Şimdi Ara

TTNet'in ve Diğer İSS'lerin Yeni Yıl Kampanyaları [ADSL Rehberi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni ADSL Abonesi Olacaklara veya Aboneliğini Yeni Kampanyalardan Faydalanmak için İptal Ettirecek olanlar için ufak bir rehber hazırlama gereğini gördüm kendimce...Yeni kampanyalar, hizmetler hakkında detaylı bilgiler ve akıllarda soru işareti bırakılan noktalarda elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım bu konuda...Tabi diğer uzman arkadaşların yardımlarıyla birlikte

Son zamanlarda çoğu adsl aboneleri TTNet'in teknik servisinden, alt yapısından bıkıp, başka alternatifler düşünmekte cazip kampanyaları gördükçe...Bu rehberle biraz olsun bu sorunları değineceğim ve elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım...Neyse kısaca aklınıza takılan her türlü sorunu bu rehberden bulacağınızı ümit ederekten ve daha fazlada uzatmadan başlıyayım izninizle

KabloNET hizmeti alamayanlar için ADSL; günümüz Türkiye şartlarında herkesin bildiği gibi tek çare...Piyasada bir yıldır türüyen Servis sağlayıcılarının(Smile ADSL, SüperADSL vs.) hepsinin alt yapısı herkesin bildiği gibi gene TTNet'in yani TürkTelekom'un...Bu yüzden tüketiciyi yanıltırcasına servis sağlayıcılarının yaptıkları reklamlar, farklı bir sistem sunduğunu dile getirmeleri tüketiciyi güpe gündüz kandırmaktır.Bizim Türk Telekomdan aldığımız; bireysel tahsis edilen portlar gibi bu aracı şirketlerde portları toptan satın alaraktan TürkTelekom'a rakip olarak pazar payı yaratmakta, rekabet ve fiyatlar açısından da uzun zamandır TEKEL olan pazarın genişlemesi açısından da çok sevindirici ve gerçektende özlemini duyduğumuz bir durum.Öte yandan devamlı duyulduğu gibi servis sağlayıcıların (Smile ADSL, Süper ADSL vs.) hizmet kesintileri vb. durumlarda sorunu TürkTelekom'a atarak kurtulmaya ve tüketicilerin istediği yardımdan çok uzakta hizmet ve destek vermeleride ne yazık ki herkesin bildiği bir gerçek.Bu yüzden ADSL alırken bunları göz önünde bulundurmanız ilerde pişman olup 24 aylık taahütlü satış sözleşmelerinden cayma hakkınızda olmadığından karar vermeden once iyi bir araştırma yapmanızda fayda var.Bende bu rehberde az çok bilgilerimle sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Öncelikle diğer aracı internet sağlayıcılarının sunduğu kampanyalı adsl tarifeleri gerçekten insanın aklını çelebiliyor.Evet neden çelebiliyor diyorum; TürkTelekom'un alt yapısını kullanan bu aracı firmalar yaptıkları uygun kampanyalarla abonelerini kendilerine çekip, indirim süreleri geçtikten sonra -şuanda mevcut kampanyalı tarifelerde 6 aylık indirim süre zarfından sonra- fiyatları çok daha yukarı çekeceği herhalde herkesin tahmin edebileceği bi satış stratejisi...Yani bu gibi aracı şirketlerden tahsis edeceğiniz adsl hattı ilerde başınıza dert olabilir.Ki eğer forumları takip ediyorsanız bu gibi durumda kalan bir çok mağdur arkadaş görmüşsünüzdür.aman dikkat diyeyim

Şu günlerde yeni adsl bağlıyacak arkadaşlar icin TTNet'in (dolaylı yolla Smile ADSL vb. İSSlerin) kablolu modem veya kablosuz modem seçenekleriyle güzel kampanyaları mevcut.Tabi 24 aylık sözleşme imzalamanız karşılığında.Dilerseniz önce resmi sitelere girip bilgi almanızda yarar var o zaman ön incelemeye başlıyalım. buyrun ;

TTNet ADSL'in Yeni Yıl Kampanyaları İçin Tıklayın...

Smile ADSL'in Kampanyaları için Burayı Tıklayın...

Superonline SuperADSL'in sunmuş olduğu kampanyalar içinde Burayı Tıklayın...

