformları ve ya ne zaman düşük ücretlerle dt izleyebileceğiz.kullanamadığımız teknoloji ürünleri kılıfına uydurmaya çalışmaktan başka birşey yapmıyoruz.İşte balık baştan kokar derler ya....
Şu an digitürkte 4 tane kanal için 900 ytl ye cihaz almamız ve aylık 9 ytl para ödemek gerekiyor. Bu ülkede bunlarla hiçbir yere varılmaz geriye doğru gittiğimiz kesin çünkü insanlarda nakit kalmadı her yerde borç harç kredi kartları vs.... ülkemizde malesef böyle.... inşallah daha kötüye gitmeyiz.
alım gücüne uygun cihazları getirip satanlarada teşkkürler bizi böyle cihazlara itenlerede teşekkürler..... ülkemiz bu anlamda gözden düşen ürün cenneti kelimesinde haklısınız hesap makineleri ile başlayan lcd ekranlardan hala kurtulamadık
Bu arada yine olay plasma lcd tartışmasına dönüşmeden linke giren arkadaşlar gerekli cevabı alırlar http://www.plasma-lcd-facts.co.uk/

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:14:59)

paylaşımın için teşekkürler....
quote:

aşağıda bahsettiğim hürriyet gazetesinin haberini ekliyorum.
HD televizyonlarda yüksek çözünürlük şoku yaşanıyor

Erkan ÇELEBİ

HIGH Definition (HD) film, oyun ve yayınların izlenmesini sağlayan cihaz satışlarının yaygınlaşmasıyla birlikte, son 3 yıl içinde Türkiye’de satılan birçok markaya ait HDTV’lerin bu özelliğe sahip olmadığı ortaya çıktı.

Bu televizyonların HD özelliği olmadığı için, bağlansa dahi kullanılamamasına yol açtığı HD DVD, uydu alıcı ya da oyun konsolları için yeniden HD özelliğine sahip televizyon alınmasını gerektiriyor.

BİR çok elektronik cihaz üreticisi, ithalatçı ve satıcısının, son üç yıl içinde tüketicileri ’nasıl göz göre göre yanılttığı’ High Definition (HD) özelliğe sahip oyun konsollarının, uydu alıcı ve DVD’lerin kullanımı yaygınlaşmasıyla birlikte, ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’de daha önce ’HD özellikli’ diye satılan birçok LCD ve plazma televizyonda, bu özellik bulunmadığı gibi bazı televizyonlarda, HD cihazların bağlanmasını sağlayan HDMI (Yüksek Çözünürlükte Multimedya Arayüzü) girişi bile yer almıyor. Bu da, yeni satın alınan HD özellikli oyun konsollarının, uydu alıcı ve DVD oynatıcılarının daha önce ’HD’ diye satın alınan televizyonlara bağlamak istendiğinde ortaya çıkıyor.

YENİ ORTAYA ÇIKIYOR: Bu televizyonların HD özelliğinin olmadığı, ancak 1080 satır çözünürlükte ses ve görüntü aktarma özelliği olan DVD oynatıcılardan film, uydu receverlarından HD televizyon yayınlarını izlemek, Play Station 3, X Box gibi oyun konsollarından da yüksek çözünürlükteki oyunları oynamak için alınan cihazlar, televizyona bağlandığında ortaya çıkıyor. Cihazlar televizyona ya HDMI girişi olmadığı için bağlanamıyor ya da sadece HDMI girişi bulunup, High Definition özelliği olmadığı için bağlansa bile yayının izlenememesine neden oluyor. Tüketicilerin HD DVD, uydu alıcı ya da oyun konsollarını kullanabilmeleri ancak, yeni bir HD özelliğine sahip televizyon aldıkları zaman mümkün olabiliyor.

