Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.320
Cevap
71
Favori
517.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşalar bendede 2001 volvo es40 t4 otomatik var motoru yaptırdım hararetten dolayı conta yakmış bende anlamadım nasıl oldugunu hararet yaptırmadım ama olmuş nasılsa 3500 tl harcadım yaptırdım güzel oldu fakat motor sabah uzun marşlardan sonra çalışıyor çalıştımı dizel motor gibi çalışıyor rolanti 1 rin altında sürekli direksiyon titriyor d ye aldımı stop ettimi motor sıcakken tek marşta alıyor birde çalışırken benzini yakmadan çig atıyor koku geliyor lpg takılı atiker aynı sorun lpgdede var bana yardımcı olursanız çok sevinirim başım belada en yakın servi 300 km ankarada var cevap için şimdiden teşekkürler
  • yetkili servis dışında sana buradan kimsenin yardımcı olabileceğıni sanmıyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinozkan

    yetkili servis dışında sana buradan kimsenin yardımcı olabileceğıni sanmıyorum..
    http://www.volvopartswebstore.com/showAssembly.aspx?ukey_product=1161982&ukey_assembly=237742

    http://www.volvoyedekparca.com/main/basinc_regulatoru_9404583-pmu409.html

    Bu iki adreste FPR denilen basınç regulatörünün açıklaması ve resmi var. ZNT volvo nun stoğunda var sanırım.

    Bu cihaz (bildiğimce ) depodan motora gelen yakıtın araç çalışmazken geri dönmesini engelliyor. eğer diyafram bozuksa yakıt geri dönüyor ve uzun beklemelerden sonra depo motor arasındaki boru dolana kadar marş yapmanız gerekiyor.

    Resimde işaretlemek istedim ama üzerine yazı yazılınca sistem script var diye kabul etmiyor. Sökülecek kapak kaputu açar açmaz hemen gözüken turbo nun intercooler (büyük) hortumunun girdiği yerdeki el büyüklüğündeki olan kapak . iki vida ile tutturuluyor. bir tanesi tork dediğimiz tipte. bu bozuk olsa bile sizin söküp yapabileceğiniz birşey yok. hortumlarını bir kontrol edin.

    aslında bu sorun olsun olmasın tüm arkadaşların bu kapağı söküp valfin altındaki ince kaucuk boruyu incelemelerini öneririm. zamanla deforme olup sızıntı yapıyor. sızan benzin direk motorun üstüne dökülüyor.

    hararet yaptığını fark etmemenizin sebebi termostat ve /veya fan müşürünün bozulmuş olması olabilir. sıcaklık yükseldiği halde ısı göstergesi bunu göstermemiştir. devridaimi açmamış fan ı çalıştırmamış olabilir.
    10 yaş civarı arabası olan arkadaşlar soğutma grubu hortumlarını kelepçelerini de kontrol ettirsinler. özellikle alt gruptaki hortumların kelepçeden kurtulması ya da yırtılması direk motora hararet yaptırır.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutirmak -- 11 Ekim 2011; 12:08:15 >




  • verdigin bilgiler için teşekkürler arkadaş büngün arabada lpg bitti ve araba tek marşta benzinle çalışmaya başladı benim kanımca kesici dedikleri kırmızı parçadan olma ihtimali varmıdır acaba lpg ve benzini ilk alışta beraber alma ihtimali olabilirmi yarın sanaide bir kesici alıp deneyecegim ilginiz için teşekkürler
  • arkadaşlar 2004 volvo s40 1.6 ların 100 ve 110 beygir olanları var,aralarında ciddi güç ve donanım farkı var mıdır aceba yardımcı olursanız sevinirim
  • Yeni kasanın 1600cc beniznli motoru 100bg, eski kasanınki 109bg.
  • nasıl yani 2004 model hem yeni hem de eski kasa mı var? peki ciddi güç farkı var mı? ve 2004 1.6 100 hp olanı önerirmisiniz?
  • 2004 model yılı S40 I'in son, S40 II'nin ilk model yılı idi. Bu nedenle 2004 model iki farklı kasa S40 var. S40 II, I'den daha ağır ve 1.6ltlik motoru 9bg daha güçsüzüdr. 2011 yılında ikinci eldeki bir araç için hangisi daha performanslıdır demek zor; bu tamamen araçların şu anki durumuna bağlı olur.
  • Arkadaşlar merhaba uzun süredir araç bakıyoruz honda toyota o bu şu ama galiba volvo da karar kıldık üst limiti 17 liraya cıkardık netten bi kaçtane araç bulduk yarın birgün bakmaya gidecez inş bi kaç tane sorum var cevaplarsanız sevinirim.
    1)Arabayı Ankara da gösterebilecegimiz işinin ehli kimler var?
    2)Birde Parça ve bakım fiyatları bir hondaya veya toyotaya göre ne kadar pahalıdır bilen arkadaşlar fiyat vererek sölerse sevinirim örnegin volvoda sukadar bunda sukadar ortlama
    3)Birde ilk arabamız olucak ilk araba olarak önerilir mi?
    Bu arada 00 01 model s40 1.6 düşünüyoruz
  • Size o paraya 2000 model 1.8 düz vites V40 verelim. Aracın bakımları eksiksiz yapılmış durumda hatta yapılmaması gereken şeyler de yapılmış. Lastikleri vs de yeni. Aracın herşeyine kefilim. Sanırım şu an 120 bin km'de. Araç İstanbul'da. Düşünürseniz pm atabilirsiniz. Sizi sahibiyle irtibata geçiririm.

