Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Diğer ev elektroniği

Huhukomsu -> Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 16:30:59)

7 Ocak 2008
Arçelik elektro marketlere savaş açtı

Arçelik elektro marketlere savaş açtı Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, elektro marketlere hiç bir şekilde Beko ve Arçelik markalı beyaz eşya vermeyeceklerini, bu tip firmalarla işbirliği yapmayacaklarını ve bayilik sistemini sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

Özdemir, şirketin 2007 gerçekleşmeleri ve 2008 hedefleri ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, elektro marketlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Özdemir, teknoloji marketlerinde patlama olmadığını savunarak, bir market açıldığını, bunu açanların reklam yapmak yerine sansasyon yarattığını, medyanın da olayı abarttığını söyledi. Özdemir, şunları kaydetti:

“İşimizin yüzde 20'si elektronik, kalan kısmı beyaz eşyadır. Bundan etkilenmemek mümkün değil. Elektronik işi dolayısıyla elbette etkileneceğiz. Belki de pozitif etkileneceğiz. Şu anda bir geçiş dönemindeyiz. Ama hiçbir şekilde bir bayimizin işini tehlikeye sokacak boyutta bir yapılanma olmaz. Önemli olan elektro marketlerin ne kadar beyaz eşya satacağıdır. Biz çok açık şekilde söylüyoruz, biz hiçbir şekilde Beko ve Arçelik markalı beyaz eşyaları vermeyeceğiz. Çünkü biz bayilik sistemini sonuna kadar destekliyoruz. Türkiye'de bunların sayısı giderek artıyor, bir de alışveriş merkezi enflasyonu... İnanılır gibi değil.”

Elektronik işlerde kar marjının son derece düşük olduğunu, para kazanabilmek için çok satmak gerektiğini vurgulayan Özdemir, tüketiciye verilen öneme dikkat etmek gerektiğini, Türkiye'de satılan bu tip ürünlerin sadece ve sadece ileride doğacak sorunları için tüketicinin korunması amacıyla yedek parçasının 10 yıl muhafaza edilmesinin kanun gereği olduğunu söyledi.

Özdemir, “Yıllardan beri Türkiye çöplük haline gelmiştir. Sözüm ona düşük fiyatlarla tüketiciyi korurken Türkiye'nin kalitesiz mallar çöplüğü olması amacına hizmet edilmektedir. Buna dikkat etmek lazım. Bu ülkede tüketici hakları korunuyorsa bunun gereği yapılması gerekir. Türkiye'de bu iş, müzik setlerinden başlamıştır. Bu memleket müzik seti çöplüğü haline gelmiş” diye konuştu.

BAYİ-ELEKTRO MARKET SAVAŞLARI

Söz konusu firmaların Türkiye'ye çok hızlı girdiğini ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

“Şu anda piyasadan çekilen de var, birtakım sıkıntılara düşünler... Hele hele daralan pazar şartlarında önümüzdeki yıllarda enteresan şeyler görebiliriz. Kaldı ki en büyük sıkıntı Avrupa üzerinden gelecektir. Adam broşür basıyor, en ön tarafındaki ürün için altına akıl almaz bir fiyat yazıyor. Milleti bir bilgisayar için getirip orada yatırıyor. 'Sonra da bundan 5 tane vardı, kalmadı' diyor. Eskiden market-bakkal savaşları vardı. Şimdi elektro market-bayi savaşlarına döndürülmek istenen süreçler var. Dönmeyecektir. Göreceksiniz, bayilik sistemi taş gibi ayakta kalmaya devam edecektir. Bayilik sisteminin yüzde 100 arkasındayız. Bu tip firmalarla işbirliği de yapmayacağız.