NE FARKI VAR: HDTV’lerin en önemli özelliğini yüksek görüntü çözünürlüğü oluşturuyor. Türkiye’de de kullanılan PAL sistemlerde görseller, 625 satır ve 720 x 576 taramadan oluşuyor. Bunun sonucunda, standart bir televizyonun görseli, ortalama 210 bin pikselden oluşuyor. HDTV’lerde ise çözünürlük, yayının kalitesine göre, 1920 x 1080 piksele kadar çıkabiliyor. Bir görselin 2 milyon 73 bin 600 pikselden oluştuğu göz önünde bulundurulursa, bu oran standart televizyonlara göre 10 kat daha fazla olabiliyor. HDTV’ler de, ses kalitesi de standart televizyonlara oranla daha fazla oluyor. HDTV’ler 5.1 kanal, CD kalitesinde ses (sol, sağ, sol arka, sağ arka ve düşük frekans efekt bass) ile birlikte olabiliyor. Bu da, kullanıcılara sadece görüntü de değil, gerçek surround ses keyfini yaşamasını da sağlıyor.

YANILTMAK SUÇ: Yürürlükte olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a göre, tüketicinin bilgisizliğinden yararlanarak, yanıltmak suç sayılıyor. Ayrıca, ürünün sahip olmadığı bir özelliği, sahipmiş gibi göstermek de, yasaya göre tüketicilerin hak talep etmesi için yeterli oluyor. HD özelliği bulunmadığı halde, HDTV diye pazarlanan ürünler de yasanın ayıplı mal kapsamına giriyor. Ürünün ayıplı olduğunun, garanti süresinin bitiminden sonra bile anlaşılmış olması, ürünün gizli ayıp kapsamında değerlendirilmesini engelleyemiyor. Garanti süresi dolmuş olsa dahi, tüketicilerin hak talep etmelerini önleyecek herhangi bir engel bulunmuyor. Bu nedenle, son üç yıl içinde HD özellikliği olmadığı halde varmış gibi gösterilip, satılan televizyon ve DVD oynatıcılar için tüketicilerin yasal yollardan haklarını araması gerekiyor.

PhantomX -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:17:07)

quote:

Bu arada yine olay plasma lcd tartışmasına dönüşmeden linke giren arkadaşlar gerekli cevabı alırlar http://www.plasma-lcd-facts.co.uk/

O verdiğin siteyi plazma üreticileri yapmış, ne kadar objektif tartışılır, hatta tartışılmaz bile, direk taraflı.

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:20:05)

peki size bir soru neden pioneer plasma tv leri dünyadaki en iyi ekran seçilmiş bunu nasıl yorumlarsınız.neden lcd değil..
quote:

quote:

O verdiğin siteyi plazma üreticileri yapmış, ne kadar objektif tartışılır, hatta tartışılmaz bile, direk taraflı.

JuneSUN -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:21:14)

quote:

birde bişey merak ettim sen neden pana 37 plasma almadın 1.450 ytl ye vallaha çok uygunmuş gidip alınırmı seg falan [:'(]
quote:

yukarıda arkadası urunu gormeden yazma yorum yapma demıssın aynı cahıllıgı SEG ıcın yapmıssın. senın lg marka tvının hangı modelın yazarsan yaz ben sana SEGın lgye gore avantajını kanıtlarım. seg mıgrosta satılan bu uretım tvsı pıyasadakı bır cok marka ve modelıyle kıyaslanamayacak kadar cok cok daha ıyı bır urun. bunu yazarkende ıskembeden atıp yazmıyorum 3-4 aylık plazma lcd arastırmlarım sınucunda yazıyorum. haaa dıyeceksınkı bundan sonrakı uretımı nasıl olur onuda ben bılemem. ama bu uretım seg hala ıddalıyım pıyasada satılan bır cok marka modelden cok cok daha ıyı performans verıyor. ve aldıgım bu tv ıcın asla fıyat performans yorumuda yapmadım yapmamda bunu haketmıyor arkadasım. hala sorunsuz kullanıyorum.

bigmaster077 -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:28:50)

