Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Nokia n95'in fotoğraf çekimlerinden istediğim verimi alamıyorum.Neden?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Nokia >> Nokia n95'in fotoğraf çekimlerinden istediğim verimi alamıyorum.Neden? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mto

6 Ocak 2008; 21:18:14 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhabalar;
Yurt dışından Finlandiya mali N95 getirtdim.Geldiğinde üzerinde 12 versiyonu yüklüydü.Ben Türkçeleşirerek 20.0.0.15 versiyonuna yükselttim.Fakat fotoğraf çekimlerinde 5 mp lik bir kalite alamıyorum.

1-) 12 versiyonunda fotoğraf çekince netleşmesi için 3-5 saniye bekliyorduk.şimdiki 20 versiyonunda fotoğraf çekince ekran kararıp hemen 1 sn içinde fotoğraf geliyor.Bu normal mi ?
2-) Fotoğraf çekimini büyüklük kalitelernnde denedim (2m,5m).Fakat hepsinde ekranda noktacıklar belli oluyor.
3-) Flaşı açtım denedim.kapadım denedim.ama orjinaldeki rengi bir türlü alamadım.
4-) Aynı ortamda, aynı yeri bi n73 ile bide n95 ile (n95 ile 2m,5m de denenmiştir) çaktik.bağımsz bi kişiye gösterdik.n73 ün kini daha canlı olduğundan dolayı daha başarılı buldular.
5-) ftoğrafın kaç mp ile çekildiğini ölçen bir program varmıdır?

Çok soru sordum ama kusura bakmayın.Sorun yazılımsal mı, herkeste mi böyle(yada ben mi çok inceliyorum) veya benim n95 de mi bir arıza var.eğer arıza varsa garantili olmadığına göre kaça patlar ?

Selam olsun o günlere
MUJİM™
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Ocak 2008; 1:26:25 

Tecrübeyle alakalı bol bol foto çek kardeş.. Beyaz dengesi, ışık ayarı, ISO, makro. spor modları, tonlamalar, netlik hepsi önemli ve farklı ayarlar; mercek kalitesi hele hele. Öncelikle hava çok önemli hava bulutlluysa şanslısın, birazda şansla alakalı fotorafı çektiğin saate bağlı. aynı pozu değişik ayarlarda çek ve kendi ayarlarını bul sonra alışırsın n73 yağlı boya

mp değil mercek kalitesi önemlidir bol bol foto çek sonra bana dua edersin
ramaknisnan

7 Ocak 2008; 7:56:54 

Çektiğin fotolardan birkaç örnek koyki, gerçekten problemn var mı anlayalım. Hatta N73 le karşılaştırdığın fotoları koyarsan daha objektif yorum yapabiliriz

mto

7 Ocak 2008; 20:54:13 

quote:

Orjinalden alıntı: ramaknisnan

Çektiğin fotolardan birkaç örnek koyki, gerçekten problemn var mı anlayalım. Hatta N73 le karşılaştırdığın fotoları koyarsan daha objektif yorum yapabiliriz

N73 İle karşılaştırdığımız resim şuan yok elimde ama örnek açısından iki resim yükledim.
2m ile çekilen Orjinal Linki http://www.resimekle.gen.tr/files/0ykkhigrmim5s6b7vi9j.jpg

5m ile çekilen Orjinal Linki http://www.resimekle.gen.tr/files/s6q6jfs6mbpeqwpfhncj.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mto -- 7 Ocak 2008; 21:08:16 >

Selam olsun o günlere
crux2005

7 Ocak 2008; 21:01:51 

Yav benimde macroda problemlerim var.macroda odaklamaya çalışıyo tam süper çıkıyo deerken ondan sonra bi tık geri alıyo merceği sonra yeşil kare çıkıyo ekranda.Halbuki tam netlemeyi yapamıyo.

Mesela örnek bunlar gibi.Bunların hepsinde yeşil kare işareti çıktı ışık filan çok iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crux2005 -- 7 Ocak 2008; 21:10:29 >

gekren

7 Ocak 2008; 21:06:27 

@mto n95 kesinlikle bu kadar kötü çekmiyor.fotoğraf bnm gözlerimi yordu.sanki bulanık.elin titremiş gibi geliyor bana.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
mto

7 Ocak 2008; 21:16:39 

quote:

Orjinalden alıntı: gekren

@mto n95 kesinlikle bu kadar kötü çekmiyor.fotoğraf bnm gözlerimi yordu.sanki bulanık.elin titremiş gibi geliyor bana.

o kadar da dikkatli çektim oysa.amam tekrar tekrar denedim aynı kareleri.sanki o bulanıklığı engelleyemedim.

şimdi sorun bende mi oluyor. , n95 bu çekimlere göre sağlam mı sizce ?

yada n95in optğimidir nedir neresi ise işte,bozuk mu ?

