Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.324
Cevap
73
Favori
533.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lastiklerde önemli kalkışlarda gayet iyi bir değer, tabiki en sağlıklı ölçüm düzgün çalışan bir dyno ya da kompresyon testi.Bu araçların bakımları düzgün yapılırsa uzun kilometreler sorunsuz götürür. Motorları volvo nun "modular engine" sınıfında gayet sağlam motorlar.(Made in sweden)

• quote:

Orijinalden alıntı: sef_welder

Lastiklerde önemli kalkışlarda gayet iyi bir değer, tabiki en sağlıklı ölçüm düzgün çalışan bir dyno ya da kompresyon testi.Bu araçların bakımları düzgün yapılırsa uzun kilometreler sorunsuz götürür. Motorları volvo nun "modular engine" sınıfında gayet sağlam motorlar.(Made in sweden)

Hocam pektabii kompresyon testi yaptıracağım ama, değer olarak ne çıkması gerektiğini bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Hocam pektabii kompresyon testi yaptıracağım ama, değer olarak ne çıkması gerektiğini bilmiyorum.

Hocam sizin motor için 13 ile 15 bar arası olması gerek kompresyon basıncının değeri ayrıca silindirler arası fark 2 bardan fazla olmamalı.

http://www.volvoclub.org.uk/tech/data/40SeriesDataSheet-2b.pdf

• quote:

quote:

quote:

Hocam sizin motor için 13 ile 15 bar arası olması gerek kompresyon basıncının değeri ayrıca silindirler arası fark 2 bardan fazla olmamalı.

http://www.volvoclub.org.uk/tech/data/40SeriesDataSheet-2b.pdf

Teşekkürler hocam. Bir hafta içinde yaptırmayı düşünüyorum.
    Bir de ilk marşı çok zor alıyor ama onu da göstereceğim.

• hocam geçmiş olsun bi turbo sorunu yaşıyormussunuz

son durum nedir bi gelişme varmı

yapılması gerekene nedir maliyeti nedir

T4 takibindeyim askerliğe az kaldı gidelim gelelim ne olursa olsun bir T4 diyorum bende T4 sevdalısı olanlardanım
  • elalembialem_ kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam turbo ömrünü doldurmuş artık. Yurtiçi fiyatları oldukça yüksek muhtemelen yurtdışından alıcam maddi durumumu biraz düzeltirsem tabii.Yurtdışı 1500 tl civarı, yurtiçi ustaların dediğine göre 2000-2500 arası.Revizyon işine de girmek istemiyorum.Randıman alan pek fazla yok gibi.
  • inşallah en kısa sürede gönlünüzce hallolur hocam

birde yurt dışında hangi sitelerden bakıyorsunuz acaba bilgi vermeniz mümkün müdür
  • quote:

Orijinalden alıntı: elalembialem_

inşallah en kısa sürede gönlünüzce hallolur hocam

birde yurt dışında hangi sitelerden bakıyorsunuz acaba bilgi vermeniz mümkün müdür

Sağolun hocam iyi dilekleriniz için;

Yurtdışı öncelikle ebay dan bakıyorum bazı üreticiler ebay üzerinden çok ürün satıyor hatta bu üreticileri ebay dan tanıyarak kendi siteleri üzerinden de alışveriş yapmak mümkün.Ayrıca ebay ingiltere(www.ebay.co.uk) de T4 ün çoğu parçasını bulmak mümkün ingiltere olduğu için kargo ücretleri biraz daha makul.

Saygılar.
  • free shiping olarak mı getirtiyorsunuz hocam

yoksa vergi felan da varmı birde kargo işlemleri nasıl oluyor garanti felan oluyormu
  • elalembialem_ kullanıcısına yanıt
    free shipping otomobil parçalarında çok zor ben hiç denk gelmedim mutlaka kargo ücretini ödüyorsunuz.Vergi olayıda şöyle;

100 dolara kadar olan ürünler direk adresinize gelir ve vergi ödemezsiniz.Ancak 100 dolar üstü ürünler bulunduğunuz ildeki gümrüğe gelir vergisini ödersiniz ürününüzü alırsınız.Avrupa birliği ülkeleri için vergi oranı %18 diğer ülkeler için %20 dir.Garanti olayı tabiki oluyor ürünü alırken ürün sayfasında bu belirtilir yada satıcıya sorarak bilgi alabilirsiniz. Saygılar.
  • Sayin sef welder ..affiniza magruren bir sorum olucak..
    ebay.uk da bana lazimolan on sol cam motoru 10£ meretin kargosu 56£ yaziyor..bu kargo olayini azaltma yolu varmi..saticiyla konusup soyle boyyle yolla falan demekmi gerek..
    ikinci olarak direksiyonlari sagdan..yani o zaman onlarin on yolcuotoru. alicaz...
    Gecen ayni mevzuda yazmiztim arkadaslar sag olsun ilgilendiler tel no verdiler ama kimse acmiyo telefonlari..
    2001 s40 1.8 bu cam motoru cikma nerden. bulurum..yada baska bir marka aracin cam motoru uyarmi..uyarsa hangi arac

tum volvoculara selam..yardimlarinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carismayla ortak uretim bunlar..ayni cam motorunu kullanmis olabilirlermi?

• akyazi54 A kullanıcısına yanıt
    Sayın akyazi54;

Kargo ücretleri bildiğim kadarıyla ürünün kilosu ile doğru orantılı bazı ürünler bu nedenle ücreti üzerinde kargo bedeli ile geliyor.Satıcılara kargo seçenekleri ile ilgili soru sorabilirsiniz.Ayrıca kargosu olmayan(görünmeyen) ürünler için de Türkiye için kargo talep edebilirsiniz.

