ağaç olarak sana tavsiyem tabikide yaş olmayan bir odun olmalı. bunun sebeplerinden birisi ahşap eğer tam kurumamış olursa zamanla çalışarak şekli bozulabiliyor (gönyesi bozuluyor) buda küçük bir ihtimalde olsa içerideki parçalara zarar verebilir. yanlız bir bilgisayar kasası boyuunda odunu bulmanda biraz zor olucak onuda söyleyim (keresteciler genelde ağaç ellerine geçince hemen 8-12cm kalınlığında dilimlere bölerler genelde.) . ağaç olarak aslında türkiyede zor bulunan ve aşırı pahalı olan "teak" ağacı derdim ama onun yerine 1. - 2. sınıf gürgende kullanabilirsin (daha düşük sınıflarda budak olacağından oymada sorun çıkartabilirler). yanlız ahşap konusunda pek tecrüben varmı bilmiyorum fakat "oyma" işlemiyle bir kasa yapmak sandığından çok daha zor ve uzun bir uğraş. ayrıca büyük ölçüde ustalık gerektiren bir iş. eğer ağacı doğal haliyle bırakmayı düşünmüyorsan yani dikdörtgen yada benzeri formda bir kasa yapmayı düşünüyorsan malzeme olarak mdf yada sunta üzerine gerçek ağaç kaplama yapıp üstüne boya yaptırdığın zamanda (en doğal hali ceviz rengi olabilir) hem güzel bir görünüm elde edersin hemde vakitten, emekten ve paradan tasarruf edersin, çünki zaten sunta ve mdf düz plakalar halinde bulunmakta ve üzerlerine kalemle veya bir kağıda açmak istediğin delikleri, şekli vs. çizip bir ustaya verirsen aynen çizdiğin şekilde parçaları alabilirsin. not: mobilyacı olmamın bu konuda bir işe yarayacağını bu fourma gelene kadar hiç düşünmezdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 6 Ocak 2008; 2:22:33 >
arkadaşlar çok saolun,2-3 haftaya çalışmalara başlıyorum,şuanda sınawlardan başımı kaldıramıom,ağacı bulmak sorun olmaz heralde,bi yakınımız marangoz,önceden söylerim büyük bi ağaç ayarlar bna heralde
arkadaşlar bu projeyi biraz araşdırdım,dediğiniz gibi odunu o halde bulmak zormuş,ancak 2 parçayo ekleyerek yapacaz,peki bi arkadaş hiç tawsiye etmem dedi,çok ısınır diyor,ne dersiniz... parçalar yanar mı? daha önce deneyen arkadaşlar lütfan yardım....
arkadaşlar bu projeyi biraz araşdırdım,dediğiniz gibi odunu o halde bulmak zormuş,ancak 2 parçayo ekleyerek yapacaz,peki bi arkadaş hiç tawsiye etmem dedi,çok ısınır diyor,ne dersiniz... parçalar yanar mı? daha önce deneyen arkadaşlar lütfan yardım....
Taş devrinden Pc Bileşeni kullanmayacaksanız hayır yanmaz. O aletlere o kadar para döküyoruz adamlar düşünüyorlar birşeyleri tabiki. Olur da çok çok ısınırsa [ki sanmıyorum] kendini kapatır-resetler.
tahminim çam ağacı olacak mdf deil,oyarak içine parçaları yerleştircem,aliminyum plaka falan koymayı planlıyorum anakartın altına,oyulan yerede plexy le kapatırım,güzel bi çalışma olacağına inanıyorum
tahminim çam ağacı olacak mdf deil,oyarak içine parçaları yerleştircem,aliminyum plaka falan koymayı planlıyorum anakartın altına,oyulan yerede plexy le kapatırım,güzel bi çalışma olacağına inanıyorum
Ne diyelim Allah Kolaylık versin
Çok kalın bi gövdeli bişi bulmanı Tavsiye ederim.Ve İşledikten sonra kesinlikle onların zehiri falan vardır onlardan kullan muhakkak sonradan bi cila at süper kasa sana