FAZLA CİRO KAYBI OLMADI

2008’DE 170 MİLYON EURO YATIRIM HEDEFİ

Türkiye beyaz eşya ve televizyon pazarına da değinen Özdemir, 2007 yılında beyaz eşya pazarının yaklaşık yüzde 7 küçülmesi beklenirken, Arçelik markalarıyla son 5 yılda beyaz eşya satışlarını ikiye katladığına dikkat çekti. Şirketin son 5 yılda uluslar arası satışlarını yaklaşık 3 katına çıkardığını vurgulayan Özdemir, kesin sonuçlar henüz belli olmamakla birlikte 2007 mali yılını yaklaşık 6.8 milyar YTL konsolide ciro, 167 milyon Euro yatırım ve 10 milyon adet üretim ile kapatacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Özdemir, 2008 yılında ise 8 milyar YTL konsolide ciro, 170 milyon Euro değerinde yatırım ve 11 milyon adet üretim hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Türkiye beyaz eşya ve televizyon pazarına da değinen Özdemir, 2007 yılında beyaz eşya pazarının yaklaşık yüzde 7 küçülmesi beklenirken, Arçelik markalarıyla son 5 yılda beyaz eşya satışlarını ikiye katladığına dikkat çekti. Şirketin son 5 yılda uluslar arası satışlarını yaklaşık 3 katına çıkardığını vurgulayan Özdemir, kesin sonuçlar henüz belli olmamakla birlikte 2007 mali yılını yaklaşık 6.8 milyar YTL konsolide ciro, 167 milyon Euro yatırım ve 10 milyon adet üretim ile kapatacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.

Özdemir, 2008 yılında ise 8 milyar YTL konsolide ciro, 170 milyon Euro değerinde yatırım ve 11 milyon adet üretim hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Avrupa'da 2005'de yüzde 50'nin üzerindeki pazar payı ile lider ve tüplü televizyon üretim üssü olan Türkiye'nin, pazarda teknoloji dönüşümü ve LCD televizyona geçiş döneminde liderliğini kaybettiğini savunan Özdemir, “Bugün yerli üreticileri için tehdit olarak algılanan bu durumu ancak devlet ve özel sektör işbirliği ile lehimize çevirecek stratejiler geliştirmek kaydıyla ülke olarak bu sektördeki konumumuzu iyileştirmemiz mümkün olacaktır” dedi.

Özdemir, geçen yıl sektörün televizyon ihracat değerlerinin 2006'ya göre yaklaşık yüzde 30 düşüş kaydettiğini ifade ederek, “Fakat adet kaybına karşılık daha yüksek değerde satılan LCD televizyonlar sayesinde ciro bazında kayıp daha azdır. Hızla büyüyen panel pazarında uluslararası rakiplerimizin sahip olduğu devlet teşvikleri gibi avantajlara rağmen 2006'ya göre panel televizyon ihracatımızda yüzde 29 artış yaşanması sektör açısından oldukça ümit verici bir gelişmedir” diye konuştu.

Arçelik'in yurt içi pazardaki lider pozisyonunu yüzde 50'yi aşan pazar payıyla güçlendirdiğini ifade eden Özdemir, Çin'deki yatırımlarına değinirken, 2007'de yıllık 200 bin adet önden yüklemeli çamaşır makinesi üretim kapasitesine sahip işletmenin, yeni projelerin tamamlanmasıyla 2009'da bu rakamı üçe katlayarak 600 bin adede çıkarmayı hedeflediğini, 120 noktada Beko markalı ürünleri Çinli tüketicilerle buluşturduklarını, hedeflerinin bu rakamı 2008'de 260'a çıkarmak olduğunu anlattı.

“Global bir şirket olma yolunda önemli atılımlar yapan şirketimiz, bundan sonra da dünyanın farklı coğrafyalarında yatırımlarına devam edecektir” diyen Özdemir, Grundig'in portföylerine katılmasıyla doğacak sinerjinin, markanın gücüne güç katarken, özellikle global düzeyde şirketin performansına olumlu bir ivme de kazandıracağını ifade etti.

