Fare bugün itibariyle elime ulaştı arkadaşlar incelemeye alayım dedim fiyatı itibariyle çoğu kişiye hitap edebilecek birürün olması sebebiyle incelem yapmayı uygun gördüm Ürünü weblebiden minton klavyeninde olması nedeniyle 34ytl+kdv=42ytl ye aldım http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=DX5x-_XppY20IKo9uSHx5Q
Daha önce elimde A4tech in kablolu wop-49z si vardı ama tıklanabilir tekerleiğinin kırılması neticesinde 3.senesinde değiştirmeye karar verdim.
Fiyatına göre Logitech markası olması sebebiyle forumdada fazlasıyla tavsiye alınca bu mouse u seçtim Genelde uzun süre pcde vakit geçiren birisiyim. 8-10 saati bulabiliyor bazen .internet sebbiyle genelde masAüstünde iş yapıyorum.oyun olarak fpsciyim ama eskisi kadar oynamıyorum bu nedenle olası performans kayıplarını göz ardı ederek lx7ye yöneldim.
GENEL ÖZELLİKLERİ; http://www.logitech.com/index.cfm/mice_pointers/mice/devices/152&cl=us,en Çalışma Tipi : Optik (Mouse) 1100DPI Wheel (Tekerlek) : Var Bağlantı : RF Kablosuz, USB mini alıcı İşletim Sistemi : Windows 2000/XP, Mac OS 10.2.8 Yazılımlar : Logitech SetPoint yazılımı Mouse Özellikleri : Akıllı pil tüketimi Diğer : 8 aya varan pil süresi : Alıcı üzerinde açma/kaoama düğmesi : Tilt Wheel Plus Zoom fonksiyonu : İnternette hızlı gezinti için İleri/Geri tuşlar Garanti Süresi (Yıl) : 5
-paketten duracell pilleri takıp sonrada usb bağlantısı takınca pcyi açtım tanıdı. ama sonra durdu çalışmadı bende cdsini takıp klavye yönlendirmesiyle yazılımını yükleyince çalışır hale geldi. -Fare 800dpi olan eski mouseumdan belirgin olarak daha hassas. -ergonomik olarak tombul fare alışan elim yadırgamadı. ince uzun bir mouse diyebilirim -yanları kauçuktan yapılmış malzeme kalitesi dikkat çekici.Logitech bu konuda iyi iş yapmış. -tekerlek tıklanabilir (zoom için) ayrıcasağ ve sola doğruda tıklanabilir 3 oradan 2 tanede üstte olmakal beraber toplam 7 tuşa çıkıyor. -Masaüstü uygulamlarından şuana kadar(7 saattir) bir sıkıntı yaşamadım. -Oyun olarak denyebileceğim 1280*1024te clive barkers jericho demosu var. onda windows ve kendi yazılımının standart ayarlarında oyuna girdiğimde mouse zaptedmekte zorlandım bunda settings(logitech)den game settings i enable etmeminde etkisi olabilir oyunda ayaralam yeri yoktu.tekrar bakınca yazarım. -Tuşlar programlanabilir cinsten ben eski düzenime göre değiştirdim ama tekerleğim zoom olan tuşunu 3.tuş olarak değiştirecektim yokmuş :( -tuşarın tekerleğin üzerine yerleştirilmesi yerine solda olması daha iyi olurdu sağdaki tuşa(orta parmağın üstüne denk gelen) tuşa basmak için elinizi kaldırmanız gerekiyor çünkü eliniz tam oturunca tuşlar için parmğınız geriye kıvrılması zor -Terkerlek normalde sayfa kaydırma işlemi görüyor ama üstüne gelmeniz yetmiyor mutlaka kaydıracağınız şeyi seçmeniz ve üstünde olmanız şart resimleri uploadlarken imageshack.usta kodların üstündeyken imleç kaydırma yapamadım imleci boş taraf çekince sayfayı kaydırdı eski faremde bu yoktu. -bir başa nokta ise fare durunca tasarruf moduna geçiyor tekrar hareket ettirince algılaması aniden olmuyor. Yazılımıyla pil durumuna bakabiliyorsunuz gerçi 8 ay gider diyorlar ama -Fare hafif değil ama ağırda değil. -Fare ahşap zeminde pedsiz kullanımda atlama yapmadı ama desenli pedde atlam ve takılmalar yaptı beyaz sayfada denediğimde takılma yapmadı -opera kullanıcılarına kötü haber sayfa geri ve ileri tuşları olan teekerleiğin üstündeki tuşlar basınca hata veriyor "FAILURE" diye hataya tamam deyince değiştiriyor sayfayaı ama int. exp. da yapmadı bu hatayı.. bize gene hüsran bize gene hasret var opera üvey evlat (çözüldü:yeni sürücülerle çözülmüş) -bayağı bir eksik saydım bana göre tabi buna rağmen eski fareme oranla kötü bir seçim yapmamışım diyorum inşallah sorun çıkarmaz sonraalrı.. şimdlilk aklıma geleneler bu kadar olursa ana mesaja eklerim. sorunuz olursa cevaplarım zaten lx7si olanlar konuya ilgi gösterecektir. Yeni sürücü: http://www.logitech.com/index.cfm/428/152&cl=roeu,en k700 ssleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haythuyt -- 5 Nisan 2008; 2:01:42 >
değerli arkadaşım incelemen çok faydalı olmuş emeğinize sağlık. benim ufak bir ricam var. farenin etkili max. menzilini tespit edip buradan bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. sunumlarda kullanmak üzere aynı fareden ben de almayı düşünüyorum. ancak fare ile PC arasında 5-6m civarında bir mesafe olacak bu nedenle sağlıklı çalışıp çalışmayacağı konusunda tereddütlerim var. tekrar teşekkürler iyi çalışmalar...