Benim fikrime göre aynı fiyat hd ready plazma olsaydı kesinlikle alternatif olarak kabul edilirdi.
Benim için konu LCd-Plazma olayı değildi, keşke aşağıdaki linki vermesiydiniz. Çünkü biliyorsunuz oldukça eski ve panasonic başını çektiği üçlü grup tarafından yayınlanıyor. benzeri yayınlar nedeniyle Avusturalya da yine bir plazma üreticisi olan Samsung panasonic i dava etti. ama daha ilginci koyu plazmacı Hitachi şu an CES 2008 de 42'' e kadar olan Lcd lerini görücüye çıkardı. Yine bu link kurulduktan sonra Panasonic panelini başka bir firmadan aldığı 37'' Full hd LCD sini piyasaya sürerek meşhur 32'' e kadar LCD iddiasına sünger çekerek kendisiyle çelişti. Bu konuda 2008 yılında daha çok gelişme olacak hatta oldu bile. Hitachi-Panasonic ve bir marka daha (adını hatırlamıyorum) büyük ekran LCD üretimi konusunda birlikte işbirliği yapacaklarını açıkladı. Yine birkaç gün önce Japon Fujistsu plazma üretiminden çıkacağını duyurdu. Bunları aşağıdaki linke istinaden ek bilgi olarak vermek istedim.

quote:

decsan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:29:04)

Yazının altına bende imza atatrım...

quote:

selamlar arkadaşlar,

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:30:31)

haklısınız.inşallah sorunsuz sıkıntısız kullanırsınız.bu arada merak ettiğim birşey var seg markasının türkiye temsilcisi hangi firma ve servis ağı nasıl acaba çünkü hayatımda ilk kez bu forumda adını duydum amacım küçümsemek değil yanlış anlaşılmasın lütfen bende bilgi almış olurum ...
yukarıda arkadası urunu gormeden yazma yorum yapma demıssın aynı cahıllıgı SEG ıcın yapmıssın. senın lg marka tvının hangı modelın yazarsan yaz ben sana SEGın lgye gore avantajını kanıtlarım. seg mıgrosta satılan bu uretım tvsı pıyasadakı bır cok marka ve modelıyle kıyaslanamayacak kadar cok cok daha ıyı bır urun. bunu yazarkende ıskembeden atıp yazmıyorum 3-4 aylık plazma lcd arastırmlarım sınucunda yazıyorum. haaa dıyeceksınkı bundan sonrakı uretımı nasıl olur onuda ben bılemem. ama bu uretım seg hala ıddalıyım pıyasada satılan bır cok marka modelden cok cok daha ıyı performans verıyor. ve aldıgım bu tv ıcın asla fıyat performans yorumuda yapmadım yapmamda bunu haketmıyor arkadasım. hala sorunsuz kullanıyorum.
[/quote]

decsan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:33:36)

Bu digicom geçen sene de dünya kupası zamanı 42 inç 852*480 LG plazmaları 2100'e geçirmişti millete..
Hala 852*480 türküsü çağırdığına göre vardır bunun altında birşeyler...
quote:

Bana bak ben senin asker arkadaşın değilim. Ne öyle kardeşim arkadaşım. Uslubunu düzelt.
Dalga geçer gibi yazı yazamazsın burada..
Önce fiyatı yanlış anlamışın, yok 2.el mal olmasın gibi triplere girip sonra yaa sen çok kızmışsın durumları gerçekten çok inandırıcı.

Alternatifini sunmuyorsun b.ktan bir tvyi Türkiye de satmaya çalışan zihniyete çanak tutuyorsun.

quote:

yav sen hakkaten baya kızmıssın arkadaşım ben insanlara küçük ekranlarda yeni çıkan bir alternatifi sunmaya çalışıyorum... varsa başka bir 32 plasma bildiğin onuda sen yaz beraber bakalım böyle sert yapmayalım lütfen sen destek olacağına köstek oluyorsun... [:'(]ne olmalıydıları tartışalım ...pazartesi kısmetse ftolarınıda koarız hep beraber inceleriz durun hele ne çıkacak kutudan....
quote:

quote:

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:33:56)

bakalım daha neler göreceğiz.. umarım hızlarına yetişiriz böyle giderse insanlar senede bir tv değiştirmek zorunda kalacak.
quote:

Benim fikrime göre aynı fiyat hd ready plazma olsaydı kesinlikle alternatif olarak kabul edilirdi.
Benim için konu LCd-Plazma olayı değildi, keşke aşağıdaki linki vermesiydiniz. Çünkü biliyorsunuz oldukça eski ve panasonic başını çektiği üçlü grup tarafından yayınlanıyor. benzeri yayınlar nedeniyle Avusturalya da yine bir plazma üreticisi olan Samsung panasonic i dava etti. ama daha ilginci koyu plazmacı Hitachi şu an CES 2008 de 42'' e kadar olan Lcd lerini görücüye çıkardı. Yine bu link kurulduktan sonra Panasonic panelini başka bir firmadan aldığı 37'' Full hd LCD sini piyasaya sürerek meşhur 32'' e kadar LCD iddiasına sünger çekerek kendisiyle çelişti. Bu konuda 2008 yılında daha çok gelişme olacak hatta oldu bile. Hitachi-Panasonic ve bir marka daha (adını hatırlamıyorum) büyük ekran LCD üretimi konusunda birlikte işbirliği yapacaklarını açıkladı. Yine birkaç gün önce Japon Fujistsu plazma üretiminden çıkacağını duyurdu. Bunları aşağıdaki linke istinaden ek bilgi olarak vermek istedim.

quote:

[:'(][:'(][:D]

decsan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:36:57)

SEG o fiyata alınabilecek en iyi plazma...

quote:

Orjinalden alıntı: JuneSUN

quote:

quote:

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 0:37:22)

haklısınız.bakalım altından neler çıkacak daha.. istermisiniz 1 ay sonra 32 full hd plasma çıksın piyasaya
quote:

Orjinalden alıntı: decsan

Bu digicom geçen sene de dünya kupası zamanı 42 inç 852*480 LG plazmaları 2100'e millete..
Hala 852*480 türküsü çağırdığına göre vardır bunun altında birşeyler...

d69 -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 1:27:49)

quote:

haklısınız.inşallah sorunsuz sıkıntısız kullanırsınız.bu arada merak ettiğim birşey var seg markasının türkiye temsilcisi hangi firma ve servis ağı nasıl acaba çünkü hayatımda ilk kez bu forumda adını duydum amacım küçümsemek değil yanlış anlaşılmasın lütfen bende bilgi almış olurum ...

SEG "yüksek kalitesi" ile meşhur Vestel'in "2. kalite" ürünlerine taktığı markadır....

quote:

senın lg marka tvının hangı modelın yazarsan yaz ben sana SEGın lgye gore avantajını kanıtlarım. seg mıgrosta satılan bu uretım tvsı pıyasadakı bır cok marka ve modelıyle kıyaslanamayacak kadar cok cok daha ıyı bır urun

Vestel panelleri LG'den alıyor, LG'nin tedavülden kalkmış veya fason ürettiği panellerini alıp montajlayıp satıyor. SEG'in LG'ye göre bir avantajı fiyatı olabilir.

yusuftaner -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 15:15:04)

Herhalde 1 - 2 sene sonra görürüz hangisi daha iyi ve hangisi daha az sorunlu, panel ömrü vs... onun için boşuna tartışmaya gerek yok akmı karamı zaten zaman belli edecek[:'(]

0sedan -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (12 Ocak 2008; 18:03:01)

bakalım ne çıkacak...

JuneSUN -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (13 Ocak 2008; 0:35:27)

quote:

quote:

SEG "yüksek kalitesi" ile meşhur Vestel'in "2. kalite" ürünlerine taktığı markadır....

quote:

senın lg marka tvının hangı modelın yazarsan yaz ben sana SEGın lgye gore avantajını kanıtlarım. seg mıgrosta satılan bu uretım tvsı pıyasadakı bır cok marka ve modelıyle kıyaslanamayacak kadar cok cok daha ıyı bır urun

Vestel panelleri LG'den alıyor, LG'nin tedavülden kalkmış veya fason ürettiği panellerini alıp montajlayıp satıyor. SEG'in LG'ye göre bir avantajı fiyatı olabilir.

arkadaslar bızde bılıyoruz seg markasının ne oldugunu nasıl calıstıgını sızlerın bıldıgı kadar. bu panel lg degıl. daha basıt bır sekılde anlatayım wolksvagen bır markadır ama seatıda uretır audıyıde skodayıda. dıyebılırmısınız bana seatda wolksvagen kalıtesı yoktur dıye yada dıyebılırmısınız bana audı ıkıncı kalıtedır dıye. boyle anlamsız ıkıncı kalıte yorumlarına gerek yok.