Açıkçası bende Smile ADSL aboneliği düşünüyordum uygun fiyatlarını gördükten sonra.Fakat daha öncede bahsettiğim gibi hizmeti gidip 1. elden almak varken araya aracı girmesi ironik bi durum O yüzden gelin birde benim hazırlamış olduğum tabloya bir göz atalım;

Google Fight gibi TTNet ADSL vs Smile ADSL

TTNet'in ve Diğer İSS'lerin Yeni Yıl Kampanyaları [ADSL Rehberi]

Not : Tablo karşılaştırma amacıyla olduğu için sadece en düşük fiyatlı bağlantı olan, 4 GB Kotalı/Limitli 1 Mbit ( 1024 Kbps) tarife için hazırladım.

Şöyle bi' değerlendirme yapacak olursak ;

------------------------- SONUÇLAR -------------------------

* Smile ADSL

***** Artılar & Eksiler ******

+ Seçeceğiniz kampanyadaki aylık indirimli tarife ( 6 ay boyunca)

- 24 aylık sözleşme şartı

- Kablosuz Modem seçeneğinde belirtilen AirTies modemin modeli meçhul

- Yukarda bahsettiğim Teknik Servis ve Destek eksikliği

- 6 ay sonrası muamma (belirtilen indirim süresi bittikten sonra fiyatları patlatması)

- Patlıyan fiyatlar & elinizde bulunan 24 aylık satış sözleşmesiyle çektiğiniz ızdırabın bilimum çilesi ve pişmanlığı

* TTNet ADSL

***** Artılar & Eksiler ******

+ Altyapı Sahibi, Birinci El olması

+ Diğer şirketlere nazaran deneyim, tecrübe

+ Kablosuz Modem Paket seçeneğindeki; Airties RT–205

- 24 aylık sözleşme şartı

- Diğer İSS'lerin Yaptığı İndirim oranından daha az ve indirimli ayların kısa olması

- TTnet Destek Hattındaki (444 0 375) Bekleme sürelerinin uzunluğu ve bekleme müziklerinin insanın piskolojisine zararları (minimum 5 dakika bekleme süre zarfı)

- İnternet Mahir Klıklı Mahzar Alanson ve Gıcık Eşi

Evet şimdilik aklıma gelenler bunlardı...Handikapları avantajları ortada.Benim tercihim şu aşamada -TTnet adsl abonesi olduğum için yeni yıl kampanyalarından faydalanabilmem için en geç 31 Aralık 2007'de hattımı iptal etmem gerekirdi- ama evimde 2 telefon hattı olmasından dolayı mevcut abone olduğum hattın iptalını ve diğer telefon hattımda açtırmayı düşündüğüm yeni ADSL aboneliği...Kablosuz Modem seçenekli tarifeyi seçerek yeni yılda yeni aboneliğimle TTNet için yeni bir sayfa açarak yapacağı fiyat indirimleri (kablonetin fiyat avantajını kendilerine çevirmelerini) beklemek olacak...

Benim fikirlerim bunlardı, diğer arkadaşlarında konuya katkılarıyla, düşünceleriyle herkese yardım edeceğini ümit ettiğim güzel bir inceleme yazısı olacak gibime geliyor.Kimbilir belki dH adminlerinin taktiriyle ilerde üst konu olabilecek bir içeriğe dönüşecek bir konu olur inşallah.Okuyan arkadaşlara ve yorum yapacaklara şimdiden teşekkürler, azda olsa fikir verebildiysem ne mutlu bana...Hepimize sağlıklı bağlantılar Modeminiz açık olsun

NOT : Bu saatte bu kadar çıktı eğer beğenilirse diğer İSS sağlayıcıları (Süper ADSL vs.) hakkında da karşılaştırmalar yapabilirim. İnşallah yararlı olur.

ÖNEMLİ NOT : ADSL bağlatacak arkadaşlara özellikle dikkat etmesini rica ettiğim bir nokta, 24 aylık satış sözleşmelerini imzalamadan önce dikkatle okumalarını şiddetle tavsiye ederim sonradan geriye dönme olmuyacağı için 1 kere değil 3 kere düşünmeniz gereken bir husus...Aman Dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DestZ -- 10 Ocak 2008; 3:31:11 >

• Bayağı emek harcamışsın,yeni abone olacak kişilere rehber olacak nitelikte .Emeğe saygı
  • biraz ole oldu gibi paintten tablo cizmek fln pwned tesekkurler begendigine sevindim tutucak gibi konu :P
  • Ayrıca olurda 2 yıldan (superonline da 1 yıl) önce üyeliğinizi sona erdirirseniz ne gibi şeylerle karşılaşacağınızıda iyi okuyun...