Birde bu duvarlardaki noktacıklarda da mı ben hatalıyım..normalde duvarlarda böyle noktacıkların çıkmaması laızm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mto -- 7 Ocak 2008; 21:23:48 >

Selam olsun o günlere
kontrolsuz_guc

7 Ocak 2008; 21:54:46 

@mto:fotoğraf çekerken deklanşöre yarı basıp yeşil kare çıkmasını bekliyormusun?
@crux2005: nedendir bende bilmiyorum ama oto focus işi bozuyor işte. uzakta tutmuşlar ayarını. çok yakında iken odaklanamıyor. aslında o bölgeye kadar iniyor, gözle görülüyor ama kilitlenemiyor diyor. bence yazılımsal bir sorun. belki de versiyon yükseltirken iyileştirmeyi bekliyorlardır

mto

7 Ocak 2008; 22:12:21 

quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

@mto:fotoğraf çekerken deklanşöre yarı basıp yeşil kare çıkmasını bekliyormusun?
@crux2005: nedendir bende bilmiyorum ama oto focus işi bozuyor işte. uzakta tutmuşlar ayarını. çok yakında iken odaklanamıyor. aslında o bölgeye kadar iniyor, gözle görülüyor ama kilitlenemiyor diyor. bence yazılımsal bir sorun. belki de versiyon yükseltirken iyileştirmeyi bekliyorlardır

tabiki yeşil kare çıkmasını bekliyorum.bundan önce k750i de ilk olarak bu oto fokus işi vardı.onda gayet titretmeden güzelce çekiyordum .

Selam olsun o günlere
MUJİM™
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

7 Ocak 2008; 22:15:31 

eliniz titremiş beyler henüz tam olarak alışmamışsınız
mto

7 Ocak 2008; 22:23:41 

quote:

Orjinalden alıntı: MUJİM™

telefonda bişey yok .suçlu sizlerseniz dede rahatlat beni ya.

(telefonda bi arıza yoktur demi? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mto -- 7 Ocak 2008; 22:24:34 >

Selam olsun o günlere
kontrolsuz_guc

7 Ocak 2008; 22:26:04 

quote:

Orjinalden alıntı: mto

quote:

Orjinalden alıntı: MUJİM�

telefonda bişey yok .suçlu sizlerseniz dede rahatlat beniz ya.

(telefonda bi arıza yoktur demi? )

büyük ihtimal öyle

..Knight..

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Ocak 2008; 17:03:32 

KALİTELİ FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ:

Öncelikle fotoğraf kalitesi olarak en iyiyi seçin, ortama göre beyaz dengesini ve çekim modunu (manzara, portre vb) ayarlayın.

DIŞ MEKAN:

- Kamerayı devreye soktuktan sonra CMOS sensörün ışık alması ve daha iyi sonuçlar sunması için 5-6 saniye bekleyin.

- Telefonu iki elinizle kavrayın ve ellerinizi titretmeyin.

- Fotoğrafı çekmeden 1-2 saniye önce nefesinizi tutabilir ya da sırtınızı sabit bir nesneye dayayabilirsiniz. Böylece fotoğrafta kalitesi daha iyi olacaktır.

- Güneş ışığını daima arkanıza alın. (Sabah ve akşam üstü vakitlerinde fotoğraf kalitesi daima daha iyidir)

- Fotoğrafını çekeceğiniz nesneyi iyi odaklayın. Önce deklanşöre yarım basın. Odaklanma gerçekleştikren sonra telefon uyarı verecektir. Uyarıdan hemen sonra deklanşöre tam basıp fotoğrafı çekebilirsiniz.

- Fotoğraf çekme işlemi bittikten sonra kaydediliyor vb yazılar ekrandan kaybolmadan ellerinizi oynatmayın.

- Yakın plan çekimlerde macro modunu açmayı unutmayın.

İÇ MEKAN:

- İç mekan fotoğrafları, dış mekana göre biraz daha zahmetlidir.

- İç mekanda gece modunu açık tutarsanız noise oranı azalacaktır.

- Daha karanlık mekanlarda telefonun flaşını kullanın.

- Telefonu sabit bir yere koyup parlaklığı düşürüp zamanlayıcıyı ayarlarsanız karanlık ortamda fotoğraf kalitesi daha iyi olacaktır.

Pentax K100D D-SLR / Tamron AF SP 28-75mm f/2.8 XR Di LD Aspherical IF Macro / 67 mm B+W UV NC filtre / Pentax SMC DA 18-55 mm f/3.5-5.6 AL / 52 mm Hama UV filtre / Pentax AF-360FGZ TTL Flaş / 2 GB SanDisk Extreme III SD kart / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
yegoadam

8 Ocak 2008; 17:48:46 

mto lensin uzerini cok hafif bir gozluk temizleme bezi vs ile fazla bastirmadan silip tekrar cekmeyi dene hacim sanki lensin kirli gibi geliyor bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yegoadam -- 8 Ocak 2008; 17:49:39 >

BASITCE CEP TELEFONU DIYE SOZ ETMENIN HAKARET OLARAK KABUL EDILDIGI BIR MULTIMEDYA SAHESERI VE PIYASADAKI EN KARIZMATIK VIDEO-KAMERA CIHAZI ESSIZ EMSALSIZ MUHTESEM NOKIA N95 UND DUNYANIN 5 X OPTIK ZOOMLU VE 7,1 MP LI EN KUCUK DIJITAL FOTOGRAF MAKINASI KODAK V 705 VE VIDEO CEKIMININ KRALI NOKIA N90
or_ca

8 Ocak 2008; 18:13:02