Arkadaşlar bir hafta sonra inventusta falan (temmuz 22 )indirim olur mu? Yoksa bu hafta alalım mı?
indirimler genelde geçikiyor,misal nisan indirimleri bir türlü yapılmamıştı.Türkiye'de ne olacağı da belli olmaz,nasib meselesi diye düşünüyorum
Aşağıda tıklanabilir vaziyetteki link doğrudan Q6600 araştırma,muhakeme,mukayese ve münazara platformuna bağlıdır.Mümkün mertebe sık sık ziyaret ediniz.GÜNCEL:Q9300 ile mukayese eklendi (05/02/08) http://forum.donanimhaber.com/m_20172035/tm.htm
sanırım olay şöyle gerçekleşiyor firmalar ellerinde belli bi miktar eski fiyattan aldıkları işlemci kalana kadar eski fiyattan satıyorlar, yeni fiyattan işlemci alınca kar ekleyip piyasaya sunuyorlar yeni fiyattan. sanıyorum işlemcileri fazla fazla getirtiyorlar, özellikle çok satanları, yeni fiyatlar o yüzden geç yansıyor.
FIFO "First In First Out" yani "ilk gelen ilk çıkar"
son kullanıcıya ürün sağlayan firmalar ürünü kaçtan aldıysa o fiyatın üzerine kar ekler ve satarlar,indirimler bu yüzden daha geç yansır bizlere... Ama sonuçta yansır güzel olan kısmıda bu zaten 4870 mi gtx260 dilemması başlasın
son kullanıcıya ürün sağlayan firmalar ürünü kaçtan aldıysa o fiyatın üzerine kar ekler ve satarlar,indirimler bu yüzden daha geç yansır bizlere... Ama sonuçta yansır güzel olan kısmıda bu zaten 4870 mi gtx260 dilemması başlasın
çoğu ithalatçı ne fifoyu ne de lifo yu kullanıyorlar. ortalama maliyeti kullanıyorlar.kaldı ki lifoyu fifoyu yabancılar bizden daha çok kullanırlar ama onlar indirimi hemen yansıtıyorlarda biz mi sırf fifo yüzünden yansıtamıyoruz. indirimlerin bize geç yansıma sebebi ise firmaların eski ürünlerini satmak istemesi.
çoğu ithalatçı ne fifoyu ne de lifo yu kullanıyorlar. ortalama maliyeti kullanıyorlar.kaldı ki lifoyu fifoyu yabancılar bizden daha çok kullanırlar ama onlar indirimi hemen yansıtıyorlarda biz mi sırf fifo yüzünden yansıtamıyoruz. indirimlerin bize geç yansıma sebebi ise firmaların eski ürünlerini satmak istemesi.
Doğal olarak kimse zarar yapmak istemez, sonuçta ticaret yapıyorlar adamlarda. Bence geç olsun güç olmasın, hatırlıyorumda 12 sene önce pentium 166 bulmak şimdi öyle q450 bulmak kadar kolay değildi Şimdi indirimler geç yansıyor diye yakınıyoruz,şuda var daha fazlasını istemeyen azıyla "yetindirilmek" zorunda bırakılır
Toptancılar piyasadaki isteği görüp yakında ona göre hareket etmeye başlayacaklardır. Buda fiyatların düşmesine sebep olur inş
gelir gelmez yansıtacağız demişti inventus şuan 300ytl q6600 bende bekliyorum.
İndirimler muhtmelen 21 Temmuz haftasında yansıyacaktır. Distribütör indirdiğinde biz de fiyatları eş zamanlı indiriyoruz. 7300 ve 8600 için net bir bilgi bulunmuyor. İndirim haftasında veya 1 ay içerisinde distribütör stoklarına girebilir.
İndirimler muhtmelen 21 Temmuz haftasında yansıyacaktır. Distribütör indirdiğinde biz de fiyatları eş zamanlı indiriyoruz. 7300 ve 8600 için net bir bilgi bulunmuyor. İndirim haftasında veya 1 ay içerisinde distribütör stoklarına girebilir.
Evet , hatırlıyorum tabi . Ben dayanamadım stoklar biter diye hemen almıştım . Ama nereden bileyim Asus P5Q Deluxe'un stoklarda kalmayacağını Neyseki Boğaziçi ile görüştüm ve sevindirici haberi aldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 15 Temmuz 2008; 20:10:33 >
TÜRK'ÜN ATEŞLE İMTİHANI!! Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur. M. Kemal Atatürk'ün Milliyetçilik Anlayışının Hikayesi Tıkla
Teşekkür ederim. Ninja'yı P4 zamanında almıştım ; sırf stock fanın oluşturmuş olduğu rezonans ve sesten ötürü. Zaten alalı da 3 hafta oldu olmadı. Anakart mevzusuna gelince ; almışken en son çıkanı ve benim için en makul olanı almayı düşündüğüm için P45 ve Deluxe. Ayrıca fiyat yanlış ; sen hep fazla fiyat söylüyorsun , yoksa tüccar mısın ? Fiyatı 209.99$ +KDV ; Q6600 ile ayn fiyat = 304 YTL.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 15 Temmuz 2008; 20:38:32 >
TÜRK'ÜN ATEŞLE İMTİHANI!! Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur. M. Kemal Atatürk'ün Milliyetçilik Anlayışının Hikayesi Tıkla