TTNET için (31 Aralık 2007 tarihinden itibaren ADSL hattını iptal ettirmiş müşteriler bu kampanyadan yararlanamaz. -Limitli pakelerde kota aşım ücreti ayrıca ücretlendirilecektir. -İndirim süresi boyunca müşterilerimiz tarife hız/paketlerini değiştiremeyecektir. İndirim süresi bitiminden itibaren 24 aylık abonelik taahhütü süresince, müşterilerimiz kullandıkları tarife paketinin altına düşmemek kaydıyla tarife hız ve paket değişikliği yapabileceklerdir. Düşük ya da yüksek tarife hız/paket, hıza göre değil tarifedeki ücretine göre değerlendirilecektir. -Kampanyadan yararlanan müşterilere ileride oluşabilecek tarife değişiklikleri yansıtılacaktır. -Müşterilerin ADSL hattını 24 aylık taahhüt süresi dolmadan iptal ettirmeyi istemesi durumunda, abonelik iptaline kadar geçen süre boyunca yapılan indirimler geri alınacaktır. Modem hediyeli tarifeden yararlanan müşterilerden ise abonelik iptaline kadar geçen süre boyunca yapılan indirimler ve modem ücretleri (kablolu modem için KDV dahil 75 YTL, kablosuz modem için 150 YTL) geri alınacaktır. -Kampanya TTNet ADSL alt yapı olanaklarıyla sınırlıdır.)

Smileda geçen yaz 80 civarı bişey ödemiştik kablosuz inca modeme (2 yıl dolmadan çıktığımız için) eğer ttnet olsaydı 150 ytl ödeyecektim......şuan superonline ve smile modem fiyatlarını bilmiyorum ama ttnet yukarıda yazılı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delk -- 10 Ocak 2008; 10:27:33 >

• Evet güzel bi' noktayı vurgulamışsınız.Benimde daha önce belirtiğim gibi 24 aylık abonelik anlaşmalarını imzalamadan önce mutlaka dikkatle okumak gerekiyor. Yoksa bazı arkadaşlar gibi mağdur duruma düşüp, başınıza vurmadık duvar bırakmazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DestZ -- 10 Ocak 2008; 19:03:40 >
  • kablonette 24 aylık sözleşme şartı yok di mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: opportunity

kablonette 24 aylık sözleşme şartı yok di mi

Yok. Bağlantı ücreti de alınmıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel yazı hazırlamışsın eline sağlık işe yarar
  • kota olduktan sonra işe yaramaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: engink

kota olduktan sonra işe yaramaz.

herkesin beklentileri kullanim talepleri farklidir.Bu farklardan dolayida iss firmalari (arz-talepten) kullanicilarin istedigini karsiliyacak cozumler, secenekler sunuyor..kotali baglanti; arşiv yapanlar, 7/24 film, müzik indirenler icin sacmadir.ama sadece internette gezip az dl yapan kullanicilar icinde kotali baglantilar iyi bi tercihdir."Kota olduktan sonra ise yaramaz" demek boyle bi' rehberde,bikakin yardim etmeyi akillarinin karismasina sebep olur...sirf mesaj kasacam diye insanlari yanlis yonlendirmemek gerekiyor demek ki degil mi biraz dikkat...

• Ellerine sağlık güzel çalışma.
  • Yukarda yazdığım cevab süresine bakın ne tesadüf olmuş arkadaşlar. 23:23:23 İstesem bu süreyi tutturamam.Garip ya 23 numarayı da severim inş. uğur getirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomluevrim -- 11 Ocak 2008; 23:26:39 >
  • tellcom geliyor ya ikisi de bitti bundan sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: by leon

tellcom geliyor ya ikisi de bitti bundan sonra

insallah dedigin gibi tellcom beklendigi gibi bomba bomba gelir...yalniz yinede bikac aydan sonra yayginlasir ve oturur daha once gelmesini ummak cok ilimli bakmaktan ibaret bence...
  • Doğru bulmuyorum bu karşılaştırmayı. TTNET lehine haksız rekabete yol açıcı, son derece subjektif... TTNET de Smile ve Superonline gibi ayrı bir şirkettir ancak Telekomun şirketidir. Tek farkı o. Hariri'yi çok seviyor ve zengin etmek isteyen TTNET'ten alabilir.

