Şimdi Ara

## AMD Ar-Ge Masraflarını Kısma Peşinde ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD Ar-Ge Masraflarını Kısma Peşinde ##


    AMD başkanı Dirk Meyer yaptığı açıklamasında sektörün araştırma-geliştirme masraflarını düşürecek yeni iş modelleri ve yenilikler üzerine odaklanması gerektiğini ifade ederken amacının 2015 yılına kadar dünyas nüfusunun yarısının bilgisayar kullanıcısı olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

    Uluslararası ölçeklendirilebilir entegrasyon ve gömülü sistemler konferasında konuşan Dirk Meyer, ar-ge masfraflarının özellikle yarın iletken sektörün yer alan firmaların gelirlerini arttırabilmek adına önlerinde yer alan en önemli engellerden biri olduğunu belirtti.

    AMD'nin tek işlemci üzerinde transistör yoğunluğunu arttırabilmek adına çalışmalarına devam edeceğini belirten Meyer, ar-ge masfraflarının düşürülmesi için yeni yöntemler üzerinde çalışılması gerektiğini tekrarlarken PC bilgisayarların yarı iletken dünyasının temel taşı olmaya devam edeceğini söyledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 8 Ocak 2008; 11:55:35 >







  • AMD alttan alttan bişeler yapıyoya hayırlısı bakalım.. Yada yapamıyo ikisinden birisi

    Zpider, phenom menom patladı zaten, kaldık intelin sımsıcak kollarına
  • amd nin isi zor

    arge kisacak

    zaten teknoloji bakimindan geri su anda intele gore
    kisarsa daha da geri dusecek

    isi hakkaten zor
  • Aklıma direk Formula1 geldi.
  • nereye kadar kısacak amd işi zor atı de gitti güme bu arada!!!
  • amd yakinda islemci uretmeyerek maliyetleri minimuma indirebilir
  • taş gibi amd aldı ati yi güm gitmeye başladı..
  • sonun başlangıcı gibi ...
    sanırım amd artık üst seviye yerine, giriş ve orta segmente yönelecek gibi.
  • Bence AMD nin bu aciklamasi adamlarin daha dusuk maliyetli sistemlere yoneleceginin bi gostergesi. Alt seviye pazarini ellerie almak istiyolar gibime geldi. Surumden gazanacakler sankim :)
  • Olmadı AMD olmadııııı
  • Ya su intel ve Nvidia bi mercimegi firina verebilseler super olucak. INtel chipsetlerde SLI destegi olursa extreme sistem pazari intel ve Nvidia'nin olur direk. AMD guzel bir sirket ancak su ATI yi aldiktan sonra bir turlu toparlayamadilar kendilerini. Hem ATI hem de AMD istenilen performansi gosteremediler. Insallah duzelir bu durum, rekabet te artar fiyatlar da daha sik duser bizler de rahat rahat bilgiseyar dopleriz
  • arge de kısmaya gitmesi yanlış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ugur_yavuz

    AMD alttan alttan bişeler yapıyoya hayırlısı bakalım.. Yada yapamıyo ikisinden birisi

    Zpider, phenom menom patladı zaten, kaldık intelin sımsıcak kollarına



    Sen ilk önce İnteli bi geç ondan sonra kısıntıya geç yoksa sonra kasıntı yapmasın.
  • Zararın neresinden dönülse kardır sat gitsin ati yi intele olsun bitsin (mesela yani)
  • atifena patladı amd nin elinde yutamaycağın lokmayı ağzına alma be kardeşim böyle olur elbet yatırım iyi de paraya bakar işte intel çok güçlü bu konuda ama intel olsun istemem adamlar israil odaklı yahu sevmiyorum israillileri...
  • beyler AMD nin arge'yi kısması cok dogru bir adım bir kere

    bence AMD suanda arge'yi kısacak ve orta vadede ucuz işlemci piyasasına tutunacak ve ondan sonra Argede ise parasını akıllı kullanarak inteli yine gecebilir.

    esasında argede durum sudur fazla parayı harcayan kazanmaz. Parasını akıllıca kullanan kazanır. Fakat hem akıllıca hemde fazla harcayan bir sirket ise bu sirketin onunde kimse duramaz.

    intel eger argede yanlıs adımlar atarsa , AMD ise parasını akıllıca kullanır ise işler tam tersine değişir.

    AMD artık az para ile akıllı davranarak durumu lehine cevirebilir.

    Ama avantaj intelde suan ve hata yapmaz ise AMD nin isi cok kotu.
  • Amd zamanında düşük bütçeli cpu larlar piyasayı ele geçirmişti ben zaten Amdden bunu istiyorum tekar eski haline dönsün bölece bizde yararlanalım.
  • Arkdaşlar düşünmeden, eskiyi hatırlamadan konuşmayalım. AMD süper bir finansal gücü olmadan büyük bir adım attı ve ATI'yi aldı, işlemciler de dört dörtlük çıkmadı, şimdi hazımsızlık çekiyor, daralmış durumda.

    Hatırlayın, eskiden (çook eskiden) Intel 286 işlemciyi 16MHZ'de bitirip 386'ya geçerdi, küçük firmalar AMD, Cyrix (vardı ozamanlar) 286-20 MHZ yapıp piyasanın dibinde artık intelin önemsemediği kısımlarda satış yapıp ekmeğini çıkarırdı. Bir zamanları çok açık ara en çok satan işlemcisi 386 DX-40 tı. Intel 386'yı 33 MHZ'de bitirmiş ve sektöre 486'yı empoze etmeye çalışıyordu. Bu 386DX-40'ı yapan firma (lar) hangileri hatırlmıyorom ama muhtemelen AMD'dir oradan da iyi ekmek yemişti.

    O zamanlar performanslı işlemcide tek alternetif net bir şekilde Inteldi. ama diğer firmalarda hayatlarını sürdürüyorlardı. Bunlardan Cyrix silindi gitti, ama AMD Intel'den kalanlarla yetine yetine Inteli yakaladı ve en sonunda Athlon 64'ler döneminde Inteli geçti.

    Şimdi ekonomik darboğaz ve işlemcileri bekleneni veremedikleri için ciddi şekilde fiyat kırıyorlar ve fazla kar edemiyorlar ama bu demek değildir ki AMD battı. Bir süre için performans liderliğine aday olmaktan vazgeçer, tepeyi Intele bırakır ve fiyat/performans konusunda iyi işlemciler ve iyi ekonomik işlemcilerle ekonomisini düzeltir, sonra yeniden atağa kalkar.

    Ayrıca Core2Duo'lar AMD işlemcilerden daha iyi ama kabaca Ferrari de Toyota'dan daha iyi ama nasıl iyi? Demek istediğim kocam Athlon X2 6000'ini 180 $ civarında alabiliyorsunuz, aynı paraya alacağınız Intel işlemci Athlon X2 6000'den çok daha yavaş olacaktır.

    Bunun dışında adamlar Ar Ge'yi azaltacağız demiyorlar, özetle, aynı ArGe'yi daha az masrafla yapmak, piyasanın neye ihtiyaç duyduğunu iyi kestirip piyasada tutulmayacak ürünlere baştan para harcamayı durmak'tan bahsediyorlar...




  • sanırım pes ettiler.
  • pertol fiyatlarından yüzünden bilişim firmaları da dolaylı yoldan etkileniyor 6 ay yada 1 yıl içinde dünya çapında bir kriz olcak gibi bangır bangır geliyor kriz global pazar baya bir sallanacak sanırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.