Şimdi Ara

HDD deki ölü durumdaki vistayı uyandırmak...RECOVERY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
26.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hdd deki ölü durumdaki vistayı uyandırmayı başardım sonunda...İyiki gizli partitionun silmemişim.
    Tabi bunu kendi başıma yapmadım, yine donanimhaber deki bilgilerle ve yardımcı olan arkadaşlarla...
    Zaten bu olay çözülmüştü ama, ben yaptığım uygulamayı adım adım yazmak istedim, çünkü arandığında bulunmuyor....
    mkalyon a teşekkürler yardımları için...
    http://forum.donanimhaber.com/m_17797672/mpage_4/key_/tm.htm

Aynen mkalyon arkadaşın verdiği linklerdeki gibi adım adım anlatayım şimdi...

Bu işlemler acer aspire 7720g için geçerlidir, diğer acer notebooklarda da aynı şekilde uygulandığında büyük ihtimalle çalışacaktır...

1-http://www.paragon-software.com/hdm/demo.htm
    buradaki
    Paragon Hard Disk Manager 8.5 Professional Edition 30 days Trial
    programını indirdim ve xp kurulu notebook a kurdum ve restart yaptım...

2-biostan d2d recovery DISABLE yaptım.

3-Paragon Hard Disk Manager 8.5 programı ile gizli acer partitionuna girip iki dosyayı EXPORT ile çıkarttım...
    mbrwrwin.exe ve rtmbr.bin (bu iki dosya gizli partition içindeki klasörlerden birinin içinde, aramak lazım, sanırım R ile başlayan klasör içindeydi)
    Bu iki dosyayı C: ye kopyaladım.

4-BAŞLAT>ÇALIŞTIR>cmr ile komut satırına girdim ve cd.. komutu ile c:\> ana dizinine döndüm ve şu satırı yazıp enter a bastım...
    C:\> mbrwrwin install rtmbr.bin (enter)
    dos işlemli sonunda birşeylerin yüklendiğini yazdı...

5-sistemi yeniden başlattım ve d2d yi ENABLE yaptım. Açılışta alt+F10 a bastığımda RECOVERY ekranı karşımdaydı...

benzer durumla karşılaşan arkadaşlar, yani benim gibi recovery dvd si hazırlamadan xp yükleyen arkadaşlar bu yolu takip ederek çok rahat vistalarına geri dönüp gerekli yedekleri alabilirler...
    sonra XP ye devam, maksat elimizde lisanslı bir vista olsun, bir gün lazım olur, kurarız...
    Henüz vista in xp out olmadı.

• arkadaşım paylaşımın ve emeğin için teşekkürler...
    bilgisayarda vista var şuan ve elimde dvd lerimde var ama alt+f10 yaptığımda dvd siz recovery yapma özelliği bozuldu ve bunu tekrar aktif etmek istiyorum.
    5920 ye programı kurdum ama program hem recovery bölümünü hemde vistanın olduğu bölümü biçimlendirilmemiş olarak görüyor.sanırım bunun için EXPORT seçeneğinide bulamadım.
    bilgisayara daha önce xp-opensuse-pardus vs.vs. kurmuştum sonrada dvd ile recovery yaptım ve sadece vista kurdum.bu sırada recovery bölümüne hiç dokunmadım ama alt+f10 çalışmıyor nedense...
  • yukarıda yazılanları yaptığında olmuyorsa birde gizli partitionu görünür hale getirip deneyin. Bunun için ParTEDIT32 diye bir program var. Onunla görünür hale getirip deneyebilirimisiniz.
    gizli parttionun type ı nı diğerleri ile aynı yap, birde oyle dene
  • arkadaşın izledigi yolu bende izledim.

ama biraz daha detaya inmek gerekirse.
    soz konusu Paragon Hard Disk Manager Programını kuruyoruz
    program acıldıkdan sonra,programın orta konsoluna gelip
    Logical Disk Not Formatted bende9.7 gb olarak gorunene tıklayıp
    Volume Explorer kısmına tıklıyoruz
    Ordan ise RYTOOLS klasoru altında soz konusu 2 dosyayı bulup sağ click ile Export ediorz
    C: ana dizinine

dikkat RTMBR.BIN 'i yapıcaz,altındaki değil.
  • quote:

Microsoft Windows [Sürüm 6.0.6000]
    Telif Hakkı (c) 2006 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

C:\Users\Tarık>e:

E:\>mbrwrwin install rtmbr.bin
    Searching for free space ... no data readed
    1
    Find a free sector at sector 1, move old MBR there.
    Moving previous MBR ... no data readed
    OK
    Installing MBR ... Error while writing to rtmbr.bin

E:\>

@nitrojen arkadaşımın açıklaması ile işlemi yaptım ama ms-dosta yukarıdaki hatayı verdi bu seferde arkadaşlar...ben E: ye çıkarttım dosyaları bomboş olduğu için karışmaz diye acaba ondanmı?
  • şimdi tekrar denedim yine aynı hatayı verdi ama eskiden alt+f10 a bastığımda bir dosya yok hatası veriyordu şimdi bastım hiç bir hata fln vermedi direk vistayı açtı.sonra empoweringten erecoveryi açtım tekrar yükleye geldim.fabrika ayarlarını geri yükle seçeneği önceden açık değildi şimdi açık ama bastığımda şifreyi girdikten sonra c nin üzerine yazcak eminmisiniz dedi o yüzden deneyemedim.o açıldığına göre büyük ihtimalle oldu ama neden alt+f10 çalışmadı?
  • arkadaslar alt +f10 su sekilde aktif edebilirsiniz.
    Bu işlemleri xp de yapıyoruz.Oncelikle paredit32.exe programı ile gorunmeyen gizli partitionu gorunur hale getiriyoruz.
    PTEDIT32.EXE yi calıstırdıgımızda

c ve dmiz 07 ile gorulen 2 ve 3 nolu partition lar bunlara dokunmuyoruz 1 nolu partition 12 veya 27 olanı 07 yapıyoruz ve save changes diyoruz. restart ediyoruz.
    artık gizli bolum gorunur hale geldi. simdi bu bolumde R..... ile baslayan bir dizin var(ismi tam aklıma gelmedi), bu dizinden MBRWRWIN.EXE ve RTMBR.BIN dosyalarını c ana dizinine kopyalıyoruz. Daha sonra baslat calıştır cmd enter yapıyoruz. c: enter yapıyoruz.
    C: ana dizininde MBRWRWIN.EXE install RTMBR.BIN enter yapıyoruz.Restart yapıyoruz. Acılışta alt+f10 calısacaktır. Hepsi bu kadar.
    Not:Paragon aldığımızda alınan dosyalarda bazen problem cıkmaktadır.

HDD deki ölü durumdaki vistayı uyandırmak...RECOVERY

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selam ustalar, bu yöntemle sistemi geri yükledim yani aldigim ilk günki gibi oldu sagolun,,,suan full bi sekilde updateleri herseyi yapiyorum, Neyse benim kafama takilan suanki Vista keyle beraberinde gelen vista DVD keyi birbirini tutmuyor bu ne is anlayamadim, eger öyleyse bende iki adet orjinal keymi var demek,
  • ne hikmetse

hem paragon ile
    hemde PTedit programı ile yaptım
    dosyaları kopyaladım, install yaptım

ama recovery devreye girmedi..

ayrıca bu sıkıntıda olan arkadaslar warsa screnshot yollayabilirlermi

anakardan da ENABLE yaptım bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitRoJeN -- 9 Ocak 2008; 12:36:20 >
  • saeneeee

NitRoJen
    bu işlemleri yaparken RECOVERY kısmı DISABLE olmalı, tüm işlemleri bitirip restart yaptığında biostan recovery i ENABLE yapmalısın...
    Bilmiyorum belki sorun budur...
  • quote:

hdd deki ölü durumdaki vistayı uyandırmayı başardım sonunda...İyiki gizli partitionun silmemişim.

peki partition'u nasıl silebilirim ben? benim orijinal vista cd'm zaten vardı ben bu kısmı tamamen silip HDD'den yer kazanmak istiyorum..malum 10gb boru değil ki abi.. . Nasıl yaparım bu işi?
  • venom vista dvd ni takarsın kuruluma baslarsın disk kısmına gelince orada 3 partitionuda görürüsün.
    Daha sonra hepsini silip yeniden, kafana göre diski bölersin. Ama bu işlemden sonra diski eski haline getiremezsin ona göre
  • Arkadasım gercekten çok tesekkur ederım gecen hafta infronıcı aradım recovery sorunu ıcın 50 $+KDV dedıler yakınlarda gıdıcektım yaptırmaya kurtardın benı

Saolasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkalyon

venom vista dvd ni takarsın kuruluma baslarsın disk kısmına gelince orada 3 partitionuda görürüsün.
    Daha sonra hepsini silip yeniden, kafana göre diski bölersin. Ama bu işlemden sonra diski eski haline getiremezsin ona göre

sağolasın..peki bu kısım HDD de 3.bir partition olarak görünecekmi yoksa mevcut kısımlara yer bolluğu olarak dahil mi olacak?
  • H100_06_52 arkadasım ucreti hesabıma gonderirsin

Venom senin soruna gelince, senin yapacan istersen 3 partitionu da silip yeniden olusturabilirsin.
    Yada gizli partititonu slip yeniden olusturabilirsin, bu silip olusturma işlemlerinde tüm bilgilerin gidecektir bilgin olsun. Sonra bildiğin dvd den vista kurulumu yapınca acer diğer yazılım ve driverlarını elle kurman gerekecektir.

Yada soyle yap alt + f10 kurulumu yap, daha sonra gizli partitionu, partition programlarından biriyle silip yeniden olusturabilirsin..... falan falan, yani yapabileceğin birçok yöntem var
  • ya ben vistadayım ama alt+f10 free bcd programı yüzünden uçtu gitti. şimdi boot ayarlarını düzeltmek istiyorum..
    http://img338.imageshack.us/img338/7099/dosssssssqe8.jpg
    dediğiniz yöntemlerle bu kadar oldu...
    d2d açık kapalı farketmiyor bu hatayı veriyor.
  • merhaba ordakal,
    Oncelikle MBRWRWIN.EXE programıyla fazla ugrasma derim, ben birkac sey denedim ve sonucunda hic bir işletim sistemini boot edememiştim. Restart yaptım ve işletim sistemleri calısmaz hale geldi. Sen sistemi boot edebiliryormusun? Once bunu cevaplarmısın? Tabii boot edemezsen inşallah yedek bir makinan vardır, cevabını bekliyorum
  • dostum gece üçden beri uğraşıyorum.. en son bu topiçdeki programla dosyayı export edip kurtara bildim. recovery'i...
    En baştaki anlatımda bazı eksiklikler var onu bir anlatayım sıcak sıcak...
    Şimdi arkadaşlar o programla export ederken dosyaları direk C:\LOCAL DISK alanına (hiçbir klasörü seçmeyin direk c:\ yi seçin) atın. sonra makineyi yeniden başlatın ve,
    beyaz acer logosundan hemen sonra F8 butonu ile komut satırı ile güvenli mod kısmına geçin. windows ekranı geldiğinde
    komut penceresi açılacak..
    c:\users\... kısmından geriye cd.. yazıp entera basın c:\ ana dizinine kadar aynı işlemi gerçekleştirin. c:\ geldiğinde ise mbrwrwin install rtmbr.bin
    yazıp enter'a basın
    Dosyalarınız yüklenmiştir şimdi arkadaşımızında dediği gibi bilgisayarı yeniden başlatın ve bios ekranında d2d'yi açık hale getirin. Sonrasında Alt+F10 kombinasyonuyla çalışıyormu bir bakın olmazsa buraya mesaj çekin. yardımcı olalım önemli bir mevzu çünkü.

• :)

sanırım bu başLıgı artık temizlemek lazım,cunku baya bi yol anlatıldı ve 1.yoldan pek cok kimse verim alamadı..

ayrıca sanane win98'cd diye belirtirsen daha iyi olacak
    arkadaslar xp yada vista ile yapmayı deneyebilirler.
  • Oncelikle ilk ben denedim ve oldu :)

artık calısıyor RECOVERY ama

ah kafam, aptal kafam dedim

cunku Recovery e şifre koymuşum ve bi türlü akLıma geLmedi

bu şifreyi kırma yolu varmıdır ? :)

bi sorunu bitirdim derken yenisiyle karşılaşıyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.