Bilgi eksikliği de var. Superonline'ın taahhütleri 12 aylık ve oldukça cazip. Servis hızı olarak pek bir farkı olmadığı gibi bir arıza durumunda Superonline'da sizi anlayan insanlar var. En azından tüketici hakkına TTNET'den daha saygılıdırlar.

Smile ve TTNET karşılaştırması nedeni ile eksik, TTNET dışındaki diğerlerini taşeron olarak nitelendirmeyi de yanlış buluyorum. Ayrıca yeni potansiyel yatırımlar için diğer internet servis sağlayıcılarına cesaret vermemiz gerektiğini düşünüyorum... Sonuçta Superonline'ın veya Smile'ın tıpkı kablonet gibi kendi abonelerine özel yurtdışı çıkışı almaları mümkün. Kablonette yurtdışı çıkışı Telekom'dan kullanıyor ama ADSL'in aksine sorun yaşanmıyor. Çünkü abone başına düşen yurtdışı çıkışı genişliği daha fazla....

Diğer servis sağlayıcılarında benzer atılımları için daha cesaret verici olunmalı. Haririye 1 kuruş fazla vermek yerine diğer taşeron dediklerinize vermeyi tercih ederim. Telekom tekelinin kırılması için yeni-diğer firmalara talep olması da firmalar açısından cesaret verici bir unsur olur, ADSL ve iletişim piyasasında mobilite yükselmeli.... vs. vs....

• quote:

engunaydin

Doğru bulmuyorum bu karşılaştırmayı. TTNET lehine haksız rekabete yol açıcı, son derece subjektif... TTNET de Smile ve Superonline gibi ayrı bir şirkettir ancak Telekomun şirketidir. Tek farkı o. Hariri'yi çok seviyor ve zengin etmek isteyen TTNET'ten alabilir.

sizin gorusunuzdur tabi ttnet lehine veya baska bi amacla gudulmus bi yazi degildi yazdiklarim; hangisi avantajli tek tek + si ve - leriyle objektif bi calisma hazirladim...TTNet'den aldigi portlari ttnet fiyatlarindan da dusuk satmak sadece kullanicilari kendilerine cekmek icin giristikleri bi oyun...6 ay sonra fiyatlara abanip kullanicilari magdur yapacaklar...ki Smile ADSL in forumlarda bakarsaniz ne kadar magduru ne kadar sikayet eden arkadaslar oldugunu gorursunuz."TTNET de Smile ve Superonline gibi ayrı bir şirkettir ancak Telekomun şirketidir. Tek farkı o. Hariri'yi çok seviyor ve zengin etmek isteyen TTNET'ten alabilir." demeniz ayrica bi guldurdu bu vakitte beni ne demek telekomun sirketi ne demek haririyi zengin etmek pf neyse..bunu tartismak bile istemiyorum.tam okusaydiniz yazimi gorurdunuz objektif olup olmadigimi...

Yaptiginiz sadece muhalefet olmaksa iyi yapiosunuz i$inizi...uste yazidiginiz yazi ne kadar yeni abone olacaklarin aklini karistiriosa buda yardim amaciyla degil sadece muhalefet amaciyla oldugu icin kullanicilari birakin yardimci olmayi daha cok kafalarini karistirir...madem benim yaptigim karsilastirma subjektif diyorsunuz buyrun daha ayrintili, DAHA OBJEKTIF (nasil olacaksa artik cok merakla bekliyorum yazmanizi) bir rehber hazirlayin muhalefet edeceginize.engin bilgilerinizden bizi mahrum etmeyin ki ne kadar yardimci olabileceginiz gorelim....

quote:

engunaydin

Bilgi eksikliği de var. Superonline'ın taahhütleri 12 aylık ve oldukça cazip. Servis hızı olarak pek bir farkı olmadığı gibi bir arıza durumunda Superonline'da sizi anlayan insanlar var. En azından tüketici hakkına TTNET'den daha saygılıdırlar.