    Değişiklik: aracı sahibi satmaktan vazgeçmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 17 Ekim 2011; 18:22:45 >
  • son bir haftadır volvo s40 bakıyorum. araba hakkında detaylı bilgi araştırırken bu siteyi buldum. 2 gündür bu konu başlığını okuyorum. ilk mesajdan son mesaja kadar değerli üyelerin katkılarına çok teşekkür ederim. s40 hakkındaki bilgilerime inanılmaz katkıda bulundunuz.
    hesheit, araba arayanlara bildiğin araçları tavsiye ediyorsun. yukarıdaki linkte de çok güzel bir araç tavsiye etmişsin. gördüğüm kadarıyla aynı linkteki ikinci araç senin. çok güzelmiş. senin aracın hakkında bilgi verir misin. kaça satın alabilirim
  • Benim aracın muhtemel satış tarihi Temmuz 2012. O zamana kadar tekliflere açığım
  • temmuz 2012'de kıyamet kopacak. elinde kalır o
    ben 2 hafta içinde alayım diyorum. seninki gibi bi arabayı kaça almak makul olur. internet sitelerindeki fiyatlar biraz yüksek gibi geliyor bana. isteyenin bir yüzü kara misali
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Benim aracın muhtemel satış tarihi Temmuz 2012. O zamana kadar tekliflere açığım

    zekice...
  • 19-22 arası değişiyor. Ben geçen yıl 40binde bir tane bulmuştum 23500'e almadım. Sonra almadığıma pişman oldum. Kime sorduysam etmez dedi ama bence ederdi. Yine komşum 1.8 ovlisine (65binde idi) 24 istedi, benim usta ancak 19 eder dedi. Adam iki günde aracı 24'e sattı. Aracın değerini bilen temizini buldu mu kaçırmıyor, ama piyasaya sorduğunuzda herkes düşük fiyat verir.
  • 85 bin km'de 2004 model 1.6 s40 var. 23.500 istiyor. ne dersin
  • Böyle şeyler ekran üzerinden karar verilecek şeyler değil. Aracı gösterin, baktırın, durumunu öğrenin, piyasasını araştırın sonra da kendi fiyatınızı oluşturun. Ben sadece size yaşadığım örnekleri sundum. Size alın, almayın diyemem.
  • Selam arkadaşlar daha bugün 2000 model bir s40 2.0t alarak bende aranıza katılmış oldum :) daha ilk günden araba gücü/lüksü/güvenliğiyle kendini belli ediyor. Yalnızca çok ufacık iki sorum olacak bir sürücü koltuğunun yüksekliği ayarlanabiliyor mu iki koltuğun sol tarafında 2 tane kol var biri arkaya yatırmak için diğeri ne için anlamadım o ne işe yarar. şimdiden teşekkür ederim.

    edit: bir de aracın user manuel'i bulabileceğim bir yer ya da internetten temin etme şansım var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaternary -- 18 Ekim 2011; 21:41:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Böyle şeyler ekran üzerinden karar verilecek şeyler değil. Aracı gösterin, baktırın, durumunu öğrenin, piyasasını araştırın sonra da kendi fiyatınızı oluşturun. Ben sadece size yaşadığım örnekleri sundum. Size alın, almayın diyemem.

    biraz bunalttım seni anlaşılan. kusura bakma. s 40'lar hakkında derin bilgiye sahip olduğunu düşündüğüm için fikrin önemliydi. teşekkür ederim.
  • Quaternary,

    Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Koltukların yükseltilme-alçaltılma fonksiyonu yok. Soldaki ikinci kol koltuğu derine batırıp, ön kısmını bir miktar yukarı kaldırma veya aşağı batırma işi yapıyor.

    Öm ile e-posta adresinizi atarsanız İngilizce kitapçık gönderebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.