bigmaster077 -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (13 Ocak 2008; 1:24:55)

sevgili JuneSUN
güzel bir konuya değinmişsiniz.

wolksvagen grubu yaptığı akllı yatırımlar ve pazarlama stratejileri sayesinde yoğun rekabetin olduğu oto sektöründe karlı bir kuruluş olmayı başarmıştır. Mesela dünyaının en büyüğü GM sürekli zarar etmektedir. Wolksvagen'in ürettiği markalarda min ve maksimum kalite anlayışları elbette bulunmakta ve bu otoların hitap ettikleri tüketici segmentleri elbette değişmektedir.
örneğin kasa olarak birbirine benzeyen Scoda'nın oktavia sı ile Passat'ı bir tutmak çok yanlış olur. bu ürünlerde maliyete ve fiyata etki eden unsurlar elbette bulunmaktadır. bir genelleme yaparsak ,bu fark yaratan unsurlar sadece fiyat odaklı düşünenlerin oktavia tercih etmesi , prestij , konfor ve daha fazla teknoloji isteyenlerin passat veya daha da üste çıkarak AUDİ tercih etmesiyle son bulur.

bir başka örnek Toyota ile ilgili verilebilir. Toyota Amerika piyasasına hitaben lüx bir araç sunmak ister ancak Toyota markasının orta sınıfa hitap etmesi marka algısının lüx segmente uymaması yüzünden yeni bir marka stratejisi izler ve böylece meşhur Lexus doğar ve proje başarılı olur. dikkat edin körü körüne marka stratejisi uygulanmamakta, bir dünya şirketi adından vazgeçebilmektedir. Tabii ki Lexus tüm yönleriyle bir Toyota dan üstündür. aksi takdirde bir süre sonra proje sürdürülemez olur. Yani pazarlama stratejileri hata kabul etmez. Bu vakalar bazı üniversitelerde ders olarak okutulmaktadır.
Bir başka örnek Sony'nin kendi markası dışında ve fason üretim yapmamasıdır. Sony ürünlerini en üst kalite ve en üst teknoloji algısına odaklamıştır. Markasını koyduğu ürün kabaca söylemek gerekirse, ''gözünü kapa al çünkü Sony'' dır.

Bizden pazarlamaya kötü bir örnek vermek gerekirse ; birileri Vestel'i marka yapmaya çalışırken, kendi reklam filminde ''fazla para ödemeye ne gerek var, Regal al'' derse marka falan yaratamaz, eline yüzüne gözüne bulaştırmış olur.

markalar firmaların pazarlama stratejileri doğrultusunda oluşturulur. Ancak bizim Arçelik-Beko veya Vestel-Regal biraz farklı stratejiler izler bunların amacı hemen hemen aynı ürünlerle pazar rekabetine girerek bir bakıma pazardan daha fazla pay almayı sağlamaktır. Böylece daha fazla bayi ile daha fazla satış yapmayı hedeflerler. ancak dünyada bu tip anlayışlar azdır. genell durum bir firmanın çeşitli markalar yaratması , bu markaların bazı alanlarda ihtisaslaşma çabası şeklindedir. ancak bizdeki ihtisaslaşma ürün bazlı değil , hemen aynı ürünlerin satışı bazlıdır, farklılıklar pek azdır.

maalesef büyük şirketlerimizin yarattığı bu durum kültür olarak bizlerin marka kavramını anlayamamıza sebep olmaktadır.

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaslar bızde bılıyoruz seg markasının ne oldugunu nasıl calıstıgını sızlerın bıldıgı kadar. bu panel lg degıl. daha basıt bır sekılde anlatayım wolksvagen bır markadır ama seatıda uretır audıyıde skodayıda. dıyebılırmısınız bana seatda wolksvagen kalıtesı yoktur dıye yada dıyebılırmısınız bana audı ıkıncı kalıtedır dıye. boyle anlamsız ıkıncı kalıte yorumlarına gerek yok.

k.yavuz -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (13 Ocak 2008; 4:08:44)

Arkadaşlar bu ürünü araştırdım www.shop-mar.com da Perşembe gününden beridir satılıyormış . Fiyat aynı 1299 yalnız yanında CAM SEHPA hediye ediyorlar
Birde vade farksız 17 taksit "ASYACARD" a