bilgi eksikligi yok sadece superADSL konusunu simdilik degerlendirmeye almadim...Eger kullanicilar begenirse yazimda ifade ettigim gibi SuperADSL i karsilastirmalarima ekliyecegim..bunun disinda TTNET ve SMILE ADSL karsilastirmalarinda bi tarafa yonelik hic bi cikarim veya sempatim yok sadece kendi goruslerimi dile getirdim...bu gorusler zaten forumlarda da hep dile getirilir...Servis anlaminda diger isslerde Telekomun agzinin icine bakmakta cunku telekomdan aldiklari hizmeti baskalarina satiyorlar araci firmalar bunlar...siz ta$eron olarak adlandirdigimi solemi$siniz hayir boyle bi yaki$tirma yapmadim...yazimda bellidir zaten...simdi Tuketici haklarina saygiyi birakinda superADSL kullanlar karar versinler...Yaptiginiz aciklamalarin sadece yuvarlama hic bi dayanak gostermeden muhalifce yazilmis bi yazi...madem bu kadar yanlis bi karsilastirma oldugundan bahsedip duruyorsunuz buyrun sizde yazin bizde goruslerimizi yazalim herkes faydalansin...Atip tutmak cok kolay yoksa...

quote:

engunaydin

Smile ve TTNET karşılaştırması nedeni ile eksik, TTNET dışındaki diğerlerini taşeron olarak nitelendirmeyi de yanlış buluyorum. Ayrıca yeni potansiyel yatırımlar için diğer internet servis sağlayıcılarına cesaret vermemiz gerektiğini düşünüyorum... Sonuçta Superonline'ın veya Smile'ın tıpkı kablonet gibi kendi abonelerine özel yurtdışı çıkışı almaları mümkün. Kablonette yurtdışı çıkışı Telekom'dan kullanıyor ama ADSL'in aksine sorun yaşanmıyor. Çünkü abone başına düşen yurtdışı çıkışı genişliği daha fazla....

yukarda da bahsettigim gibi hic bi araci firmaya taseron yakistirmasinda bulunmadim...demagoji yapmaniza gerek yok..."Sonuçta Superonline'ın veya Smile'ın tıpkı kablonet gibi kendi abonelerine özel yurtdışı çıkışı almaları mümkün" demissiniz bunun mumkun oldugunu inkar eden yok ama yapin bakalim bi arastirma hangi iss ttnetin sundugu yurtdisi veya yurtici cikislarina ek olarak kendileri hat cekip kurmuslar?? bize o "engin" bilgilerinizle aydinlatin lutfen

quote:

engunaydin

Diğer servis sağlayıcılarında benzer atılımları için daha cesaret verici olunmalı. Haririye 1 kuruş fazla vermek yerine diğer taşeron dediklerinize vermeyi tercih ederim. Telekom tekelinin kırılması için yeni-diğer firmalara talep olması da firmalar açısından cesaret verici bir unsur olur, ADSL ve iletişim piyasasında mobilite yükselmeli.... vs. vs....

yazimda da cogu kez vurguladigim gibi bu gibi firmalarin piyasaya girmesi ve rekabet ortami yaratmasi ne zmndir ozlemini cektigimiz bi ortam.bu cok sevindirici...bunda hem fikiriz zaten neyi vurgulamaya calistiginiz anlamadim bende yazimda bahsettim zaten...
    "Haririye 1 kuruş fazla vermek yerine diğer taşeron dediklerinize vermeyi tercih ederim" tekrar vurgulama geregi duyuorum cunku hala taseron dedigimden bahsetmi$siniz kimse burda ta$eron demedi bu isslere...Bence siz objektif bakmaktan cok subjektif bakiyorsunuz.Hizmeti 1. elden ayni fiyata saglamak varken araya araci girmesinin tek mantikli aciklamasi + biseyler katmalari olur hizmete...tek yaptiklari ayni hatlari telekomdan satin alip abonelerine satmak ve yeni bi ADSL hizmet hatti kurmak (444 3 375) ki biraz forumun alt basliklarini okumu$ olsaniz SMILE ADSL telefon bekletme rekorlarini gorurdunuz.saglami$ olduklari hizmet ortada...ama yok siz telekoma vermek yerine bu sirketlere ayni parayi vermeyi dusunuosaniz bu sizin bileceginiz is...ama bunu diger kullanicilara farkli biseyler varmis gibi sunamazsiniz...objektif baksaniz boyle yapmazsiniz zaten...ilk mesajiniz kotaysa gereksiz, ikinci mesajinizda biraz demagoji biraz laf cambazligi hoop ne guzel bi muhalif yazi tebrik ederim..

dedigim gibi muhalefet yapmak cok kolaydir.fikrinizi soylemekten cok devamli rehberin subjektif oldugunu soyleyip durmu$sunuz buyrun birde siz engin engin bilgilerinizle rehber hazirlayinda faydanalim ferah ferah...o zamanda birileri cikipta gereksiz mereksiz diye iki satirlik cumlelerle mudale ederlerse beni daha da iyi anliyacaksinizdir...