Tüm bunlardan önce Ankarada ki çıkmacılardan da fiyat alabilirsiniz bazen ebay dan daha hesaplı olabiliyor. Özellikle bu tür parçalarda, Cam motorları için direksiyonun sağdan olması önem arzetmez. Hangi taraf için alacaksanız o tarafın motorunu alabilirsiniz. Başka araçların motorunun uyup uymadığını maalesef bilmiyorum.Saygılar.
  • Merhaba arkadaşlar hem foruma yeni kayit oldum hem de Volvo ailesine yeni katildim ... 15 gün oönce Volvo s40 1.6 benzin /LPG aldim 16.500 TL ye 200000 de araç sunlari sormak istiyorum çünkü yeniyim hic bilgim yok volvos s 40 ile ilgili
    1- aracim hangi baz t40 falan yazmissiniz benimki hangisi oluyor nasip bileceim
    2- aracimda turbo varmi
    3- yeni aldigim için nelere dikkat etmeliyim
    4- birde araç sabah ilk cistirdigimda 5 6 sn g mars basili ancak calisiyor neden olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: muratly

Merhaba arkadaşlar hem foruma yeni kayit oldum hem de Volvo ailesine yeni katildim ... 15 gün oönce Volvo s40 1.6 benzin /LPG aldim 16.500 TL ye 200000 de araç sunlari sormak istiyorum çünkü yeniyim hic bilgim yok volvos s 40 ile ilgili
    1- aracim hangi baz t40 falan yazmissiniz benimki hangisi oluyor nasip bileceim
    2- aracimda turbo varmi
    3- yeni aldigim için nelere dikkat etmeliyim
    4- birde araç sabah ilk cistirdigimda 5 6 sn g mars basili ancak calisiyor neden olabilir

Hocam aracınız kaç model? 1995-2000 arası makyajsız 1. kasa, 2001-2004 arası makyajlı 1. kasa olarak geçer.
    Aracınız 1.6 litre motorlu ise Turbo yoktur. 1.6 Atmosferik 109 Bg olanından sanırım.
    Sabah benim aracım da ilk marşta 5-6 saniye marş bastıktan sonra ancak çalışıyor. Volvo'larda genel var sanırım bu durum. Vardır illa bir çözümü.
    Dikkat etmeniz gereken, çok konforlu ve güzel bir araba aldığınız. KM bu araçlarda pek önemli değil.
    Yeter ki hararet yaptırmayın. Yağ ve su seviyesini kontrol edin, yakıtını koyun dünyayı gezin. Yolda bırakmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 30 Nisan 2014; 23:50:45 >

• Model 2001 model arkasında ruzgarlik olan :)

• quote:

Model 2001 model arkasında ruzgarlik olan :)

Farlar da karartmalıdır o zaman. Makyajlı kasa iyidir hocam.
    Marş konusunda gerideki sayfalarda vardı bir şeyler ama, ben de bakayım bi.
    5-6 saniyeden çok daha uzun sürede alıyorsa o zaman sorun vardır. Yok 5-6 saniyede alıyorsa benimki de öyle şu anda, normal sayılır.
    Aracınız çok güzel. Artık başka araba beğenmezsiniz. Kazasız belasız kullanın
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Ewetgeri s aayfalari okudum direkt marsa basin bekletmeyin yazıyorduben isiklar yaninca 5 sn kadar bekliyorum sonra basiyorum ondan olabilir mi
    1.6 motor gucu 80.1kw yaziyor ruhsatta forumlarda ne olarak geçiyor clasic olarak mi
    Far karartmasi nasil bu atacimin hic bir ozelligini bilmiyorum ustad başka ne özellikleri vardır

• quote:

Ewetgeri s aayfalari okudum direkt marsa basin bekletmeyin yazıyorduben isiklar yaninca 5 sn kadar bekliyorum sonra basiyorum ondan olabilir mi
    1.6 motor gucu 80.1kw yaziyor ruhsatta forumlarda ne olarak geçiyor clasic olarak mi
    Far karartmasi nasil bu atacimin hic bir ozelligini bilmiyorum ustad başka ne özellikleri vardır

Hocam yani ön farların görüntüsü karartılmış olması lazım. Aracınız donanım anlamında oldukça dolu bir araç.
    Benim aracım en boşun bir üstü olmasına rağmen yeterince donanım var. Volvo'lar bu konuda gayet tatminkar.
    Ben de ilk fırsatta aracı bekletmeden çalıştırmayı deneyeceğim. Belki de çözümü budur. Hiç dikkat etmiyordum 5-6 saniye marşa basarak çalıştırıyordum hep.
    Eğer Classic ise sizin aracınız benimkinden kat be kat dolu bir araç.
    Kitapçığı mevcut mu?

• quote:

quote:

Hocam yani ön farların görüntüsü karartılmış olması lazım. Aracınız donanım anlamında oldukça dolu bir araç.
    Benim aracım en boşun bir üstü olmasına rağmen yeterince donanım var. Volvo'lar bu konuda gayet tatminkar.
    Ben de ilk fırsatta aracı bekletmeden çalıştırmayı deneyeceğim. Belki de çözümü budur. Hiç dikkat etmiyordum 5-6 saniye marşa basarak çalıştırıyordum hep.
    Eğer Classic ise sizin aracınız benimkinden kat be kat dolu bir araç.
    Kitapçığı mevcut mu?

Üstad clasic model mi bilmiyorum bildiğim tek sey 2001 model 1.6 s40 olması onun için size soruyorum hangi bazdir ne özellikleri vardır diye :) zira bu araç konusunda hic bilgim yok

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.