Giriş | |
|
|
|
6 Ocak 2008; 20:52:19
|
|
|
Smartdisk Premium 500 GB USB+eSATA Siyah 3,5" harici disk yeni çıkmış. Vatanda gördüm. Yalnız diskin çıkışı e-sata değilde normal sata çıkışı koymuşlar. İçindende sata (L tipi) kablosu çıkıyor ama kısa anakartların içinden çıkan sata kablolardan. 30 cm bişey. e-sata çıkışı olan anakartlarda kullanmak için bir tarafı sata diğer tarafı e-sata olan kablo gerekecek buna. İçindeki kablo anakarttan broket yuvasına bağlantıyı yapmak için galiba. Ürünü inceledim; alüminyum kasa , hem ide hem sata disk takabilme avantajı, içinden ide disk için ide kablosu ve enerji kablosu çıkıyor, en fazla 750 GB disk destekliyor. İçindeki disk 500 GB 7200 RPM 16 MB cacheli samsung disk. Hatta sadece adaptörünü takıp çalıştırdık , ses yok denecek kadar azdı. Gerçi PC ile bağlantısı yapılıp veri atınca bakmak lazım asıl ses durumuna. Genel olarak görünüşü güzel, sağlam bir disk ilk alan izlenimlerini yazar artık. Ufaltılmış ön izleme resmi
Ekteki dosya (1)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 6 Ocak 2008; 22:20:36 >
Lenovo core2duo 1.83 işlemci , 100 GB HD, 1 GB 667 Mhz Ram(2 Gb oldu), 7300 nvidia 128 MB, 1680x1050 WSXGA Lcd, 1.3 piksel cam, wirales, Bluetooth , Dvd-Multidrive, parmak izi tanıma, ıslık ile açılma vs.
|
|
|
|
|
7 Ocak 2008; 16:47:57
|
|
|
ben bugun aldım wd ile kıyasladım ve bunu tercih ettim çok sesiz tavsiye ederim şimdilk
|
|
|
7 Ocak 2008; 23:20:13
|
|
|
bunun sata kablosunu anakartın normal sata soketine soksak nolur??
|
|
|
7 Ocak 2008; 23:33:00
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: 2fast4u bunun sata kablosunu anakartın normal sata soketine soksak nolur?? Zaten içinden çıkan kablo sata kablosu ve orası için. sorun kablonun kısa oluşu ve kasa dışına nerden nasıl çıkaracaksın ve diski koyacağın yere nasıl yetişecek kablo. sata kabloları L şeklinde, e-sata kablosu ise I şeklindedir uçları. Vatanda bir ucu sata diğer ucu e-sata kablo gördüm 1 m uzunluğunda olursa o olur e-sata çıkışı olan anakartlar için. ithalatçı firmaya mail attım nasıl bağlayacağız diye. cevap gelirse buraya yazarım.
Lenovo core2duo 1.83 işlemci , 100 GB HD, 1 GB 667 Mhz Ram(2 Gb oldu), 7300 nvidia 128 MB, 1680x1050 WSXGA Lcd, 1.3 piksel cam, wirales, Bluetooth , Dvd-Multidrive, parmak izi tanıma, ıslık ile açılma vs.
|
|
|
|
|
8 Ocak 2008; 0:16:07
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: krkmz quote:
Orjinalden alıntı: 2fast4u bunun sata kablosunu anakartın normal sata soketine soksak nolur?? Zaten içinden çıkan kablo sata kablosu ve orası için. sorun kablonun kısa oluşu ve kasa dışına nerden nasıl çıkaracaksın ve diski koyacağın yere nasıl yetişecek kablo. sata kabloları L şeklinde, e-sata kablosu ise I şeklindedir uçları. Vatanda bir ucu sata diğer ucu e-sata kablo gördüm 1 m uzunluğunda olursa o olur e-sata çıkışı olan anakartlar için. ithalatçı firmaya mail attım nasıl bağlayacağız diye. cevap gelirse buraya yazarım. o zmn çok iyi ya o kabloyu taktık mı normal sata harddisk diye çalışıcak usbden 140gb aktarıyorum bilseydm direk satadan baglar aktarırdım boşuna zmn kaybettk
|
|
|
8 Ocak 2008; 11:24:26
|
|
|
sata bağlantısını yaptıktan sonra tecrübelerini bizimle paylaşırsın. aktarım hızı falan. Birde merak ettiğim hiç gecikmeli yazma başarısız iletisi aldınmı usb ile bağlandığın zaman. Bende WD premium Es edition vardı daha önce o sorun yüzünden iade ettim. son olarak USB aktarım hızı nasıl hızlımı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 8 Ocak 2008; 11:26:41 >
|
|
|
|
|
8 Ocak 2008; 12:04:15
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: krkmz sata bağlantısını yaptıktan sonra tecrübelerini bizimle paylaşırsın. aktarım hızı falan. Birde merak ettiğim hiç gecikmeli yazma başarısız iletisi aldınmı usb ile bağlandığın zaman. Bende WD premium Es edition vardı daha önce o sorun yüzünden iade ettim. son olarak USB aktarım hızı nasıl hızlımı? İade nedeninizi firmaya ne olarak bildirdiniz acaba. Gecikmeli yazma başırısız uyarısı yüzünden mi ? Okuduğum kadarıyla donanımsal bir sorun değil !