• Kuzen rehber guzel olmus aferin. Gecen sene Nisan 2007'de Smile ilk kez guzel bir kampanya baslatip rekabete baslamisti. Bunuhttp://forum.donanimhaber.com/m_13493440/mpage_1/key_//tm.htm#13493440 bu link'te foruma taşıdığım zamandan 1 hafta sonra Smile'a uye olmustum, indirimli tarifesinden yararlanmak icin. Smile, kuruldugu gunden beri her ay ayni kampanyayi isitip isitip onumuze koyuyor. Yani orda yazan "Son tarih su gun" ibaresi önem arz etmiyor.

Yeni abone olacaklara Smile'dan abone olmalarini tavsiye ederim. 24 aylik sözleşmeyi imzaladıktan sonra kablosuz modem hediyesini alip internete TTnet'ten %5 10 daha ucuza baglanmak mumkun. Verilen modem Airties RT 205 kablosuz modem, Airties'in basın duyurusunda da geçiyor zaten ibare, her neyse.

1.5 2 ay Smile ADSL kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim: Smile digerlerinden ne iyi ne kötü; bir sorununuz oldugunda Smile 'a soylediginizde Smile'da TTnet'i arayip ariza kaydi actiriyor. Bu şu demek, bakkaldan bir seyler istersiniz çırak getirir, ya da çırak yoktur bakkalın sahibi getirir. Bir ariza oldugunda da işlem böyle çözümleniyor.

SuperADSL, dandik. Fiyat ve kampanya olarak çok kötü. SuperADSL destek hattında çalışan arkadaşım bile söylüyor: Superonline DSL'e abone olan baya insan var ama deneyimsiz bilgisiz insanlar ancak uye olur diyor. Bence hakli.

Özetle:
    TTnet ADSL'e abone olan biri olarak, bolgemde bu zamana kadar hic sorun yasadigimi hatirlamiyorum. 4mbit ilk cikiginda biraz sorun vardi ama telfondaki arkadaslar yardimci olmustu.
    Modemi olmayanlar Smile'dan basvurup kampanyali paketlerden birine gecsinler sozlesme imzalayip. Modemim var diyenler icin TTnet'in indirimli tarifeleri de olabilir. Kasmayin bu kadar, hepsi hemen hemen ayni.

TTnet: Modeminiz var
    Smile: Modeminiz yoksa
    SuperADSL: Akliniz yoksa,
    abone olabileceginiz firmalar..

Not: Bolgenizde kablonet varsa hic durmayin kablonet'e gecin. 2001-2004 arasi UltraTV'den hizmet aliyordum, ping'im 20 yi gecmiyordu. Kablo her zaman daha kalitelidir ADSL baglantiya gore. Hatta su an bir kablosuz modem alip 6mbit baglantiya gecmek istiyorum ama 6mbit icin de 140 ytl mi ne para istiyorlar o cok. Fiyatlar ucuzladiginda 6mbit kabloya bile gecebilirim.

• saolun begenen arkadaslar ilginiz icin

kuzen bende dile getirdim zaten eger kablonete abone olma imkanlari varsa kesinlikle oncelikle kablonet hizmetini dusunmelerini gerekiyor.ADSL platformu suan icin fiyatlari ve avantajlariyla kablonetin gerisinde kaliyor...Smile ADSL i fiyatlar konusunda daha caiz avantajlar sagliyor Telekom a gore ama gene yazimda belirttigim gibi indirim sureleri bittikten sonra fiyatlari yukselticekleri a$ikar herkesce...Cunku TTnet'ten aldiklari hizmeti, ttnetten daha ucuza satmalarinin tek aciklamasi kullanicilari kendilerine cekmek..baska aciklamasi yok..bu yuzden smile adsl i TTnet e kiyasla tercih etmem kendi fikrimce...yinede son karar tabikide yeni abone olacaklara :)

birde "SuperADSL: Akliniz yoksa, abone olabileceginiz firmalar " demissin biraz agir bi aciklama olmus ama SuperADSL de fiyatlari ve kampanya ozelliklerini diger isslerle yukarda kiyasmadim ilgi olursa onlarida yapacagim ama suanda bu iki Servis saglayicisindan daha az talep edilen bir iss olduguda gercek...

