Şimdi Ara

Samsung'un yeni ultra-taşınabilir bilgisayarı; Q1 Ultra Premium

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geride bıraktığımız son 10 yılda özellikle internetin devamında ise geniş bant internet ve kablosuz iletişim teknolojilerinin yaygınlaşması ortaya yeni iş kolları çıkartmanın da ötesinde insanların daha rekbatçi bir ortamda devamlı online ve sürekli iş takibi yapar olmasında etken rol oynadı. Bugün başta cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar olmak üzere mobil cihazların satışlarında yaşanan patlamanın temel nedenlerinden biri de bahsettiğimiz bu noktanın olduğu uzmanlarca dile getiriliyor.

    Bağımsız araştırma kuruluşlarının ortaya koyduğu raporlar hem yerel hemde global anlamda mobil cihazların satışlarında adeta katlanarak ilerleyen bir artış olduğunu ortaya koymakta.Toplam satış adeti açısından olmasa bile satış hızı açısından masaüstü bilgisayarları geride bırakan hatta yakın bir gelecekte evimizde kullandığımız masaüstü bilgisayarların yerlerini bile alacağı dile getirilen dizüstü bilgisayarlar bir yandan gelişirken öte yandan cebimizde taşıdığımız ve yanımızdan ayırmaz olduğumuz cep telefonlarımız da aynı doğrultuda ilerliyor. Bugün yüksek çözünürlükte adeta bir fotoğraf makinası gibi çekim yapabilme yeteneğine sahip cep telefonları kazandırılan ek özellikler sayesinde iş hayatımızda da kullandığımız en önem enstürmanlardan bir haline geldiler.

    Sürekli yeni arayıs içerisinde olan teknoloji ve donanım dünyası ise bir süre önce cep telefonları ve cep bilgisayalarından daha akıllı ve yetenekli, dizüstü bilgisayarlara göre ise daha kompak ve portatif olan UMPC yani Ultra Mobile PC kavramını ortaya attı. UMPC'ler yani ultra-mobil bilgisayarlar konusunda endüstri devi firmaların rekabet halinde olduğunu görebilmek mümkün. Zira özellikle Samsung ve Sony ciddi bir mücadele içerisine girmiş durumda. Dahili olduğu hemen her iş kolunda agresif bir politika izleyen ve liderlik koltuğunu hedefleyen Samsung, Mayıs 2007 tarihinde duyurduğu ve güncel UMPC modellerini dahil ettiği Q1 Ultra UMPC ailesine yeni bir model daha ekliyor.

    Samsung'un daha önce pazara sunduğu Q1 Ultra serisi UMPC modellerinde firma Intel'in özellikle ultra-küçük mobil cihazlar için geliştirdiği A1x0 serisi işlemcileri kullanırken 40GB-80GB arası HDD ve yazılım kısmında ise Windows XP Tablet PC Edition veya Windows Vista Home Edition işletim sistemlerini kullanıyordu. Samsung'un en yeni UMPC modeli Q1 Ultra Premium ise kardeş modellerine göre daha güçlü olan işlemcisi ile dikkat çekiyor. Zira firma Q1 Ultra Premium modelinde A1x0 serisi yerine yine Intel'in Core mimarisini esas alan ve ULV yani ultra-düşük güç tüketim serisi dahilinde hazırlanan 1.33GHz'lik Core Solo U1500 işlemcisini kullanıyor. 1.33GHz'lik saat hızı ile bu işlemci 800MHz'de çalışan A110 işlemcisine göre çok daha iddialı.

    Düşük güç tüketimine sahip olan Core Solo U1500 işlemcisini kullanan Samsung Q1 Ultra Premium modelinin 6-hücreli lithium-ion pil kullandığı ve toplamda 7.5 saate varan batarya ömrü sunduğu ifade ediliyor. Bu son derece iddialı bir değer. Zira Q1 Ultra serisinin daha önceki modellerine göre pil süresinde 3 saatlik bir artış söz konusu. Samsung, Q1 Ultra Premium modelinde "Split-QWERTY v1.5" adını verdiği geliştirilmiş bir bir tuş takımı kullanmış. Özellikle butonlar arasındaki boşluğun arttırılması ile daha rahat kullanım ve yazım amaçlanmış. Ürünün diğer özellikleri arasında 7" boyutunda ve 1024x600 çözünürlüğünde ekran, 1GB sistem belleği, 80GB hard disk, çift internet kamerası, dahili mikrofon, 802.11g kablosuz ağ teknolojis, Bluetooth 2.0+EDR ve SD/MMC bellek kart desteği yer alıyor.

    Samsung'un pazarlamadan sorumlu baş ürün yöneticisi Bret Berg, firmanın UMPC pazarına bakış açısının ve yapılan ciddi çalışmaların altını çizerken, Q1 Ultra Premium modelinin kullanılan Intel'in ULV sınıfı işlemcisi ile güncel uygulamalara yönelik olarak çok daha performanslı olacağını da sözlerine ekledi. Windows XP Tablet Edition (Q1UP-XP) işletim sistemi ile 1399$'a satışa sunulması beklenilen Samsung'un en yeni UMPC modeli Q1 Ultra Premium ile birlikte firmanın daha önce kullanıma sunduğu Q1 Ultra modellerinin fiyatlarında ise indirme gidilebileceği de yine gelen haber arasında.


    Sayfanın Linki : http://www.samsung.com/us/news/newsRead.do?news_seq=6406&page=1&news_group=productnews&rdoPeriod=ALL




  • ofis ve internet için iyi ama fiyat biraz düşündürüyor!!!
  • Ultra taşınabilirliğinin yanında konsept olarak da faklı olsalarda 1399$ ciddi bir yatırım.
  • yok dimi bunlar türkiyede, bunlarla otobüste vs mekenlarda warcraft oynamayı hayal etmişimdir, grafik işlemcisi vardır heralde
  • o_0 süper bi gelişme bence
    bu fiyata aynı özelliklere sahip(ekran kartı hariç tabi, ama hp toshiba gibi kazıkçıları sayarsak tamamen aynı) laptoplar satılıyordu 2006da
  • bu cihazdan turkiyede satiliyor mu diyenlere cevaben asagida satiliyor hatta ben satiyorum :) bu cikacak model henuz cikmadi su anda Q1 serisinin en ust modeli benim sattigim, ayrica bu mesaj kurallara aykiri ise silebilirim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_19871560/mpage_1/key_//tm.htm#19871560
  • Özellikleri açısından çok iddialı bir ürün bence.
  • güzel ve kullanışlı bir alet ama fiyat gerçektende biraz uçuk geldi
    alan olurmu bilemem ama her kör satıcın bi kör alıcısı vardır herehalde
    buda satar kendi çapında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.