|
|
|
8 Ocak 2008; 12:12:13
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: prokizya quote:
Orjinalden alıntı: krkmz sata bağlantısını yaptıktan sonra tecrübelerini bizimle paylaşırsın. aktarım hızı falan. Birde merak ettiğim hiç gecikmeli yazma başarısız iletisi aldınmı usb ile bağlandığın zaman. Bende WD premium Es edition vardı daha önce o sorun yüzünden iade ettim. son olarak USB aktarım hızı nasıl hızlımı? İade nedeninizi firmaya ne olarak bildirdiniz acaba. Gecikmeli yazma başırısız uyarısı yüzünden mi ? Okuduğum kadarıyla donanımsal bir sorun değil ! 3 tane farklı bilgisayarda da aynı hatayı verdi. Bu şekilde kullanamıyordum. Zaten servis de içindeki kart (chipset) sorunlu dediler hemen iade aldılar.
|
|
|
|
|
8 Ocak 2008; 12:16:22
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: krkmz quote:
Orjinalden alıntı: prokizya quote:
Orjinalden alıntı: krkmz sata bağlantısını yaptıktan sonra tecrübelerini bizimle paylaşırsın. aktarım hızı falan. Birde merak ettiğim hiç gecikmeli yazma başarısız iletisi aldınmı usb ile bağlandığın zaman. Bende WD premium Es edition vardı daha önce o sorun yüzünden iade ettim. son olarak USB aktarım hızı nasıl hızlımı? İade nedeninizi firmaya ne olarak bildirdiniz acaba. Gecikmeli yazma başırısız uyarısı yüzünden mi ? Okuduğum kadarıyla donanımsal bir sorun değil ! 3 tane farklı bilgisayarda da aynı hatayı verdi. Bu şekilde kullanamıyordum. Zaten servis de içindeki kart (chipset) sorunlu dediler hemen iade aldılar. Hata Hdd içine ne dosya atarsanız atın oluyor muydu ? Ben bu hatayı bir defa aldım sonra bir daha olmadı 10Gb üzeri verinin içinde sadece 350Mb lık bır oyuna ait dosya idi. Aklıma takıldı bir sorun olabilir mi diye.Microsoftun sitesinde yazma önbelleğinden bahsetmiş ama ayarlar doğruydu.Oyun dosyasında hata olabilir dite düşündüm sadece 4Gb lık oyunu kopyaladım hata vermedi.
|
|
|
8 Ocak 2008; 12:24:13
|
|
|
WD My preium Es edition diski 2 hafta sorunsuz kullandım. Ondan sonra kopyalama yaparken illet etmeye başladı. ilk kopyalamada sorun yok. ne zaman o bittikten sonra başka bir dosya (genelde 3-4 GB lık dosyalar ve disk NTFS idi) atmaya başladığımda hata veriyordu. bilgisayarı kapatmadan da diski çıkaramıyordum ve devamlı gecikmeli yazma başarısız hatası alıyordum. Ama bana verilen ürün galiab teşhir ürünüydü dikkat etmedim alırken , sorunluymuş yani yoksa çok güzel diskler . Hatta aynı disk istiyorum dedim ama piyasada yok şu anda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krkmz -- 8 Ocak 2008; 21:48:00 >
|
|
|
|
|
8 Ocak 2008; 20:41:47
|
|
|
disk ntfs olarak geliyor usbden ortalama 18mb/sn ile 146gb attım sonra sata kablosunu direk anakarta bağladım ve hız 56mb/sn ile 35mb/sn arasında gidiyorum boşuna usbden o kdr zaman harcamışım disk inanılmaz sessiz hç ses çıkartmıyor herşey iyi çk gzl ama firmanın internetten sitesine bakıım dedim fln çok dandik bi site ama disk çok gzl
|
|
|
8 Ocak 2008; 21:09:04
|
|
|
Düzgün bişeye benziyo, almayı düşünenler varsa eğer; Bimeks Teknoport Mağazasında 1.yılına özel bazı ürünlerde indirim yapmış ve bu ürün indirimli olarak 139$+kdv ile 192ytl ymiş. Ürünle ilgili bilgi ararken açılmış bu konuyu bulunca yazayım bari dedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 8 Ocak 2008; 21:12:21 >
|
|
|
|
|
10 Ocak 2008; 18:01:16
|
|
|
bu test arkada emule ve oyun çalışırken yapıldı emule diskten upload yapıyor ne kdr etkisi olur bilemem ama normal harddisklermden daha hızlı çalışıyor
Ekteki dosya (1)
|
|
|
10 Ocak 2008; 20:47:07
|
|
|
Benim anakartta e-sata çıkışı var. Bu diskte ise sata girişi var. http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=32&products_id=180 burdaki sata to e-sata kabloyu alsam uyumlu olurmu acaba. Kablo sata dan e-sataya yani sistemin tam tersi olacak farkedermi acaba. Bu kablo normalde e-sata çıkışı olmayan anakartları satadan e-sata girişi olan cihazlara bağlamak için. Bende ise tam tersi bir durum olacak. kablounun e-sata tarafını kasanın e-sata slotuna ve kablonun sata tarafınında diskin sata girişine takarsam iş görürmü yoksa uyumsuzmu olur. Deneyen yada bilen varsa yardımlarını bekliyorum.
Ekteki dosya (1)
|
|
|
|
|
11 Ocak 2008; 12:38:35
|
|
|
| | |