not: hala smile adsl in ttnet yurt ici ve yurtdisi hatlarina ilave ek hatlar actigini soylenen arkadas bizleri bilgilendirmedi...merakla bekliyorum yazacagi rehber yazisini (nasil olacagini az cok tahmin edebiliyorum tabi )

• Superonline icin dediklerimi yineliyorum, deneyimsiz (internetle pek hasir nesir olmayan), bilgisiz (fiyatlari, kampanyalari, satis sonrasi destek var mi yok mu varsa nasil arastirmayan) insanlarin tercih edebilecegi bir firma. Aklı olan SuperADSL abonesi olmaz (bedava vereceklerse o ayri) Birebir şahidiyimdir, SuperADSL teknik destek hattinda calisan arkadasim da aynisini soyluyor, hala birkaç yeni abone alıyormuş Superonline, onlar da şaşırıyor. Neyse, amacim rencide etmek degil SuperADSL kullananlar alınmasınlar, genel olarak soyluyorum. Neyse uyuyorum ben oglum, sen yeni kalktin tabii ohhh hadi gomdum
  • engunaydin

1- Bir işi tam yapacaksan yaparsın. Bu birincisi. Rehber demişsin ama eksikleri var. Benim burada ADSL rehberi hazırlama gibi bir misyonum yok. Ancak ADSL rehberi hazırlamıyorum diye yalan-yanlış-eksik hazırlanan; yanlış bilgilendirmeler içeren ve de iddialı bir rehber başlığı ile açılan konuda yanlış gördüklerimi söylerim. Eğer bir rahatsızlığınız varsa düşüncelerinizi cevaba açık bir forum ortamında değil ADSLrehberi.com gibi bir alan adı alarak kişisel web sitenizde yaparsınız ve kimseye de cevap hakkı tanımadan istediğiniz doğrultuda yazarsınız.

bakın oncelıkle devamli ithamli devamli muhalif yazilarinizi cirkinlestirerek kiskirtici yazi yazmanin dozunu artirarak surduruyorsunuz...Yaptiginiz fikrinizi aciklamaktan cok muhalefet etmek...ne kadar gereksiz olduguda ortada zaten...ben burda bunlari yazmam kullanicilara yardim etmek diger kullanicilarla birlikte tabi..herkes benim dusunduklerimi kabul edecek diye bisey mi demisim...kendi fikirlerimi belirtmi$im sadece karsit goruslerede acigim ama sizin yaptiginiz gibi dandik olmu$ eksik olmus bilmemne bunlar cok kustahca ve kabaca!!! oncelikle saygisizca attiginiz gereksiz mesajlar (" kota varsa gereksizdir" ) ondan sonrada laf ebeligi yaparak firmalarin sempatizenligini yapmak subjektif bakmalar vs...cok gereksiz amaclarla hizmet eder bunlar...konunun degerini dusurur...Illa laf cambazligi yapmak isterseniz buyrun baska bi forum acin orda tartisalim...yaptiginiz terbiyesizlik bu forumu kirleterek lutfen daha fazla uzatmayin..ha ben fikirlerinizi solemeyin fln asla demem ama yaptiginiz saygisizca eksik olmus hede hödö once bı saygı duymayı ogren sonra gel tartıs benımle...allam ya gece gece tırt ınsanlara saygi kurallarini ogretiriceksin illa...sana gore rehber degilse madem bu kadar ukalalik yapiyorsun kendin yaz o zaman ha yazacak kapasiten yoksada ukalalik yapmadan gel burdaki dusuncelerini yanlislarini dile getir.bi tesekkur emegine saglik demeden eksik olmus tam yapacaksin bi i$i bilmemne ahkam kesme burda!!!benim buraya yazmamin amaci tabikide karsit goruslerle birlikle tartisarak birlikte kullanicilara yol gostermek yardim etmek...ama sizin amaciniz uzum yemektense bekci dovmek...yazik ne diyeyim once tartismayi ve ukalalik yapmadan ahkam kesmeden fikirlerinizi dile getirmeyi ogrenin.burasi tartisma fikir platformu olmadigini idda eden yok zaten...tirt midir nedir..pff ortami daha fazla germeden baska konu acarsan seve seve tartisirim...lutfen buraya fikirleri solemektense yapacaginiz yapici elestirilerinizi yazin sadece yoksa polemik ve mesaj yazmak olsunda torba dolsun tarzi mesajlar atmayin...yok gereksiz kota bilmemne ne demek bunlar...birde pi$kin pi$kin bi i$i yapacaksan tam yapacaksin diyorsun madem begenmiyorsun sen yap kardesim gorelim o zmn alla alla ben senin fikirlerine saygi duyarim dediklerine katilmam veya katilirim ama uslubun cok cirkin terbiyesiz bu beni kizdiran!

engunaydin

2- Smile ADSL'in yurtiçi yurtdışı ek hatlar açtığı kısmını söylemedim, sanırım yanlış anladın. Kablonet gibi telekomdan kendilerine ayrılan portlara tahsis edilecek ekstra çıkışlar alabilirler dedim, aldılar demedim.