Özdemir, markanın kimliğini koruyarak Grundig'i dünya genelinde yaygınlaştırmak ve global bir marka olarak kullanımını sağlamak üzere, çalışmaları ve yatırımlarının devam edeceğini kaydederek, Grundig ile birlikte toplam 10 markaya sahip olan şirketin, bu satın almalarla sadece kendi sektörü için değil, tüm Türk sanayisi için rol modeli olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdemir, yurt dışı satışlarının yüzde 23 arttığını belirterek, hükümetin Güneydoğu olayları konusunda çok doğru bir politika izlediğini, moral faktörü ve geçen yıl teslim edilemeyenlerle birlikte 2008'de devreye girecek konutların beyaz eşya sektörünü etkileyeceğini söyledi.
Özdemir, “Bana göre 2008'de beyaz eşya pazarı beklenmedik şekilde bir büyüme yapabilir. Şahsi kanaatim, 2006'ya göre yüzde 5-6 civarında bir büyümenin... Bunun minimum olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

PROFİLO TELRA HAKKINDAKİ İFLAS DAVASI

Özdemir, “Profilo gibi bir dev ciddi bir sarsıntı geçiriyor. Bu noktaya neden gelindi? Özel sektör-kamu işbirliği ile bu süreçten nasıl çıkılır?” sorusu üzerine, hükümetin de bugünlerde konuyla yakından ilgilendiğini ifade ederek, elektroniğin Türkiye için son derece önemli bir sektör olduğunu ve 6 milyar dolarlık büyüklüğe sahip bulunduğunu söyledi. Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kore hükümeti Samsung ve LG firmalarını bu hale getirene kadar muazzam destek verdi. LCD panel veya cam panel için yapılması gereken yatırım miktarı 3-3,5 milyar dolar. Özel sektörün böyle bir yatırım yapması oldukça zor. Sektördeki hızlı değişkenlik, bunun yapılmasını da gerektirmiyor. Bunun illa bir tarafından teşvik edilmesi gerektiği veya o şekilde teşvik edilerek buralara geldiği de açık. Dün Türkiye'de tüp fabrikası yoktu, bugün LCD fabrikası da yok. Bunun gereği de yok.”

İsmini vermek istemediği bir firmanın şu anda LCD'de 13. jenerasyon yatırımı yaptığını, bir başka firmanın da 8. jenerasyon yatırımı gerçekleştirdiğini anlatan Özdemir, “Hükümet de şu anda bu sektördeki oyuncuları ihmal etmemektedir. Bildiğim kadarıyla Başbakan'ın gündeminde şu anda elektronik sektörünün sorunları vardır. İnancım, bu sektör bu sıkıntıdan kurtulur. Hükümetle çok yakın temaslarımız var. Bakanlar, en kısa zamanda bunun olmasını da arzu ediyorlar. Bu konuda çok iyi adımlar atılacaktır diye görüyorum” şeklinde konuştu.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7980931.asp?gid=180&sz=57693

killer queen -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 17:28:51)

arçelik genel müdürü hiç elektro markete gitmemiş anlaşılan.her elektronik market kalitesiz ürün satacak diye bir kaide yok.mesela evkur siemens marka ürünleri bayilerden daha uygun fiyata taksit seçeneği ile sunuyor ve siemensin arçelikten çok daha iyi olduğu bir gerçektir..arçelik elektro marketlere savaş açacağına önce kendi fiyatlarına baksın,türk markası olduğu halde pahalı satıyor,fiyatları yabancı markalar olan bosch-siemens-electrolux le hemen hemen aynı.elektro marketler ucuz olduğu için insanlar buralardan alışveriş yapıyor,bu da bayilerin satışlarını azaltıyor elbet.arçelik'in satışlarının eskiye nazaran azaldığını düşünüyorum,bunda vestelin de büyük derecede payı var..yoksa bir markanın genel müdürü böyle bir eleştiri yapmaz..

candogan62 -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 18:32:29)

Arçelik burada bayi diye direniyor ama örneğin İngiltere'deki beyaz eşya marketlerini çöplük haline getiren de kendileri.
Orada Beko en alt kalite olarak satılıyor.Yabancılar ucuza alayım bozulunca çöpe atarım diyerek alıyorlar.Yoksa buradaki gibi değil kesinlikle.
Kısacası elektro marketlere mal satmak işlerine gelmemiştir.Çünkü öyle para kazanamazlar. 10. sınıf ürünleri 1. sınıf fiyata satmaları lazım ya[;)]
En azından Vestel'i bu konuda tebrik ediyorum.Adamlar rezalet beyaz eşya yapıyorlar ama ucuza satıyorlar.Arçelik gibi fiyatta beyaz eşyanın liderleriyle yarışmıyorlar
İyi ki elektro marketler var da beyaz eşyaları ucuza bulabiliyoruz.[:'(]

Qantas -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 19:58:07)

genel müdür bayilerine moral vermeye çalışmış.

ama yüksek fiyatla satış politikası bitmedikçe bayilerin ömrü pek fazla değil.