JuneSUN -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (13 Ocak 2008; 11:33:30)

cok guzel tespıtlerın var sevgılı bıgmaster. yazın ve yorumun ıcın elıne emegıne saglık. yazına bende katılıyorum. ancak bır noktada celısıyoruz. seat ıbıza ıle wolksvagenın ıspanyada aynı fabrıkanın bantlarından cıktıgını bırcok parcanın ortak kullanıldıgını bılıyorum. mesela sase parcaları aırbegler kontrol unıtelerı motor şanzuman, koltuk besıklerı, konuyu dahada ılerı goturursek wolkvagen anlasma yaptıgı fason parca ıhtıyacları ıcın seatada audıyede skodayada aynı uretıcılerı kullanıyor. kısaca donanımları aynı modellerı aynı sınıfta kıyaslarsak octavıanın herzaman passatın aynı donanımına sahıp hıglıne yada seatın trendlıne ıle polonun trendlınının seceneklerınden daha ucuz oldugunu goreceksınız. kısaca vestel aynı tvyı vestel marka uretımı 2.100ytl cıvarıyken segın bu tvsı aynı kasa aynı ozellıkllerı 1.390ytldır. yanı bu ıkıncı kalıte konusu degıldır.

plcmn -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (13 Ocak 2008; 13:57:08)

Sevgili JaneSUN Bigmaster da seninle aynı fikirde. Türkiye de hemen hemen aynı ürün 2 ayrı fiyata satılıyor diyor dikkat edersen..
İşin dünyada uygulanması ile Türkiye'de uygulanışı arasında fark var..

İsteyen isediğini alsın boşver...
Bizim görevimiz dilimiz döndüğünce kendi doğrumuzu söylemek. Gerisi insanların paşa gönlüne kalmış..

quote:

cok guzel tespıtlerın var sevgılı bıgmaster. yazın ve yorumun ıcın elıne emegıne saglık. yazına bende katılıyorum. ancak bır noktada celısıyoruz. seat ıbıza ıle wolksvagenın ıspanyada aynı fabrıkanın bantlarından cıktıgını bırcok parcanın ortak kullanıldıgını bılıyorum. mesela sase parcaları aırbegler kontrol unıtelerı motor şanzuman, koltuk besıklerı, konuyu dahada ılerı goturursek wolkvagen anlasma yaptıgı fason parca ıhtıyacları ıcın seatada audıyede skodayada aynı uretıcılerı kullanıyor. kısaca donanımları aynı modellerı aynı sınıfta kıyaslarsak octavıanın herzaman passatın aynı donanımına sahıp hıglıne yada seatın trendlıne ıle polonun trendlınının seceneklerınden daha ucuz oldugunu goreceksınız. kısaca vestel aynı tvyı vestel marka uretımı 2.100ytl cıvarıyken segın bu tvsı aynı kasa aynı ozellıkllerı 1.390ytldır. yanı bu ıkıncı kalıte konusu degıldır.

bigmaster077 -> Cevap: MÜJDE LG 82 EKRAN PLASMA TV (13 Ocak 2008; 19:04:11)

slm arkadaşlar
yukarıda yazdığım yazıda kullandığım son cümleler aşağıdaki gibiydi. bazı arkadaşların sharp 82'' full hd tv si olduğunu söylediklerini hatırlıyorum, tesadüfen aşağıdaki yazıyı buldum.
sony geçen sene ces fuarında 82'' full hd, 10-bit panelli , 120hz , led aydınlatmalı ve düşük enerji tüketimine sahip lcd sini sergilemiş. ancak dikkat edersiniz şimdilik bunlar piyasaya sürülmedi, demek henüz bekliyorlar. orjinal yazı aşağıdaki gibi.
82inch LCD TV

82inch large and full HD (resolution 1920×1080) screen that adopts 120Hz motion compensation technology and 10-bit panel. This delivers an increase in the television's gradation level, and effectively eliminates image blurring, for example when watching sports footage. In addition to the commonly acknowledged advantages of LCD TV, such as low power consumption and higher picture quality, the model adopts LED backlight which enables wider color gamut.

quote:

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
2.437012