arkadaşım senin için ölçtüm 5.60 metreye kadar(uzatma kablosu ile) birlikte sorunsuz aldı. benim evin geometrside pek izin vermedi uzun mesafe ölçmeme. birçok arkadaş var onlarda değer verecektir. konuyu görünce alan kişiler pm ile de ulaşbilirsin acele ise işin fare forumunda benim başlığım vardı "40 ytl ye fare " diye orada tiske( profil) adlı kullanıcıda da vardı oda ölçmüştür. uzatma kablosu uzunluğu; 1.5metre
hadiya microsoft logitech i mi satın aldı? bu büyük haber yani duyuyorum
Kullanan arkadaşlara bir sorum var o usb girişli alıcıyı ille mousun gormesi gerekmez degilmi cünkü benim kasam dolabın icinde arkadan baglıcam bide usbi bi problem olurmu mouse masanın üstünde durcak o yüzden yardım ederseniz sevinirim.
Orjinalden alıntı: 3@@@3
Kullanan arkadaşlara bir sorum var o usb girişli alıcıyı ille mousun gormesi gerekmez degilmi cünkü benim kasam dolabın icinde arkadan baglıcam bide usbi bi problem olurmu mouse masanın üstünde durcak o yüzden yardım ederseniz sevinirim.
Teşekkürler arkadaşım oyun icin birazcık düsünüyorumda kopma falan olmasın diye gerci logitech kendini kanıtlamıs ama kullanan arkadaşlar daha iyi bilirler diye sordum teşekkür ediyorum baska kullanalar yorum yaparsa seviniim bu klavye cekmesi olan masalardan bendeki kasada altta gömülü modülle o yüzden soruyorum onden usbye takmak istemiorum cıkıntı durmasın arkaya takıcaktım almadan bir danısayım dedim.
TÜRK'ÜN ATEŞLE İMTİHANI!! Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur. M. Kemal Atatürk'ün Milliyetçilik Anlayışının Hikayesi Tıkla
Yani pil nasıl çıkartılır onu bile unuttum nerdeyse Hafta içi Gunde 5 saat hafta sonu gunde 7 - 8 saat kullanılıyor Bazen pili kapatmayı da unutuyorum Farenin kalitesi için şu cümle yeterli olur sanırım
Fareyi görmeyen birisi kullansın Bu farenin kablosuz olduğuna inanmaz , takılma veya atlama yok
Mesafe ölçümü yapmadım ama 2 mt den falan etkili oluyor Lacivert düz renkli bilek destekli pad ile kullanıyorum Çalışması için fareyi görmesine gerek yok
Negatif yanları Fare biraz daha alçak olabilirdi belki Alıcısı mini denmiş ama notebook USB lerinde girişler yakın olduğu için yanına bir tane daha usb takmayı zorlaştırıyor biraz daha mini olabilirdi
My System : LG E500 GA290T NoteBooK - C2 Duo T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 2 GB DDR2 667 Mhz 120 GB - GM965 128 MB 1280 x 800 - DVD RW - BT - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - BigBoY 4GB - AveA K790 - 512 MB - Log W.Less LX-7 ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since 09 Jan 2002 ]
Operadaki back forward ileri geri sayfa tuşlrında çıkan failure hatası çözümü: varolan 2.24 setpoint yazılımıo yerine 4.24lük yeni driver yüklenmiymiş