.TaneR. -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 20:00:16)

kendi kalitesini arttırmaya yoğunlaşsa daha iyi olur.

eagle16 -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 20:14:33)

arçelik-beko Türkiyede 1200 ytl satmaya çalıştığı çamaşır makinesini ingilterede nasıl utanmadan 200 sterline satıyor onu anlatsın ,Türk milletini kazıklamak çok hoşlarına gidiyor bunların

Huhukomsu -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 21:07:29)

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/7980931.asp?gid=180&sz=57693
Çok sert yorumlar yazılmış habere.
Konuşacağına pişman olmuştur. [:D]

candogan62 -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 22:00:40)

quote:

Orjinalden alıntı: eagle16

arçelik-beko Türkiyede 1200 ytl satmaya çalıştığı çamaşır makinesini ingilterede nasıl utanmadan 200 sterline satıyor onu anlatsın ,Türk milletini kazıklamak çok hoşlarına gidiyor bunların

Aynen.Bir de ben burada milleti uyarınca bana sen ithal hayranısın diyorlar.Gerçekten milletimiz kazıklanmayı çok seviyor.

e.b.a.i -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 22:07:30)

Vah vah çok üzüldüm[8D]kalitesizlik ödüllü arçelik çokta umurumdaydı,evimizin eşigine yaklaşamaz bu dandik marka,birşeyide kendileri yapsalar ya ondan bundan teknoloji dileneceklerine ,rezil ettiler dünyaya bizi bu kazık alt kalite markalar.kınıyorum bütün bu gibi markaları[:-]

JackDaniels -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 22:42:47)

tamamen bir show

madem bayiliği destekleyeceğiz diyorlar

neden kendi marketleri olan migrosta elektronik alet satıyolar

almak isteyen müşteriye bayiye gidin desin o zaman

mixkombine -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 23:19:24)

öce spot satışını bir bitirsin ondan sonra ugrasabiliyorsa marketlerle ugrassın anlasılan bayilerin satışı düşmüş bayilerinde sony nokia vodafone dsamart gibi markalarıda satıyor ama ragbet yok

DEMİRCİEFE -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (7 Ocak 2008; 23:32:33)

valla arkadaşlar eleştırılerde haklısınız ama, netıcede bir Turk firması....binlerce işçimiz çalışıyor.onun için bıraz insaflı olalım..çin malları ulkemizi istıla etmiştır ve birçok sektor çökmuş,bir çok insanımız işsiz kalmıştır.ha arçelik tamamen yreli mi...hayır...çin modasına mecburen onlarda uydular.bazı ürünlerıni çin ve korde yaptırıyorlar..yın de eski arçelik çamaşır makınelerı çok çko ıyı idi.mesala biz arçelik 2200 ful auto çamasır makınesini tam 18 yıl kullandık.geçen yıl Bosch Max t aldık.hiç memnun degiliz.sonuç olarak yerli firmalara daha yakın olmamızda fayda vardır...Tabii kalıte düşük olmamak kaydı ile...

candogan62 -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (8 Ocak 2008; 1:16:23)

quote:

Orjinalden alıntı: DEMİRCİEFE

valla arkadaşlar eleştırılerde haklısınız ama, netıcede bir Turk firması....binlerce işçimiz çalışıyor.onun için bıraz insaflı olalım..çin malları ulkemizi istıla etmiştır ve birçok sektor çökmuş,bir çok insanımız işsiz kalmıştır.ha arçelik tamamen yreli mi...hayır...çin modasına mecburen onlarda uydular.bazı ürünlerıni çin ve korde yaptırıyorlar..yın de eski arçelik çamaşır makınelerı çok çko ıyı idi.mesala biz arçelik 2200 ful auto çamasır makınesini tam 18 yıl kullandık.geçen yıl Bosch Max t aldık.hiç memnun degiliz.sonuç olarak yerli firmalara daha yakın olmamızda fayda vardır...Tabii kalıte düşük olmamak kaydı ile...