Hayir yanlis anlamadim gayet net anliyorum.bunu soyluyerek smile ADSL'in telekomdan ayricaligini belirtiniz bu yuzden..ustune bastim halbuki boyle bi hizmet sagladigi yok.firma fanatikligi yaptigimi soyluyorsunuz halbuki bunu siz yapiyorsunuz tutturmu$sunuz ortada olmayan hizmetleri yapabilirler diye + bi ozellik katarak daha iyi oldugunu dile getiriyorsunuz sanki..oeah derim baskada bisey demem artik..

engunaydin

3- Yanlış bilgi de veriyorsun. 6 ay sonra fiyatlara abanacaklar demişsin ancak Superonline'da 1 yıllık taahüt veriyorsun ve 1 yıl boyunca indirimli tarifeden yararlanıyorsun. Misal ben şu an "aklım olmadığı için" 58 YTL aylık ücret ödeyerek Superadsl 2 mbs kullanıyorum. Sene sonunda indirimim bitecek ancak taahhütüm de bitecek. Aynı kampanya devam etmiyorsa hesabıma gelen şirketten alırım. Dediğin fiyat abanması konusu apaçık yanlış bilgi.
    Smile ADSL'den şikayetlerden bahsetmişsiniz biraz bakınırsanız TTNET'ten şikayetler de bir o kadar.

bak zeki arkadasim ben SuperOnline icin demedim onu yazimda farkindaysan SuperADSL i kiyasmadim eger talep olursa onlarida yapacagim dedim zaten...yanlis bilgiyi veren carpitan konuyu sensin ben 6 ay sonra indirimli tarifeleri bittigi icin fiyatlari TELEKOMDANda yukarda verecekler..yoksa nasi kar yapsinlar telekomdan aldiklari portlari nasil daha ucuza satabilirler nasil bi ticaret mantigi bu...(acikladigim gibi 6 ay boyunca boyle cazip fiyatlarla kullanicilari kendilerine cekip sonra fiyatlari abanacaklari ) bu bi teori ama olacagi muhtemel seylerden...(tekrar senin gibi zeki arkadaslar icin ifade edeyim bu soylediklerim SMILE ADSL IN satis stratejilerini kapsiyor.Kimse SUPERADSLDEN bahsetmedi...)

ayrıca "yukardaki arkadasin bahsettigi cumleleri ben sarfetmedim benim dusuncelerimmi$ gibi bana yanit atmayin..SuperADSL abonelerinin akli olmadigi icin diye bi tabirde bulunmus cok agir ve ithamkar ben bunlari solememe ragmen rahatsizligimi dile getirdim...benim fikirlerimmis gibi demagoji yapmayin...Smile ADSL sikayetleri Telekom'dan fazla oldugu a$ikar...ancak bir firma sempatizeni TTNete de bakin onlarinda o kadar diyebilir...Sikayetimvar.com vs tuketici portallarinda hangi firmanin daha cok sikayet aldiklarini rakamsal olarak gorebilrisiniz burda atip tutmanizdan biraz vakit ayirsaniz eger ogrenirsiniz...

engunaydin

4-Ayrıca "....yazimda belirttigim gibi indirim sureleri bittikten sonra fiyatlari yukselticekleri a$ikar herkesce." cümleniz bile objektif bir gözleme dayanmıyor. Subjektif bir bakış açısı içeriyor. Temel eleştirim objektif olmadığınız yönünde.

bende aynen yukarda da belirtigim gibi subjektif bakan sizsiniz marka firma fanatikligi yapanda sizsiniz.ben rakamlarla tarifelerle hepsini net bi sekilde + larini - lerini ifade ettim kendimcede bi sonuca yoneldim...+ ve - yonlerinde hic bi hata veya yanlislik yok...sonuc benim yorumum oldugundan tabikide subjektif olacak...hey allam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DestZ -- 14 Ocak 2008; 6:24:24 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.