Kullandığınız Arçelik çamaşır makinesi Siemens üretimidir.Şimdi kullandığınız Bosch da Siemens üretimidir.Neden memnun değilsiniz?

JackDaniels -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (8 Ocak 2008; 10:07:49)

quote:

Orjinalden alıntı: DEMİRCİEFE

valla ben yerli markaları her zaman savunurum

ama yerine göre

ne zaman alakasız bişey derler o zaman dur demek lazım

benim evimde arçelikte var siemenste verstelde

hepsindne memnunum

ama arçelik çıkıpta yok bayilik sistemini koruyacaz

vatandaşa pahalı mal satıcaz vs derse zaten o zaman dur demek lazım

bayide ucuz satsın kardeşim

bu adam ucuza verebiliyorsa demekki bayilerde o paraya alabiliyor

büyük marketler arçeliğin babasının oğlu değil

gligaMesH -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (10 Ocak 2008; 0:19:59)

bizim evde de yerli marka da ithal ürün de var ..

en memnun olmadığım ürünler kaliteli diye düşünüp aldığımız vestel ürünleri.

türk firması diye bu firmalara sıcak bakıp para yedirmeye ve bu fikre de tamamen karşıyım.

sizin türk malı diye aldığınız ürünler de çinde yapılıyor, türkiye'de marka basılıyor sadece.

o yüzden yerli sanayiyi destekleyelim ki gelişsin düşüncesi laf salatası, türkiye teknoloji üretemedikçe yerli sanayi gelişemez, iyi markaların kötü replikalarından ibaret olur sadece... yerli sanayi diye desteklediğiniz türk markalarının hangisi bu desteğe layık olacak şekilde ar-ge yatırımları yaptı bu zamana kadar? Hangisi teknoloji üretebildi?

ben hangi markanın ürünleri kalite ve fiyat olarak uygun geliyorsa onu alırım. fransızmış almanmış benim için önemli değil. bana kalite olarak emsallerinden yüksek fiyatlarla mal satan, kalitesiz ürünleri sattıktan sonra sorun çıkınca müşteriyi peşinde koşturan türk firmasına güvenmem.

arçeliğin böyle bir açıklama yapması , tehlikenin farkında olduğunun göstergesi aslında... piyasadaki rekabet büyüyor ve artık arçelik vestel gibi ürünlere bilinçli tüketici pek yönelmediğinden bunların başka türlü müşteri çekmeleri lazım. bakalım daha neler görecez?

soldier_of_fortune -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (10 Ocak 2008; 13:16:29)

arçelik demek , mutluluk demek...[;)]

soldier_of_fortune -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (10 Ocak 2008; 13:19:45)

arçelik ve beko ister bayii de satsın, isterse de kapıma kadar gelsin, almayacağım için...
nerede istiyorsa orada satabilir! türk malı diye alcak olanlara çin malı ürünler hayırlı olsun şimdiden...

esmerce -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (10 Ocak 2008; 16:57:25)

Le havle vela...... [8|]

"Memleket müzik seti çöplüğüne dönmüş" müş..

Sen önce kendin bozulmayan müzik setleri yapta çöplükler boş kalsın!

Madem marketleri kınıyorsun bayiliği savunuyorsun o zaman neden kendi marketlerinde (Çoktaş pardon Koçtaş ta Beko,Migros ta Arçelik satılması gibi) kendi malını kendi bayinden daha ucuza satıyorsun bre densiz!?
Eminim bunu söylediklerin Türk milletini saf sanmandan ötürü..

Ne o,senin malından daha iyisini senin malından ucuza satabilenler artıyor diye mi bozuluyorsun sayın "K.O.Ç." [&:]

soldier_of_fortune -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (10 Ocak 2008; 17:52:29)

Özdemir, “Yıllardan beri Türkiye çöplük haline gelmiştir. Sözüm ona düşük fiyatlarla tüketiciyi korurken Türkiye'nin kalitesiz mallar çöplüğü olması amacına hizmet edilmektedir. Buna dikkat etmek lazım. Bu ülkede tüketici hakları korunuyorsa bunun gereği yapılması gerekir. Türkiye'de bu iş, müzik setlerinden başlamıştır. Bu memleket müzik seti çöplüğü haline gelmiş” diye konuştu.

çöplüğü kim yaptı?
tüketiciye fahiş fiyatla kalitesiz malları kim sattı?

haluksengul -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (12 Ocak 2008; 0:46:35)

Walla ne diyelim beş para etmez, teknolojisi tamen çalıntı olan 3 kuruşluk malı 10 kuruşa satana helal olsun.
Adamlar çatır çatır satıyorlar. Çok enteresan bir durum.
En pahallı beyaz eşya Arçelik ve Beko'da.

[:-][:-][:-][:-][:-]

mllm -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (12 Ocak 2008; 1:25:08)

Konudışında da açılmıştı. Oraya yazmıştım.Tekno marketlere ürün vermeyeceğiz demiş beyefendi.
Vermezsin tabii.
Millet enayi değil senin ürününün yanında aynı fiyata (bazen daha ucuz), daha kaliteli, daha az enerji tüketen ürünleri görünce satamayacağını biliyorsun. Ancak kendi mağazalarında, sadık müşterilerine veya kıyaslama-araştırma yapmaktan aciz tüketicilere satabilirsin.

hightechx -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (13 Ocak 2008; 11:32:00)

Arçelik kalite ve servis olarak bir numara. problem çıkmıyor lütfen doğru konuşalım.

candogan62 -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (13 Ocak 2008; 12:40:26)

quote:

Orjinalden alıntı: hightechx

Arçelik kalite ve servis olarak bir numara. problem çıkmıyor lütfen doğru konuşalım.

Asla katılmıyorum.Eskiden öyleydi.

kerem-izmir -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (13 Ocak 2008; 13:09:31)

Arçelik,beko,demirdöküm,vestel,gibi adı var kendi yok ,beş para etmez malların yerliyle alakası yoktur ancak dünyadan bir haber saftirik halkımızı kandırır bu cibilliyetsiz markalar,hiç bir argesi olmayan,ondan bundan teknoloji yürüterek ben yaptım(ancak altına yaparlar)yalanları ile halkın saf duygularını sömüren kalitesizlik abidesi adi ötesi ürünleri ile dahalen ürün satmaları halkımızın bilinçsizliginden kaynaklanmaktadır,eger halk saçma sapan siteler yerine bu forum gibi kaliteli forumları ziyaret etse bu marka bazında dandik şeyleri almaz parasınıda sokaga atmaz,

Arçelik kötüsü daha düne kadar beyaz eşyalarını,siemens firmasına yaptırıp üzerine utanmadan arçelik yazıyordu,klimalarınıda daıkına yaptırıp üzerine arçelik isimini basıyordu,bu hep böyle gitti halkta bunları referans alarak bir daha mal alırken arçelige yöneldi,ama arçelik adama anasını boyarda bir daha satar bir firma,oda gözü açtı oraya buraya yaptırdıgı 5. kalite mallar arçelik ismini basarak halka kaktırmaya başladı ama işin rezilligni halkın azınlıgı farkedince araya kaliteli bir kaç marka sokarak işi götürmeye çalıştı bu markalarsa arada girenler(whirpool,LG)gibi ama alışık olmayan kıçta don durmaz arçelik gene arçelikligini yapmaya devam ediyor bu kafayla giderlerse dahada itibar kaybedecekler,

ama bazende şunuda düşünüyorum,ucuz olsun kaliteli olsun diyen bu halka bu marka müstehakmı acaba,araştırmayan pazardan don,patates gibi beyaz eşya alan insanları düşündükçe,oh diyesimde geliyor hani

bazen büyük marketlerde klima alanlara gülmek katılıyorum,adamlar klimayı karışla ölçüp hah bu kitaplıkla gümüşlük arasına sıgar,yada tipini begendim alalım,gibi saçma diyaloglara ah insanım ah

mixkombine -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (13 Ocak 2008; 19:37:14)

cokta umrumuzdaydı elektromarketlere olan savası guya yerli malı... urunlerının cogu cın supurgeler su sebıllerı mıkrodalga fırınlar kucuk ev aletleri klımalar lg .bu kafayla bırkac sene sonra hızla dususe gecer gıbıme gelıyor su an dususte zaten.servıste calısanlar ile bır konusun hepsı lanet okuyor urunlere

aslan45 -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (13 Ocak 2008; 21:56:43)

arkadaşlar ben olayı özetleyim arkadaş arçelik olarak bayinin altında bu marketlere mal satamıyor tabi bu yerlerde her marka ürün satılıyor uygun fiyatta onları satma ucuz ucuz benim pahalı malımı sat da diyemiyor ayıp ediyorsunuz uygun fiyatta peşin fiyatına 12 taksit falan yapıyorsunuz utanmadan birde garanti veriyorsunuz neden bunu yapıyorlar millet yıllardır benim ürünleri başka fazla marka olmadığından fiyat sormadan pahalıda olsa alıyordu ayıp ediyorsunuz demek istemiş kısaca kolay bişey olsa zaten bunu bize değil hükümete derlerdi zinhar bu iş kötü iş günah derlerdi vizontelede olduğu gibi ama millet yemez bu saatten sonra oda zor tabi :-)

afacan! -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (13 Ocak 2008; 23:39:08)

Arçelik artık yeniliklerle başa çıkamıyor. Electrolux ve Samsung'un Türkiye'de pazarı genişletmesi, Whirlpool'ın ve son olarak da Gorenje'in gelmesiyle Arçeliğe alternatif olacak pekçok marka oldu. (Eskiden Bosch ve Siemens'le rekabet ederlerdi. Son yıllarda Vestel de bu gruba girmişti) Arçelik bence bu olayla yenildiğini kabul etmiştir.

kerem-izmir -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (13 Ocak 2008; 23:54:26)

Arçelik çok hazırdan yedi,teknoloji geliştirmedi,dışardan marka adlarını satın alarak bir iş yapacagını sandı ama eline yüzüne bulaştırdı,o markalarıda,örnekse blomberg,grundig,bu markaların içine etti yılların grundig tv'si arçelikte rezil oldu,blomberg ise harika çamaşır makinesi idi zamanında simtelle ülkemize gelmiş çamaşır makinesinde devrim yapmıştı(türkiye için)ama bir çok markayı satın almakla iş olmuyor teknoloji insana yatırım yapmayınca iş biter,arçelik gene al sat işlerine bakar,

bu sadece arçelik konusunda degil her firmamız böyle işçisine yatırım yapmayan insan yerine koymayan yaptıgı üründen çalan firmalar oldukça bu ülke her konuda geri kalmaya mahkum.

onboardx -> Cevap: Arçelik elektro marketlere savaş açtı! (14 Temmuz 2008; 18:14:33)

quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Le havle vela...... [8|]

"Memleket müzik seti çöplüğüne dönmüş" müş..

Sen önce kendin bozulmayan müzik setleri yapta çöplükler boş kalsın!

Madem marketleri kınıyorsun bayiliği savunuyorsun o zaman neden kendi marketlerinde (Çoktaş pardon Koçtaş ta Beko,Migros ta Arçelik satılması gibi) kendi malını kendi bayinden daha ucuza satıyorsun bre densiz!?
Eminim bunu söylediklerin Türk milletini saf sanmandan ötürü..

Ne o,senin malından daha iyisini senin malından ucuza satabilenler artıyor diye mi bozuluyorsun sayın "K.O.Ç." [&:]

katılıyorum bende arçelik ms 5400 müzik seti vardı tabi çin malı.bütün arçelik müzik setlerinde olduğu gibi cd playerı hep bozulurdu,kaset mekanizması arıza yapardı.utanmadan birde ne demiş.benim etrafımda bilinçli olan insanlar gidipte arçelik-beko nun mallarını almazlar zamanında bizde alnıştık ama artık almam.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.828125